Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ε...? Δεν εισαι πωρωμενος με κάτι? Και με τον Χριστιανισμο τι εισαι? Δεν εισαι πωρωμένος αντιθετος κ πολέμιος? Τοσες μέρες κ σελιδες τι γραφεις δλδ?

μπα ... συζητώ ... ενδιαφέρον θέμα σε καθε κοινωνικη συνευρεση ...

γενικά ολοι ενδιαφέρονται .....

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
δεν υπάρχει κανέανς αγιος και απάτη των ανθρώπων η αγιότητα ./..

η Κα Παναγία γιατι μετα την αμωμο γεννηση του Ιησού του έκανε αλλα 5 αδελφάκια δεν ξέρω με ποιούς ?

Είσαι βλάσφημος και θα έπρεπε να ντρέπεσαι για όσα μόλις έγραψες! Ο Θεός να σε συγχωρεσει, τίποτε αλλο δεν σου λεω

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Αν θέλεις να διευκρινίσεις, τι είδους ουρά, επειδή ουρές υπάρχουν πολλών ειδών... Η δική μου π.χ. είναι φουντωτή...

Πέρα απο ανοησιες, έχεις τιποτα ενδιαφερον κ αξιολογο να 'καταθέσεις' στην κουβέντα ή τώρα ασχολείσαι κ παίζεις με την ουρά σου τη φουντωτη?

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Αυτό ακριβώς ήταν ένα άρρωστο ανθρωπάκι,τίμιο γιατί η αίσθηση ταπεινώσεως που είχε ισοδυναμούσε με το απόλυτο τίποτα (τενεκές ξεγάνωτος) που πίστευε ότι είναι ο ίδιος.Το ερώτημα είναι πως αυτό το ταπεινό ανθρωπάκι ήξερε το ονομά σου,την ζωή,το προβλημά σου και την λύση του χωρίς να σε γνωρίζει και πως έκανε με την βοήθεια του Θεού που πιστεύε μη επιστημονικά εξηγήσημες θεραπείες ασθενών ακόμα και μετά την Κοίμηση του?Οι άνθρωποι που τον επισκέπτονταν τον έχουν Αγιοποιήσει και καμία Εκκλησία που για να τον κυρήξει Άγιο πρέπει να περάσουν πάρα πολλά χρόνια.

το οτι γνωριζε προσωπικά στοιχεία και οτι εκανε θαυματα ανθρωποι τα λενε και δεν τα πιστευω ...

έτυχε να γνωρίσω τη Μητέρα Τερέζα ... ιδια περιπτωση ... απλοικότητα άγνοια και πιστη .......

έχετε ακούσει για την Supreme Master Ching Hai ?  παρομοια περίπτωση (εν ζωή) για τους Ασιάτες ... εκατομμυρια την έχουν ανακηρύξει αγία (Holly) και ειναι ακομα εν ζωή ... Πολλοί περισότεροι απο την περίπτωση του Παίσιου ... τι σημαινει αυτο ? θα την αναγνωρίσουμε για αγια ? πριτσ !!

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
τι λες ρε φιλε ? αν δεν το κάτέχεις το άθλημα πάει δεν το κατέχεις ...

πως να χωρεσει το άπειρο στο πεπερασμένο ?
Απλά προσπαθώ να μας δώσει τη δική του άποψη ο Liberistas για το τι εννοεί αυτός ότι είναι ο Θεός. Πολύ φοβάμαι, ότι ούτε και αυτός δεν ξέρει...

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ε τοτε.. λυπάμαι αλλά αν μεινεις σε αυτη τη λογική και σε αυτη την αναζητηση, και θα πέσεις, και θα τσακιστείς, αλλά και δεν θα σε σηκώσει αν επιμεινεις να εισαι πάνω απ'ολους και όλα.

γιατι ?  υπάρχουν 3 εκδοχές ..

1. Δεν μπορεί

2. Δεν θέλει

3 Δεν υπάρχει ...

Υπάρχει και η εκδοχή οτι με τιμωρεί η δε με παει επειδη δεν τον λατρευω αλλά θέλω να πσιτευω οτι σαν παντοδύναμος το ξεπερνά αυτό ////

οπότε τι επιλέγεις ?

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
το οτι γνωριζε προσωπικά στοιχεία και οτι εκανε θαυματα ανθρωποι τα λενε και δεν τα πιστευω ...

έτυχε να γνωρίσω τη Μητέρα Τερέζα ... ιδια περιπτωση ... απλοικότητα άγνοια και πιστη .......

έχετε ακούσει για την Supreme Master Ching Hai ?  παρομοια περίπτωση (εν ζωή) για τους Ασιάτες ... εκατομμυρια την έχουν ανακηρύξει αγία (Holly) και ειναι ακομα εν ζωή ... Πολλοί περισότεροι απο την περίπτωση του Παίσιου ... τι σημαινει αυτο ? θα την αναγνωρίσουμε για αγια ? πριτσ !!
Μα άνθρωποι που έχουν φτάσει σε υψηλά πνευματικά επίπεδα υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες
Καμιά δεν έχει την αποκλειστικότητα
Και ο Κομφούκιος μίλησε σωστά και οι κάποιοι έλληνες μίλησαν σωστά και στον βουδισμό θα βρεις ανθρώπους κλπ κλπ
Τον  συγκεκριμένο (Παΐσιο) δεν τον ξέρω. Και μένα ψιλομούφα μου φαίνονται όλα αυτά, αλλά ποιός ξέρει ?

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1

Εγω θα προτεινα, μια και εισαι (κ το πιστευεις) πάνω απ'ολους κ όλα, να...αυτοαγιοποιηθεις κ να αυτοανακυρυχθεις θεος. Τι λες? Και με τα μυαλα που κουβαλάς, όλο κ καποια θολωμένη φιλοσοφια θα αναπτυξεις, κάτι θα κάνεις. Για ψάξε το.. για μιλα με τον εαυτό σου τον άρχοντα, κάτι θα σκεφτειτε ;)

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Απλά προσπαθώ να μας δώσει τη δική του άποψη ο Liberistas για το τι εννοεί αυτός ότι είναι ο Θεός. Πολύ φοβάμαι, ότι ούτε και αυτός δεν ξέρει...
«..  Εξ εναντίας, ένας από τους χαρακτήρας της θειότητος της ημετέρας θρησκείας είναι το να περιέχη και τινα ακατάληπτα εις τον ανθρώπινον νουν. Αν όλα ήσαν καταληπτά, η θεόθεν αποκαλυφθείσα θρησκεία ήτον περιττή,  .»

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

ελα ρε !!  το θεμα του θεού και της πιστης ειναι τοσο προσωπικό που οτι και να πει θανει παρακινδυνεμένο .. αστον στην πιστη του ....

βασίσου στον εσωτερικό σου εαυτό και ολα θα πανε καλά ....

κι εσυ εισαι τοτο θεός οσο κι αυτος που λει ο λιπμεριστας ..

πιστεψέ με το ξέρω κι αν το πιστεψεις και συ θα λυσεις ολα σου τα προβληματα ... αν έχεις ...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
γιατι ?  υπάρχουν 3 εκδοχές ..

1. Δεν μπορεί

2. Δεν θέλει

3 Δεν υπάρχει ...

Υπάρχει και η εκδοχή οτι με τιμωρεί η δε με παει επειδη δεν τον λατρευω αλλά θέλω να πσιτευω οτι σαν παντοδύναμος το ξεπερνά αυτό ////

οπότε τι επιλέγεις ?

Η απαντηση ειναι πολύ απλη, αν νομιζεις οτι εθεσες δυσκολο ερωτημα. Ο Θεός ποτε δεν αποδέχεται τον υπερήφανο, αλλά ουτε και τον τιμωρεί. Εξάλλου ποτέ δεν τιμωρεί, ο Θεός χρησιμοποιει την διαπαιδαγώγηση, που για τα ανθρωπινα μετρα ειναι κάτι που δύσκολα και το αντιλαμβανομαστε κ πολύ περισσοτερο το αποδεχομαστε.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
«..  Εξ εναντίας, ένας από τους χαρακτήρας της θειότητος της ημετέρας θρησκείας είναι το να περιέχη και τινα ακατάληπτα εις τον ανθρώπινον νουν. Αν όλα ήσαν καταληπτά, η θεόθεν αποκαλυφθείσα θρησκεία ήτον περιττή,  .»
1. Εγώ τον Liberistas ρώτησα..

2. Ας αφήσουμε το copy-paste.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Γνωρίζω ότι κάτι υπάρχει πέρα από δω. Περισσότερα δεν ξέρω. Τώρα οι θρησκείες χρησιμοποιούνται από μερικούς για να πουλάνε σωτηρία σε αφελείς και να ελέγχουν τον κόσμο. Συμφωνώ σε αυτό
Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει Θεός , αλλά ως εκεί. Από κει και πέρα πιστεύω στον άνθρωπο . Εκεί είναι όλα. Εσύ ο,τι κάνεις και άσε τον Θεό. Επίσης , όπως έχω τονίσει στο παρελθόν, η θρησκεία έχει και ρόλο φολκλορικό
Όπως είχε πει και ο μέγιστος Σεφέρης, όταν τον ρώτησαν αν είμαστε απόγονοι του Λεωνίδα και του Θεμιστοκλή,
"Οχι, είμαστε απόγονοι μονάχα της μάνας μας πού μας μίλησε ελληνικά,
πού προσευχήθηκε ελληνικά, πού μας νανούρισε με παραμύθια για τον Παπαφλέσσα
καί τίς Σουλιώτισσες, κι ένοιωσε την ψυχή της να βουρκώνει τη Μεγάλη Παρασκευή, μπροστά στο ξόδι του νεκρού Θεανθρώπου"

πίστευε και μη ερευνα ,,,

και ωραία τα έλεγε ο Σεφέρης ... κι αυτος μπερμπαντης μεγάλος στη ζωούλα του ....

για κοιτα την με μικροσκοπιο ..... επωφεληθηκε τα μέγιστα απο τον εαυτό του .... πίστεψε σε αυτον ..

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Πολύ σωστός, μακάρι να μπορουσα να τα γραψω έτσι καλά. Απλα να συμπληρωσω πως η Εκκλησια για να κανει άγιο κάποιον, αφηνει να περασουν πολλά χρονια (τουλαχιστον 50-60), και εννοειται κατοπιν μαρτυριων κ αποδειξεων (κυριως περι θαυματων).

οι άνθρωποι τον αγιοποίησαν ... οπως εγραψε και ο προλαλήσας .... συμφωνώ ...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1

Να φοβάσαι, αυτο ειναι καλο. Αν ξεκινησεις έτσι, και φοβάσαι (σεβεσαι) τον Θεό, θα πας καλά.
Τωρα για το αλλο θεμα που εναγωνιως θελεις απάντηση, την απάντηση δεν θα την πάρεις απο μένα (η εμπειρια καθενος ειναι μοναδικη), αλλα απο τον ιδιο το Θεο, αν τον αναζητησεις φυσικά. Ειμαι σιγουρος οτι καποια στιγμη στη ζωη σου σου αποκαλυφθηκε ή ισως σε πλησιασε, αλλά εσυ τον αγνοησες.
Εσυ θες πολυπλοκες απαντησεις στο τι ειναι θεός, όμως οταν κανεις Τον γνωρισει ή εστω αρχισει να τον γνωριζει, καταλαβαινει οτι ειναι απλος και αγαθος, και πως δεν μας ζητά (προσεξε.. ζητά, δεν απαιτει) πολύπλοκα πραγματα.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Είσαι βλάσφημος και θα έπρεπε να ντρέπεσαι για όσα μόλις έγραψες! Ο Θεός να σε συγχωρεσει, τίποτε αλλο δεν σου λεω

μα αυτο για την Παναγία το γραφουν επίσημες γραφές που έχουν αναγνωρισθεί απο την εκκλησία ... τι βλάσφημος και παπαριές ....

θες στοιχεία ? κατσε να βρω ////

ο θεός ... αν υπάρχει ... (αφηνουμε και ενα παραθυράκι) να ειναι συμμαχος και φιλος ... ετσι θέλω ,.... για να τα πάμε καλά ....

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Να φοβάσαι, αυτο ειναι καλο. Αν ξεκινησεις έτσι, και φοβάσαι (σεβεσαι) τον Θεό, θα πας καλά.
Τωρα για το αλλο θεμα που εναγωνιως θελεις απάντηση, την απάντηση δεν θα την πάρεις απο μένα (η εμπειρια καθενος ειναι μοναδικη), αλλα απο τον ιδιο το Θεο, αν τον αναζητησεις φυσικά. Ειμαι σιγουρος οτι καποια στιγμη στη ζωη σου σου αποκαλυφθηκε ή ισως σε πλησιασε, αλλά εσυ τον αγνοησες.
Εσυ θες πολυπλοκες απαντησεις στο τι ειναι θεός, όμως οταν κανεις Τον γνωρισει ή εστω αρχισει να τον γνωριζει, καταλαβαινει οτι ειναι απλος και αγαθος, και πως δεν μας ζητά (προσεξε.. ζητά, δεν απαιτει) πολύπλοκα πραγματα.
Αποφεύγεις να απαντήσεις, εγώ αυτό βλέπω. Δεν σε ρώτησα για την εμπειρία σου με το Θεό, αλλά να μας πεις ΤΙ είναι ο Θεός. Εδώ μέχρι και το μαγαζί για το οποίο δουλεύεις, έχει συγκεκριμένη απάντηση σ' αυτή την ερώτηση (είναι θέμα SOS). Δεν την ξέρεις;

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
πίστευε και μη ερευνα ,,,

και ωραία τα έλεγε ο Σεφέρης ... κι αυτος μπερμπαντης μεγάλος στη ζωούλα του ....

για κοιτα την με μικροσκοπιο ..... επωφεληθηκε τα μέγιστα απο τον εαυτό του .... πίστεψε σε αυτον ..

Ρεσιταλ άγνοιας, ασχετοσυνης και κακιας. Ο Χριστος είπε 'ερευνατε τας γραφάς'.. το ξέρεις? Αλλα απο πού?
Χωρια που το "πίστευε και μη ερεύνα' ειναι λαθος..το σωστο οπως εχει γραφτει, ειναι με κομμα, "πίστευε και μη, ερεύνα'

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
μα αυτο για την Παναγία το γραφουν επίσημες γραφές που έχουν αναγνωρισθεί απο την εκκλησία ... τι βλάσφημος και παπαριές ....

θες στοιχεία ? κατσε να βρω ////

ο θεός ... αν υπάρχει ... (αφηνουμε και ενα παραθυράκι) να ειναι συμμαχος και φιλος ... ετσι θέλω ,.... για να τα πάμε καλά ....

Ο Χριστός είχε πέντε αδέλφια. (Πηγή: Περιοδικό Δαυλός, Γεώργιος Ιεροδιάκονος, τεύχος 268, εξώφυλλο)

Ο ίδιος ο Χριστός μίλησε για το ποιοι είναι οι αδελφοί του στο κατά Ματθαίον Κεφ.Ιβ΄ «46 Ἔτι δὲ αὐτοῦ λαλοῦντος τοῖς ὄχλοις ἰδοὺ ἡ μήτηρ καὶ οἱ ἀδελφοὶ αὐτοῦ εἱστήκεισαν ἔξω, ζητοῦντες λαλῆσαι αὐτῷ. 47 εἶπεν δέ τις αὐτῷ· Ἰδοὺ ἡ μήτηρ σου καὶ οἱ ἀδελφοί σου ἑστήκασιν ἔξω ζητοῦντές σε ἰδεῖν. 48 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπε τῷ λέγοντι αὐτῷ· Τίς ἐστιν ἡ μήτηρ μου, καὶ τίνες εἰσὶν οἱ ἀδελφοί μου; 49 καὶ ἐκτείνας τὴν χεῖρα αὐτοῦ ἐπὶ τοὺς μαθητὰς αὐτοῦ ἔφη· Ἰδοὺ ἡ μήτηρ μου καὶ οἱ ἀδελφοί μου· 50 ὅστις γὰρ ἂν ποιήσῃ τὸ θέλημα τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς αὐτός μου ἀδελφὸς καὶ ἀδελφὴ καὶ μήτηρ ἐστίν»

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom