Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Εδώ με το ζόρι κατάφεραν να συμφωνήσουν οι θεολόγοι,θα βρούμε εμείς τη λύση?

Όταν οι θεολόγοι ΔΕΝ συμφωνούν, αγαπητέ, η αιτία είναι το μοίρασμα.

Αυτή ήταν η αιτία του χωρισμού της (μιας) εκκλησίας σε δυο (Πάππας-Βυζάντιο), και μετά του άλλου (Βατικανό-Αγγλικανική).
Από κει και πέρα βγήκαν άπειροι που σήκωσαν το δικό τους μπαϊράκι (Λουθηριανοί, Ευαγγελιστές, κλπ), γιατί κανένας δε θέλει βέβαια να του παίρνει ποσοστό από τις πωλήσεις κάποιος "ανώτερος" όταν αυτός ο ανώτερος δεν έχει τη δύναμη να επιβληθεί.

Στις ΗΠΑ (που ξέρω) κάθε εκκλησία γειτονιάς (όλοι χριστιανοί) είναι χωριστό μαγαζί. Δεν υπάρχει "κεντρική" διοίκηση όπως εδώ.

Βεβαίως, όλοι (παγκόσμια) το ίδιο πράμα πουλάνε: "Μετά" θάνατον προϊόντα.

Εδώ, το μαγαζί προστατεύεται (άγρια) και από το κράτος.

Έτσι τα βλέπω εγώ.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Ο «τίτλος» Θεοτόκος δόθηκε από την πρωτοχριστιανική Εκκλησία στη Μαρία, τη Μητέρα του Ιησού Χριστού, το 431 κατά την Γ' Οικουμενική Σύνοδο στην Έφεσο. Η θεολογική σημασία τότε ήταν να υπογραμμιστεί ότι ο Ιησούς, ο Υιός της Μαρίας, ήταν πλήρως Θεός, καθώς επίσης και πλήρως Άνθρωπος, και οι δύο φύσεις αυτές του Ιησού (Θεία και Ανθρώπινη) ήταν ενωμένες στο ένα συγκεκριμένο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας. Η αντίπαλη άποψη σε εκείνη τη Σύνοδο ήταν ότι η Μαρία έπρεπε αντί για Θεοτόκος να λέγεται Χριστοτόκος, δηλαδή «Μητέρα του Χριστού». Αυτή η άποψη υποστηρίχτηκε από τον Νεστόριο, τότε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Η πρόθεση πίσω από τον όρο Χριστοτόκος ήταν να περιορίσει τον ρόλο της σαν μητέρα της «ανθρώπινης φύσης του Χριστού» μόνο και όχι της Θείας φύσης του.

Η Σύνοδος αναθεμάτισε την άποψη του Νεστορίου ως αίρεση, διότι διαιρεί τον Ιησού σε δύο ξεχωριστά πρόσωπα, ένα που ήταν παιδί της Μαρίας, και ένα άλλο, τη Θεία φύση, που δεν ήταν Υιός της Μαρίας. Ορίστηκε ότι αν και ο Ιησούς έχει δύο φύσεις, Ανθρώπινη και Θεία, αυτές είναι αιώνια ενωμένες σε ένα πρόσωπο. Η Μαρία που είναι Μητέρα του Θεού-Υιού έχει δικαίωμα επομένως να λέγεται Μητέρα του Θεού. Τελικά και ο Νεστόριος πείστηκε στη χρήση του όρου Θεοτόκος, προβάλλοντας την θέση της φαινομενικής μετάδοσης των ιδιωμάτων.
Εδώ με το ζόρι κατάφεραν να συμφωνήσουν οι θεολόγοι,θα βρούμε εμείς τη λύση?
Βασικά, είσαι εκτός θέματος... Το ζήτημα δεν είναι το "Θεοτόκος" αλλά το "Παρθένος"

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Ποιός σου προσέβαλε κάτι το ιερό; Σου αναφέρει το πώς προέκυψε το "Παρθένος". Αλλά είπαμε: όποιος έχει τη μύγα, να τη φέρει πίσω...

Και ναι..ειμαι σιγουρος ότι έχετε μεγάλη περιέργεια να μάθετε πως προέκυψε το 'Παρθένος', ειναι κάτι παραπάνω απο βέβαιο. Διψάτε να μάθετε, να λάβετε αποδείξεις. Γι'αυτο και ρωτάτε εμένα...και οχι αλλον/αλλους.
Ό,τι κ αν σας απαντησω σε αυτο το θέμα, η τακτική σας ειναι δεδομένη. Θα αρχισει νέος κύκλος ειρωνειων, αντιγραφων απο αλλους σαν τον κ. Αμυρα και δεν συμμαζευεται. Τσάμπα κοπος θα ηταν.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Δεν ειναι τυχαιο οτι την εποχη αυτη που εγινε η συνοδος, η νεοπλατωνικη φιλοσοφια ειχε ολοκληρωσει τον κυκλο της και ειχε μελετηθει απο αρκετους χριστιανους (με αλλο σκοπο βεβαια, για να επιχειρηματολογουν εναντιον). Τοτε πολλα κομματια της Ελληνικης φιλοσοφιας περασαν στον χριστιανισμο οπως και η Τριαδα
Μόνο μην του πεις το πώς προέκυψαν τα Χριστούγεννα, γιατί θα κάψει φλάτζα... είναι προχωρημένα μαθηματικά για το είδος του αυτά...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
http://[URL unfurl="true"]www.lushbling.com/wp-content/uploads/2008/12/pg-14-mecca-afp-gett_91556a.jpg[/img[/URL]]

:headbang3:

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Nαι ρε φιλε, οταν μου προσβάλλεις κατι ιερό, σαφως και θα αντιδράσω. Εσενα αν σου βρισουν ή ειρωνευτουν τη μάνα ή τον πάτέρα, θα πεις 'ευχαριστώ'?

Κανείς δε σου ΕΒΡΙΣΕ κάτι ιερό, φίλε.  Και (επί πλέον) η μάνα και ο πατέρας είναι υπαρκτά (και αγαπητά) πρόσωπα και έννοιες.  Ο "θεός" είναι αφηρημένη έννοια, όπως ο "ωνμδερλακος", ο "ζωκρηβάλζας", ο "περτακάλης" και ο "βλουδοφάης".

Μη τα μπερδεύουμε τα πράματα.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Και ναι..ειμαι σιγουρος ότι έχετε μεγάλη περιέργεια να μάθετε πως προέκυψε το 'Παρθένος', ειναι κάτι παραπάνω απο βέβαιο. Διψάτε να μάθετε, να λάβετε αποδείξεις. Γι'αυτο και ρωτάτε εμένα...και οχι αλλον/αλλους.
Χωρις πλακα, ποιον να ρωτησω τον gamawmanoules? Eσενα ρωταω που η πιστη σου, φαινεται δυνατη.

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Μόνο μην του πεις το πώς προέκυψαν τα Χριστούγεννα, γιατί θα κάψει φλάτζα... είναι προχωρημένα μαθηματικά για το είδος του αυτά...

Αν για μένα αυτά φανταζουν οπως λες προχωρημένα μαθηματικά, σε σενα που περηφανα εκπροσωπεις οπως ειπες το γένος των πιθηκων, αν στα εξηγουσα θα σου φανταζαν τι...?
Παιδες, καληνυχτώ γιατι παραπηγε αργά και εχουμε κ δουλεια αύριο.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Ό,τι κ αν σας απαντησω σε αυτο το θέμα, η τακτική σας ειναι δεδομένη. Θα αρχισει νέος κύκλος ειρωνειων, αντιγραφων απο αλλους σαν τον κ. Αμυρα και δεν συμμαζευεται. Τσάμπα κοπος θα ηταν.
Καλά, ξεκαβάλα το καλαμάκι σου Liberistas... Στο κάτω-κάτω, ένας απλός πωλητής ενός από τα μαγαζιά είσαι... Μην το παίρνεις και πάνω σου...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Κανείς δε σου ΕΒΡΙΣΕ κάτι ιερό, φίλε.  Και (επί πλέον) η μάνα και ο πατέρας είναι υπαρκτά (και αγαπητά) πρόσωπα και έννοιες.  Ο "θεός" είναι αφηρημένη έννοια, όπως ο "ωνμδερλακος", ο "ζωκρηβάλζας", ο "περτακάλης" και ο "βλουδοφάης".

Μη τα μπερδεύουμε τα πράματα.

Για σενα είναι αφηρημένη έννοια, δικο σου θεμα. Οταν μου κανεις ξέρει οτι ο άλλος πιστευει, δεν μπορεις να λες οτι η Παναγία δεν ηταν Παρθενος ή ήταν πχ ντεμι. Για μενα και ο Θεος κ η Παρθενος Θεοτοκος υπηρξαν και υπάρχουν. Συνεπώς δεν δέχομαι ειρωνειες και προσβολές. Απλά πράγματα.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Ναι αλλα με αυτη την εννοια η Ορθοδοξια ειναι συνεχιστης της Ελληνικης παραδοσης

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Καλά, ξεκαβάλα το καλαμάκι σου Liberistas... Στο κάτω-κάτω, ένας απλός πωλητής ενός από τα μαγαζιά είσαι... Μην το παίρνεις και πάνω σου...

μπα, απο τις απαντησεις που 'δινει', στο internship ειναι  :grin:

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.468
Πόντοι
6.305
Δεν ειναι τυχαιο οτι την εποχη αυτη που εγινε η συνοδος, η νεοπλατωνικη φιλοσοφια ειχε ολοκληρωσει τον κυκλο της και ειχε μελετηθει απο αρκετους χριστιανους (με αλλο σκοπο βεβαια, για να επιχειρηματολογουν εναντιον). Τοτε πολλα κομματια της Ελληνικης φιλοσοφιας περασαν στον χριστιανισμο οπως και η Τριαδα
Δεν είναι τυχαίο, πως ο θεός της ΠΔ δεν έχει σχέση με το θεό της ΚΔ..Ο θεός στην ΠΔ είναι μοχθηρός,μνησίκακος,αρρωστημένος..όποιος την έχει διαβάσει τα γνωρίζει αυτά..Στα τελευταία βιβλία της ΠΔ-και στην ΚΔ- όπου η ελληνιστική επίδραση είναι σαφής ,βλέπουμε την εικόνα του καλού/δίκαιου θεού.

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.468
Πόντοι
6.305
Ναι! Εκεί να δεις πιστούς και αποδείξεις για το ποιος είναι ο Θεός, όχι μαλακίες!
Και αν πεις και κάτι εναντίον του θεού τους θα αναλάβουν οι ίδιοι την τιμωρία σου!!!

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Για σενα είναι αφηρημένη έννοια, δικο σου θεμα. Οταν μου κανεις ξέρει οτι ο άλλος πιστευει, δεν μπορεις να λες οτι η Παναγία δεν ηταν Παρθενος ή ήταν πχ ντεμι. Για μενα και ο Θεος κ η Παρθενος Θεοτοκος υπηρξαν και υπάρχουν. Συνεπώς δεν δέχομαι ειρωνειες και προσβολές. Απλά πράγματα.

Μπορώ να λέω ότι ο Μωάμεθ ήταν αδερφή?  Επιτρέπεται?

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16

Μπορώ να λέω ότι ο Μωάμεθ Βούδας ήταν αδερφή?  Επιτρέπεται?

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1

Αηδια κατάντησες εσυ.. Ποσο χρειαζεται να καταλαβεις οτι η φραση 'Γι'αυτο και ρωτάτε εμένα...και οχι αλλον/αλλους.' ηταν ειρωνικη προς εμενα, αυτοσαρκασμός, οτι δλδ δεν ψάχνετε να ρωτησετε τους πιο σχετικους (θες ιερεα, θες μοναχο) αλλα ρωτάτε κάποιον που -οπως εδω κ αρκετες σελιδες γινεται- οσο κι αν πιστευει,δεν ειναι εννοειται Ο ειδικος και κυριως δεν πρόκειται να δώσετε σημασια στα λόγια του και θα το πάρετε στην πλάκα και ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεστε για αυτο που ρωτήσατε?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom