Νέα

Βρομάει το μπαλκόνι μου αέριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα καθίκι
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 51
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Τι να δεις ρε φίλε …πλακα κάνεις δεν έχεις ξάνα δει….γεμάτη είναι η πόλη και τα μπαλκόνια με τα λευκά κουτιά αερίου με μία τσουτσου καμινάδα για να βγάζει τα καυσαέρια από πάνω που τα συνδέουν στα σώματα…..
Δεν κανω καθολου πλακα και οντως δεν εχω δει τετοιο πραγμα πουθενα
Δεν καταλαβαινω γιατι αρπαζεσαι......

azazel

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
219
Like
17.969
Πόντοι
38.177
από ότι διαβάζω τώρα ο κανονισμός λέει ότι τα συστήματα πρέπει να έχουν καμινάδα η οποία να απάγει τα καυσαέρια δύο τουλάχιστον μέτρα πάνω από την ταράτσα,δηλαδή αν ένας βάλει τέτοιον λέβητα στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου σε 6οροφη οικοδομή θα πρέπει να τραβήξει καμινάδα διαμέτρου 13εκ μέχρι δύο μέτρα πάνω από την ταράτσα δηλαδή αν υπολογίσουμε 3.20μ το οικοδομικό ύψος καμινάδα 20 περίπου μέτρα...

Μονο αν ο ατομικος λεβητας αεριου ειναι πανω απο 35kw ισχυει αυτο.δλδ αμα εχεις ενα σπιτι καπου στα 200τμ χρειαζεσαι τετοιο λεβητα

OP
OP
καθίκι

καθίκι

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2012
Like
14
Πόντοι
0
φιλε απλα χαλαρωσε,το αεριο κανει τελεια καυση και δεν κινδυνευεις απο τιποτα,εκτος αμα υπαρχει καμια διαρροη στη σωληνα αεριου που η ε.π.α τις ελενχει σχολαστικα.εγκαταστατης ειμαι,οτι αλλο χρειαστεις απλα ρωτα

Τότε μάλλον ίσως μυρίζουν μόνο λίγο…γιατί την μυρωδιά την μυρίζουν και οι ίδιοι αλλά μόνο όταν δουλεύει ο λέβητας… .αλλά αφού λες ότι είναι υγιεινά ΟΚ τότε απλά η τέλεια καύση από όσο ξέρω δεν υπάρχει….. αλλά αφού λες ότι είναι υγιεινά ΟΚ

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
από ότι διαβάζω τώρα ο κανονισμός λέει ότι τα συστήματα πρέπει να έχουν καμινάδα η οποία να απάγει τα καυσαέρια δύο τουλάχιστον μέτρα πάνω από την ταράτσα,δηλαδή αν ένας βάλει τέτοιον λέβητα στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου σε 6οροφη οικοδομή θα πρέπει να τραβήξει καμινάδα διαμέτρου 13εκ μέχρι δύο μέτρα πάνω από την ταράτσα δηλαδή αν υπολογίσουμε 3.20μ το οικοδομικό ύψος καμινάδα 20 περίπου μέτρα...

Μονο αν ο ατομικος λεβητας αεριου ειναι πανω απο 35kw ισχυει αυτο.δλδ αμα εχεις ενα σπιτι καπου στα 200τμ χρειαζεσαι τετοιο λεβητα

40 kw θεωρει η επα οτι χρειαζεσε ξεχωριστο χωρο λεβητοστασιου..ο γοκ αναφερει 50 kw βεβαια..

επιτοιχος 35-40 kw δεν υπαρχει προς το παρον

azazel

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
219
Like
17.969
Πόντοι
38.177
Τότε μάλλον ίσως μυρίζουν μόνο λίγο…γιατί την μυρωδιά την μυρίζουν και οι ίδιοι αλλά μόνο όταν δουλεύει ο λέβητας… .αλλά αφού λες ότι είναι υγιεινά ΟΚ τότε απλά η τέλεια καύση από όσο ξέρω δεν υπάρχει….. αλλά αφού λες ότι είναι υγιεινά ΟΚ

μπορεις να googlαρεις και να δεις με τη μαρκα του λεβητα του γειτωνα σου τι καυσαερια εχει και οτι αλλο σε απασχολει

azazel

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
219
Like
17.969
Πόντοι
38.177
40 kw θεωρει η επα οτι χρειαζεσε ξεχωριστο χωρο λεβητοστασιου..ο γοκ αναφερει 50 kw βεβαια..

επιτοιχος 35-40 kw δεν υπαρχει προς το παρον

εχω εγω στο ενα απο τα σπιτια μου στην ευκαρπια 36kw vaillant

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
ενας επιτοιχος 24 kw καλυπτει μια χαρα ενα διαμερισμα

ενας 28 kw καλυπτει μια χαρα μια μεζονετα λαμβανοντας υποψη οτι 3 μπανια δεν θα δουλευουν ταυρτοχρονα

OP
OP
καθίκι

καθίκι

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2012
Like
14
Πόντοι
0
Πάντως  έχω δει και μπαλκόνια με μαυρισμένα ντουβάρια από την καμινάδα του μικρού αυτού λέβητα….Το θέμα είναι αν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό....?Δηλαδή μπορεί να τον πεις βγάλτο γιατί με ενοχλεί και αυτός να μην το βγάλει ή μπορεί να μην μπορεί να τον μετακινήσει κάπου αλλού ….τότε τι μπορείς να κάνεις?

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
εχω εγω στο ενα απο τα σπιτια μου στην ευκαρπια 36kw vaillant

δεν εγινα κατανοητος

υπαρχουν και μεγαλυτερη απο 36 kw , buderus απ οτι γνωριζω

απλα για ενα διαμερισμα  36 kw επιτοιχος δεν χρειαζεται

OP
OP
καθίκι

καθίκι

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2012
Like
14
Πόντοι
0
μπορεις να googlαρεις και να δεις με τη μαρκα του λεβητα του γειτωνα σου τι καυσαερια εχει και οτι αλλο σε απασχολει

Αυτός μου είπε ότι τον είπαν ότι δεν έχει καυσαέρια κτλ… αλλά μέχρι και αυτούς τους ενοχλεί η μυρωδιά….. αλλά τα θέμα είναι έιναι μόνο μυρωδιά ή κάτι ανθυγιεινό?

azazel

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
219
Like
17.969
Πόντοι
38.177
ενας επιτοιχος 24 kw καλυπτει μια χαρα ενα διαμερισμα

ενας 28 kw καλυπτει μια χαρα μια μεζονετα λαμβανοντας υποψη οτι 3 μπανια δεν θα δουλευουν ταυρτοχρονα

οχι οτι σ εμενα χρειαζοταν απλα τον πειρα απο ενα μαγαζι που εκανα ανακαινιση γιατι δεν ειχε να με πληρωσει ο ιδιοκτητης και για να μην παει στραφη τον εβαλα στο δικο μου σπιτι και τον δηλωσα 28αρη  :dancing: :dancing:

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
Πάντως  έχω δει και μπαλκόνια με μαυρισμένα ντουβάρια από την καμινάδα του μικρού αυτού λέβητα….Το θέμα είναι αν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό....?Δηλαδή μπορεί να τον πεις βγάλτο γιατί με ενοχλεί και αυτός να μην το βγάλει ή μπορεί να μην μπορεί να τον μετακινήσει κάπου αλλού ….τότε τι μπορείς να κάνεις?

εαν σε ενοχλει τοσο πολυ και ειναι προθυμος να τον μετακινησει ενω και εσυ εισαι προθυμος να πληρωσεις την αναθεωρητικη μελετη στην επα + υδραυλικο για τις νεες γραμμες τοτε μπορεις να του το ζητησεις

η αλλη λυση ειναι καμιναδα..αλλα δεν θα τα χρεωθει αυτος τα εξοδα φανταζομαι

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
οχι οτι σ εμενα χρειαζοταν απλα τον πειρα απο ενα μαγαζι που εκανα ανακαινιση γιατι δεν ειχε να με πληρωσει ο ιδιοκτητης και για να μην παει στραφη τον εβαλα στο δικο μου σπιτι και τον δηλωσα 28αρη  :dancing: :dancing:

η επα στην θεσσαλονικη για 36 kw ηθελε λεβητοστασιο;;

oι vailant ειναθι πολυ καλοι

azazel

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
219
Like
17.969
Πόντοι
38.177
Αυτός μου είπε ότι τον είπαν ότι δεν έχει καυσαέρια κτλ… αλλά μέχρι και αυτούς τους ενοχλεί η μυρωδιά….. αλλά τα θέμα είναι έιναι μόνο μυρωδιά ή κάτι ανθυγιεινό?

Μπορει να ειναι λεβητας συμπηκνωσης,ρωτα τον αμα βγαζει νερο απο το κατω μερος του λεβητα.οι λεβητες συμπηκνωσης ειναι ακομα πιο υγιεινοι απο τους κανονικους-απλους

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
εαν σε ενοχλει τοσο πολυ και ειναι προθυμος να τον μετακινησει ενω και εσυ εισαι προθυμος να πληρωσεις την αναθεωρητικη μελετη στην επα + υδραυλικο για τις νεες γραμμες τοτε μπορεις να του το ζητησεις

Όλα τα ξέρεις. :humpleg:

OP
OP
καθίκι

καθίκι

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2012
Like
14
Πόντοι
0

ε όχι και τόσο απλά δεν ξέρω αν είναι και κάτα πόσο είναι ανθυγεινό?????????....βέβαια μέσα σε μία πολη καυσαέρια γενικά υπάρχουν....οπότε δεν ζητάω να αναπνέω και τον αέρα του βουνου...

azazel

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
219
Like
17.969
Πόντοι
38.177
η επα στην θεσσαλονικη για 36 kw ηθελε λεβητοστασιο;;

oι vailant ειναθι πολυ καλοι

οι vaillant ειναι οι top,οτι καλυτερο υπαρχει στην αγορα αυτη τη στιγμη απλα για 35kw και πανω η ε.π.α θελει ατομικη inox,μονωμενη καμηναδα μεχρι την ταρατσα η κεραμοσκεπη

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
ε όχι και τόσο απλά δεν ξέρω αν είναι και κάτα πόσο είναι ανθυγεινό?????????....βέβαια μέσα σε μία πολη καυσαέρια γενικά υπάρχουν....οπότε δεν ζητάω να αναπνέω και τον αέρα του βουνου...

μην αγχωνεσε..οπως ειπες αθηνα ζουμε..και δεν εισαι και διπλα στην εξοδο των καυσαεριων..εντουτοις, οποτε βγαινεις στο μπαλκονι να φορας χειρουργικη μασκα..

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
οι vaillant ειναι οι top,οτι καλυτερο υπαρχει στην αγορα αυτη τη στιγμη απλα για 35kw και πανω η ε.π.α θελει ατομικη inox,μονωμενη καμηναδα μεχρι την ταρατσα η κεραμοσκεπη

και σου επετρεπαν να τον βαλεις στο μπαλκονι ;;;επειδη ειπες οτι ειχαν θεμα

στην αθηνα εαν εχεις συσκευη αεριου 40 kw πρεπει να την βαλεις σε λεβητοστασιο..σε κειστο χωρο με ανοιγματα αερισμου..εστω  2-2,5μ2..να μπορει καποιος να τον επισκεφθει οπως και τους συλλεκτες θερμανσης..προσαγωγης και επιστροφης..δεν το συζηταμε καν για μπαλκονι

OP
OP
καθίκι

καθίκι

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2012
Like
14
Πόντοι
0
μην αγχωνεσε..οπως ειπες αθηνα ζουμε..και δεν εισαι και διπλα στην εξοδο των καυσαεριων..εντουτοις, οποτε βγαινεις στο μπαλκονι να φορας χειρουργικη μασκα..

καλά εγώ μέχρι και το τσιγάρο που καπνίζει από κάτω μυρίζω αλλά δεν μπορώ να τον πω να μην καπνίζει , ούτε σημαίνει ότι επειδή μου έρχεται λίγη μυρωδιά τσιγάρου πάει να πει ότι είμαι και παθητικός καπνιστής και είναι και ανθυγυνό....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom