Νέα

Βουλευτικές εκλογές 4/10/2009 - Με δεδομένα πια τα αποτελέσματα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 158K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ψηφίστε εδώ ...!!!!!

  • Ν.Δ.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Κ.Κ.Ε.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΛΑ.Ο.Σ.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - ΛΕΒΕΝΤΗΣ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΑΚΥΡΟ - ΛΕΥΚΟ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 0 0,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.251
Κριτικές
3
Like
1.423
Πόντοι
566
Όλοι για φούντο είναι φίλε...Ήξερες εσύ ότι ο αναπληρωματικός βουλευτής,από τη στιγμή που θα πάρει τη θέση του παραιτηθέντα,ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ BONUS ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ?????!!!!H ότι ΟΛΟΙ κυκλοφορούν με τα καινούργια ΥΒΡΙΔΙΚΑ LEXUS των 70.000€????!!!Οχι μπουρλότο,ΦΟΥΡΝΕΛΟ θα τους έβαζα άμα μου επιτρεπόταν.Και λόγω ιδιότητας τους προστατεύω κιόλας!!!!! :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi:

...για τα καινούργια ΥΒΡΙΔΙΚΑ LEXUS των 70.000€ το γνώριζα, είναι γνωστές οι οικολογικές ανησυχίες των βουλευτών μας...

....το ότι ο αναπληρωματικός βουλευτής καρπώνεται αποδοχές τετραετίας, ΟΧΙ.......ΕΛΕΟΣ....

...όμως στις εκλογές ξαναψηφήζουμε τα ίδια πρόσωπα, είμαστε μαζόχες ....:2funny: :2funny: :2funny:
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.251
Κριτικές
3
Like
1.423
Πόντοι
566
Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους πολιτικούς αρχηγούς στην τηλεοπτική αναμέτρηση

Αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης η Κάπα Research πραγματοποίησε δημοσκόπηση για την αξιολόγηση της παρουσίας των πολιτικών αρχηγών από την κοινή γνώμη.

«Συγκριτικά, ποιος πρόεδρος κόμματος πιστεύετε ότι είχε την καλύτερη πολιτική παρουσία», ένα από τα βασικά ερωτήματα που κλήθηκαν οι τηλεθεατές να απαντήσουν.

Το 36,4% των ερωτηθέντων αξιολογεί ότι την καλύτερη πολιτική παρουσία είχε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμάνλης. Ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου που «έπεισε» το 27,7% του δείγματος.

Στοιχείο ωστόσο που πρέπει -αν μη τι άλλο- να προβληματίσει τα πολιτικά κόμματα είναι ότι ποσοστό 11,2% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση κρίνουν ότι την παράσταση έκλεψε ο ....«Κανένας».

Το 7,7% έκρινε ότι τις εντυπώσεις κέρδισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, το 7,1% η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ το μικρότερο ποσοστό (6,6%) συγκέντρωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνος.

Η έρευνα περιλαμβάνει σειρά άλλων ερωτήσεων για την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στην τηλεοπτική αναμέτρηση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζονται από το in.gr και αναλυτικά από το διακτυακό τόπο της εφημερίδας Το Βήμα.

Τα στοιχεία της έρευνας έχουν ως εξής:

Συμμετείχαν 856 άτομα που παρακολούθησαν τη τηλεμαχία. Το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, επιλεγμένοι με πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς το φύλο και την ηλικία. Τα αποτελέσματα σταθμίστηκαν με βάση την ψήφο του 2007. H συλλογή των στοιχείων έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βασει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Η Κάπα Research είναι μέλος της ESOMAR και του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.

Newsroom ΔΟΛ
 

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Μηνύματα
22.160
Like
32
Πόντοι
366
Γνωρίζαμε πως η εξουσία και το σεξ πορεύονται μαζί. Ξέραμε ότι η λίμπιντο εξαρτάται και αυτή από την αυξομείωση της ισχύος στην πολιτική, την οικονομία, αλλά και το ποδόσφαιρο. Είναι σίγουρο πως το χρήμα και η δύναμη αποτελούν το καλύτερο αφροδισιακό.

Τώρα έρχεται και μία έρευνα της εταιρίας ALCO σε συνεργασία με το κέντρο Ε.Μ.Α.Σ. (Εταιρία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) για να επιβεβαιώσει τη θεωρία.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 600 ατόμων, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις. Συμπληρωματικά ερωτήθηκε και ένα δείγμα 2.000 ατόμων της Ε.Μ.Α.Σ. Το πόρισμα είναι σαφές και ξεκάθαρο.

Οι μισοί από τους ψηφοφόρους της ΝΔ (ποσοστό 51%), που πήραν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν ότι μειώθηκε η ερωτική τους επιθυμία τους τελευταίους μήνες. Το 31% ανέφερε πως παρέμεινε σταθερή και μόλις 12% ότι αυξήθηκε, ενώ ποσοστό 6% δεν απάντησε, γεγονός που υποδηλώνει ότι δε νοιώθει άνετα να απαντήσει στο ερώτημα.

Στην αντίπερα όχθη, μόλις 9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως μειώθηκε η ερωτική του επιθυμία! Αντιθέτως, το 62% ανέφερε πως η ερωτική του επιθυμία αυξήθηκε και το 29% ότι παρέμεινε σταθερή. Είναι χαρακτηριστικό ακόμη, ότι όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν.

Σε παλαιότερη μελέτη του εν λόγω κέντρου, είχε καταδειχθεί η σχέση της λίμπιντο με την πορεία της αγαπημένης ποδοσφαιρικής ομάδας. Αυτό, βεβαίως, ισχύσει κυρίως για τους άνδρες. Τώρα καταδεικνύεται και η σχέση μεταξύ της νικηφόρου ή όχι πορείας του κόμματος της προτίμησης του ψηφοφόρου. Ανάταση και πτώση δηλαδή. Η φθίνουσα πορεία του κυβερνώντος κόμματος έχει άμεσες επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή των νεοδημοκρατών.

Η θετική πορεία του ΠΑΣΟΚ εμπνέει σεξουαλικά τους πασόκους. Αυτό που δεν καταδεικνύει η έρευνα, αλλά αποτελεί αξίωμα στην ψυχανάλυση είναι η σχέση της σεξουαλικότητας με την αύρα της εξουσίας. Το περίφημο δηλαδή «ερχόμαστε», που σημαίνει και το «ήρθε η σειρά μας» και καταλήγει στον κοινό τόπο «και τώρα το μεγάλο φαγοπότι».

Η έρευνα δεν προτείνει θεραπείες και μέσα υπέρβασης της πολιτικής κατάθλιψης. Ο λόγος είναι απλός. Η πολιτική κατάθλιψη καταπολεμάται αποκλειστικά με κοινωνικές αντιδράσεις, πολιτικές συσπειρώσεις και κινήματα. Η έρευνα επίσης δεν καταδεικνύει τι ακριβώς συμβαίνει με τη λίμπιντο των κομμάτων της Αριστεράς. Για τους Οικολόγους – Πράσινους, βεβαίως, το πράγμα είναι ηλίου φαεινότερο. Βιώνουν τη μεγάλη τους πολιτική ανάταση και όλα τα υπόλοιπα εννοούνται. Όσο για το κόμμα του ΛΑΟΣ ή αυτό των Παπαθεμελή και Ζουράρι… εκεί τσιμουδιά. Ο λόγος είναι απλός. Προέχουν τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, εκεί όπου η λίμπιντο υποτάσσεται στις ελληνοχριστιανικές αξίες και είναι εξ ορισμού καταπιεσμένη.

Και κάτι ακόμη. «Η παράσταση νίκης είναι μια θετική ψυχολογική άποψη, που κινητοποιεί ευφορικούς μηχανισμούς νευροβιολογικά, άρα αυξάνει και τη λίμπιντο», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ε.Μ.Α.Σ., χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, κ. Κώστας Κωνσταντινίδης.

Να προσέχουν οι ψηφοφόροι των μικρών κομμάτων! :jerking:
 

bixlas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουν 2007
Μηνύματα
463
Like
4
Πόντοι
1
εχω ενα προβλημα και δεν ξερω τι να κανω...
εδω και μερες μου χαλασε ενα ψυγειο SIEMENS και δεν μπορω να βρω ανθρωπο της εταιρειας να το φτιαξει!
τηλεφωνω και μου λενε οτι ολοι εχουν παει στη... Γερμανια!  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ΟΛΟΙ! απο τον πιο υψηλοβαθμο μεχρι τον τελευταιο τεχνιτη!  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
 

cooljohn

Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2009
Μηνύματα
207
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
11
εχω ενα προβλημα και δεν ξερω τι να κανω...
εδω και μερες μου χαλασε ενα ψυγειο SIEMENS και δεν μπορω να βρω ανθρωπο της εταιρειας να το φτιαξει!
τηλεφωνω και μου λενε οτι ολοι εχουν παει στη... Γερμανια!  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ΟΛΟΙ! απο τον πιο υψηλοβαθμο μεχρι τον τελευταιο τεχνιτη!   :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

πλάκα-πλάκα, 3 μήνες το πάλευαν το ρημάδι, πηγαινε έλα - πήγαινε έλα, παρέλασαν 35 μάστοροι και 80 μαθητάδες και άφτιαχτο έμεινε!
οφ τοπικ λεμεεε!!!  :2funny:

ερώτηση: η μορταδέλα που συμμετέχει στο γκαλοπ είναι γνήσια;  :huh:  για να ξέρω τι να ψηφίσω  :grin:
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.251
Κριτικές
3
Like
1.423
Πόντοι
566
Από 3,5% έως 4,3% προηγείται το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί το ΠΑΣΟΚ εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, στον απόηχο της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις η «ψαλίδα» κυμαίνεται από 3,5% έως 4,3%. Ισχυρή παραμένει η δυναμική των Οικολόγων.

Σύμφωνα με έρευνα της Μetron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1, η διαφορά ανέρχεται στις 4,3 μονάδες. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 28,7%, η ΝΔ 24,4%, το ΚΚΕ 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,6% και ο ΛΑΟΣ 4,5%.

Σε γκάλοπ της Alco για το Alter η διαφορά είναι 3,5 μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,3% το ΠΑΣΟΚ 29,8%, το ΚΚΕ 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5%, ο ΛΑΟΣ 3,8% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 6,3%.

Στο 3,5% διαμορφώνεται επίσης η «ψαλίδα» σύμφωνα με το νέο κύμα της έρευνας της Public Issue για τον Σκάι. Η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% το ΠΑΣΟΚ 32%, το ΚΚΕ 6,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, ο ΛΑΟΣ 4,5% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 8%.

Newsroom ΔΟΛ
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.251
Κριτικές
3
Like
1.423
Πόντοι
566
Διαφορά 3% διατηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research, η οποία δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.  Αναλυτικά στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 31,7%, η ΝΔ 28,7%, το ΚΚΕ 7,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,2%, ο ΛΑΟΣ 4,5%, η Δράση 1,3% και το Μακεδονικό Μέτωπο 0,9%. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 0,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 12,9%.

Newsroom ΔΟΛ
 

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Μηνύματα
3.019
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
γιατί δεν κατεβαίνει ο αγγουράκης μόνος του?
 

kamenosentelws

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Μηνύματα
528
Κριτικές
3
Like
102
Πόντοι
6
Ηθελα να ήξερα ποιος θα ψηφίσει οικολόγους πράσινους και τον Βεργή...Τώρα θα μου πείτε αυτοί που ψηφίζουν ΝΔ είναι καλύτεροι?
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/news/data/upimages/fridakis/GASDHGKLSDHGKAS.jpg[/img[/URL]]

[i][URL unfurl="true"]http://www.zougla.gr/news.php?id=43914[/i[/URL]]
 

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Μηνύματα
3.019
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
μακάρι να δω μεγάλα κόμματα με 23 τα εκατό
τόσα χρόνια ούτε να γελάει κανείς δεν είναι με αυτά..
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.423
Κριτικές
61
Like
42.546
Πόντοι
22.785
Σε λίγες μέρες,αυτό το νέο κόμμα-κατασκεύασμα της Νέας Τάξης και χαιδεμένου των "Ελληνικών" μεγάλων Μ.Μ.Ε. θα διεκδικήσει τις ψήφους του Ελληνικού λαού.
Κανένας μας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα τους,όσο και αν κρύβονται... 

οξο ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.251
Κριτικές
3
Like
1.423
Πόντοι
566
Ανοιγμα «ψαλίδας» και αποσυσπείρωση στη ΝΔ, «δείχνει» γκάλοπ της MRB

Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, διευρύνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, ενώ το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει πρόβλημα συσπείρωσης -που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οφείλεται στις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens-, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πρόσφατες αναταράξεις στο θέμα της Siemens λειτούργησαν αρνητικά για την κυβέρνηση, αφού προκάλεσαν αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων της κατά 1% και ενίσχυση των διαρροών της προς τον ΛΑΟΣ. Η δημοσκόπηση όμως καταγράφει και εντυπωσιακή υποχώρηση των Οικολόγων κατά 3%.

Η μέτρηση της MRB διενεργήθηκε στις 3 και 4 Ιουνίου και συμπεριλαμβάνει τις πολιτικές εξελίξεις ως την Πέμπτη.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων η μέτρηση καταγράφει ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 29,1% και ακολουθεί η Ν.Δ. με 26%. Σε εκείνους όμως που δηλώνουν με βεβαιότητα ότι θα πάνε να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ φτάνει το 33,7%, η Ν.Δ. ακολουθεί με 30,1%, το ΚΚΕ με 7,7%, ο ΛΑΟΣ με 6,4%, οι Πράσινοι με 5,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%.

Σε σύγκριση με την έρευνα της ίδιας εταιρίας την προηγούμενη Κυριακή, αυτό σημαίνει άνοιγμα της «ψαλίδας» ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα από τις 2,7 ποσοστιαίες μονάδες στις 3,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Αυτό συμβαίνει επειδή η συσπείρωση της Ν.Δ. υποχωρεί κατά 1% στο 66,8% ενώ εκείνη του ΠΑΣΟΚ αυξάνεται κατά 2,2% στο 77%.

Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι το 24,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ το 2007 δηλώνει ότι θα ψηφίσει σίγουρα διαφορετικό κόμμα, ενώ το ίδιο λέει μόνο το 10,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΔΟΛ

 

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Μηνύματα
10.645
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
εδω και ο κατελης να ηταν αρχηγος του πασοκ ,παλι θα εβγαινε με τη βοηθεια του μπομπολα και του λαμπρακη που μας εχουν πρηξει τα @@ σε ολες τις εφημεριδες και τις τηλεορασεις
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
εδω και ο κατελης να ηταν αρχηγος του πασοκ ,παλι θα εβγαινε με τη βοηθεια του μπομπολα και του λαμπρακη που μας εχουν πρηξει τα @@ σε ολες τις εφημεριδες και τις τηλεορασεις

φιλαράκι εγώ δε θα ψηφίσω ούτε και ασχολούμαι πλέον...
αλλά όσο και να σε έχει πιάσει πανικός με ή χωρίς μπόμπολα τη δευτέρα έχει πολύ κλάμα για το κόμμα σου....
τόσο όσο δεν έχεις δει από το 81...........
 

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Μηνύματα
483
Like
2
Πόντοι
1
Δεν βαριεστε φιλοι μου...Ας ξαναβγει το ΠΑΣΟΚ, να κατσει αλλα 20 χρονια και να φεσωσει την Ελλαδα αλλα 200 δις!!!
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
Δεν βαριεστε φιλοι μου...Ας ξαναβγει το ΠΑΣΟΚ, να κατσει αλλα 20 χρονια και να φεσωσει την Ελλαδα αλλα 200 δις!!!
την Ελλάδα δεν την φέσωσε το ΠΑΣΟΚ. Ο μαλάκας ο Ελληνας τη φέσωσε......

τα λεφτά μεταφέρονται ως πάμπερς και ξαναεκλέγονται οι μεταφορείς.
Η ελλάς κατακαίγεται απ άκρου εις άκρο και ξαναεκλέγονται οι στρατηγοί άνεμοι.....

έτσι όπως στρώσεις κοιμάσαι.
Οποιος και να βγει το κλάμα είναι δεδομένο.
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.251
Κριτικές
3
Like
1.423
Πόντοι
566
και οι 5 σημερινές δημοσκοπήσεις μαζί (μέσες τιμές) δίνουν

ΝΔ      29,2%
ΠΑΣΟΚ    33,9%
ΚΚΕ      7,5%
ΣΥΡΙΖΑ    5,3%
ΛΑΟΣ      5,4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 5,5%
ΛΟΙΠΑ    13,2%       




Διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προ των ευρωεκλογών. Το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ σε πέντε μετρήσεις της κοινής γνώμης κυμαίνεται από 3,6% έως 6%.

Η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, δείχνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 36,1%, τη ΝΔ με 31,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,0%, ο ΛΑΟΣ με 6,3%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 6% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,4%.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΠΑΣΟΚ 30,3%, ΝΔ 26,2%, ΚΚΕ 7,4%, ΛΑΟΣ 6,7%, Οικολόγοι Πράσινοι 6,7% και ΣΥΡΙΖΑ 5,8%.

Στο 3,9% ανάγει τη διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Ant1. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 27,1%, η ΝΔ 23,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 6,2%, το ΚΚΕ 6,1% ο ΛΑΟΣ 4,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 4,1%.

Προβάδισμα 34,6% στο ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Alter, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει το 29,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,1%, ο ΛΑΟΣ με 4,9% ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4,8%.

Αναφορικά με το ποσοστό των ερωτώμενων που θα προσέλθουν στις ευρωκάλπες την Κυριακή, το 75,7% απαντά θετικά, ενώ το ποσοστό της αποχής είναι στο 15,6%.



Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε στις 3 και 4 Ιουνίου για τον «Ελεύθερο Τύπο» και συμπεριλαμβάνει τις πολιτικές εξελίξεις ως την Πέμπτη, στο σύνολο των ψηφοφόρων, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 29,1% και ακολουθεί η Ν.Δ. με 26%.

Σε εκείνους όμως που δηλώνουν με βεβαιότητα ότι θα πάνε να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ φτάνει το 33,7%, η Ν.Δ. ακολουθεί με 30,1%, το ΚΚΕ με 7,7%, ο ΛΑΟΣ με 6,4%, οι Πράσινοι με 5,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%.

Σε σύγκριση με την έρευνα της ίδιας εταιρίας την προηγούμενη Κυριακή, αυτό σημαίνει άνοιγμα της «ψαλίδας» ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα από τις 2,7 ποσοστιαίες μονάδες στις 3,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Αυτό συμβαίνει επειδή η συσπείρωση της Ν.Δ. υποχωρεί κατά 1% στο 66,8% ενώ εκείνη του ΠΑΣΟΚ αυξάνεται κατά 2,2% στο 77%.

Η δημοσκόπηση της VPRC για την «Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα», που έγινε κι αυτή το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου, καταγράφει σημαντική αύξηση της ψαλίδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Η εικόνα που προκύπτει από τους εκλογικούς συσχετισμούς φέρνει το ΠΑΣΟΚ στο 38% και τη ΝΔ στο 32%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 5,5% και ο ΛΑΟΣ με 5%.

Newsroom ΔΟΛ




 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
196
Πόντοι
866

Συνημμένα

  • untitled.JPG
    untitled.JPG
    12,5 KB · Εμφανίσεις: 11
  • agourakis.jpg
    agourakis.jpg
    11,1 KB · Εμφανίσεις: 13

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom