Νέα

Πολιτική και διαφάνεια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα politis2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 145
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Persona,

Το μόνο καλύτερο το 93 ήταν το μικρότερο Δημόσιο Χρέος.
Οι Ολυμπιακοί που λες, ήταν μια φούσκα. Και το λέω γιατί ναι μεν έδωσαν δουλειά σε πολύ κόσμο, αλλά τίποτα το ουσιαστικό, και τίποτα το "επενδυτικό" για το μέλλον δεν παρήχθη.
Χρεώσαμε τη χώρα με ΠΑΡΑ πολλά λεφτά για να τα "καταφέρουμε" (και τα καταφέραμε) στους αγώνες, αλλά από όλα αυτά δεν έμεινε τίποτα για το μέλλον, το οποίο είναι ΤΩΡΑ.  Οι "εγκαταστάσεις" που έμειναν δεν έχουν καμία αναπτυξιακή αξία, πληρώθηκαν ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ για να γίνουν, και οι περισσότερες ρημάζουν γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά που χρειάζονται για τη συντήρησή τους.
Το Ολυμπιακό Χωριό είναι το μόνο ίσως αντικείμενο που πραγματικά χρησιμοποιείται (μένουν άνθρωποι εκεί), αλλά και αυτό πληρώθηκε πολύ περισσότερο απ' όσο η χώρα είχε την πολυτέλεια να πληρώσει για να φτιάξει κατοικίες για τους κατοίκους της.
Σκέψου, είμαστε ΜΟΝΟ 4 χρόνια μετά τους αγώνες, τόσα λεφτά ξοδεύτηκαν για αθλητικές εγκαταστάσεις, και ΤΩΡΑ συζητάμε (και απασχολούμε και τα δικαστήρια μας) για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Εννοώ ότι στο μπουρδέλο τούτο, θα έπρεπε να γίνει συνδυασμός κάποιας κατασκευής των αγώνων με το γήπεδο αυτής της ομάδας (καμία σχέση δεν έχω με το ποδόσφαιρο, αλλά παρακολουθώ τα περί real estate) και να ΜΗΝ χρειάζεται να ξοδευτούν κι άλλα λεφτά, 4 χρόνια μόλις μετά αφ' ότου ξοδεύτηκαν τα άπειρα, ΠΑΛΙ για αθλητική εγκατάσταση.

Λάθος χειρισμοί (ή μήπως δεν είναι μόνο λάθη?) γίνονται ΠΑΝΤΑ στο μπουρδέλο.
Μην αμφιβάλλεις. Εγώ πλέον όταν μαθαίνω μια είδηση, το πρώτο που κοιτάω είναι ποια βρωμιά μπορεί να κρύβεται από πίσω.  Σίγουρα, η βρωμιά (και το αναμενόμενο προϊόν της) είναι η κινητήρια δύναμη για κάθε τι "νέο" που ανακοινώνεται, και όχι το κοινό καλό.  Είμαστε τυχεροί, αν αυτά τα δύο κατα σύμπτωση, σε ένα ποσοστό ταυτίζονται.

Όσο για τα πακέτα, να έχεις στο μυαλό σου ένα πολύ απλό αξίωμα:  Οι κουτόφραγκοι δεν έδιναν τα λεφτά μόνο για λόγους "αντιντελόρδας" δικής μας, όπως το θέτεις.
Τα έδιναν γιατί έχουν κανονίσει να τα πάρουν πίσω, πολλαπλάσια.  Κανείς δε χαρίζει τίποτα τζάμπα την σήμερον ημέραν, για την ψυχή της μάνας του. Είναι και αυτό ένα αξίωμα, που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να το ξεχνάμε.

Αν θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε εδώ
ένα άρθρο που έγραψε ο Σημίτης την προηγούμενη Κυριακή, με τίτλο "Τέλος εποχής".

Κατά τη γνώμη μου λέει τα πράματα με το όνομά τους.

καταρχάς Σταύρακα καλώς σε βρήκα ξανά και χρόνια πολλά.
Επί της ουσίας αν και δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που λες έχω να κάνω τις εξής επισημάνσεις.
Το ότι δεν έχεις τη δυνατότητα να διαχειριστείς τους Ολυμπιακούς αγώνες όπως λ.χ. οι Ισπανοι και η Βαρκελώνη το 92 είναι πρόβλημά σου. Ρώτα Ισπανούς για το θαύμα της Βαρκελώνης και θα καταλάβεις πολλά. Μίλησα σε προγενέστερο ποστ για μοντέλα που πρέπει να αντιγραφούν. Ανεπροκοπιά πρώτη η διαχείριση ενός τεράστιου αναπτυξιακού όγκου σε μια από τις μικρότερες και οικονομικά ασθενέστερες χώρες που έχουν αναλάβει Ο.Α.
Αντί να στρώσουν κώλο οι Ελληνάρες τρέχαν στο τέλος, πλήρωναν υπερωρίες βράδια και προσπαθούσαν άρον άρον να κλείσουν ότι μπορούν για να μην ξεφτιλιστούν διεθνώς.
Δε θα ξεχάσω τα περισσότερα προκατ έργα με διπλάσσιο του πραγματικού κόστους, όπως και τη ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΒΑΡΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ (το μοναδικό οσικό άξονα διασύνδεσης ΕλΒ. με νότια προάστια) που τα δεντράκια της ανάπλασης στη νησίδα τα φύτευαν 1 μέρα πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών.
Αυτά που έγιναν τώρα με το θάνατο του Αλέξη έπρεπε να έχουν γίνει τότε που ανέλαβε τη διαχείριση η Γιάννα μας γαμώ την πουτάνα μας. Τώρα δεν έχουν καμμιά αξία για τη χώρα. 
Οσο για το δημόσιο χρέος να ζητήσετε από τους μαλάκες πολιτικούς να σας εξηγήσουν τη διαφορά του εσωτερικού από τον εξωτερικό δανεισμό. Σε μια υγιή χώρα οικονομικά δεν έχει σημασία το απόλυτο νούμερο του δημοσίου χρέους αλλά το ποσοστό δανεισμού εσωτερικά από το εξωτερικό. Την απάτη του μικρότερου Δημοσίου χρέους (το οποίο όμως επί Μητσοτάκη ήταν 70% εξωτερικό, 30% εσωτερικό) μπορεί να στην εξηγήσει άριστα ένας οικονομολόγος και τους λόγους για τους οποίους ο εξωτερικός δανεισμός κάνει το μεγαλύτερο κακό στη χώρα.

Για τους κουτόφραγκους έχεις δίκιο... Τα λεφτά για σένα όμως ήταν αντιλόρδα. αλλο εάν και αυτά ήσουν άχρηστος να τα διαχειριστείς σωστά.
Εχω ξαναγράψει σε άλλο ποστ. Η Ελλάς εντάχθηκε στην ΕΟΚ προκειμένου οι Ευρωπαίοι να αποκτήσουν φθηνό εξοχικό. Αντ αυτού, εκτός του ότι τους φάγαμε τεράστια κονδύλια για τουριστική ανάπτυξη έρχονται και σιχτιριάζουν 1 για τις παρεχόμενες ανεκδιήγητες υπηρεσίες, 2 για την απύθμενη αγένεια του ελληνα και 3 για το ακριβό κόστος τουρισμού που σε καμμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στη συνολική τουριστική εμπειρία.

Ο Ελληνας από τότε που γεννιέται μαθαίνει να τον πληρώνουν.
Πιτσιρικάς τον χαρτζηλικώνει η γιαγιά και της λέει θέλω κι άλλα και μη με πρήζεις.
Στο σχολείο τον χαρτζηλικώνει ο μπαμπάς και ζητάει και ραλφ λώρεν.
Στο πανεπιστήμιο τον πληρώνει ο μπαμπάς και ζητάει και αυτοκίνητο.
Στην πραγματική κοινωνία πρέπει να τον πληρώνει το κράτος που το κράτος το πληρώνει ο κουτόφραγκος.

Με ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ:     
Ο μέσος νεοΕλληνας από τότε που γεννιέται θεωρεί εαυτόν (λόγω ανατροφής) παιδί ενός ανώτερου θεού όπου όλοι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να του κάνουν ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ.
Σε ΚΑΜΜΙΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ δεν αντιπροσφέρει αυτά που του παρέχονται πρώτον γιατί ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΕΤΣΙ και δεύτερον ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕΙ.

Το πράγμα λοιπόν τώρα αρχίζει και αντιστρέφεται. Εάν ψάξει κανείς τα αίτια της έξαρσης του τσαμπουκά της νεολαίας είναι εύκολο να βρει την αιτία (η οποία ΔΕΝ είναι ο θάνατος του Αλέξη).
Ο ευρωπαίος έκλεισε στρόφιγγες, ο λαμογιοέλληνας έφαγε από τα έτοιμα και ο πιτσιρικάς στριμώχθηκε.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΜΑ ΕΝΑΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΜΕΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ που να μην ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΟ και να μη ζητάει από τους μεροκαματιάρηδες γονείς του ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΙ ΙPHONE.

Τα αίτια μην τα ψάχνετε μόνο στα λαμόγια και τους κυβερήτες σας. Ψάξτε τα μέσα στα σπίτια σας και στον πυρήνα της ελληνικής οικογένειας.
Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό και ουσιαστικά ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ζούν σα ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ μπροστά σε Γερμανούς, Εγγλέζους, και λοιπούς Ευρωπαίους.
Σε κανένα ΑΛΛΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ δε ζει ο κανακάρης στα 30 ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΙΔΕΡΩΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ.

Αφήστε λοιπόν τις παπαριές. Ούτε τα λαμόγια, ούτε η μοίρα, ούτε το ριζικό ούτε ο Στατηγός άνεμος.
Εμείς και οι οικογένειές μας είμαστε υπεύθυνοι για το χάλι μας.
Οταν άλλοι λαοί παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους από τα 18 εδώ ζητάμε από το μαλάκα βουλευτή της περιφέρειας να μας βολέψει το αστέρι μας σε μια καλή θέση.

Ο Ελληνας μαθαίνει από μικρός ΣΤΟ ΒΟΛΕΜΑ και την ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ. Και το χειρότερο πράγμα είναι ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως πρέπει να του ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΩΣ.

Κλάψτε τώρα.
Και αλλάξτε μυαλά. (όσοι δεν έχετε αλλάξει ακόμα)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μια μικρη διόρθωση: ουτε καν αυτο δεν ηταν καλυτερο.

Παμε στην ιστοσελιδα:
και κατεβαζουμε το pdf: Statistical Annex to European Economy - Autumn 2008

Είναι η εξαμηνιαια έκδοση της Ευρωπαικης Επιτροπης για την Ευρωπαικη Οικονομια.

Παμε στη σελ. 180, πινακας 76 "General government consolidated gross debt"

Διαβαζουμε για την Ελλαδα το ύψος του χρεους (ως % του ΑΕΠ*):
1981:    27,1% του ΑΕΠ
1989:    65,7%
1993:    100,5%
1997:    104,1% (μεγιστη τιμη)
2003:    97,8%
2008:    93,4%

Παραδοξα συμπερασματα:
- Το χρεος σημερα είναι χαμηλοτερο απο το 1993
- Η μεγαλη συσσωρευση του χρεους εγινε τη δεκαετια του '80 και κυριως το 1989-1993
- Το διάστημα 1997-2003 το χρεος μειωθηκε παρα τους Ολυμπιακους Αγωνες. Οι φανατικοι Κεϋνσιανιστες θα έλεγαν χαρη και στους Ολυμπιακους Αγωνες δεδομενου οτι η χωρα μας γνωριζε τοτε ξεφρενους ρυθμους αναπτυξης (πάνω απο 5% το 2003), γεγονος που βοηθαει καθοριστικα στη μειωση του χρεους ως % του ΑΕΠ.

(*) Μονο ως % του ΑΕΠ μετριεται το χρέος... Όλα τα αλλα ειναι της πλακας

γιατρέ επαναλαμβάνω ....
βρες το συντελεστή εξωτερικού με εσωτερικό δανεισμό.. Εκεί είναι όλο το μυστικό.....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Παραδοξα συμπερασματα:
- Το χρεος σημερα είναι χαμηλοτερο απο το 1993

Ε, τι παράδοξο;
Αφού (κατά κάποιον τρόπο) το εξηγείς και ο ίδιος παρακάτω.

Δεν έκανε ο Αλογοσκούφης απογραφή και αύξησε το ΑΕΠ γύρω στο 10%;
Ε, τότε πως να μην μειωθεί το χρέος;

(Καλά, αυτό που έκανε ο Αλογοσκούφης ήταν εγκληματικό. Από τότε που βγήκε και είπε ότι λέγαμε ψέμματα για το ΑΕΠ και για το πως μπήκαμε στην ΟΝΕ, χάθηκε η οποιαδήποτε αξιοπιστία της χώρας. Άντε τώρα να δούμε σε 1-2 μήνες από ποιόν θα δανειστεί. Γιατί δανείζει κανένας σε - έστω ειλικρινείς- απατεώνες; )

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ε, τι παράδοξο;
Αφού (κατά κάποιον τρόπο) το εξηγείς και ο ίδιος παρακάτω.

Δεν έκανε ο Αλογοσκούφης απογραφή και αύξησε το ΑΕΠ γύρω στο 10%;
Ε, τότε πως να μην μειωθεί το χρέος;

(Καλά, αυτό που έκανε ο Αλογοσκούφης ήταν εγκληματικό. Από τότε που βγήκε και είπε ότι λέγαμε ψέμματα για το ΑΕΠ και για το πως μπήκαμε στην ΟΝΕ, χάθηκε η οποιαδήποτε αξιοπιστία της χώρας. Άντε τώρα να δούμε σε 1-2 μήνες από ποιόν θα δανειστεί. Γιατί δανείζει κανένας σε - έστω ειλικρινείς- απατεώνες; )

εγώ προσωπικά θα δανείσω σε κάποιον που έχει προοπτική και βλέπω ότι παράγει έργο και μάλιστα θα το πράξω με ευνοικούς όρους.
γιατί να δανείσω κάποιον ακόμα και με επαχθείς όρους εάν ξέρω ότι θα μου γαμήσει τα θεία να μου τα δώσει πίσω και ειδικά όταν παράγει μια τρύπα στο νερό;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
περσόνα δεν θα σου ξαναγράψω πως σεβομαι τις απόψεις σου και τον τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Ισχύει για μία φορά ακόμα. Όμως να προσθέσω κάποια πράγματα.

1. Οι πιτσιρικάδες αυτοί που λες δεν έχουν μόνο κινητό και ζητούν και λάπτοπ, αλλά επίσης ζητούν και εργασία γιατί λένε πως δεν υπάρχει μέλλον. Οι ίδιοι πιτσιρικάδες (και δεν το λέει κανείς αυτό) σου πουλάνε άποψη για τα πάντα χωρίς την παραμικρή εμπειρία. Λένε μόνο ό,τι ακούνε. Και οι ίδιοι πιτσιρικάδες (επειδή έτσι τους γαλουχούσαν οι γονείς τους τόσα χρόνια) θέλουνε να ξεκινήσουνε να δουλεύουνε με μισθό διευθυντή μόνο επειδή έχουνε πανεπιστημιακό τίτλο λες και όταν γεννήθηκαν αυτοί έσπασε το καλούπι.

2. Όλα αυτά που λες σωστά πως πρέπει να κοιτάμε λίγο το τι κάνουμε εμείς, ωστόσο πες μου...πιστεύεις πως θα αλλάξει το πράγμα αν αλλάξουν νοοτροπία οι Έλληνες μόνο; Γιατί ΜΟΝΟ με αυτό...δεν βλέπω προκοπή. Όχι πως αυτό από μόνο του είναι εύκολο, αλλα αυτό θα γίνει όταν πάψει να υπάρχει ρευστό.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
γιατρέ επαναλαμβάνω ....
βρες το συντελεστή εξωτερικού με εσωτερικό δανεισμό.. Εκεί είναι όλο το μυστικό.....

Αδυνατώ να κατανοησώ τι σχέση έχει ο συντελεστής αυτός με τον δανεισμό του κράτους.
Το κράτος θα πλήρωνε μικρότερο επιτόκιο αν δανείζονταν από το εσωτερικό;

Τον εσωτερικό δανεισμό πως τον εννοείς;

Και για να σε προλάβω το ότι τα διαθέσιμα των ταμείων ήταν τόσα χρόνια κατατεθιμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος με μηδαμινό επιτόκιο μία μορφή δανεισμού δεν ήταν;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
εγώ προσωπικά θα δανείσω σε κάποιον που έχει προοπτική και βλέπω ότι παράγει έργο και μάλιστα θα το πράξω με ευνοικούς όρους.
γιατί να δανείσω κάποιον ακόμα και με επαχθείς όρους εάν ξέρω ότι θα μου γαμήσει τα θεία να μου τα δώσει πίσω και ειδικά όταν παράγει μια τρύπα στο νερό;
ο βασικότερος κανόνας δανεισμού. Ο δεύτερος βασικότερος είναι πως αν δεν παράγει έργο, τότε του υποθηκεύω κάτι. Οπόε μην αγχωθείτε για τα ευτράπελα της εξωτερικής μας πολιτικής. Όλα εξηγούνται. Και όλα καταλήγουν στον ίδιο παρονομαστή.
Πως οι ηλίθιοι που μας κυβερνουνε (μάλλον, όχι ηλίθιοι, αλλά απατεώνες και εγκληματίες) πρέπει να φύγουνε Και μιλάω για το σύνολο των 300 ή μάλλον 1300 που είναι ακόμα πίσω τους. Όχι για την εκάστοτε κυβέρνηση, γιατί δεν αλλάζει τίποτε με το να αλλάξει ένα κομμα.

Και φυσικά δεν αλλάζει τίποτα με το να σπάσει ένα μαγαζί. Αλλάζει όμως με το να δικαστούν τίμια και χωρίς αναστολές (να καταργηθεί το άσυλο) ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Και να ανοιχτούν ΟΛΟΙ οι λογαριασμοί τους.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ινδια κ Κίνα...
ετοιμαστείτε, έρχονται ακομα πιο δύσκολα....

Και γιατί να μας τα δώσει η Κίνα;

Αγοράζει ομόλογα του Αμερικανικού ή του Γερμανικού Δημοσίου και έχει ήσυχο το κεφάλι της. Ότι όταν θα λήξουν θα πάρει τα λεφτά της πίσω.

Από εμάς τι θα πάρει; Κανένα τενεκέ φέτα;
Τρώνε οι Κινέζοι φέτα;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Αδυνατώ να κατανοησώ τι σχέση έχει ο συντελεστής αυτός με τον δανεισμό του κράτους.

Και για να σε προλάβω το ότι τα διαθέσιμα των ταμείων ήταν τόσα χρόνια κατατεθιμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος με μηδαμινό επιτόκιο μία μορφή δανεισμού δεν ήταν;
όχι, αυτό ήταν μια μορφή κλεψιάς του κόπου μας και της υγείας μας. Γιατί το γεγονός πως δεν τοκίζονταν σημαίνει πως μεγάλωνε η τρύπα των ταμείων. και άρα μεγαλώνουνε οι εισφορές μας για να τις κλείσουμε. Και τελικά πώς γίνεται και τα Ταμεία εν έχουνε ρευστό να πληρώσουνε τους Φαρμακοποιούς; Άρα αέρας κοπανιστός και στην Τράπεζα Ελλάδος;;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166

Αγοράζει ομόλογα του Αμερικανικού ή του Γερμανικού Δημοσίου και έχει ήσυχο το κεφάλι της. Ότι όταν θα λήξουν θα πάρει τα λεφτά της πίσω.

Τρώνε οι Κινέζοι φέτα;
τρώνε λιμάνια που χορταίνουν και περισσότερο κόσμο...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

ήθελα να βρω κάτι που να αντικατοπτρίζει αυτό που εννοώ...
Ο εσωτερικός δανεισμός έχει πολλά καλά.
Ενας απο αυτούς είναι η αλληλοεξάρτηση Δημοσίου Δανειστών. Εάν αυτό το κλάσμα εσωτερικού εξωτερικού μικρύνει πολύ τότε μπορεί να φτάσεις στα προβλήματα του 90, δλδ να μην μπορείς να αναχρηματοδοτήσεις το δανεισμό λόγω έλλειψης ρευστότητας. Ο όξω μπορεί εάν θέλει να σε οδηγήσει σε πτώχευση, ο εσωτερικός ελέγχεται πιο εύκολα γιατί υπάρχει αλληλοεξάρτηση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να έχεις μεγάλο εξωτερικό χρέος (να σε πιέζουν για εξόφληση τοκοχρεωλυσίων) και συ να μην έχεις δυνατότητα ρευστού (ούτε από εσωτερικό δανεισμό) να εξοφλήσεις αυτά που καθοδηγούμενα σου ζητούν να πληρώσεις για λόγους κερδοσκοπικούς.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
2. Όλα αυτά που λες σωστά πως πρέπει να κοιτάμε λίγο το τι κάνουμε εμείς, ωστόσο πες μου...πιστεύεις πως θα αλλάξει το πράγμα αν αλλάξουν νοοτροπία οι Έλληνες μόνο; Γιατί ΜΟΝΟ με αυτό...δεν βλέπω προκοπή. Όχι πως αυτό από μόνο του είναι εύκολο, αλλα αυτό θα γίνει όταν πάψει να υπάρχει ρευστό.

καρκίνωμα αγαπητέ...
Παράδειγμα ολίγων ημερών.....

Παρακολουθώ παιδί 14 ετών με μπαμπά μαμά μεροκαματιάρηδες. Ο μπαμπάς σκάρτα 500 Ευρώ και η μαμά σκάρτα 600.....
Είναι στο νετ........
Τι βλέπεις; ερωτώ

Τα κανούργια ADIDAS. Μα καλά λέω τι να πληρώσεις 90 Ευρώ για αυτά όταν βρίσκεις φθηνότερα...
Απάντηση....
Απλά κοιτάω....
αλλά δεν θα πάρω αυτά. Θα τα κρατήσω και με αυτά που θα μαζέψω στις γιορτές θέλω να πάρω το iphone.............
Και άμα δε σου φτάσουν;
Θα τους πω να μου δώσουν και το χαρτζηλίκι των γενεθλίων μου (σημείωση: σε 3 μήνες έχει γενέθλια).........

Ο Ελληνας:
1.
Δε μπορεί να τιθασεύσει τη ματαιότητά του
2.
θέλει μονίμως να φαίνεται κάτι που δεν είναι.
3.
δεν έχει μάθει ποιό είναι το πάνω όριο και πού πρέπει να σταματήσει.
4.
δεν έχει μάθει κανείς (ούτε ακόμα και οι γονείς του) να του βάζει όρια.

Πρόσεξε λοιπόν τώρα.
Η συγκεκριμένη νοοτροπία ενός μέλους της οικογένειας ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ μπορεί να την οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή. Η έννοια της αποταμίευσης στην Ελλάδα έχει χαθεί πλήρως. Και στην οικονομία το ισχυρότερό σου όπλο σε καταστάσεις πανικού και αστάθειας είναι η ρευστότητα.....
Αυτό ισχύει οικονομικά τόσο σε μια τριμελή οικογένεια όσο και σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων...
Ομως:
Η οικονομική διαχείριση μιας μικρής οικογένειας δίδει πλήρως την εικόνα και της συνολικής χώρας στην οποία ανήκει.
Ενα απλό παράδειγμα....
Στη Β. Ευρώπη δε νοείται φοιτητής να μην εργάζεται έστω και πάρτ τάιμ.......
Κάνε τις αναγωγές σου.

Υ.Γ. Είναι πραγματικά ανεκδιήγητοι οι Ελληνες. Δε θα ξεχάσω τους τσκωμούς με τον πατέρα μου...
Θέλω να δουλέψω να είμαι ανεξάρτητος. Τελείωσε τις σπουδές σου γρήγορα και μέχρι τότε εγώ είμαι εδώ.
Νιώθω απίστευτα τυχερός που ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΤΕ...... Ακομα και τώρα που είμαι πλήρως ανεξάρτητος από αυτόν μου λέει.... Ποτέ δε θα σου συγχωρήσω με τέτοιες ακαδημαικές επιδόσεις και τέτοιο μυαλό να μην κάνεις phD.
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
+10000000000000000000000000000000000000000000
περσόνα, σαν να τα γράφω εγώ.
ακόμα μου λέει η μάνα μου πως θα μπορούσα να είχα πάει Γερμανία για σπουδές.
Και για να δουλέψω τα καλοκαίρια έκανα καυγά με τους γονεί μου (ευτυχώς όχι μεγάλο).
Μετά την πρώτη φορά, συμβιβάστηκαν.
Αλλά σου ξαναλέω, το παιδί κάποια στιγμή θα το ακούσει το "δεν έχουμε". Είναι αναπόφευκτο. Και είναι και αναπόφευκτο το παιδί να θέλει πάντα περισσότερα με τόση διαφήμιση που βλέπει καθημερινά. Όμως το κράτος ΔΕΝ είναι μια τριμελής οικογένεια. Η τριμελης οικογένεια, θα πάθει και θα μάθει. Ή θα πάθει και θα διαλυθεί. Το κράτος αν πάθει έχει μόνο τη δεύτερη επιλογή.
Και το κυριότερο δεν είναι η απόφαση σε δύο γονείς. Είναι δυστυχώς σε μια Λερναία Ύδρα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
+10000000000000000000000000000000000000000000
περσόνα, σαν να τα γράφω εγώ.
ακόμα μου λέει η μάνα μου πως θα μπορούσα να είχα πάει Γερμανία για σπουδές.
Και για να δουλέψω τα καλοκαίρια έκανα καυγά με τους γονεί μου (ευτυχώς όχι μεγάλο).
Μετά την πρώτη φορά, συμβιβάστηκαν.
Αλλά σου ξαναλέω, το παιδί κάποια στιγμή θα το ακούσει το "δεν έχουμε". Είναι αναπόφευκτο. Και είναι και αναπόφευκτο το παιδί να θέλει πάντα περισσότερα με τόση διαφήμιση που βλέπει καθημερινά. Όμως το κράτος ΔΕΝ είναι μια τριμελής οικογένεια. Η τριμελης οικογένεια, θα πάθει και θα μάθει. Ή θα πάθει και θα διαλυθεί. Το κράτος αν πάθει έχει μόνο τη δεύτερη επιλογή.
Και το κυριότερο δεν είναι η απόφαση σε δύο γονείς. Είναι δυστυχώς σε μια Λερναία Ύδρα.
μα εκεί είναι αγαπητέ το μυστικό της συνολικής παιδείας του πολίτη.
Εάν μπεις σε ένα σπίτι μέσης Ελληνικής οικογένειας και ένα μιας μέσης γερμανικής λ.χ. θα καταλάβεις τη διαφορά....
Στο ελληνικό θα βρεις καμμιά 10αριά κινητά 3-4 τηλεοράσεις, 2 3 υπολογιστές και ένα κάρο μη αναγκαία πράγματα ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ. Εχει χαθεί το μέτρο. Θεωρώ αδιανόητο να δανείζεσαι για να πάρεις τηλεόραση, κινητό, υπολογιστή, ή PS2.
Κι όμως όσο και αν σου φαίνεται παράδοξο αυτό είναι ο κοινός τόπος στην Ελλάδα.
Ο πυρήνας της κοινωνίας είναι η οικογένεια. Από εκεί ξεκινούν όλα.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
42.993
Πόντοι
22.785
Ακουστε.... κ ΑΚΟΥΣΤΕ........
ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΗΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ...........

ignatios

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Τα αίτια μην τα ψάχνετε μόνο στα λαμόγια και τους κυβερήτες σας. Ψάξτε τα μέσα στα σπίτια σας και στον πυρήνα της ελληνικής οικογένειας.

Κλάψτε τώρα.

Απολύτως σωστό.
Δε χρειάζονται πολλά λόγια, ούτε αναλύσεις επί αναλύσεων.  Ας αναλογιστεί ο καθένας την ατομική του ευθύνη για τη κατάντια της χώρας. Η διαφθορά και η κουτοπονηριά έχει ενοικήσει και  επικρατήσει (έναντι άλλων "αρετών") εδώ και αιώνες στη ψυχοσύνθεση του 'Ελληνα. Το υπάρχον σύστημα, και την υπάρχουσα πολιτική εμείς οι ίδιοι την αναδείξαμε και τη συντηρούμε 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
καταρχάς Σταύρακα καλώς σε βρήκα ξανά και χρόνια πολλά.
Επί της ουσίας αν και δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που λες έχω να κάνω τις εξής επισημάνσεις.
Το ότι δεν έχεις τη δυνατότητα να διαχειριστείς τους Ολυμπιακούς αγώνες όπως λ.χ. οι Ισπανοι και η Βαρκελώνη το 92 είναι πρόβλημά σου. Ρώτα Ισπανούς για το θαύμα της Βαρκελώνης και θα καταλάβεις πολλά. Μίλησα σε προγενέστερο ποστ για μοντέλα που πρέπει να αντιγραφούν. Ανεπροκοπιά πρώτη η διαχείριση ενός τεράστιου αναπτυξιακού όγκου σε μια από τις μικρότερες και οικονομικά ασθενέστερες χώρες που έχουν αναλάβει Ο.Α.
Αντί να στρώσουν κώλο οι Ελληνάρες τρέχαν στο τέλος, πλήρωναν υπερωρίες βράδια και προσπαθούσαν άρον άρον να κλείσουν ότι μπορούν για να μην ξεφτιλιστούν διεθνώς.
Δε θα ξεχάσω τα περισσότερα προκατ έργα με διπλάσσιο του πραγματικού κόστους, όπως και τη ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΒΑΡΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ (το μοναδικό οσικό άξονα διασύνδεσης ΕλΒ. με νότια προάστια) που τα δεντράκια της ανάπλασης στη νησίδα τα φύτευαν 1 μέρα πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών.
Αυτά που έγιναν τώρα με το θάνατο του Αλέξη έπρεπε να έχουν γίνει τότε που ανέλαβε τη διαχείριση η Γιάννα μας γαμώ την πουτάνα μας. Τώρα δεν έχουν καμμιά αξία για τη χώρα. 
Οσο για το δημόσιο χρέος να ζητήσετε από τους μαλάκες πολιτικούς να σας εξηγήσουν τη διαφορά του εσωτερικού από τον εξωτερικό δανεισμό. Σε μια υγιή χώρα οικονομικά δεν έχει σημασία το απόλυτο νούμερο του δημοσίου χρέους αλλά το ποσοστό δανεισμού εσωτερικά από το εξωτερικό. Την απάτη του μικρότερου Δημοσίου χρέους (το οποίο όμως επί Μητσοτάκη ήταν 70% εξωτερικό, 30% εσωτερικό) μπορεί να στην εξηγήσει άριστα ένας οικονομολόγος και τους λόγους για τους οποίους ο εξωτερικός δανεισμός κάνει το μεγαλύτερο κακό στη χώρα.

Για τους κουτόφραγκους έχεις δίκιο... Τα λεφτά για σένα όμως ήταν αντιλόρδα. αλλο εάν και αυτά ήσουν άχρηστος να τα διαχειριστείς σωστά.
Εχω ξαναγράψει σε άλλο ποστ. Η Ελλάς εντάχθηκε στην ΕΟΚ προκειμένου οι Ευρωπαίοι να αποκτήσουν φθηνό εξοχικό. Αντ αυτού, εκτός του ότι τους φάγαμε τεράστια κονδύλια για τουριστική ανάπτυξη έρχονται και σιχτιριάζουν 1 για τις παρεχόμενες ανεκδιήγητες υπηρεσίες, 2 για την απύθμενη αγένεια του ελληνα και 3 για το ακριβό κόστος τουρισμού που σε καμμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στη συνολική τουριστική εμπειρία.

Ο Ελληνας από τότε που γεννιέται μαθαίνει να τον πληρώνουν.
Πιτσιρικάς τον χαρτζηλικώνει η γιαγιά και της λέει θέλω κι άλλα και μη με πρήζεις.
Στο σχολείο τον χαρτζηλικώνει ο μπαμπάς και ζητάει και ραλφ λώρεν.
Στο πανεπιστήμιο τον πληρώνει ο μπαμπάς και ζητάει και αυτοκίνητο.
Στην πραγματική κοινωνία πρέπει να τον πληρώνει το κράτος που το κράτος το πληρώνει ο κουτόφραγκος.

Με ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ:     
Ο μέσος νεοΕλληνας από τότε που γεννιέται θεωρεί εαυτόν (λόγω ανατροφής) παιδί ενός ανώτερου θεού όπου όλοι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να του κάνουν ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ.
Σε ΚΑΜΜΙΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ δεν αντιπροσφέρει αυτά που του παρέχονται πρώτον γιατί ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΕΤΣΙ και δεύτερον ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕΙ.

Το πράγμα λοιπόν τώρα αρχίζει και αντιστρέφεται. Εάν ψάξει κανείς τα αίτια της έξαρσης του τσαμπουκά της νεολαίας είναι εύκολο να βρει την αιτία (η οποία ΔΕΝ είναι ο θάνατος του Αλέξη).
Ο ευρωπαίος έκλεισε στρόφιγγες, ο λαμογιοέλληνας έφαγε από τα έτοιμα και ο πιτσιρικάς στριμώχθηκε.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΜΑ ΕΝΑΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΜΕΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ που να μην ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΟ και να μη ζητάει από τους μεροκαματιάρηδες γονείς του ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΙ ΙPHONE.

Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό και ουσιαστικά ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ζούν σα ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ μπροστά σε Γερμανούς, Εγγλέζους, και λοιπούς Ευρωπαίους.
Σε κανένα ΑΛΛΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ δε ζει ο κανακάρης στα 30 ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΙΔΕΡΩΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ.

Αφήστε λοιπόν τις παπαριές. Ούτε τα λαμόγια, ούτε η μοίρα, ούτε το ριζικό ούτε ο Στατηγός άνεμος.
Εμείς και οι οικογένειές μας είμαστε υπεύθυνοι για το χάλι μας.
Οταν άλλοι λαοί παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους από τα 18 εδώ ζητάμε από το μαλάκα βουλευτή της περιφέρειας να μας βολέψει το αστέρι μας σε μια καλή θέση.

Ο Ελληνας μαθαίνει από μικρός ΣΤΟ ΒΟΛΕΜΑ και την ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ. Και το χειρότερο πράγμα είναι ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως πρέπει να του ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΩΣ.

Κλάψτε τώρα.

το καλύτερο ποστ που έχω δει μακράν στο ίντερνετ γενικώς. Σου απονέμεται διδακτορικό. Έγραψες. ΔΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

ίσως εννοεί ότι το χρήμα μένει στο χώρα. Εν πάσει περιπτώσει διαχρονικά η αναλογία εσωτερικού και εξτερικού χρέους ήταν σε γενικές γραμμές 70 εσωτερικό και 30 εξωτερικό.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Τρώνε οι Κινέζοι φέτα;

είναι αυτό που είπε ο άλλος πιο πάνω. Υποθήκευση. Ήδη δίνεις λιμάνια σε άλλους κάνεις αγωγούς σε άλλους τσιμπούκια και πάει λέγοντας. Ή εκχωρείς απευθείας δημόσια έσοδα.

Τα έχει ξαναπεράσει η Ελλάδα αυτά με το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο στα τέλη του 19ου αιώνα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom