Νέα

Πολιτική και διαφάνεια

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα politis2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 145
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.619
Κριτικές
1
Like
302
Πόντοι
386
όχι, αυτό ήταν μια μορφή κλεψιάς του κόπου μας και της υγείας μας. Γιατί το γεγονός πως δεν τοκίζονταν σημαίνει πως μεγάλωνε η τρύπα των ταμείων. και άρα μεγαλώνουνε οι εισφορές μας για να τις κλείσουμε. Και τελικά πώς γίνεται και τα Ταμεία εν έχουνε ρευστό να πληρώσουνε τους Φαρμακοποιούς; Άρα αέρας κοπανιστός και στην Τράπεζα Ελλάδος;;

τα ρευστά διαθέσιμα κατατίθονταν στην ΤτΕ με μηδενικό επιτόκιο και για να καλύψουν τις ταμειακές τους ανάγκες δανείζονταν από την αγορά με τα τρέχοντα επιτόκια ( και πάνω από 20%!!!)
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Παιδιά, αυτή η ιστορία με τα διαθέσιμα των Ταμείων είναι από μόνη της αρκετή για να στείλει ανθρώπους στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Διότι αν υπάρχουν κλοπές ειδών ευτελούς αξίας, κανονικής αξίας, μεγάλης αξίας, και ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ μεγάλης αξίας, εδώ μιλάμε για κλοπές κόπου γενεών, κόπου χιλιάδων ανθρώπων, αξίας πολλαπλάσιας (με εκθέτη - όχι γινόμενο) της "ιδιαιτέρως μεγάλης", και κλοπές της ελπίδας τους για μια εξασφάλιση στα γεράματα και στην αρρώστια.
Μιλάμε δηλαδή για έγκλημα κατά της κοινωνίας συνολικά, και έγκλημα διαρκείας, όχι που έγινε μια φορά.
Δυστυχώς, αυτό που γινόταν ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ τις δεκαετίες του 50 και του 60 (και του 70 και του 80), συνεχίζεται να γίνεται και τώρα.
Η διαφορά είναι ότι τότε γινόταν, και με τις πράξεις αυτές (και τους νόμους που υπήρχαν) βουλώνονταν τρύπες στο δημόσιο κορβανά (που βέβαια η μεγάλη του τρύπα δε βουλώνει με τίποτα).

Τώρα (δεκαετία 90 και 2000) γίνεται εν μέρει για αυτό το σκοπό, αλλά αποκαλύπτεται ότι παράλληλα γίνεται με τρόπους κατάλληλους για να πλουτίζουν ΙΔΙΩΤΙΚΑ διάφοροι.  Αυτό έδειξε η πρόσφατη ιστορία των ομολόγων, η οποία ειναι ΜΟΝΟ Η ΚΟΡΥΦΗ του παγόβουνου.  Τα πολλά ποτέ δεν αποκαλύφτηκαν, και μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλυφτούν.

Δυστυχώς όμως, αυτή είναι η μοίρα μας, όταν τα ταμεία διοικούνται από ανθρώπους χωρίς περγαμηνές, και οι οποίοι αμοίβονται με 3~5.000 ευρώ το μήνα, για να διαχειρίζονται (κάθε μήνα) κάποιο δισεκατομμύριο...

Η "ελαστικότητα" τους είναι εξαιρετική...
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.209
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
εγώ προσωπικά θα δανείσω σε κάποιον που έχει προοπτική και βλέπω ότι παράγει έργο και μάλιστα θα το πράξω με ευνοικούς όρους.
γιατί να δανείσω κάποιον ακόμα και με επαχθείς όρους εάν ξέρω ότι θα μου γαμήσει τα θεία να μου τα δώσει πίσω και ειδικά όταν παράγει μια τρύπα στο νερό;

Μεγάλα λόγια μην λές.
Γιατί αυτό που ευχόσουν θα γίνει σύντομα και θα κληθείς να κάνεις τα λόγια πράξη.

Το Δημόσιο στρέφεται ξανά στους ιδιώτες για τον δανεισμό του. Δηλαδή ζητά από ΕΣΕΝΑ να του δανείσεις.

Αντιγράφω από το in.gr
www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=972430&lngDtrID=251]http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=972430&lngDtrID=251[/url]

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα ξεκινάει το πρόγραμμα δανεισμού του Δημοσίου για το 2009 ύψους, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, 41 δισ. ευρώ. Κύρια χαρακτηριστικά του φετινού προγράμματος είναι οι περισσότερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων (3, 6 και 12 μηνών) που απευθύνονται στο ευρύ επενδυτικό κοινό και ομολόγων σχετικά μικρής διάρκειας, τριών και πέντε ετών, καθώς οι επενδυτές διεθνώς εξακολουθούν να αποφεύγουν να αναλαμβάνουν μακροπρόθεσμο ρίσκο.
Έτσι, το Δημόσιο ύστερα από πολλά χρόνια απευθύνεται και πάλι στο ευρύ επενδυτικό κοινό. Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, οι εκδόσεις των έντοκων γραμματίων θα γίνουν με δημοπρασίες στις οποίες θα συμμετέχουν οι τράπεζες και στη συνέχεια θα διατίθενται στο επενδυτικό κοινό μέσω των τραπεζικών καταστημάτων.


Για να δούμε λοιπόν ποιός θα συμμετάσχει;
Είναι κανένας διατεθειμένος να σπάσει προθεσμιακή των 6% για ετήσιο ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου;
Το οποίο πόσο θα αποδίδει;



 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
βολταίρο.....
μου κάνεις πλάκα;
εγώ το δημόσιο δεν το δανείζω...  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

μόνο σε φτωχούς με προοπτική...... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προοπτική
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.209
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Χα, χα, χα.

Venture capitalist έγινες και εσύ.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom