Νέα

Βουλευτικές εκλογές 4/10/2009 - Με δεδομένα πια τα αποτελέσματα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 158K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ψηφίστε εδώ ...!!!!!

  • Ν.Δ.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Κ.Κ.Ε.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΛΑ.Ο.Σ.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - ΛΕΒΕΝΤΗΣ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΑΚΥΡΟ - ΛΕΥΚΟ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 0 0,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το debate
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009, 20:42


Συμφωνεί με τις προτάσεις των δημοσιογράφων για το debate το ΠΑΣΟΚ, μετά την κοινή ανακοίνωση τους, ενώ σοβαρές επιφυλάξεις εκφράζουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητώντας αλλαγές, με το ΛΑΟΣ να απειλεί ότι δεν θα συμμετάσχει στο debate.

«Προχωρούμε με τους όρους που συμφωνήθηκαν, όπως αποτυπώνονται στην τελευταία επιστολή σας», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπακωνσταντίνου, και κάλεσε τον εκπρόσωπο της ΝΔ στη διακομματική, κ. Αντώναρο, να συγκεντρώσει τα συγκεκριμένα που έχουν συμφωνηθεί για τις δυο τηλεοπτικές αναμετρήσεις σε δυο κείμενα, προκειμένου να τα υπογράψουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσιογράφοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι «οι όροι διεξαγωγής του debate έχουν υποβαθμιστεί σε σχέση με προηγούμενες τηλεμαχίες αντί να βελτιωθούν και ότι πλέον ο ρόλος των δημοσιογράφων καθίσταται περιττός».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε «η τηλεμαχία να φύγει από την πεπατημένη των παράλληλων μονολόγων και να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο», όπως αναφέρει.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι:

- διατύπωση κοινών ερωτήσεων σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, με βάση τη θεματολογία που καθόρισε η διακομματική επιτροπή.

- δυνατότητα κάθε αρχηγού κόμματος να ανταπαντά σε άλλον ή σε περισσότερους, που ο ίδιος θα κρίνει.

- καθορισμός ενός επιπλέον γύρου ερωτήσεων, κατά τον οποίο οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν και οποιοδήποτε άλλο ερώτημα, πέραν αυτών της θεματολογίας.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε για την τηλεμαχία, δήλωσε διατεθειμένη να δεχθεί σε ειδική συνέντευξη, δίχως πολιτική εισήγηση, οποιαδήποτε ερώτηση ήθελαν να υποβάλουν οι δημοσιογράφοι. Και αυτό, για να μη θεωρηθεί ότι το ΚΚΕ φοβάται να απαντήσει σε οτιδήποτε».

ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ οποιασδήποτε πρότασης βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της τηλεμαχίας, αλλά κατά της ματαίωσής της τάσσεται με επιστολή του προς τους δημοσιογράφους του debate των έξι κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή του αναφέρει: «Σε όλες τις μέχρι τώρα συναντήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων για τους όρους διεξαγωγής της συζήτησης ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, για να καταστεί αυτή πιο ουσιαστική και να συμβάλει στην αποσαφήνιση των θέσεων των κομμάτων, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που θα την παρακολουθήσουν να συγκρίνουν και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα».

ΛΑΟΣ

Δεν θα συμμετάσχει στο debate των πολιτικών δηλώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αν «δεν αλλάξουν οι όροι και οι κανόνες που θέλουν να επιβάλουν τα δύο μεγάλα κόμματα», όπως είπε σε ομιλία του στο Κιλκίς.

«Στήνουν ένα debate στα μέτρα και τις ανάγκες που έχουν οι δύο αρχηγοί των κομμάτων που θέλουν να μονοπωλούν την εξουσία. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Σχετικά με το ρόλο των δημοσιογράφων και τη διαδικασία, ο κ. Καρατζαφέρης, χρησιμοποιώντας αθλητική ορολογία, επεσήμανε πως «ερώτηση 20΄΄, δεν είναι ερώτηση, είναι μια πάσα, για να βάλει κάποιος "τρίποντο", εάν βέβαια μπορεί. Κι ο ένας κι ο άλλος».

«Δεν έχω καμιά πρόθεση να συμβάλω στην απόπειρα αυτή, μετατροπής των δημοσιογράφων σε "πασαδόρους", ενός τηλεοπτικού σόου. Πρόκειται για μια νοσηρή προσπάθεια διαστρέβλωσης της ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Η διαδικασία που προσπαθούν να επιβάλουν είναι εις βάρος της ενημερώσεως», πρόσθεσε.


 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Προεκλογικός Ερυθρός Σταυρός
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009, 14:23


Σάλος έχει ξεσπάσει στα Τρίκαλα με την «προεκλογική» έλευση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη.

Η άφιξη του στην θεσσαλική πόλη θα ήταν ένα καθημερινό «ανθρωπιστικό» γεγονός για την τοπική κοινωνία αν στο παρασκήνιο δεν υπήρχε έντονο προεκλογικό άρωμα.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν εμφανίστηκε σαν απλός παράγοντας ενός ανεξάρτητου ανθρωπιστικού φορέα αλλά σαν «ενισχυτής» της προεκλογικής εκστρατείας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και υποψήφιου βουλευτή στο νομό Τρικάλων Σωτήρη Χατζηγάκη



Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ο κ Μαρτίνης μετέβη επί της ουσίας στα Τρίκαλα για να ενισχύσει τον κ. Χατζηγάκη αλά και για να δικαιολογήσει την αντικατάσταση του προέδρου του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού.



Τώρα κατά πόσο δικαιολογείται ο πρόεδρος ενός φορέα όπως είναι ο Ερυθρός Σταυρός να τάσσεται υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος με τόση ευκολία είναι θέμα προς διερεύνηση.


Από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για τα όσα δημοσιεύονται παραπάνω, λάβαμε την εξής απάντηση:

Σε απάντηση της ανάρτησης στην ιστοσελίδα σας σχετικά με την επίσκεψη μου στα Τρίκαλα, παρακαλώ να καταγράψετε και την δική μου εκδοχή που ταυτίζεται με την αλήθεια.
Από τον Ιούνιο, που βεβαίως δεν σχετίζεται με προεκλογική περίοδο, για λόγους που δεν θα ήθελα, προς το παρόν τουλάχιστον, προεκλογικώς να γνωστοποιήσω, απάλλαξα των καθηκόντων του τον Πρόεδρο του τοπικού Τμήματος κ.Σπύρο Μπονώτη.

Επειδή ο κος Μπονώτης τυχαίνει να είναι πεθερός του Υφυπουργού Οικονομικών κου Λέγκα, υπήρξε σειρά δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο, ότι τα κίνητρά μου ήταν πολιτικά ή εκδικητικά, πράγμα  ψευδέστατο.
Δέχτηκα πολλές πιέσεις να ανακαλέσω την απόφασή μου, πράγμα  το οποίο, ασφαλώς, δεν έπραξα. Όπως και δεν υπάκουσα στον κ. Μπονώτη, που μου τηλεφώνησε να μην ανέβω στα Τρίκαλα. Διόρισα λοιπόν μια δραστήρια κυρία, τη Τζένη Λιάγκα, που πράγματι πρόσκειται φιλικά στον κ. Χατζηγάκη.
Επειδή το Τμήμα των Τρικάλων δεν μπορούσε να μείνει ακέφαλο, προγραμμάτισα από τον Αύγουστο να την εγκαταστήσω στις 12/9 χωρίς βεβαίως να γνωρίζω τότε ότι θα προκηρύσσονταν εκλογές.

Δεν θα ήθελα να επαναλάβω τα όσα υβριστικά εγράφησαν τον Αύγουστο  για μένα σε μερίδα του τοπικού Τύπου.
Εκείνο όμως που με ενόχλησε ιδιαίτερα, είναι ότι «έφαγα τον κ.Μπονώτη, γιατί ο κ. Λέγκας δεν μου έκανε ρουσφέτι και απευθύνθηκα σε άλλο γραφείο (προφανώς εννοούν τον κ.Χατζηγάκη) και έδωσα το τοπικό Τμήμα ως αντιπαροχή».
Διαβεβαιώ ότι ουδέποτε ζήτησα χατίρι από κανέναν. Συνήθως, πιστέψτε με, οι πολιτικοί ζητούν από εμέ.
Απλώς, από το Γενικό Λογιστήριο απαίτησα να τηρήσει τους όρους της κυρωθείσας με νόμο Σύμβασης Δημοσίου και Ε.Ε.Σ. που προσδιορίζει την αποζημίωση του Σωματείου μας στα 12 εκατομμύρια Ευρώ για το 2008 και 12,5 εκατομμύρια Ευρώ το 2009, έναντι της παραχώρησης στο ΕΣΥ των δύο Νοσοκομείων μας (Κοργιαλένειο Μπενάκειο και Ασκληπιείο Βούλας). Περιουσίας μας δηλαδή, πάνω από 500 εκατομμύρια Ευρώ.
Ενάντια προς τα προβλεπόμενα, ο κ. Λέγκας ενέγραψε μόνο 6,2  εκατομμύρια Ευρώ, προφανώς για να σώσει τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας δια του στραγγαλισμού του Ε.Ε.Σ.!!!

Προσφύγαμε στα Δικαστήρια, αλλά το ατόπημα αποκαταστάθηκε με άνωθεν παρέμβαση και τη συμπαράσταση του κ. Αβραμόπουλου. Όλα αυτά, όμως, πολλούς μήνες πριν διαφανούν στον ορίζοντα εκλογές.
Βεβαίως, δεν υπάρχει συνειδητός Ερυθροσταυρίτης που να  θεωρεί τον κ. Λέγκα φίλο του Σωματείου μας.
Τελειώνοντας, τώρα, για την προχθεσινή μου επίσκεψη στα Τρίκαλα, πρέπει να πω ότι μου παρέθεσαν δείπνο στο οποίο εκλήθησαν όλοι οι Βουλευτές και οι τοπικοί παράγοντες.
Λόγω  υποχρεώσεων των άλλων υποψηφίων Βουλευτών, παρέστησαν μόνο ο κ. Χατζηγάκης (παλαιός γνωστός μου) υποψήφιος της Ν.Δ. και κ. Γάλλου, υποψήφια  του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Λέγκας, βεβαίως και δεν εκλήθη. Και στην πρόποσή μου τους ευχήθηκα επιτυχία και δήλωσα ότι θα ασκήσω ό,τι επιρροή έχω υπέρ των πολλών, ευτυχώς, φίλων του Ε.Ε.Σ. που πολιτεύονται με όλα τα Κόμματα.
Ο Ε.Ε.Σ. είναι ακομμάτιστος αλλά, εξ’ ορισμού πολιτικοποιημένος.
Δεν φατριάζεται με κανέναν αλλά υποχρεούται να αποκρούει τους πολέμιούς του και τους γνωστοποιεί.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Ανδρέας Μαρτίνης
Πρόεδρος Ε.Ε.Σ.

 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Παπαρήγα: ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σκοτώνουν την ελπίδα
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009, 09:39


Σφοδρότατη επίθεση κατά του δικομματισμού εξαπέλυσε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της στο Μενίδι.

«Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πρόδωσαν όχι μόνο τα λαϊκά στρώματα, αλλά φέρουν και δραματική ευθύνη γιατί σκοτώνουν την ελπίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα.

Η γγ του ΚΚΕ κατηγόρησε όμως και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι, πρώτον, χαρακτηρίζουν ανύπαρκτο τον δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ και, δεύτερον, ότι προτείνουν μια καλύτερη διαχείριση του συστήματος χωρίς ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε «προσβλητικά ψίχουλα τα 30 λεπτά αύξηση την μέρα που θα δώσει το ΠΑΣΟΚ» και ότι «έδωσε μάχες όχι μέσα από το κίνημα αλλά από τον άμβωνα της Βουλής με τερτίπια και κόλπα».

Αναφερόμενη στις επόμενες μέρες μετά τις εκλογές, προειδοποίησε ότι: «Έρχονται χειρότερα. Το μεγάλο κεφάλαιο θα επιχειρήσει να ανακάμψει από την κρίση με μεγαλύτερο χτύπημα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Θα χτυπηθούν μέσω της φορολογίας τα μικρομάγαζα. Οι συντάξεις θα πέσουν στα 300 - 400 ευρώ. Θα χτυπήσουν το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης».

Υπογράμμισε δε ότι στις 4 Οκτωβρίου «δεν κρίνεται ο σοσιαλισμός και η επανάσταση, αλλά η δυνατότητα του λαού να αντισταθεί, να έχει εμπιστοσύνη και να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του».

Διευκρίνισε εξάλλου ότι «ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι χαμένη ψήφος. Ψήφος στο ΛΑΟΣ και τους Οικολόγους είναι ψήφος για παζάρια συμμετοχής στην κυβέρνηση».

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι: «Ψαρεύουν σε θολά νερά. Χρησιμοποιούν χίλιες γλώσσες, την αριστεροφανή, την επαναστατική, την σοσιαλδημοκρατική, την εκσυγχρονιστική. Είναι ένα σκορποχώρι και έφθειραν τις ιδέες του αριστερού εκσυγχρονισμού και της ανανέωσης».

Κατέληξε δε, λέγοντας ότι: «Δεν πρέπει να υπάρχουν κοψοχέρηδες στις 5 του Οκτώβρη. Ακυβέρνητος καπιταλισμός δεν υπάρχει. Αν δεν τους τρομοκρατήσουμε, τη Δευτέρα θα πέσουν επί λαϊκών πτωμάτων» και πρόσθεσε ακόμα ότι «η αποχή είναι νερό στο μύλο των δύο μεγάλων κομμάτων».

 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Όρθιοι ή καθιστοί στο debate;
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009, 08:25


Εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα αναμένεται να είναι το τηλεοπτικό debate των δύο πολιτικών αρχηγών, αν και δεν έχουν οριστεί ακόμη μερικές σημαντικές λεπτομέρειες.

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι το debate των "δύο" ορίστηκε για την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, όμως η τελική του μορφή θα καθοριστεί μετά από συνεννόηση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μέχρι τώρα υπάρχει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ που εξετάζεται.

Αφορά 75 λεπτά ωφέλιμου χρόνου και πέντε θεματικές ενότητες.

Η Εξωτερική πολιτική, η Οικονομία – Ανάπτυξη, τα Κοινωνικά θέματα, το Περιβάλλον και το Κράτος – Δημόσια Διοίκηση.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει οι δύο αρχηγοί να στέκονται όρθιοι. Σε κάθε ενότητα, ο συντονιστής - δημοσιογράφος θα κάνει μια εισαγωγική τοποθέτηση 1’, θέτοντας τα βασικά ζητήματα, και στη συνέχεια ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει τη δυνατότητα αρχικά μίας τοποθέτησης διάρκειας 3’ και κατόπιν δύο γύρων με τοποθετήσεις 2’ κάθε φορά.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην παρουσία κοινού, πρόταση που απορρίπτει η ΝΔ. Από την πλευρά της, η ΝΔ έχει προτείνει να γίνουν περισσότερα του ενός ντιμπέιτ, πρόταση που δεν έχει γίνει δεκτή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι δύο πλευρές συμφωνούν να γίνει διάλογος ανάμεσα στους δύο αρχηγούς, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει εάν η ΝΔ θα αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να στέκονται όρθιοι.

Το debate των έξι 

Θεατές σε μία τηλεμαχία χωρίς διάλογο θα είναι όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το debate των «6», τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ. Το μοντέλο που συμφωνήθηκε στη διακομματική επιτροπή είναι χωρίς ουσιαστικές διαφορές από αυτό των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, καθώς δεν προβλέπει τελικά συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Η βασική διαφορά με τις προηγούμενες τηλεμαχίες είναι ότι μετά την ολοκλήρωση μιας θεματικής ενότητας, κάθε αρχηγός θα μπορεί να υποβάλει μία ερώτηση σε οποιονδήποτε άλλο επικεφαλής κόμματος επιθυμεί, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ανταπαντήσει ή να σχολιάσει.

Στο debate θα λάβουν μέρος έξι πολιτικοί αρχηγοί και έξι δημοσιογράφοι από το χώρο της τηλεόρασης, οι οποίοι θα υποβάλουν ερωτήσεις σε έξι θεματικές ενότητες (Οικονομία, Περιβάλλον, Δημόσια Διοίκηση, Εργασία - Κοινωνική Πολιτική, Παιδεία, Εξωτερική Πολιτική).

Οι δημοσιογράφοι θα χωριστούν σε ομάδες και θα διεξάγουν δύο κύκλους ερωτήσεων με τρεις θεματικές ενότητες ο καθένας.

 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Καραμανλής: Νοικοκύρεμα, όχι παροχές
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009, 08:07



Η διεθνής κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει, οι κίνδυνοι παραμονεύουν και αυτό που προέχει είναι να θωρακίσουμε την οικονομία με τα κατάλληλα μέτρα και να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας, αλλά και τα ασθενέστερα οικονομικώς στρώματα.

Αυτή ήταν η βασική θέση – διαπίστωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αντικείμενο της οποίας ήταν η διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής θέσης εν όψει της Συνόδου της G20 στο Πίτσμπουργκ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

«Πρωταρχικό μέλημα είναι να θεραπεύσουμε τις αδυναμίες μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, αλλά χρειάζεται «νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών. Όποιος παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει εμπαίζει τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι απαιτείται η χάραξη οικονομικής στρατηγικής με προοπτική και ρεαλισμό, η σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και, ειδικά για την Ελλάδα, η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο Κ. Καραμανλής συνόψισε σε έξι τους βασικούς τομείς, στους οποίους η ΕΕ θα πρέπει να δώσει έμφαση:

Στην αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, στην αναδιάρθρωση του ρόλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην προώθηση της υπεύθυνης πρακτικής αμοιβών στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στην αποφυγή προστατευτισμού στο εμπόριο και την κατάληξη σε συμφωνία του γύρου της Ντόχα, στη μεταρρύθμιση του τρόπου διοίκησης και εκπροσώπησης στη ΔΝΤ και σε μεγαλύτερη στήριξη στις φτωχότερες χώρες και, τέλος, στην προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης τον Δεκέμβριο για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Όσον αφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι «η υπογραφή της χώρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αμφισβητείται» και τόνισε ότι η ολοκλήρωση αυτού του αγωγού είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα ελληνικά συμφέροντα.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι υπάρχουν κι άλλες ενεργειακές συμφωνίες που καθιστούν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο (όπως η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream), οι οποίες συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Για το περιβάλλον

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των κλιματικών αλλαγών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας στην Κοπεγχάγη και παραμένει προσηλωμένη στην αύξηση των προσπαθειών για τη μείωση των ρύπων παγκοσμίως. Προς το παρόν, προς το σκοπό αυτό συμφωνεί με τη θέσπιση κινήτρων για τη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε δραστηριότητες σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Κ. Καραμανλής τόνισε, επίσης, ότι είναι ανάγκη να επιτευχθούν ρεαλιστικοί και ποσοτικοί στόχοι, και ότι η συνεισφορά τής κάθε χώρας στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι ανάλογη προς τις εκπομπές της και το κατακεφαλήν ΑΕΠ της.

Για ΔΝΤ και τράπεζες

Στο θέμα της αναμόρφωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο.

Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της αύξησης της διεθνούς εποπτείας, καθώς και υπέρ της μεγαλύτερης διαφάνειας και της θέσπισης ανώτατων ορίων στις αμοιβές των στελεχών του χρηματοπιστωτικού τομέα.

 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.478
Κριτικές
61
Like
42.723
Πόντοι
22.785
!!!!! Ακόμα λοιπόν και να τους μαυρίσουμε και να βουλιάξουν, δε νομίζω ότι πρόκειται να  αλλάξουν..
Άλλωστε και εμείς, το πόπολο, βουλιάξαμε και δεν αλλάξαμε..  :rockon: :rockon:
Εδώ ακόμα και οι Ιταλοί, που μεταλαμπάδευσαν με την Αναγέννηση τον πολιτισμό στην Ευρώπη, εκλέγουν για πρωθυπουργό τους τον μεγαλύτερο καραγκιόζη όλων των εποχών και πολιτισμών.. Συνάντησα μια φίλη μου Ιταλίδα και μου είπε ότι ντρέπεται.. 
Ο Μπερλουσκόνι ελέγχει τα μίντια, είναι η απάντηση.
Αρκεί όμως μόνο αυτό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :think: :think: :think: :think: :think: 
Στην Ελλάδα ποιος τα ελέγχει; Ο «κουρασμένος» Καραμανλής;;;;;
Αυτό ούτε και ο πιο αφηνιασμένος πασόκος δεν το πιστεύει.. Ο Γιωργάκης;;;;;;;;;;;;; :cum: :cum: :cum: :cum:
Αστεία πράγματα.. Περαστικός είναι και τα δίνει όλα μπας και προλάβει να αρπάξει λίγη εξουσία.
Κανείς πολιτικός αρχηγός δεν ελέγχει σήμερα τα μεγάλα μίντια της χώρας..
Τα ελέγχουν όμως οι «νταβατζήδες», είναι η απάντηση..
Εντάξει.. Όμως, είναι δυνατόν πέντε έξι «νταβατζήδες» να χορεύουν μια ολόκληρη κοινωνία στο ρυθμό τους;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
:uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi:
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
33
Πόντοι
366
!!!!! Ακόμα λοιπόν και να τους μαυρίσουμε και να βουλιάξουν, δε νομίζω ότι πρόκειται να  αλλάξουν..
Άλλωστε και εμείς, το πόπολο, βουλιάξαμε και δεν αλλάξαμε..  :rockon: :rockon:
Εδώ ακόμα και οι Ιταλοί, που μεταλαμπάδευσαν με την Αναγέννηση τον πολιτισμό στην Ευρώπη, εκλέγουν για πρωθυπουργό τους τον μεγαλύτερο καραγκιόζη όλων των εποχών και πολιτισμών.. Συνάντησα μια φίλη μου Ιταλίδα και μου είπε ότι ντρέπεται.. 
Ο Μπερλουσκόνι ελέγχει τα μίντια, είναι η απάντηση.
Αρκεί όμως μόνο αυτό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :think: :think: :think: :think: :think: 
Στην Ελλάδα ποιος τα ελέγχει; Ο «κουρασμένος» Καραμανλής;;;;;
Αυτό ούτε και ο πιο αφηνιασμένος πασόκος δεν το πιστεύει.. Ο Γιωργάκης;;;;;;;;;;;;; :cum: :cum: :cum: :cum:
Αστεία πράγματα.. Περαστικός είναι και τα δίνει όλα μπας και προλάβει να αρπάξει λίγη εξουσία.
Κανείς πολιτικός αρχηγός δεν ελέγχει σήμερα τα μεγάλα μίντια της χώρας..
Τα ελέγχουν όμως οι «νταβατζήδες», είναι η απάντηση..
Εντάξει.. Όμως, είναι δυνατόν πέντε έξι «νταβατζήδες» να χορεύουν μια ολόκληρη κοινωνία στο ρυθμό τους;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
:uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi:
αποδεικνύεται πως είναι!
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.478
Κριτικές
61
Like
42.723
Πόντοι
22.785
αποδεικνύεται πως είναι!


Δεν αρκεί λοιπόν μόνο αυτό.
Υπάρχουν κι άλλα πολλά που μας βαλτώνουν..
Το παντελώς αποσαθρωμένο πολιτικό σύστημα!!!!!!!!!! :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck:
Το «βαθύ κράτος» που σαν ένας παρασιτικός ιστός απλώνεται και ελέγχει όλη τη δημόσια σφαίρα, είτε με τη δράση του είτε με την απραξία του.
Δεν είναι μόνο πράσινο το χρώμα του γιατί ενσωματώνει τους παντός είδους «δικτυωμένους», ανεξαρτήτως χρώματος.
[size=16pt]Οι έξυπνοι δεν έχουν χρώμα ούτε και το σύγχρονο πρόσωπο της εξουσίας. 
Χρώμα έχουν μόνο κάποια γελοία ανθυπο-υποστελέχια και κάποιοι λεηλατημένοι οπαδοί από τα ίδια τους τα κόμματα.......................[/size]

:tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

Υ.Γ Κουράστηκα νά βριζω δέν άντέχω τη σαπίλα.........
 

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Μηνύματα
15.504
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
τι ψάχνετε ρε μάγκες.....η εξήγηση στο 90% των προβλημάτων, αδικιών κλπ είναι αυτή:

politics.jpg


αυτός είναι ο καρκίνος που αποτελειώνει ιδεολογίες, οράματα κλπ
 

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Μηνύματα
10.645
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Κανείς πολιτικός αρχηγός δεν ελέγχει σήμερα τα μεγάλα μίντια της χώρας..
Τα ελέγχουν όμως οι «νταβατζήδες», είναι η απάντηση..

Ακριβως, αυτα ειναι τα συγχρονα κεντρα εξουσιας ,κατα καποιο τροπο υπαρχουν κοινοβουλευτικες ομαδες μεγαλοκαναλαρχων που ειναι και ιδιοκτητες εταιριων που καταχραζονται το δημοσιο χρημα...
 

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.744
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
psaxnw is nearly BACK.....

βαρα ΠΑΣΟΚΑΡΑ βαρα....
ο Κωστακης μετραει...  15 και σημερα...ΛΕΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας ο Μ. Έβερτ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009, 17:31


Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Μιλτιάδης Έβερτ έθεσε εαυτόν εκτός εκλόγιμης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Έβερτ δέχεται να καταλάβει την 12η τιμητική θέση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το θέμα χειρίστηκε προσωπικά ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει όσους του προτείνουν ανανέωση στα ψηφοδέλτια…

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει με τον Μιλτιάδη Έβερτ για το ζήτημα της μη συμμετοχής του Πέτρου Δούκα, γαμπρού του κ. Έβερτ, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, στην περιφέρεια Αττικής.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής

«Η πρότασή σας να τεθώ εκ νέου επικεφαλής Επικρατείας είναι τιμητική για μένα. Από τα φοιτητικά μου χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία 35ετία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχω προσφέρει στην πολιτική ζωή, υπηρετώντας αξίες και ιδανικά που στηρίζονται στις ιδεολογικές και καταστατικές αρχές του κόμματός μας, τις οποίες καθιέρωσε ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Χρωστώ ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στον αθηναϊκό, που επί σειρά ετών μου έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστώ για το καλό της πατρίδας.

Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια συμμετοχής στα κοινά, νοιώθω ότι πρέπει να συμβάλλω στην ανανέωση του κόμματος, την οποία εγώ πρώτος έκανα πράξη και για το λόγο αυτό είμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ την πρότασή σας, επιθυμώντας να καταλάβω την τελευταία θέση. Σας διαβεβαιώνω ότι θα είναι αμείωτο το ενδιαφέρον μου για την πορεία του τόπου και της παράταξης. Η στάση μου και η συμπεριφορά μου όλα τα χρόνια που είμαι ενταγμένος στις τάξεις της ΝΔ αποτελούν εγγύηση για αυτό».

 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
«Δανείζει» την… έδρα του ο Τσιτουρίδης!
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009, 15:40


«Θέλω, τη δεύτερη έδρα μας που είχαμε και έχουμε στο Κιλκίς, να τη δανείσουμε σε άλλον συναγωνιστή της ΝΔ», τόνισε ο Σάββας Τσιτουρίδης σε ομιλία του.

«Η δεύτερη έδρα πρέπει να μείνει στη ΝΔ. Κι όταν εσείς θα κληθείτε και πάλι να με ξανακρίνετε, θα τη δώσετε και πάλι στον Σάββα Τσιτουρίδη», είπε ο πρώην υπουργός, απευθυνόμενος σε κομματικούς φίλους του.

Ο κ. Τσιτουρίδης υποστήριξε ότι συνεχίζει τον αγώνα «για μια άλλη Ελλάδα», χωρίς «τζάκια» και «προστάτες». «Την Ελλάδα, που εκφράσαμε επί πολλά χρόνια, μέσα από τη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη, τη ΝΔ», συμπλήρωσε.


 

Επισκέπτης
«Δανείζει» την… έδρα του ο Τσιτουρίδης!


«Η δεύτερη έδρα πρέπει να μείνει στη ΝΔ. Κι όταν εσείς θα κληθείτε και πάλι να με ξανακρίνετε, θα τη δώσετε και πάλι στον Σάββα Τσιτουρίδη», είπε ο πρώην υπουργός, απευθυνόμενος σε κομματικούς φίλους του.



Ιδού οι κομματικοί φίλοι του Σάββα

sheep.jpg

 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Tα κόμματα που θα πάρουν μέρος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου

Έληξε η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στον Άρειο Πάγο εκ μέρους των κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. 28 κόμματα και συνδυασμοί κομμάτων υπέβαλαν αιτήσεις. Τη νομιμότητα της συμμετοχής τους θα κρίνει το Α΄Τμήμα του Αρείου Πάγου και θα ακολουθήσει η επίσημη ανακήρυξη των κομμάτων και των συνδυασμών που θα μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές.
1) Νέα Δημοκρατία (Κ. Καραμανλής)
2) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Γ. Παπανδρέου)
3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα)
4) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας)
5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης)
6) Οικολόγοι Πράσινοι (εκτελεστική επιτροπή, Ε. Ζώτου, Α. Λεμπέση, Ν. Χρυσόγελος, Ιωάννα Κοντούλη, Ι. Παρασκευόπουλος, Μιχ. Πετράκος)
7) Μαρξιστικό – Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Αν. Παπαδόπουλος, Π. Κουφοβασίλης.
8) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) (Γ. Κωνσταντόπουλος, Σ. Αγκούτογλου, Β. Σαμαράς, Η. Καμαρέτσος)
9) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας, Σάββας Μιχαήλ)
10) Δημοκρατική Αναγέννηση (Σ. Παπαθεμελής)
11) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης)
12) Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος)
13) Δημοσθένης Βεργής – Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής)
14) Οικολόγοι Ελλάδας - Κ. Παπανικόλας - Πολιτική Κάθαρση (Κ. Παπανικόλας)
15) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (διοικούσα επιτροπή: Γ. Ζαφειρόπουλος, Δ. Γουρνάς)
16) Κοινωνία (Εμμ. Βολουδάκης)
17) Δημοκρατικοί (Μ. Μελετόπουλος)
18) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) διοικούσα επιτροπή 12 ατόμων
19) Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γ. Κόκκας).
20) Φως - Αλήθεια - Δικαιοσύνη (Κ. Μελισσουργός)
21) Μέλλον των Ελλήνων (Μ.Τ.Ε.) – Υπηρέτες του Ελληνικού Λαού (Υ.Τ.Ε.Λ.) (Ν.Σκοπελίτης)
22) Φίλοι του Ανθρώπου (Κ. Σταμούλης)
23) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) (Ν. Κολίτσης)
24) Νέα Ελληνική Δημοκρατία (Ν. Λάσκος)
25) Παλαιά Δημοκρατία (Α. Δασκαλόπουλος)
26) Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.) (Ν. Λούβρος)
27) Που είσαι Παπαδόπουλε – Κόμμα Ελλήνων Αλλοδαπών – Τρομοκρατείστε τους Τρομοκράτες (χωρίς να έχει προηγηθεί ίδρυση κόμματος και χωρίς αρχηγό)
28) Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης)

 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Τι προβλέπει ο εκλογικός νόμος που θα ισχύσει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Ο Εκλογικός Νόμος που θα εφαρμοστεί στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου για την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει τις πιο κάτω ιδιαιτερότητες:

Οι 260 έδρες κατανέμονται με απλή αναλογική και το 1ο κόμμα πριμοδοτείται με 40 έδρες

Δεν παίζει σοβαρό λόγο η διαφορά των δυο κομμάτων αλλά παίζει σοβαρό ρόλο
Α). το ποσοστό του 1ου Κόμματος και
Β) . το σύνολο του ποσοστού των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής

Με ποσοστό 42,7% του 1ου κόμματος είναι βεβαία η αυτοδυναμία του στην Βουλή άσχετα από τον αριθμό των κομμάτων που θα ξεπεράσουν το 3% ώστε να εισέλθουν στη Βουλή.
Α) Είναι περίπου 154 βουλευτές βασιζόμενο στον αριθμό των κομμάτων που θα εισέλθουν στη Βουλή.
1. Σε περίπτωση πεντακομματικής βουλής,η αυτοδυναμία θα κυμανθεί μεταξύ 152 ή 153 βουλευτών (μέγιστη)
2. όσο μειώνονται τα κόμματα που μπαίνουν στην Βουλή, τόσο αυξάνεται κατά 3 ή 4 βουλευτές η αυτοδυναμία για το 1ο κόμμα

Υπάρχει διαφορά στην διανομή των βουλευτικών εδρών, διότι με τον Εκλογικό Νόμο Σκανδαλίδη που θα ισχύσει , όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα θα γνωρίζουμε πόσες έδρες έχουν πάρει τα κόμματα , αλλά δεν θα είναι γνωστό που έχουν πάρει αυτές τις έδρες .

Το 1ο Κόμμα έχει μεν πριμ 40 εδρών αλλα και πάλι δεν θα γνωρίζει που τις έχει πάρει.

Η διαδικασία διανομής ξεκινά από τις 260 έδρες με την διανομή
Α) 12 έδρες του Ψηφοδελτίου Επικρατείας
Β) Μετά διανέμονται οι Μονοεδρικές Περιφέρειες
Γ) Κατόπιν κατανέμονται οι έδρες στις περιφέρειες που εκλέγουν τους περισσότερους βουλευτές

 

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
14.483
Like
11
Πόντοι
166
Τι προβλέπει ο εκλογικός νόμος που θα ισχύσει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Ο Εκλογικός Νόμος που θα εφαρμοστεί στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου για την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει τις πιο κάτω ιδιαιτερότητες:

Οι 260 έδρες κατανέμονται με απλή αναλογική και το 1ο κόμμα πριμοδοτείται με 40 έδρες

Δεν παίζει σοβαρό λόγο η διαφορά των δυο κομμάτων αλλά παίζει σοβαρό ρόλο
Α). το ποσοστό του 1ου Κόμματος και
Β) . το σύνολο του ποσοστού των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής

Με ποσοστό 42,7% του 1ου κόμματος είναι βεβαία η αυτοδυναμία του στην Βουλή άσχετα από τον αριθμό των κομμάτων που θα ξεπεράσουν το 3% ώστε να εισέλθουν στη Βουλή.
Α) Είναι περίπου 154 βουλευτές βασιζόμενο στον αριθμό των κομμάτων που θα εισέλθουν στη Βουλή.
1. Σε περίπτωση πεντακομματικής βουλής,η αυτοδυναμία θα κυμανθεί μεταξύ 152 ή 153 βουλευτών (μέγιστη)
2. όσο μειώνονται τα κόμματα που μπαίνουν στην Βουλή, τόσο αυξάνεται κατά 3 ή 4 βουλευτές η αυτοδυναμία για το 1ο κόμμα

Υπάρχει διαφορά στην διανομή των βουλευτικών εδρών, διότι με τον Εκλογικό Νόμο Σκανδαλίδη που θα ισχύσει , όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα θα γνωρίζουμε πόσες έδρες έχουν πάρει τα κόμματα , αλλά δεν θα είναι γνωστό που έχουν πάρει αυτές τις έδρες .

Το 1ο Κόμμα έχει μεν πριμ 40 εδρών αλλα και πάλι δεν θα γνωρίζει που τις έχει πάρει.

Η διαδικασία διανομής ξεκινά από τις 260 έδρες με την διανομή
Α) 12 έδρες του Ψηφοδελτίου Επικρατείας
Β) Μετά διανέμονται οι Μονοεδρικές Περιφέρειες
Γ) Κατόπιν κατανέμονται οι έδρες στις περιφέρειες που εκλέγουν τους περισσότερους βουλευτές

Είναι καταπληκτικό. Το 1/7 των ψηφοφόρων 40:300 δεν θεωρείται επαρκές για εκλογές
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.478
Κριτικές
61
Like
42.723
Πόντοι
22.785
Χθες ένας φίλος, μικρομεσαίος επιχειρηματίας, που είναι χρόνια στην ... "πιάτσα" μου είπε το εξής....
Συνήθως όταν προκηρύσσονται εκλογές, η αγορά παγώνει.........
Τούτη τη φορά συμβαίνει το παράδοξο, από τη στιγμή που άνοιξε κουβέντα για εκλογές και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν, η αγορά δείχνει, έστω και δειλά, να κινείται!!!!!!
Ο πολίτης θέλει να ξαναβάλει λεφτά στην τσέπη του.
Όχι τσάμπα, ούτε με αρπαχτή.
Τα είδε αυτά και είδε που κατάντησε!

Τώρα θέλει σιγουριά για το μέλλον, γι' αυτόν και τα παιδιά του.
Θέλει να έχει δουλειά, να πληρώνεται καλά για τη δουλειά του και να φορολογείται δίκαια για το εισόδημα του.
Θέλει μια δίκαιη σύνταξη που πληρώνει τόσα χρόνια.
Θέλει την υγειά του, παιδεία και ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά του.

Θέλει καθαρό περιβάλλον και ποιότητα ζωής. Θέλει επιτέλους τα αυτονόητα, που στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι ... οράματα!!!!!!!!!!!!!!!! :think: :think: :think:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom