Για να τελειώνω ξανα,με το συγκεκριμένο θέμα.Ο warhol με καλύπτει πλήρως σε ότι γράφει,οπότε βαριέμαι να τα παραθέτω γιατί βαρέθηκα να βαράω τα ίδια πατώντας τα πλήκτρα συνέχεια.Απλώς κάτι τελευταίο γιατί διάβασα πολλούς γσύρους κ μη με πολλές αναφορές στο πρόσωπό μου,κ καλά έκαναν γιατί εγώ το (ξανα)ανακίνησα το θέμα με δική μου ευθύνη.
Η βία δεν έχει χρώμα.Η βία είναι χαρακτηριστικό το οποίο διακρίνει το ζώον άνθρωπο κ αποτελεί ιδιαίτερο γνώρισμά του όπως η ανάγκη για σεξ,για διάλογο,για επικοινωνία κ.α.
Η βία υπάρχει από τα προϊστορικά & συνάμα από τα ιστορικά χρόνια,δηλαδή από τότε που υπάρχουν γραφές κ γνωρίζουμε τους χιλιάδες πολέμους που διέξαγαν ΠΑΝΤΑ οι άνθρωποι.
Η βία έχει πολλές μορφές:πολιτική,θρησκευτική,ζωτικότητας & έλλειψης χώρου,προπαγανδιστική,ανούσια,ορμέφυτη,οικιοθελής,επιχειρηματική κ τέλος εκεί που μας ενδιαφέρει κ αναλωνόμαστε,ΟΠΑΔΙΚΗ.
Η οπαδική βία υπάρχει σε όλα τα γήπεδα & σε όλες τις ομάδες & σε όλες τις χώρες του κόσμου:Αγγλία(θρυλικοι ʼγγλοι χούλιγκανς),Ολλανδία(έταιροι θρυλικοί Ολλανδοί χούλιγκανς),Γερμανία(όταν παίζουν έξω,τα σπάνε),Τουρκία(ουδέν σχόλιον), Ιταλία(Χέιζελ,Γιουβέντους,κ ο πρόσφατος φόνος του Ιταλού καραμπινιέρι),Γαλλία(με πρόσφατο νεκρό σε παιχνίδι των Καννών) & βεβαίως-βεβαίως η Ελλαδίτσα μας.
Η βία στην Ελλάδα,κατ' εμέ,δεν έχει πάρει τις διαστάσεις άλλων χωρών.όμως δείχνει με ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ βήματα ότι θα τις φτάσει.
Η βία στην Ελλάδα,έχει βρει πρόσφορο έδαφοςσε όλα τα γήπεδα της χώρας μας,σε όλες τις κατηγορίες,ακόμα κ στο τελευταίο τοπικο πρωτάθλημα του Νομού Γρεβενών(αναφέρω τυχαία τα συμπαθέστατα Γρεβενά,γιατί πήγα πρόσφατα & εντυπωσιάστηκα-να πάτε).Οπότε η ΒΙΑ & ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ.
Κ τώρα στις 3 μεγάλες ομάδες του κέντρου που αναφερόμαστε κ τσακωνόμαστε από πρωίας.Ολυμπιακός,ΑΕΚ ,Παναθηναϊκός έχουν κ οι 3,κάποια ομάδα περισσότερο ,κάποια ομάδα λιγότερο επιδείξει,πολλαπλά δείγματα βίας.Κ οι τρεις.Κ για να μην μεροληπτώ,σας λέω ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν επιδείξει τα περισσότερα γεγονότα βίας-δεν με ενδιαφέρει όμως εδώ.
Έχω όμως να κάνω μια παρατήρηση που με ενοχλεί κ την (ξανά)αναφέρω:από τις 3 ομάδες του κέντρου,ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ, & αυτή είναι ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς με έτος ίδρυσης το 1825 με την διοίκηση που την αντιπροσωπεύει, κ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ,εθελοτυφλούσε τόσα χρόνια κ σιωπηρά έκανε τα στραβά μάτια & πολλές φορές έκανε κ πλάτες σε πράξεις βίας των οπαδών της.Όταν ένας επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης μου βγαίνει κ μου λέει ότι ''αυτούς τους φιλάθλούς έχουμε,αν σας αρέσει'', σε μένα με την φτωχή μου λογική & κρίση ο συγκεκριμένος τύπος σε συνδυασμό με δεκάδες άλλα δείγματα(TV MAGIC,αλώνισμα οργανωμένων μέσα στους αγωνιστικούς χώρους κατά την διάρκεια ματς,πλάτες σε δίκες οργανωμένων και άλλα πολλά)θεωρείτια μεγάλος συνυπεύθυνος για την έξαρση της ΒΙΑΣ στην χώρα μας.Αυτή είναι η διαφορά του Ολυμπιακού σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό κ την Α.Ε.Κ.,είτε σας αρέσει φίλοι Ολυμπιακοί είτε όχι.
Ευχαριστώ που με προσέξατε.
Καληνύχτα σε όλους...κ σε κάποιους καλά μυαλά.