ʼλλο ένα απόσπασμα από το προχθεσινό άρθρο του Καρπετόπουλου . Επίσης μεγάλες αλήθειες
"Από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ παρακολουθώ στα τηλεοπτικά παράθυρα μια τρομερή προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες για όσα έγιναν στην Παιανία στην Αστυνομία και στο κράτος. «Βρίσε την κυβέρνηση», μου έλεγε ένας κυβερνητικός παράγοντας (!) «μπας και βάλουν μυαλό. Είναι ανήκουστο να συναντιούνται τρεις υπουργοί με τον Καραμανλή για να συμφωνήσουν ότι πρέπει να τηρηθεί ο νόμος που υπάρχει». Είναι. Όμως, μακάρι, το πρόβλημα να ήταν μόνο αυτό.
Παραμύθι
Ακούω φοβερά πράγματα, την Αστυνομία που άργησε, λέει, να πάει στη Λαυρίου και που δεν είχε κινητοποιηθεί προηγουμένως, μολονότι όλοι γνώριζαν ότι κάτι μπορεί να γίνει. Η Αστυνομία είναι ο βολικός φταίχτης, μόνο που αυτό το «παραμυθάκι» δεν έχει δράκο. Η Αστυνομία δεν βάζει πεντακόσιους μαντράχαλους να πλακώνονται για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟ ούτε είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει τα ραντεβού, ώστε να επέμβει για να μη σκοτωθούνε. Αν εγώ πάρω ένα κουμπούρι και με την παρέα μου πιάσουμε αιχμάλωτη την κυρά Μαρία τη γειτόνισσά μου και τη μαχαιρώνουμε, δεν νομίζω ότι οι συγγενείς της θα ρίξουν τις ευθύνες στην Αστυνομία της Νέας Σμύρνης. Θα πούνε όλοι, δικαιολογημένα, ότι ο Καρπετόπουλος και οι φίλοι του είναι ένα τσούρμο ψυχοπαθείς που πρέπει να πάνε μέσα.
Πομπή
Στην ιστορία των επεισοδίων της Παιανίας, αυτό που ακούω είναι ότι η Αστυνομία έπρεπε, λέει, να συνοδεύσει την πομπή των μηχανοκίνητων βλαμμένων, που ξεκίνησαν χωρίς εισιτήρια από τον Πειραιά, για να πάνε στην άλλη άκρη της Αθήνας να πλακωθούνε με τους υπόλοιπους. Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι σιγά σιγά αρχίζουμε και τρελαινόμαστε. Γιατί να το κάνει αυτό η Αστυνομία; Δεν έχει άλλες δουλειές; Θα έπρεπε, δηλαδή, να κινητοποιηθεί η μισή αστυνομική δύναμη του λεκανοπέδιου για να μη γίνουν επεισόδια τρία χιλιόμετρα πιο μακριά από το γήπεδο; Κι αν αυτοί πήγαιναν κι αύριο και μεθαύριο για να συναντήσουν τους άλλους και να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν, η Αστυνομία θα έπρεπε να κάνει το ίδιο; Μήπως θα έπρεπε να γίνουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο, για να περνάνε τα παιδάκια πιο εύκολα; Ή μήπως η αστυνομία θα έπρεπε να βγάλει έκτακτες ανακοινώσεις να κλειστούμε όλοι στα σπίτια μας, γιατί έρχεται η πομπή των βαρβάρων και καλό είναι να τη διευκολύνουμε;
Επιχείρημα
Είναι επίσης τρομερό επιχείρημα το ότι η Αστυνομία γνώριζε τι θα συμβεί. Και τι να κάνει, ρε παιδιά; Να αστυνομεύσει 22 οικοδομικά τετράγωνα από το κλειστό της Παιανίας μέχρι τη Λαυρίου; Να χρησιμοποιήσει ελικόπτερα για να παρακολουθεί την κίνηση των οργανωμένων στρατών; Ή να εκπονηθεί στρατιωτικό σχέδιο άμεσης εφόδου, αν στο μεταξύ αυτοί αποφασίσουν να πάνε να πλακωθούν αλλού;
Ήρεμα
Η Αστυνομία έχει ευθύνη όταν δεν κάνει συλλήψεις. Φταίει επίσης για το ότι δεν άρχισε τα ντου στους συνδέσμους, όταν όλα ήταν ήρεμα: ίσως κάποιο κακό να το είχε προλάβει. Πότε όμως είχε την κάλυψη να το κάνει; Θυμάμαι ότι, όταν πριν από δύο χρόνια, είχαν συλληφθεί κάτι «μπουμπούκια» στο γήπεδο του Εργοτέλη (αμέσως μετά τα υπέροχα εκείνα επεισόδια στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, που ποτέ δεν μάθαμε ποιοι τα οργάνωσαν), είχαν πάει πέντε δικηγόροι υπεράσπισης και είχε βρει τον μπελά του αστυνομικός του Ηρακλείου για χρήση υπερβολικής βίας. Θυμάμαι, επίσης, στο Magic να εμφανίζονται ακόμα και βουλευτές, οι οποίοι μιλούσαν για «ανθρώπινα δικαιώματα» που καταπατήθηκαν κατά τη σύλληψη και την κράτηση.
Επικριτές
Μου κάνει εντύπωση ότι όλοι αυτοί οι επαγγελματίες επικριτές της Αστυνομίας (και κατά συνέπεια του κράτους) ξέχασαν(!) ως διά μαγείας τα επεισόδια που έγιναν στο Καραϊσκάκη το περασμένο Σάββατο, όταν κατά τύχη δεν υπήρχε νεκρός. Κανείς δεν μίλησε για τις συνθήκες διοργάνωσης του αγώνα, κανείς δεν ρώτησε αν όντως μοιραστήκαν οι σημαίες με τα κοντάρια στις εισόδους, κανείς δεν μπήκε στον πειρασμό να ρωτήσει την ομοσπονδία για το αν τελικά δόθηκαν εισιτήρια σε ακροδεξιούς και για το αν αυτά ήταν ή όχι ονομαστικά. Τσιμουδιά όλοι. Γιατί αντίθετα από την Αστυνομία (που είναι βολικό να φταίει για όλα), η ΕΠΟ μας φροντίζει και μας αγαπάει (εκδρομούλες, εισιτήρια, προσκλησούλες κ.λπ.) και είναι κρίμα να τη δυσαρεστούμε! Τα καλά και συμφέροντα. Βολεμένοι στο θερμοκήπιο της διαφθοράς, μπορούμε να βρίζουμε εκ του ασφαλούς την Αστυνομία, τις κάμερες, τους υπουργούς κι όποιον άλλον είναι μακριά από το νταραβέρι μας. Θερμά συγχαρητήρια!
"