Σύνδεσμοι ΤΕΛΟΣ και δια νόμου................
Εγώ είμαι υπέρ των συνδέσμων αν και δεν ανήκω. Στην Ελλάδα πιστεύω ότι εφαρμόζεται το «πονάει δόντι, κόβουμε το κεφάλι». Η αρχική ιδέα της δημιουργίας των συνδέσμων ήταν αναγκαία για τρεις λόγους
1. Είναι η φωνή των οπαδών. Ο κόσμος κάθε ομάδας εκφράζεται μέσω συνδέσμων. Ο εκάστοτε πρόεδρος για να γνωρίζει την άποψη των οπαδών της ομάδας του δεν μπορεί να γυρνάει στις καφετέριες και να ρωτάει: «Τί γνώμη έχετε για την πορεία της ομάδας?» «Τί πιστεύετε πρέπει να αλλάξει?» .Ούτε να παίρνει το μεγάφωνο και να ρωτάει το κατάμεστο γήπεδο. Ούτε φυσικά να ακούει τα ραδιόφωνα. Πρέπει να υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος των οπαδών που θα μιλάει με τον πρόεδρο. Φυσικά πρέπει ο εκπρόσωπος να εκφράζει τη λαϊκή βούληση κ να μην είναι λαμόγιο.
2. Στην επαρχία («περιφέρεια» ο νέος όρος των καιρών μας) βοηθάει πολύ στο να μπορέσουν οι οπαδοί να μετακινηθούν για να παρακολουθήσουν την ομάδα. Καλύτερες τιμές , οργανωμένες εκδρομές.
3. Βοηθάει στην ασφαλή μετακίνηση. Τώρα για παράδειγμα αν χρειαστεί 5ος τελικός πλέι οφ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ πώς θα πάμε στο γήπεδο οι Ολυμπιακοί? Θα πάμε στα εκδοτήρια της Λεωφόρου? Ας είμαστε σοβαροί.
Δυστυχώς όμως και στους συνδέσμους μεταφέρθηκαν οι λεγόμενες street gangs Πρέπει η πολιτεία να καταλάβει ότι αυτό το φαινόμενο ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ. Και μην ακούω τις γνωστές αρλούμπες των νεοελλήνων που μιλάν σαν Ευρωπαίοι επαρχιώτες. Ό,τι έρχεται από τη Δύση το αντιμετωπίζουμε σαν θεόσταλτο «Στην Αγγλία η Θάτσερ έκανε αυτό και εκείνο». Ή «Στις σοβαρές χώρες παίρνουν μέτρα. Υπάρχει κράτος». Αλήθεια? Νομίζετε. Σε κάθε χώρα υπάρχουν τομείς που η οργανωμένη πολιτεία παραδίδει την εξουσία στις συμμορίες. Είτε αθλητικές , είτε πολιτικές, είτε μαφίες κλπ. Νομίζετε σε μερικά σοκάκια της Αγγλίας ή σε κάποιες συνοικίες ότι μπορεί να επέμβει το κράτος? Στο Λονδίνο , στο Μπέλφαστ ξέρετε τί γίνετε? Στα γκέτο της Μασσαλίας ή του Παρισιού? Στη Ρωσία του τσάρου Πούτιν που έχει βάλει φυλακή όλους τους ισχυρούς και δείχνει πυγμή νομίζετε ότι ελέγχονται οι συμμορίες?
Στη Νέα Υόρκη σε κάτι Μπρονξ, Χάρλεμ κλπ. Κάθε τομέας έχει τον «κυβερνήτη» του. Αν μπεις εκεί θα είσαι τυχερός αν παραλάβεις τη σωρό σου. Στη χειρότερη ούτε θα μαθευτεί ότι σε έφαγαν Παντού γίνονται αυτά. Πάλι καλά είμαστε στην Ελλάδα. Εγώ απλώς θα συνιστούσα στις αντιμαχόμενες πλευρές ό,τι είναι να κάνουν να το κάνουν μεταξύ τους.
.Κανένας αθώος μην την πληρώσει.