Νέα

Βενζίνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dimis74
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 110
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

mpouzoklidos

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2010
Κριτικές
83
Like
27
Πόντοι
96
άσχετο αυτό..το θέμα ειναι οτι το πετρέλαιο καίει όπως είπα ακόμα και αν έχει την ίδια τιμή με τη βενζίνη.πάντα θα ειναι οικονομικότερο με διαφορά.και στη συντήρηση ειναι πιο οικονομικό και ο κινητήρας βγάζει 5 φορές πιο πάνω σε σχέσει με έναν βενζινοκινητήρα.

ναι ρε αρχηγέ αλλα τη τιμή έχει τώρα και τη τιμή είχε πριν 4-5 χρονια και πριν 2 χρονια ακόμα εν σχέση με την βενζίνα

Επισκέπτης
ναι ρε αρχηγέ αλλα τη τιμή έχει τώρα και τη τιμή είχε πριν 4-5 χρονια και πριν 2 χρονια ακόμα εν σχέση με την βενζίνα
είπα δεν διαφωνώ...αλλα λέω ακόμα και ίδια τιμή να έχει βενζίνη πετρέλαιο η ακόμα και πιο ακριβό να γίνει το πετρέλαιο θα ειναι οικονομικότερο 30-40% .αυτό λέω.με τα παλιά δεδομένα δεν συζητάω..η διαφορά ηταν τεράστια.

mpouzoklidos

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2010
Κριτικές
83
Like
27
Πόντοι
96
νομίζω ότι αυτό είπα... και να το πω με παράδειγμα γνωστός είχε το σκοντα το οκταβια το στέισον 1.8 τούρμπο.με βενζίνη έκαιγε περίπου 12.λίτρα με υγραέριο που έβαλε καίει 13.με 13.5 στα 100 χιλιόμετρα.

το ξέρω αρχηγέ μου αλλα έδωσα το παράδειγμα για να το καταλάβει και κάποιος που δεν το ξερή εσύ το ξερής και το καταλαβαίνεις ο άλλος που δεν το ξέρει πως θα το καταλάβαινε χωρίς παράδειγμα

Επισκέπτης
το ξέρω αρχηγέ μου αλλα έδωσα το παράδειγμα για να το καταλάβει και κάποιος που δεν το ξερή εσύ το ξερής και το καταλαβαίνεις ο άλλος που δεν το ξέρει πως θα το καταλάβαινε χωρίς παράδειγμα
εντάξει νομίζω ότι οι πιο πολλοί το καταλαβαίνουν  :grin: δεν ειναι και μαθηματικά  :grin:

mpouzoklidos

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2010
Κριτικές
83
Like
27
Πόντοι
96
εντάξει νομίζω ότι οι πιο πολλοί το καταλαβαίνουν   :grin: δεν ειναι και μαθηματικά   :grin:

μην είσαι τόσο σίγουρος γιατί το λέω και εγώ σε πελάτες και δεν το καταλαβαίνουν και μένουν μονο στο ότι πληρώνω λιγότερα άρα καίει λιγότερο

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Παντως θυμαστε ενα σωρο εταιρεις που τωρα δεν ειναι στην Ελλαδα?
Μοbil, Texaco, Esso ,Μαμιδακης ...

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Παντως θυμαστε ενα σωρο εταιρεις που τωρα δεν ειναι στην Ελλαδα?
Μοbil, Texaco, Esso ,Μαμιδακης ...

Mobil + texaco = Μια εταιρεια πλέον.
η ESSO PAPPAS έγινε ΕΚΟ
η Μαμιδάκης πουλήθηκε στον όμιλο Βαρδινογιάννη.

camel72

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2008
Like
20
Πόντοι
0
καλησπερα
το χειροτερο που εχουμε σε αυτη την χωρα ειναι οτι ο καθενας εχει αποψη για ολα
φιλοι μου σας ενημερωνω οτι εχω υγραεριο στο αυτοκινητο μου πανω απο δυο χρονια εχω κανει 40 χιλιαδες χιλιομετρα μα αυτο και ξεκινησα να βαζω με 70 λεπτα και τωρα βαζω με 85 λεπτα
το υγραεριο αναιβενει οσο αναιβεναι και η βενζινη παει παραληλα ειναι κλειδωμενο τουλαχιστον μεχρι το 2018 να ειναι 50% απο την βενιζη και το συστημα που εχω βαλει ειναι ακριβως στην ιδια καταναλωση με αυτης της βενζινης σε λιτρα! και περιπου 10 λιτρα με βενζινη και το ιδιο καιω και με το υγραεριο
οποτε εχω κερδισει αρκετα χιλιαδες ευρω μεχρι τωρα με μονο κοστος την εγκατασταση και καθε 25000 χιλιομετρα ευρω δινω 50 ευρω για να κανω σερβις στο υγραεριο
επιτελους ας λεμε κατι σωστα οταν πραγματικα το γνωριζουμε γιατι αυτο το ραδιο αρβιλα μας εχει φαει σε αυτη την χωρα
και να το αναιβασουν που απαγορευετε απο την ευρωπαικη ενωση( και καλος η κακος πια τους ακουμε) παλι κερδισμενος ειμαι μια και παλι θα πληρωνω λιγοτερο

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
καλησπερα
το χειροτερο που εχουμε σε αυτη την χωρα ειναι οτι ο καθενας εχει αποψη για ολα
φιλοι μου σας ενημερωνω οτι εχω υγραεριο στο αυτοκινητο μου πανω απο δυο χρονια εχω κανει 40 χιλιαδες χιλιομετρα μα αυτο και ξεκινησα να βαζω με 70 λεπτα και τωρα βαζω με 85 λεπτα
το υγραεριο αναιβενει οσο αναιβεναι και η βενζινη παει παραληλα ειναι κλειδωμενο τουλαχιστον μεχρι το 2018 να ειναι 50% απο την βενιζη και το συστημα που εχω βαλει ειναι ακριβως στην ιδια καταναλωση με αυτης της βενζινης σε λιτρα! και περιπου 10 λιτρα με βενζινη και το ιδιο καιω και με το υγραεριο
οποτε εχω κερδισει αρκετα χιλιαδες ευρω μεχρι τωρα με μονο κοστος την εγκατασταση και καθε 25000 χιλιομετρα ευρω δινω 50 ευρω για να κανω σερβις στο υγραεριο
επιτελους ας λεμε κατι σωστα οταν πραγματικα το γνωριζουμε γιατι αυτο το ραδιο αρβιλα μας εχει φαει σε αυτη την χωρα
και να το αναιβασουν που απαγορευετε απο την ευρωπαικη ενωση( και καλος η κακος πια τους ακουμε) παλι κερδισμενος ειμαι μια και παλι θα πληρωνω λιγοτερο

Σωστό σε βρίσκω...

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.911
Πόντοι
9.275
Παιδιά το θέμα τι συμφέρει ως καύσιμο είναι απλά μαθηματικά:

Ας θεωρήσουμε για αρχή ότι ένα αμάξι έχει κατανάλωση ΒΕΝΖΙΝΗ 10 λίτρα/100χμ.
Συνήθως ένα ισοδύναμο με ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ έχει κατανάλωση περίπου 10% χαμηλώτερη, ή 9 λίτρα/100χμ.
Αντίστοιχα ένα με ΥΓΡΑΕΡΙΟ έχει κατανάλωση περίπου +10% υψηλώτερη, ή 11 λίτρα/100χμ αλλά επίσης καταναλώνει και περίπου 0,5 λίτρα/100χμ σε βενζίνη (εκκινεί πάντα με βενζίνη).
Η παραπάνω καταναλώσεις είναι μέσες ενδεικτικές και στην πράξη αντιπροσωπευτικές. Φυσικά μπορεί κάποιος να πει "Αααα εμένα καίει λιγότερο ή περισσότερο" και να έχει δίκιο, αλλά ο μέσος όρος κάπου στα παραπάνω είναι.

Άρα, με σημερινές μέσες τιμές (από gasprice) για τα καύσιμα : Βενζίνη=1.74, Πετρέλαιο=1.56, Υγραέριο=0.88 ένα αμάξι για να κάνει 100 χιλιόμετρα θα καταναλώσει ΣΗΜΕΡΑ τα εξής:
Βενζίνη = 10*1.74 = 17.40 ευρώ
Πετρέλαιο = 9*1.56 = 14.04 ευρώ
Υγραέριο = 11*0.88+0.5*1.74 = 10.55 ευρώ

Άρα σήμερα (με πραγματικές τιμές) με πετρέλαιο έχουμε οικονομία 19.3%, και με υγραέριο έχουμε οικονομία 39.4%. Αυτές είναι οι πραγματικές τιμές και οφέλη και όχι ότι λένε οι διάφοροι πωλητές.

Αν σε μερικούς μήνες οι τιμές πάνε ως εξής (με βάση τους προβλεπόμενους φόρους) : Βενζίνη=1.74, Πετρέλαιο=1.40, Υγραέριο=1.20, ένα αμάξι για να κάνει 100 χιλιόμετρα θα καταναλώσει ΑΥΡΙΟ τα εξής:
Βενζίνη = 10*1.74 = 17.40 ευρώ
Πετρέλαιο = 9*1.40 = 12.60 ευρώ
Υγραέριο = 11*1.20+0.5*1.74 = 14.09 ευρώ

Άρα ΑΥΡΙΟ (με προβλεπόμενες τιμές) με πετρέλαιο θα έχουμε οικονομία 27.6%, και με υγραέριο θα έχουμε οικονομία 19.0%. Σε σχέση με την βενζίνη πάντα.

Φυσικά θα πρέπει κανείς να συνυπολογίσει και τις αποσβέσεις γιατί και η μετατροπή σε υγραέριο και η αγορά πετρελαιοκίνητου έχουν κόστος. Πάντως αν σήμερα αντικειμενικά η καλύτερη επιλογή είναι το υγραέριο, αύριο θα είναι το πετρέλαιο. Από την άλλη τα οφέλη είναι πλέον μικρά, το κράτος μπορεί να τα ανατρέψει όπως του κατέβει (και 99% θα το κάνει), και από την άλλη κατά την γνώμη μου η βενζίνη έχει την πιο ομαλή (καθαρή, αθόρυβη, απροβλημάτιστη) λειτουργία.
Αν κάποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα (πάνω από 20.000 το χρόνο) μάλλον έχει όφελος από το υγραέριο ή το πετρέλαιο. Αν κάνει μέχρι 10.000 τότε δεν αξίζει καν να μπει στην φασαρία. Διαλέγετε και παίρνετε...

ΥΓ> Αυτά που έγραψε ο φίλος για κλειδωμένο κόστος στο 50% της βενζίνης είναι παραπληροφόρηση των υγραεριετζίδων και δεν ισχύει (ελεγχμένο φίλε μου). Απλά υπάρχει μια γενική οδηγία για προώθηση της χρήσης υγραερίου αλλά χωρίς καμιά δέσμευση. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα φίλοι μου. Φίλε Camel72 εσύ έκανες απόσβεση, αλλά χιλιάδες άλλοι από σήμερα κλαίνε... Αν αμφιβάλεις απλά περίμενε να μας ανακοινώσουν επίσημα τα νέα μέτρα...

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

Όσο οι πολιτικοί θα κλέβουν, όσο θα έρχονται νέοι λαθρομετανάστες, όσο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μένουν στη θέση τους χωρίς απολύσεις, όσο οι δημόσιοι λειτουργοί θα βουτάνε μίζες κι όσο θα υπάρχει φοροδιαφυγή από τους ε.ε..... η Ελλαδίτσα θα πηγαίνει κατά διαόλου.

Το θέμα είναι πως κανένας δεν θέλει να χάσει τη βολή του.

Καλά γαμήσια ....

" Με σάλιο και υπομονή και ο κώλος γίνεται μουνί."

camel72

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2008
Like
20
Πόντοι
0
φιλε μου παραπληροφορηση το λες εσυ για ενα νομο που δεν εχει ψηφιστει και  κανεισ πραξεις δικες σου γιατι
1ον ο νομος υπαρχει και οποιος ψαξει θα τον βρει και δεν ειναι παραπληροφορηση γιατι ο νομος ηταν μεχρι το 2013 και απο το 2010 εγινε η ανανεωση του νομου μεχρι το 2018
2ον η αυξηση αφορα το φυσικο αεριο
και 3ον καλε μου φιλε το πετραιλο ακομη δεν μας ειπες ομβως τι κοστος συντηρησεις εχει αλλα και τι τιμη πρεπει να αγορασεις ενα νεο αυτοκινητο με πετρελαιο ενω ολοι μας εχουμε οικονομικο προβλημα και προσπαθουμε να βρουμε οικονομικες λυσεις
και 4ον το υγραεριο το πεταμε ειναι το μονο καυσιμο που δνε πληρονουμε τιποτε περα απο τους φορους και το κερδος του πρατηριουχου αλλα και του δυιλιστηριου. εμεις σαν κρατος ακομη το μονο που κανουμε ειναι να το πεταμε και χρησημοποιουμε ελαχιστη ποσοτητα απο αυτη που απομενει μια και ειναι τα σκουπιδια του πετρελαιου

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.911
Πόντοι
9.275
Φίλε camel72 δεν είναι έτσι όπως τα γράφεις, αν και ειλικρινά θα το ήθελα και εγώ να είναι έτσι:
(1) νόμος δεν υπάρχει, ψάξε όσο θες και αν τον βρεις δείξε τον και σε εμάς.
(2) η αύξηση αφορά το υγραέριο κίνησης, όπως και να έχει (αν κάνουν λάθος οι δημοσιοφράφοι ή οι πηγές τους) κοντός ψαλμός αλληλούια.
(3) δεν διαφωνώ για τα κόστη που γράφεις, το βενζινοκίνητο (για μέση-μικρή χρήση) είναι το οικονομικότερο σαν αγορά & συντήρηση. Όσα άλλα γράφεις για το LPG (δεν πληρώνουμε τίποτε κλπ) είναι ανακριβή και να μην τα λες. Διάβασε λίγο και θα δεις πως παράγεται το LPG.

camel72

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2008
Like
20
Πόντοι
0
το νομο φιλε μου εγω τον ξερω εσυ πρεπει να τον βρεις για να τον μαθεις
για το λπγ σε πληροφορο για να το βαλω το ειχα ψαξει καλα και επειδη ηδη το εχω τοσα χρονια ασεμε να το ξερω λιγο καλυτερα τι ειναι
αφου ειναι το προπανιο και βουτανιο
και μονο που λες το υγραεριοκινησης δεν το ξερεις εσυ γιατι ειτε το υγραειρο για της μπουκαλες για θερμανση ειτε το υγραεριο που εχουν τα γκαζακια ειναι ακριβως το ιδιο
αρα δνε υπαρχει περιπτωση και πως θα τα ξεχωρισουν αφου ειναι το ιδιο πραγμμα θα μου το εξηγησεις
και μολις το ειπες και εσυ
το ειπαν οι δημοσιογραφοι
ε αυτοι μας εχουν καταστρεψει με τις ανακριβιες τους οπως και πριν 2 χρονια μολις το ειχα βαλει λεγανε θα ανινει 200 ευρω ακι θα θα θα και τελικα αναιβηκα 3 λεπτα στο λιτρο και αυτυχως δεν τους ειχα κουσει

camel72

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2008
Like
20
Πόντοι
0
και κατι τεκλευταιο γιατι θα κουρασω και τα υπολοιπα παιδια
καλο ειναι να μιλαμε χωρις να εχουμε να κερδισουμε κατι αλλα για να πληροφορισουμε ΑΜΕΡΟΛΙΠΤΑ τον υπολοιπο κοσμο
ειπες την αποψη σου δεν ξερω βεβαια γιατι εισαι τοσο πολυ επιμονος με το πετρελαιο ενω δεν εχεις ουτε πετρελαιοκινητο ουτε υγραεριοκινητο αυτοκινητο
ειπα και εγω απλα σαν εμπειρια και ο κοσμος πιστευω οτι μπορει να κρινει τι τον συμφαιρει οταν θα ψηφιστουν και οι νομοι και να δουμε αν κ παλι οι δημοσιογραφοι εχουν δικιο η αδικο

gtp_x

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Ολες οι βενζινες ιδιες ειναι μην την ψαχνετε απο τα ιδια δυιλιστηρια βγαινουν,εκτος αν ειναι νοθευμενες..
προφανως τις νοθευουν στα βενζιναδικα εγω επιλεγω κυριως να παιρνω απο μεγαλα με καταναλωση που οι πιθανοτητες να χουν νοθευσει ειναι λιγοτερες.Οικονομια 50% γινεται με τον τροπο οδηγησης, δυσκολο να μπουν σαυτη τη νοοτροπια οι καγκουρες οδηγοι.

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
το νομο φιλε μου εγω τον ξερω εσυ πρεπει να τον βρεις για να τον μαθεις
για το λπγ σε πληροφορο για να το βαλω το ειχα ψαξει καλα και επειδη ηδη το εχω τοσα χρονια ασεμε να το ξερω λιγο καλυτερα τι ειναι
αφου ειναι το προπανιο και βουτανιο
και μονο που λες το υγραεριοκινησης δεν το ξερεις εσυ γιατι ειτε το υγραειρο για της μπουκαλες για θερμανση ειτε το υγραεριο που εχουν τα γκαζακια ειναι ακριβως το ιδιο
αρα δνε υπαρχει περιπτωση και πως θα τα ξεχωρισουν αφου ειναι το ιδιο πραγμμα θα μου το εξηγησεις
και μολις το ειπες και εσυ
το ειπαν οι δημοσιογραφοι
ε αυτοι μας εχουν καταστρεψει με τις ανακριβιες τους οπως και πριν 2 χρονια μολις το ειχα βαλει λεγανε θα ανινει 200 ευρω ακι θα θα θα και τελικα αναιβηκα 3 λεπτα στο λιτρο και αυτυχως δεν τους ειχα κουσει

αν θες φίλε μου και δες το σαν παράκληση γράφε με μικρές προτάσεις ώστε να είσαι πιο κατανοητός.
ευχαριστώ πολύ.

n.aleftantos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
2
Like
337
Πόντοι
36
Mobil + texaco = Μια εταιρεια πλέον.
η ESSO PAPPAS έγινε ΕΚΟ
η Μαμιδάκης πουλήθηκε στον όμιλο Βαρδινογιάννη.
νομιζω οτι ο μαμιδακης δεν ειναι στο ομιλο απλως μετονομασε την εταιρεια σε jet oil αν δεν κανω λαθος αλλα απο τι βλεπω ειναι πολυ κατω σε ποιοτητα καυσιμου

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom