Νομίζω πως η όλη ιστορία είναι απλή: δεν ξέρω αν οι φήμες για τη χήρα είναι αληθείς και εάν παρτουζώνεται, αλλά εάν παρτουζώνεται, με ποιους το κάνει; με τους γείτονές της στο σπίτι της ή μακριά από τη γειτονιά της και ξεσκίζεται με την άνεσή της; νομίζω η απάντηση είναι ολοφάνερη, και ό,τι κάνει η χήρα θα το κάνει μακριά από τη γειτονιά της.... Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την περιγραφή της γειτονιάς διαπιστώνει εύκολα κανείς ότι είναι ''γειτονιά'': οι γείτονες μιλάνε μεταξύ τους, υπάρχουν κάποιες διαπροσωπικές επαφές, δεν είναι κάποια απρόσωπη περιοχή που ο ένας δε μιλάει στον άλλο.
Με βάση τις δύο προηγούμενες διαπιστώσεις, το πράγμα είναι πάρα μα πάρα πολύ απλό: δεν υπάρχει φως φίλτατε ερωτιάρη με τη γειτόνισσα χήρα, ακριβώς γιατί είσαι γείτονας. Και να γουστάρει να πηδηχθεί μαζί σου, δε θα το κάνει, και ξέρεις γιατί; φοβάται μήπως την άλλη μέρα γίνει βούκινο στη ''γειτονιά'', και ''τι θα πει ο κόσμος'';;;; Χήρα, μάνα ανήλικου παιδιού να μαθευτεί ότι ξεσκίζεται με το γείτονά της, δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ακουστεί, ακόμη και στις ημέρες μας.....
Επομένως η λύση είναι μία: άλλαξε γειτονιά