χωρις να την γνωριζω πιστευω οτι η silvia ειναι ακρως κατατοπιστικη ,αναλυτικη και σε οτι γραφει κυριολεκτει.απλα την θαυμαζω.το αλληγορικα λοιπον ατυχης χαρακτηρισμος.
Σύντροφε Κοκο καλησπέρα
Πιθανόν, να έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη και εκτίμηση για την Silvia, όπως θα διαπιστώσεις, αν κοιτάξεις σε παλαιότερες παραθέσεις μου στο θρεντ.
Μήπως η λέξη αλληγορικά σημαίνει κάτι αρνητικό για εσένα?
Πάντως, η Silvia δεν ενοχλήθηκε (...έτσι τουλάχιστον εκτιμώ και ελπίζω), επειδή προφανώς γνωρίζει την "θετική" έννοια της λέξης και πολύ περισσότερο γνωρίζει την έννοια που "ερώτησε" η ίδια τον σύντροφο, ως συνέχεια της συνοπτικής της φράσης.
Με όλο τον σεβασμό σύντροφε Κοκο, η λέξη αλληγορία και αλληγορικά σημαίνει και εξηγείται ως "τρόπος του λέγειν" ή "σχήμα λόγου". Με αυτήν ακριβώς την έννοια την χρησιμοποίησα και εγώ, οπότε δεν είναι ατυχής ή αρνητικός (θα έλεγα εγώ) χαρακτηρισμός. Πρόσθετα, διευκρινίζω, (πάντα με την βοήθεια του λεξικού) ότι το αντίθετο της κυριολεξίας-ακροβολογίας είναι η ανακριβολογία.
Πιστεύω σύντροφε Κοκο να σε κάλυψα και να σε ιακνοποίησα με την απάντηση μου.
Για την γλυκειά μας Silvia, πέρα από όλα αυτά επί της ουσίας συμφωνούμε απόλυτα.
Εύχομαι πάντα να είσαι καλά