Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά - βέβαια off topic αλλά θα μας το "επιτρέψουν" πιστεύω.
Το αυτοκίνητο δεν είναι όπως ήταν πριν από 10 ή ακόμα και 5 χρόνια. Αν μένεις σε προάστια των Αθηνών και δεν έχεις δικό σου πάρκινγκ ή κάποιο πάρκινγκ στην εργασία σου το αυτοκίνητο είναι μια ταλαιπωρία πρακτικά.
- Σχεδόν όλες τις ώρες έχει τρελή κίνηση.
- Η Τροχαία είναι ανύπαρκτη.
- Σχεδόν πουθενά δεν έχει να παρκάρεις.
- Έχεις επί της ουσίας πολλά λεφτά στο δρόμο.
- Το κόστος της ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου έχει ανέβει εφιαλτικά.
- Συνέχεια μπαίνουν νέα αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας με τα παλιά να μην αποσύρονται και να υπάρχει τρελό πρόβλημα με τις θέσεις στάθμευσης.
Φυσικά το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο αν κατά κάποιο τρόπο σου κάνει
"απόσβεση": Δηλαδή είναι απαραίτητο για την εργασία σου ή στο παρέχει η εργασία σου. Ή αν μένεις επαρχία ή αν έχεις παντού πάρκινγκ.
Στην επαρχία και εκτός Αθηνών γενικά το αυτοκίνητο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.
Το να έχεις ένα αυτοκίνητο στην Αθήνα και να στέκεται στο πάρκινγκ για να βγαίνεις βόλτα τα Σαββατοκύριακα πλέον δεν συμφέρει.
Γενικότερα οι νέες εποχές θα μας αναγκάσουν να λάβουμε στα σοβαρά υπόψη τι χρειαζόμαστε πραγματικά.
Και αν δεν κάνω για μια γκόμενα επειδή δεν έχω αυτοκίνητο τότε δεν μου κάνει αυτή. Έτσι απλά.
Προσωπικά όταν πάω διακοπές ενοικιάζω για 3-5 μέρες αυτοκίνητο - και πολλές φορές πάω χωρίς να ενοικιάσω. Όταν θέλω να βγω κάπου οπωσδήποτε θα πιω ένα ποτήρι άρα και πάλι άχρηστο το αυτοκίνητο. Η εργασία μου είναι είτε με πόδια είτε με συγκοινωνία σταθερής τροχιάς.
Αυτά.
(Το αυτοκίνητο διαρκώς χάνει την αξία του άρα δεν είναι "επένδυση" αλλά εργαλείο μετακίνησης. Από τη στιγμή που η μετακίνηση με αυτό εντός Αττικής πάει να γίνει ασύμφορη δεν το παίρνω.
Εξαιρώ κάποιον που έχει οικογένεια και παιδιά. Εκεί πάω πάσο. Εκεί ίσως χρειάζεται ναι. Ακριβώς όπως λέει ο
@batraxomouris )
Στις πουτάνες και τα τραβέλια πας με τα ΜΜΜ ή με ταξί στην ακραία περίπτωση.