Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 306
- Πόντοι
- 386
Ξερεις, δεν ειναι αναγκη να οδηγεις "ακραια" για να σκοτωσεις καποιον και να φταις.
Μια λωριδα να αλλαξεις απροσεκτα μπορει να σκοτωσεις ανετα εναν δικυκλιστή.
Και σιγουρα οι συγγενεις δεν νιωθουν καθολου καλυτερα και στην περιπτωση αυτη.
Φιλε μου το ξερω. Εμεις μιλαμε ομως για την περιπτωση που εν γνωση σου οδηγας με τορπο επικινδυνο να χαθει ζωη. Εαν αφαιρεσεις ζωη επειτα απο τετοια ενεργεια, δεν ειναι ατυχημα.
Και ανεφερα ενα παραδειγμα στη Γερμανια οπου σε δευτερο βαθμο καταδικαστηκαν ισοβια οδηγοι που οδηγωντας επικινδυνα, σκοτωσαν ανθρωπο και ενα δευτερο παραδειγμα, οπου οδηγος στην Πολωνια του εχει ασκηθει διωξει για ανθρωποκτονια με ενδεχομενο δολο και αντιμετωπιζει ποινη εας και ισοβια.
Υπαρχουν συνθηκες που εκφευγουν του πλαισιου του ατηχυηματος. Οταν πινεις δεν ειναι ατυχημα ξερεις οτι οταν πιεις ειναι αυξημενες πιθανοτητες του οτι θα γινει κατι τετοιο. Επιλογη σου ειναι να πιεις και να οδηγησεις.
Το ιδιο και οταν οδηγας επικινδυνα το ιδιο και οταν περνας κοκκινο.
Δεν ειναι ατυχηματα αυτα.
Και μαλιστα εχω προσωπικο παραδειγμα, οπου εμενα με δικυκλο με χτυπησε αλλος , δεν επαθα τιποτα και ενω εγω ημουν ψυχραιμος και στα @@ μου, ο αλλος... πανικοβληθηκε πολυ περισσοτερο. Ο ιδιος εγω εδειξα κατανοηση και αντι να ηρεμισει αυτος εμενα, εγω ηρεμουσα αυτον! Γιατι ηξερα οτι ηταν ατυχημα και θυμα δεν ηταν ο φουφουτος ,αλλα εγω ο ιδιος. Το ιδιο και με καποιο συγγενικο προσωπο που παρασυρθηκε και δυστυχως δεν τα καταφερε να επιζησει. Κανενα μενος κατα του οδηγου, γιατι ηξερα οτι ηταν καθαρα ατυχημα , και μαλιστα τον καταλαβαινω κιολας και τη δικη του ψυχικη οδυνη.
Επομενως ξερω καλα τα ορια ατυχηματος και εγκληματικης δολοφονικης ενεργειας.