Επισκέπτης
Επ--ΡΙΧΤΟ ΗΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ........το χω αναγκη!
Επ--ΡΙΧΤΟ ΗΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ........το χω αναγκη!
Λοιπόν, με μια συμφωνία.
Στο καπάκι θα μου ρίξεις κι εσύ ένα γαμήσου.
Ξεκινάω
ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΛΟΟΥΖΕΡ
.......ΓΑΜΗΣΟΥ ΝΑΤΣΟ.......
σιγά την μεγάλη εταιρεία που έχει τα ορυχεία στην Φινλανδία.ένας πρώην εργαζόμενος της otokumpu είναι που αγόρασε τα δικαιώματα για ένα ευρώ και εμφανίστηκε από το πουθενα...ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ επι του θεματος και τερμα(σε σοβαρη βαση-μετα μονο καφριλικι γιατι μπουρδελα εισαι!)....το ορυχειο που σου ποσταρα ειναι στην ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-οχι σε καποια ΝΙΓΗΡΙΑΝΗ ΕΠΑΡΧΙΑ.....ορυχείο Talvivaara-ΔΙΑΒΑΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.....Αλλωστε και στον κολπο του μεξικου εχουν να το λενε αυτο...ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΞΗΓΗΘΗΚΕ Η ΒP....στην ΙΝΔΙΑ τι ωραια τους ξηγιεται η ΜΟΝΣΑΝΤΟ.....ΓΑΜΩ!
ΕΠΙΣΗΣ επειδη εγραψες για ΤΚ9 ο υδροφορος οριζοντας ειναι ενιαιος ΝΑΙ η ΟΥ????
ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ????
...... .....ΥΓ...ΘΥΜΙΣΕ ΜΟΥ,ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ.....Συνήθως προσπερνώ τα χωρίς καμία σύνταξη και νόημα παραληρήματα σου, αλλά σε αυτό έπεσε το μάτι μου.-Εχω πει χιλιες φορες να σε γραφω στα αρχιδια μου,γιατι εισαι λιγουρι κρατικοδιαιτο (κοινως Ο.Φ.Α)-οποτε χαμενος κοπος το νταραβερι μαζι σου,αλλα παντα η λιγδα που εκλυεις με βαζει στον πειρασμο....
ΟΥ. ΟΥ ρε ουγκ. Εσύ που το είδες γραμμένο αυτό; Δώσε έστω και μία πηγή....εσυ δηλαδη αμφισβητεις οτι τα υπογεια υδατα των ομορων νομων επικοινωνουν,σου φαινεται αδιανοητο????και μια και θες και πηγη,ας κανω ενα συνδυασμο επι της ευκαιριας με την αλλη υποθεση που αναφερθηκε-τον χρωμιομενο Ασωπο-....τσιμπα....."Σύμφωνα με στοιχεία του Υ.Π.Ε.ΧΩ.Δ.Ε. στον Ασωπό καταλήγουν τα απόβλητα από σαράντα μεγάλες και είκοσι μικρές βιομηχανίες μετάλλων, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Οινοφύτων και Σχηματαρίου. Οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκουν πιο εύκολο και πιο φθηνό να ρίχνουν τα απόβλητα τους στο ποτάμι(ΑΝΑΠΤΥΞΗ), από το να δημιουργήσουν συστήματα καθαρισμού. Αθροιστικά έχουν επιβληθεί πρόστιμα για τη ρύπανση των υδάτων του Ασωπού με χρώμιο, τα οποία υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ. Οι επιστημονικές μετρήσεις στα νερά του Ασωπού δείχνουν ότι χρόνο με το χρόνο οι συγκεντρώσεις χρωμίου αυξάνονται. Τυπικά, οι βιομηχανίες μετάλλων είναι υποχρεωμένες από το νόμο να διαθέτουν εγκαταστάσεις φυσικής και χημικής επεξεργασίας των αποβλήτων τους, κάτι που δεν γίνεται. Η περιβαλλοντική καταστροφή από την ανεξέλεγκτη ρίψη αποβλήτων στο ποτάμι είναι τεράστια. Τεράστιοι είναι και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, για τους ανθρώπους που καταναλώνουν το μολυσμένο νερό. Επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι το εξασθενές χρώμιο απορροφάται από τη γαστρεντερική οδό και φθάνει σε πολλά όργανα του σώματος, προξενώντας σοβαρές βλάβες και καρκίνους. Ακόμη και η εισπνοή εξασθενούς χρωμίου προκαλεί την ανάπτυξη καρκίνου, κυρίως στους πνεύμονες. Οι μετρήσεις στα ύδατα του Ασωπού και ο εντοπισμός εξασθενούς χρωμίου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και οδήγησαν στη διακοπή χρήσης νερού για πόση σε πολλές περιοχές. Με δεδομένο ότι ο υδροφόρος ορίζοντας είναι ενιαίος, το πρόβλημα της ρύπανσης των υδάτων του Ασωπού αφορά τις νομαρχίες Βοιωτίας και Ανατολικής Αττικής και τους δήμους και κοινότητες Τανάγρας, Σχηματαρίου, Οινοφύτων, Αυλώνα, Συκάμινου και Ωρωπού. Η περίπτωση του Ασωπού αποτελεί δείγμα ακραίας αυθαιρεσίας σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Η ανάγκη για παρέμβαση της Πολιτείας, προκειμένου οι νόμοι να εφαρμοσθούν, επισημάνθηκε και ήδη έχει αρχίσει η λήψη μέτρων. Το «Καποδιστριακό» φιλοξενεί σήμερα την επιστημονική καταγραφή του προβλήματος, αλλά και των τρόπων αντιμετώπισης του."....προφανως για σενα λοιπον,το να ειναι ενιαιος ο υδροφορος οριζοντας στην χαλκιδικη και την ευρυτερη περιοχη ειναι αδυνατο....
Και βέβαια δεν πίνουν το ίδιο νερό.
Η Θεσσαλονίκη πίνει νερό από την Αραβησσό, από τον Αλιάκμονα, τον Αξιό, τον Γαλλικό και τις γεωτρήσεις της Σίνδου.-ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ,ΑΡΑ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΤΟΞΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ,ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ,ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ,ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ-δηλαδη θα περασει σε ολη την τροφικη αλυσιδα-ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΒΗΣΣΟ,ΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ,ΤΟΝ ΑΞΙΟ,ΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΝΔΟ....για τους χειμαρρους βεβαια της αν.χαλκιδικης που θα καταληγουν απευθειας στο ΑΙΓΑΙΟ μολυσμενοι-γαργαρα...
Έχει σχέση ο Αλιάκμονας με την Χαλκιδική;....ΕΤΣΙ!!!
Στον κόσμο του bou.com όλα όμως είναι δυνατά.ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΓΩ...
Ο κάθε πικραμένος μπορεί να το παίζει υδρογεωλόγος και να έχει άποψη.ΟΜΟΙΩΣ...μονο που ο πικραμενος στον οποιο αναφερεσαι απλα λαμβανει υποψη του τι εχει παει στραβα σε εκατονταδες παρομοιες περιπτωσεις,ενω εσυ(ο αλλος πικραμενος,απλα ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ...(κλασσικη φαση)
.........επικο ποσταρισμα.....ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.....Επειδή πέρα πρόσφατα από την περιοχή των Σκουριών είδα ότι το μόνο που φαίνεται είναι η είσοδος στο σημείο όπου έχουν αρχίσει τα έργα και κάποιες εκσκαφές στο βάθος. Από τον δρόμο δεν φαίνεται ακόμη τίποτε. Δηλαδή αν κάποιος που περνά δεν ξέρει κάτι δεν θα καταλάβει ότι δίπλα γίνονται έργα για μεταλλείο.
Δεν ξέρω την συνολική εικόνα που θα πάρει η περιοχή μετά το τέλος των εργασιών και τι θα φαίνεται. Ξέρω όμως ότι η περιοχή μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως μετά το τέλος του έργου.
Επίσης δεν ξέρω πόσοι αντιλαμβάνονται ότι η Ιερισσός είναι περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από τις Σκουριές. Σίγουρα από την Ιερισσό δεν φαίνεται τίποτε. Ούτε νερά από το βουνό καταλήγουν εκεί.
Ακόμη και η Αρναία ποιό κοντά είναι.
Δεν είναι περίεργο όμως που διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Ιερισσού και όχι του Στρατωνίου, της Ολυμπιάδας και των γύρω Μαντεμοχωρίων;
Ε φαίνεται πως αυτοί θέλουν τα παιδιά τους να πάθουν καρκίνο......
Και μου αρέσει ότι φωνάζουν αυτοί που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την παραλία της Ιερισσού που τσιμεντώσαν την αμμουδιά για να χτίσουν καφετέριες και ταβέρνες. Εκεί κανένα πρόβλημα...
Λες και τα απόβλητα τους δεν καταλήγουν στην θάλασσα. Λες και αυτή είναι ήπια ανάπτυξη.
...... .....ΥΓ...ΘΥΜΙΣΕ ΜΟΥ,ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ.....
-ΨΙΤ.....ΑΛΛΟ ενα επικο ποστ.....Ψιτ.
Τα βαρέα μέταλλα αυτά ΕΙΝΑΙ στο περιβάλλον.
-ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ...Εθεσα το θεμα σαν ερωτηση,γνωριζοντας ηδη την απαντηση,προφανως για αποδειξω οτι τα "συστηματα στην φυση" ειναι αλληλενδετα και κανεις δεν μπορει να ισχυριστει "ελα μωρε,σαμπως απο κει πινουμε" με σιγουρια...το αντιθετο μαλιστα...ΒΕΒΑΙΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΑΝΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΦΤΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ του στυλ " ουτε που φαινεται απο την ιερισσο το μεταλλειο"....... ΟΥΤΕ Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΙΠΙΓΙΑΤ....ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΕΦΥΓΑΝ ΑΡΩΝ ΑΡΩΝ...Και τελικά δεν απήντησες.
Πίνει η Θεσσαλονίκη το ίδιο νερό με την Χαλκιδική;
ΝΑΙ ή ΟΥ;
Αυτό μόνον.
...αντε ,επειδη η λιγδα σου ειναι ακατανικητη και γω ξυνω νωχελικα τα παπαρια μου....ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΑΡΑΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΞΕΡΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ "ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ",ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΞΙΚΕΣ-ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ-ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΕΣ,ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΝ να υποθεσω....ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙΣ ΡΕ Ο.Φ.Α ,ασε τα καλαμπουρια μεσημεριατικα....ΑΣΕ ΤΗ ΛΕΖΑΝΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.Ψιτ.
Τα βαρέα μέταλλα αυτά ΕΙΝΑΙ στο περιβάλλον.
ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΛΟΟΥΖΕΡ
ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ,ΑΡΑ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΤΟΞΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ,ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ,ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ,ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ-δηλαδη θα περασει σε ολη την τροφικη αλυσιδα-ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΒΗΣΣΟ,ΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ,ΤΟΝ ΑΞΙΟ,ΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΝΔΟ...
.........επικο ποσταρισμα.....ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.....