Επισκέπτης
Σωστός ο σύντροφος. Η κάνναβη της Μολδαβίας (και των ανατολικών χωρών ειδικότερα) είναι για τα μπάζα. Την καπνίζουν όχι σε στριφτό (δεν έχουν τσιγαρόχαρτα) αλλά είτε σε γεμιστά τσιγάρα (τα παπερόφσκυ - με χάρτινο επιστόμιο) , είτε συνηθέστερα σε αυτοσχέδιους ναργιλέδες με μπουκάλια ("μπουτέλκα"). ¨οταν είωα πάει είχα πάθει πλάκα με τις τρύπιες μπουκάλες πουβλεπα στα πάρκα και δεν καταλάβαινα τι είναι¨(τόμαθα σύντομα όμως). Τα κρασία τους είναι εξαιρετικά. Το ίδιο και το κονιάκ τους , διαφορετικά, αλλά σαφώς καλύτερα από τα ελληνικά. Οι μπύρες τους είναι για τα μπάζα (οι τοπικές). Η "Μπαλτικα" είναι πολύ καλή μπύρα αλλά ρώσσικη. Πωλείται και εδώ. Κυκλοφορεί από το 0 έως το 9 (περιεκτικότητα σε οινόπνευμα) και εγώ προτιμώ την &. Η πλειοψηφία πάντως πίνει την 3 (τροϊκα).
Ναργιλέδες ("κιουλάν") υπάρχουν στα καφέ (και στην Ουκρανία, και στη Μολδαβία) και είναι μόδα . Αλλά εννοείται ότι τις σερβίρουν με καπνό (κακής ποιότητος).
Πεστα συντροφε, ανοιξε τους τα ματια. Γαμω την αφραγγια μου γαμω. Να εχω την ακρη και να μην εχω τα φραγκα να κανω ενα ταξιδακι προς τα "μερη σας". Αν φτιαξουν τα πραγματα παντως θα το κανω το γαμημενο το ταξιδι. Αν και ειμαστε μονο φιλοι με την κοπελα πλεον, εχουμε υποσχεθει ενα ταξιδι στην πατριδα της. Και εννοειτε οτι αν γινει αυτο το ταξιδι θα εχεις ειδοπποιηθει.