μαλακασΟ μεγαλος .
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Τηλεοπτικό debate
- Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 156
- Εμφανίσεις 9K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
hunter1000
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Απρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
Πώς θα βρεθούν οι πρόσθετοι πόροι
που θα στηρίξουν το νέο Ασφαλιστικό Σύστημα
Η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος χρειάζεται ισχυρή οικονομία, όχι νέους φόρους.
Απαιτείται συγκροτημένη αναπτυξιακή πολιτική.
Η μείωση των φορολογικών συντελεστών επιταχύνει την ανάπτυξη.
Η Ελλάδα χρειάζεται μικρότερο στην οικονομία και καλύτερο στην παροχή υπηρεσιών του πολίτη κράτος.
Το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά μόνο αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ταχύρρυθμης και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης, που θα οδηγήσουν στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος, την αύξηση των εσόδων του κράτους, τη σταδιακή αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας. Χρειάζεται μία συγκροτημένη αναπτυξιακή πολιτική που σήμερα δεν υπάρχει.
Η ΝΔ είναι αντίθετη με την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων και θεωρεί τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως σήμερα γίνεται σε όλες τις χώρες, ως βασικό κίνητρο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης. Τα 8 τελευταία χρόνια το φορολογικό βάρος αυξήθηκε κατά 10 περίπου ποσοστιαίες μονάδες επί του ΑΕΠ. Πρωτοφανής αύξηση για τα διεθνή δεδομένα.
Τίθεται επομένως θέμα πάταξης της φοροδιαφυγής και επανιεράρχησης των δαπανών ώστε να εξοικονομηθούν οι αναγκαίοι πόροι για την κρατική συμβολή στο ασφαλιστικό σύστημα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας: πλήρωσε ο φορολογούμενος Έλληνας σχεδόν 1 τρις για την εξυγίανσή της που δεν έγινε και τα ελλείμματα συνεχίζονται.
Η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και η εξεύρεση πρόσθετων πόρων περνά μέσα από την πορεία της οικονομίας και όχι από καινούργιους φόρους.
Πιο μικρό στην οικονομία, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.
Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, επομένως περισσότερα έσοδα του κράτους, και εάν ταυτόχρονα γίνει ουσιαστική δημοσιονομική εξυγίανση και επομένως μείωση των δαπανών του σπάταλου και αναποτελεσματικού κράτους, τότε και μόνον τότε, σε μόνιμη βάση θα υπάρχουν πρόσθετοι πόροι για την κοινωνική ασφάλιση.
Δεν χρειαζόμαστε ένα κράτος έμπορο ή επιχειρηματία. Χρειαζόμαστε ένα κράτος μικρότερο στην οικονομία αλλά ισχυρότερο, δίκαιο και αποτελεσματικό στην παροχή υπηρεσιών στην κοινωνία.
Αυτα ελεγε το προγραμμα της ΝΔ ΤΟ 2004. ΕΤΣΙ ακριβως οπως και εγιναν , και για να μην γραψουν μερικοι μαλακιες εχω ολο το προγραμμα της ΝΔ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ του 2000. θα σας τα γραψω ολα.
Η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος χρειάζεται ισχυρή οικονομία, όχι νέους φόρους.
Η Ελλάδα χρειάζεται μικρότερο στην οικονομία και καλύτερο στην παροχή υπηρεσιών του πολίτη κράτος.
Το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά μόνο αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ταχύρρυθμης και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης, που θα οδηγήσουν στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος, την αύξηση των εσόδων του κράτους, τη σταδιακή αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας. Χρειάζεται μία συγκροτημένη αναπτυξιακή πολιτική που σήμερα δεν υπάρχει.
Η ΝΔ είναι αντίθετη με την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων και θεωρεί τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως σήμερα γίνεται σε όλες τις χώρες, ως βασικό κίνητρο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης. Τα 8 τελευταία χρόνια το φορολογικό βάρος αυξήθηκε κατά 10 περίπου ποσοστιαίες μονάδες επί του ΑΕΠ. Πρωτοφανής αύξηση για τα διεθνή δεδομένα.
Τίθεται επομένως θέμα πάταξης της φοροδιαφυγής και επανιεράρχησης των δαπανών ώστε να εξοικονομηθούν οι αναγκαίοι πόροι για την κρατική συμβολή στο ασφαλιστικό σύστημα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας: πλήρωσε ο φορολογούμενος Έλληνας σχεδόν 1 τρις για την εξυγίανσή της που δεν έγινε και τα ελλείμματα συνεχίζονται.
Η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και η εξεύρεση πρόσθετων πόρων περνά μέσα από την πορεία της οικονομίας και όχι από καινούργιους φόρους.
Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, επομένως περισσότερα έσοδα του κράτους, και εάν ταυτόχρονα γίνει ουσιαστική δημοσιονομική εξυγίανση και επομένως μείωση των δαπανών του σπάταλου και αναποτελεσματικού κράτους, τότε και μόνον τότε, σε μόνιμη βάση θα υπάρχουν πρόσθετοι πόροι για την κοινωνική ασφάλιση.
Δεν χρειαζόμαστε ένα κράτος έμπορο ή επιχειρηματία. Χρειαζόμαστε ένα κράτος μικρότερο στην οικονομία αλλά ισχυρότερο, δίκαιο και αποτελεσματικό στην παροχή υπηρεσιών στην κοινωνία.
Αυτα ελεγε το προγραμμα της ΝΔ ΤΟ 2004. ΕΤΣΙ ακριβως οπως και εγιναν , και για να μην γραψουν μερικοι μαλακιες εχω ολο το προγραμμα της ΝΔ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ του 2000. θα σας τα γραψω ολα.
Μην μπεις στον κόπο , σε πιστεύουμε. Αν εσύ πιστεύεις ότι με το ΠΑΣΟΚ θα είναι καλύτερα τα πράγματα ψήφισέ το . Εγώ είδα έναν άνθρωπο τον ΓΑΠ που δεν μπορεί να μιλήσει. Τί είδους κυβέρνηση θα κάνει αυτός ο άνθρωπος δεν μπορώ να καταλάβωΠώς θα βρεθούν οι πρόσθετοι πόροι
Για μένα αν κάποιος θέλει να ψηφίσει κάποιο από τα δύο κόμματα, πιστεύω οτι προφανής λύση είναι η ΝΔ. Το μη χείρον .
Αν πιστεύεις ότι ο ΓΑΠ θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα από τον κ.Καραμανλή , ψήφισέ τον. Εγώ δεν τον πιστεύω.Τι σχέση έχει το αν μπορεί ένας άνθρωπος να μιλήσει με το αν κάνει για μια δουλειά; Προτιμώ ένας άνθρωπος, ειδικά πολιτικός, να μιλάει με τις πράξεις του.
Εξέφρασα προσωπική άποψη, την οποία και υπογάμισα που έλεγε ο Ράλλης.
Και δεν ισχυρίζομαι ότι μόνο οι ρήτορες κάνουν για πολιτική. Ίσα ίσα που είναι επικίνδυνοι. Αλλά όχι και να μην μπορεί να μιλήσει. Να μην καταλαβαίνει 1+1=2. Πλήρης κατάρρευση του ΓΑΠ ήταν το ντιμπέιτ. Πού πάνε οι ΠΑΣΟΚοι έτσι?
Αν πιστεύεις ότι ο ΓΑΠ θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα από τον κ.Καραμανλή , ψήφισέ τον. Εγώ δεν τον πιστεύω.
Εξέφρασα προσωπική άποψη, την οποία και υπογάμισα που έλεγε ο Ράλλης.
Και δεν ισχυρίζομαι ότι μόνο οι ρήτορες κάνουν για πολιτική. Ίσα ίσα που είναι επικίνδυνοι. Αλλά όχι και να μην μπορεί να μιλήσει. Να μην καταλαβαίνει 1+1=2. Πλήρης κατάρρευση του ΓΑΠ ήταν το ντιμπέιτ. Πού πάνε οι ΠΑΣΟΚοι έτσι?
Αν και δεν είμαι ΝΔ.....αυτή η Δυσκολία του ΓΑΠ στην έκφραση, με ξενίζει και μένα.
Και υποτίθεται πως στην τηλεμαχία ήταν προετοιμάσμένος....
Δεν μπορώ να τον φανταστώ να επιβάλλεται σε μία συζήτηση με στελέχη για παράδειγμα.
Δεν μπορώ να τον πάρω σοβαρά.
Και φαίνεται και από το γεγονός ότι και στο κόμμα του δεν τον πάιρνουν πολύ στα σοβαρά.
Οριακά ελέγχει το κόμμα.....το οποίο συσπειρώθηκε χάρην εκλογών υπό τις διαταγές του....αν τις χάσει (που μάλλον θα τις χάσει)....θα τον φάνε λάχανο.
podolagnos_28
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαΐ 2006
- Like
- 33
- Πόντοι
- 16
Καλά όλα αυτά...αλλά στην Χαριλάου Τρικούπη μοίραζαν γλυκά για την επιτυχία του Γιωργάκη στο debate....ποιόν δουλεύουν δεν ξέρω...ή μάλλον υποψιάζομαι.....Αν και δεν είμαι ΝΔ.....αυτή η Δυσκολία του ΓΑΠ στην έκφραση, με ξενίζει και μένα.
Και υποτίθεται πως στην τηλεμαχία ήταν προετοιμάσμένος....
Δεν μπορώ να τον φανταστώ να επιβάλλεται σε μία συζήτηση με στελέχη για παράδειγμα.
Δεν μπορώ να τον πάρω σοβαρά.
Και φαίνεται και από το γεγονός ότι και στο κόμμα του δεν τον πάιρνουν πολύ στα σοβαρά.
Οριακά ελέγχει το κόμμα.....το οποίο συσπειρώθηκε χάρην εκλογών υπό τις διαταγές του....αν τις χάσει (που μάλλον θα τις χάσει)....θα τον φάνε λάχανο.
[size=10pt]εγω θα ριξω ακυρο κ στον πουτσο μου οποια βγει.[/size]
Laplace παλιόφιλε,
Don't do it.
Λευκό = 70% στο πρώτο κόμμα, 30% στο δεύτερο.
Κρίμα.
Ρίξε σέ ένα απο τα 3 μικρά, όποιο θέλεις. Στην τύχη, έστω.
Να σπάσει (πια) αυτό το καρκίνωμα (του "86% τα δυο πρώτα κόμματα").
Όπως επίσης και κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι η ψήφος σε κόμμα το οποίο δεν μπαίνει στην Βουλή (Παπαθεμελής, οικολόγοι, άλλα αριστερά σχήματα, Λεβέντης κτλ), ουσιαστικά βοηθάει το πρώτο κόμμα, διότι ΜΕΙΩΝΕΙ το ποσοστό που πρέπει να πιάσει για να πάρει αυτοδυναμία..........
podolagnos_28
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαΐ 2006
- Like
- 33
- Πόντοι
- 16
Πως το βοηθάει(π.χ από 42% θα πάρει 40%) αφού το μειώνει???Όπως επίσης και κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι η ψήφος σε κόμμα το οποίο δεν μπαίνει στην Βουλή (Παπαθεμελής, οικολόγοι, άλλα αριστερά σχήματα, Λεβέντης κτλ), ουσιαστικά βοηθάει το πρώτο κόμμα, διότι ΜΕΙΩΝΕΙ το ποσοστό που πρέπει να πιάσει για να πάρει αυτοδυναμία..........
Πως το βοηθάει(π.χ από 42% θα πάρει 40%) αφού το μειώνει???
Μειώνει ευθέως το ποσοστό που πρέπει να πάρει για να πιάσει αυτοδυναμία το πώωτο κόμμα, πχ με 2% ποσοστό κομμάτων εκτός βουλής, το πρώτο κόμμα πρέπει να πιάσει 42,5 % για να πάρει αυτοδυναμία, με 3% ποσοστό κομμάτων εκτός βουλής, πρέπει να πιάσει 42%, με 4% ποσοστό κομμάτων εκτός βουλής, πρέπει να πιάσει 41,5 % και ούτω καθεξής (η αναλογία δεν είναι ακριβώς έτσι, τα έβαλα για να γίνει κατανοητό).
Ουσιαστικά η μόνη ψηφος που ΔΕΝ βοηθάει άμεσα ή έμμεσα τον δικομματισμό είναι η ψήφος που θα κατευθυνθεί προς τα 3 κόμματα που ΘΑ μπουν στην Βουλή (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ).
Οτιδήποτε άλλο βοηθάει άμεσα ή έστω έμμεσα, με τον τρόπο που περιέγραψα, το πρώτο κόμμα.....
Λεγανε καποτε θυμαμαι οτι η Χουκλη εχει καρκινο. Ισχυει;
Μάλλον θα έχω επεκτηνόμενο όγκο στον εγκέφαλο εγώ για να χρειάζομαι να μάθω αλλά αυτό ειν μια άλλη ιστορία...
Μήπως έχει κάποιος περισσότερες πληροφορίες; Τώρα στεναχωρέθηκα!
Μάλλον θα έχω επεκτηνόμενο όγκο στον εγκέφαλο εγώ για να χρειάζομαι να μάθω αλλά αυτό ειν μια άλλη ιστορία...
giorgospapa
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 10
- Like
- 39
- Πόντοι
- 2.157
γιάμπα ντάμπα ντουουουουουουουουου....Λεγανε καποτε θυμαμαι οτι η Χουκλη εχει καρκινο. Ισχυει; Μήπως έχει κάποιος περισσότερες πληροφορίες; Τώρα στεναχωρέθηκα!
pisoxostis
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 8 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 12
- Like
- 53
- Πόντοι
- 2.945
Που το ξεθαψατε το θεμα?
Παντως τωρα που ξαναβγηκε ο Καραμανλης εχει ελπιδα το εθνος. Αν βγει και ο Γιωργακης σε 4 χρονια τοτε πιστευω οτι θα ειμαστε η πιο προηγμενη χωρα τουλαχιστον του ημισφαιριου μας. Ποσο μαλακες ειναι οι ψηφοφοροι. Οχι πειτε μου. Φατε τωρα το χωριατικο λουκανικο μαλακες που ψηφισατε το παιδοβουβαλο. Γιατι αν κανεις ενα λαθος εισαι ανθρωπος, ολοι κανουμε λαθη. Αν ομως το κανεις ξανα εισαι κρετινος.
Παντως τωρα που ξαναβγηκε ο Καραμανλης εχει ελπιδα το εθνος. Αν βγει και ο Γιωργακης σε 4 χρονια τοτε πιστευω οτι θα ειμαστε η πιο προηγμενη χωρα τουλαχιστον του ημισφαιριου μας. Ποσο μαλακες ειναι οι ψηφοφοροι. Οχι πειτε μου. Φατε τωρα το χωριατικο λουκανικο μαλακες που ψηφισατε το παιδοβουβαλο. Γιατι αν κανεις ενα λαθος εισαι ανθρωπος, ολοι κανουμε λαθη. Αν ομως το κανεις ξανα εισαι κρετινος.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 230
- Εμφανίσεις
- 20K
- Απαντήσεις
- 22
- Εμφανίσεις
- 5K
- Απαντήσεις
- 102
- Εμφανίσεις