μαλλον την εχεις παρει απο κανα μαγαζι με ηλεκτρικα και οχι απο εταιρεια καφεδων.καλη μαρκα ειναι η crups γενικα.να αλλαζεις το νερο συχνα,να κανεις καφε με φρεσκο νερο παντα,βοηθαει. λογικα εχει πανω ενα κουμπακι που εχει σχεση με τη θερμοκρασια νερου(οι περισσοτερες εχουν),οποτε να την αφηνεις να ζεστανει το νερο μερικα λεπτα.αυτες οι μικρες δεν εχουνε μποιλερ,δουλεβουνε με κατι σαν ταχυθερμαντη και ζεσταινονται πιο γρηγορα,θελει παντα μερικα λεπτα ομως.ζεστανε και το φλυτζανι αν μπορεις,κανονικα πρεπει να ειναι καπου στους 45 βαθμους η πορσελανη του.βοηθαει να κρατηθει το καιμακι κλπ. οι μεριδουλες που λες,μαλλον μιλας για κατι μικρες χαρτινες η σε πλαστικο,προτιμα της αν και ειναι ακριβοτερες,γιατι εχουνε ρυθμισμενη τη σωστη δοση(καπου στα 7 γρ)και ο καφες ειναι σε κενο αερος οποτε παραμενει φρεσκος.προσεχε ομως τι μεριδες θα παρεις οσο αφορα το μεγεθος γιατι υπαρχουνε 2-3 μεγεθη και δε κανουνε για ολες τις μηχανες,δε τις παιρνει το groypaki. για τον αλεσμενο που παιρνεις,δυσκολα θα καταφερεις να βαλεις τη σωστη δοση,κανονικα θελει ζυγαρια ακριβειας αλλα μη κανεις κανα αστειο και πας και μπλεξεις με τετοια.... ο espresso ειναι μερακληδικος καφες και θελει λεπτομερεια για να βγει σωστα.προσπαθησε να μαθεις να πινεις χαρμανια καφε που ειναι 100% arabica(το γραφουνε στη συσκευασια).δε κανει καιμακια που θελει ο ελληνας,σπαει γρηγορα ,αλλα ειναι καλυτερος καφες απο καθε αποψη.οι ιταλοι που ειναι δικο τουσ προιον και οταν ερχονται εδω τραβανε τα μαλλια τους με αυτα που κανουμε προτιμανε arabica. αμα πας σε κανα super market θα βρεις πολλες μαρκες βεβαια,εχει κανα χρονο που ηρθε ο dow eghberts,δεν ειναι ιταλικος , ειναι απο ολλανδια, αλλα ειναι καλος.κανε δοκιμες και σιγα σιγα θα βρεις αυτο που σου αρεσει να πινεις,να βαζεις στο στομα σου.εχω ασχοληθει με μεγαλες επαγγελματικες μηχανες και καφεδες,απο μικρες δε πολυξερω,αλλα οι βασικες αρχες και η φιλοσοφια του espresso ειναι η ιδια .οτι θες ρωτα μη κολλας και αν ξερω σου απαντω