You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Tί καφέ πίνουν οι μπουρδελιάρηδες/σες;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα rory6gal
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 282
- Εμφανίσεις 16K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Επισκέπτης
Ειδικά αν είναι βρασμένος στην άμμο όως τον έφτιαχναν παλιά!!!
Και βέβαια δεν ειναι ακριβώς Ελληνικός:
Ο καφές αυτός ονομάζεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την χώρα. Στις χώρες που δεν καταναλώνεται αρκετά είναι γνωστός ως "Τουρκικός καφές", όπως και στην Τουρκία.
Στην Ελλάδα, παλιότερα ήταν αποκλειστικά γνωστός επίσης με αυτό το όνομα. Κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα η ονομασία άλλαξε σε "ελληνικός καφές". Η αλλαγή αυτή ξεκίνησε για διαφημιστικούς λόγους και προωθήθηκε από μεγάλη ελληνική εταιρεία επεξεργασίας καφέ.
Ο καφές αυτός συναντάται ακόμα με τις ονομασίες "Αρμένικος καφές" (στην Αρμενία), "Αραβικός καφές", ή "Μεσανατολικός καφές". Στις χώρες των Βαλκανίων ονομάζεται συνήθως "τουρκικός", ή "ελληνικός" (τα τελευταία χρόνια) ενώ στην Κύπρο καλείται "κυπριακός".
Ο καφές αυτός ονομάζεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την χώρα. Στις χώρες που δεν καταναλώνεται αρκετά είναι γνωστός ως "Τουρκικός καφές", όπως και στην Τουρκία.
Στην Ελλάδα, παλιότερα ήταν αποκλειστικά γνωστός επίσης με αυτό το όνομα. Κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα η ονομασία άλλαξε σε "ελληνικός καφές". Η αλλαγή αυτή ξεκίνησε για διαφημιστικούς λόγους και προωθήθηκε από μεγάλη ελληνική εταιρεία επεξεργασίας καφέ.
Ο καφές αυτός συναντάται ακόμα με τις ονομασίες "Αρμένικος καφές" (στην Αρμενία), "Αραβικός καφές", ή "Μεσανατολικός καφές". Στις χώρες των Βαλκανίων ονομάζεται συνήθως "τουρκικός", ή "ελληνικός" (τα τελευταία χρόνια) ενώ στην Κύπρο καλείται "κυπριακός".
για όσους δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα..
Με καϊμάκι
Για πλούσιο καϊμάκι , ο καφές θέλει βράσιμο σε σιγανή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα . Μόλις αρχίσει να φουσκώνει , πρέπει να τον σερβίρετε αμέσως , γιατί αλλιώς το καϊμάκι του θα χαθεί .
Χωρίς καϊμάκι
Για να απαλλαγείτε από το καϊμάκι στον καφέ σας , αφήστε τον να κοχλάσει . Πρέπει δηλαδή , όταν αρχίσει να φουσκώνει , να βγάλετε και να βάλετε το μπρίκι στη φωτιά 2-3 φορές .
Με καϊμάκι
Για πλούσιο καϊμάκι , ο καφές θέλει βράσιμο σε σιγανή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα . Μόλις αρχίσει να φουσκώνει , πρέπει να τον σερβίρετε αμέσως , γιατί αλλιώς το καϊμάκι του θα χαθεί .
Χωρίς καϊμάκι
Για να απαλλαγείτε από το καϊμάκι στον καφέ σας , αφήστε τον να κοχλάσει . Πρέπει δηλαδή , όταν αρχίσει να φουσκώνει , να βγάλετε και να βάλετε το μπρίκι στη φωτιά 2-3 φορές .
kaytos
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2007
- Μηνύματα
- 6.904
- Like
- 14
- Πόντοι
- 66
Κανείς άλλος που να πίνει Ελληνικό?
Δεν υπάρχει καλύτερος καφές από τον Ελληνικό, αλλά πρέπει να γίνει σωστά.
Και νομίζω είναι ο πιο υγιεινός καφές από όλους.
Μόνο το καλοκαίρι, δεν πίνω Ελληνικό...και τώρα που ποστάρω, μόλις έφτιαξα μια κούπα κι έχω δίπλα μου
για όσους δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα..
Με καϊμάκι
Για πλούσιο καϊμάκι , ο καφές θέλει βράσιμο σε σιγανή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα . Μόλις αρχίσει να φουσκώνει , πρέπει να τον σερβίρετε αμέσως , γιατί αλλιώς το καϊμάκι του θα χαθεί .
Χωρίς καϊμάκι
Για να απαλλαγείτε από το καϊμάκι στον καφέ σας , αφήστε τον να κοχλάσει . Πρέπει δηλαδή , όταν αρχίσει να φουσκώνει , να βγάλετε και να βάλετε το μπρίκι στη φωτιά 2-3 φορές .
Κια για καλό καϊμάκι, τον ανακατεύω πολύ νωρίς, πολύ πριν αρχίσει να βράζει...
παιδες και εγω τον καφε τον κανω οπως λετε και παντου ετσι γινεται . Αμα ρωτησετε ομως κανεναν παλιο θα σας πει οτι γινεται ως εξης : βραζεις το νερο και μολις παιρνει βραση βαζεις ζαχαρη καφε ριχνεις ενα γρηγορο ανακατεμα στον αερα και ειναι ετοιμος .
inaCcessiBle
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Οκτ 2007
- Μηνύματα
- 2.615
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
Εγω παλι τον θεωρω αηδια :-
- Εγγρ.
- 7 Σεπ 2005
- Μηνύματα
- 21.216
- Κριτικές
- 492
- Like
- 38.089
- Πόντοι
- 42.697
ο καλύτερος καφές είναι.
Ασε που δεν σε πειράζει στα νευρα και στο στομάχι....
κάπου είχα ακούσει οτι για να γίνει σωστά θέλει πολύ σιγανή φωτιά και καθόλου ανακάτεμα.
Ασε που δεν σε πειράζει στα νευρα και στο στομάχι....
κάπου είχα ακούσει οτι για να γίνει σωστά θέλει πολύ σιγανή φωτιά και καθόλου ανακάτεμα.
vasos
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 28 Ιουν 2006
- Μηνύματα
- 7.928
- Κριτικές
- 33
- Like
- 32
- Πόντοι
- 2.057
Εγω παλι τον θεωρω αηδια :-
εσενα προφανως σου αρεσουν αυτοι με τα καλαμακια.....
inaCcessiBle
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Οκτ 2007
- Μηνύματα
- 2.615
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
εσενα προφανως σου αρεσουν αυτοι με τα καλαμακια.....
Εμενα προφανως δεν μου πολυαρεσουν οι καφεδες ;)
Αλλα απο το να πιω ελληνικο προτιμω χιλιες φορες ενα φραπε
Επισκέπτης
Το αλφαβητάρι του φραπέ
Ο φραπές του Μαλάκα:
Πρώτα απ' όλα είναι πάντα πολύ καλά χτυπημένος (με τα χέρια φυσικά)! Του αρέσει να τον χτυπάει μόνος του και φυσικά και να τον πίνει μόνος του. Βέβαια καμία φορά ξεχνιέται και από το πολύ κούνημα γεμίζει τον τόπο αφρούς και καφέ, σταγόνες αλλά πάντα προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο έχει παραμάσχαλα το diana.
Ο φραπές του Αρχάριου, του ?σχετου και του πρωτάρη:
Διακρίνεται πολύ εύκολα ανάμεσα σε ένα πλήθος φραπεδούμπων, διότι αποτελείται 3/4 από αφρόγαλα και 1/4 από καφέ. Τι να πω για το άτομο αυτό, πιείτε τον παραπάνω καφέ ελαφρά τη καρδία και την αρκεστείτε σε ευγενικά σχόλια του τύπου "να' σαι καλά, πάνω που θα σου έλεγα ότι βιαζόμουνα" ενώ την επόμενη φορά "κάτσε κάτω μη μου κουράζεσαι θα κάνω εγώ τον καφέ, άραξε εσύ". Βέβαια αυτή είναι και γνωστή μέθοδος που χρησιμοποιείται από ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού για να μην τους ζητάνε να κάνουν καφέ "εεεε εγώ θα πάρω ένα χυμό. Δεν έχει; Βαλε μου τότε ένα νεράκι".
Ο φραπές του Τεμπέλη:
Λέγεται αλλιώς και φραπές του κουταλιού. Παίρνουμε νερό, ζάχαρη, καφέ, κουτάλι. Τα ρίχνουμε σε ένα ποτήρι. Ανακατεύουμε για 5 δευτερόλεπτα και voila!Έτοιμο το παρασκεύασμα προς πόση. Συνοδεύεται πάντα από καλαμάκι 1-2 μέτρων για να μη χρειάζεται ο καημένος να σκύβει αλλά μόνο να ρουφάει (αυτό βέβαια μέχρι να κυκλοφορήσει η νέα ηλεκτρική σκούπα γνωστής
εταιρίας που θα ρουφάει και θα φέρνει τον καφέ στα χείλια! Ονομασία: FRA1000! Το πιάσατε το υπονοούμενο με τα χείλια, έτσι);
Ο Μπεκρή φραπές:
Πως λεμε Μπεκρή Μεζές (Πολύ άσχετο)! Φτιάχνεται όπως ο irish coffee αλλά στην δικιά μας περίπτωση αντί για ουίσκι βάζουμε ρετσίνα! Βέβαια μπορείτε να πεταχτείτε σε καμία τελειωμένη ταβέρνα, να πάρετε χύμα κρασί
αλλά δεν σας εγγυόμαστε ότι θα έχετε τα ίδια γευστικά αποτελέσματα που θα είχατε με ένα Αγιορείτικο.
Ο φραπές Ματογυάλι - ΑΖΑΧ (Τα κάνει αόρατα):
Κάθεστε στην καφετέρια, παραγγέλνετε το καφεδάκι σας και περιμένετε. Επιτέλους έρχεται ο πολυπόθητος καφές. Aνάβετε και ένα τσιγαράκι (παει πολύ το άτιμο, δε συμφωνείτε;) σηκώνετε το ποτήρι και ω! Θαύμα! Μπορείτε και βλέπετε μέσα από το ποτήρι τον κολλητό σας που κάθεται στο τραπέζι απέναντι από εσάς! Ναι, ναι δεν πρόκειται για τρυκ, ούτε για οφθαλμαπάτη απλώς στην καφετέρια που καθίσατε δουλεύει ο γνωστός απλοχέρης Σκρούτζ που έκανε τον καφέ σας σύμφωνα με την γραμμή που έχει χαράξει το αφεντικό του (και που'σαι κούκλε μισή κουταλιά καφέ και πολύ είναι). Αυτό είναι που λεμε σε βλέπω στο ποτήρι μου.
Ο φραπές του Ανεπιθύμητου:
Φτιάχνεται κανονικά απλώς αντί για ζάχαρη βάζουμε αλάτι! Βέβαια αυτό υπάρχει και σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα με το πόσο ανεπιθύμητος είναι ο πότης. Μπορείτε αντί για αλάτι να ρίξετε καθαρτικό, ξύδι, να βάλετε νερό από την τουαλέτα (χωρίς να έχετε τραβήξει το καζανάκι!) να του δώσετε καλαμάκι με το οποίο καθαρίζατε πιο πριν τα αυτιά σας. Αυτοσχεδιάστε!
Ο φραπές του Επ'Απειρον - Μπανιστηρτζίδικος:
Τον παραγγέλνουμε στην τύχη χωρίς κάποια ιδιαίτερη προτίμηση και αγναντεύουμε νωχελικά τις αιθέριες υπάρξεις που επιδεικνύουν τα κάλλη τους around (κοινώς νυφοπάζαρο). Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και οι καφέδες ακριβοί, παίρνουμε ένα φραπέ και όταν φτάσει στον αφρό κάνουμε επαναγέμιση του ποτηριού χρησιμοποιώντας το έξτρα νερό που έχουμε στο τραπέζι. Έτσι έχουμε όλο το χρόνο δικό μας να χαζέψουμε τριγύρω. Επίσης, καταφέρνουμε σιγά σιγά να μεταβούμε στην κατηγορία του καφέ ΑΖΑΧ.
Ατάκες φραπεδομαχητών
- Μη χτυπιέσαι πήραμε μιξεράκι
- Χτύπα, χτύπα αλλά πρόσεχε μη χύσεις
- Κοιτά πως τον κουνάει, φραπέ τον έκανε.
- Αυτός είναι φραπές.
- Καλά μιλάμε τέλειος ο καφές. Ποιος είσαι ο γιος του Λουμίδη;
- Αυτός είναι... παπαγάλος!
- Tον εμπιστεύομαι μέχρι την τελευταία σταγόνα.
- Ωραίος καφές λίγο γλυκός (πετιμέζι τον έκανε)
Ο φραπές του Μαλάκα:
Πρώτα απ' όλα είναι πάντα πολύ καλά χτυπημένος (με τα χέρια φυσικά)! Του αρέσει να τον χτυπάει μόνος του και φυσικά και να τον πίνει μόνος του. Βέβαια καμία φορά ξεχνιέται και από το πολύ κούνημα γεμίζει τον τόπο αφρούς και καφέ, σταγόνες αλλά πάντα προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο έχει παραμάσχαλα το diana.
Ο φραπές του Αρχάριου, του ?σχετου και του πρωτάρη:
Διακρίνεται πολύ εύκολα ανάμεσα σε ένα πλήθος φραπεδούμπων, διότι αποτελείται 3/4 από αφρόγαλα και 1/4 από καφέ. Τι να πω για το άτομο αυτό, πιείτε τον παραπάνω καφέ ελαφρά τη καρδία και την αρκεστείτε σε ευγενικά σχόλια του τύπου "να' σαι καλά, πάνω που θα σου έλεγα ότι βιαζόμουνα" ενώ την επόμενη φορά "κάτσε κάτω μη μου κουράζεσαι θα κάνω εγώ τον καφέ, άραξε εσύ". Βέβαια αυτή είναι και γνωστή μέθοδος που χρησιμοποιείται από ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού για να μην τους ζητάνε να κάνουν καφέ "εεεε εγώ θα πάρω ένα χυμό. Δεν έχει; Βαλε μου τότε ένα νεράκι".
Ο φραπές του Τεμπέλη:
Λέγεται αλλιώς και φραπές του κουταλιού. Παίρνουμε νερό, ζάχαρη, καφέ, κουτάλι. Τα ρίχνουμε σε ένα ποτήρι. Ανακατεύουμε για 5 δευτερόλεπτα και voila!Έτοιμο το παρασκεύασμα προς πόση. Συνοδεύεται πάντα από καλαμάκι 1-2 μέτρων για να μη χρειάζεται ο καημένος να σκύβει αλλά μόνο να ρουφάει (αυτό βέβαια μέχρι να κυκλοφορήσει η νέα ηλεκτρική σκούπα γνωστής
εταιρίας που θα ρουφάει και θα φέρνει τον καφέ στα χείλια! Ονομασία: FRA1000! Το πιάσατε το υπονοούμενο με τα χείλια, έτσι);
Ο Μπεκρή φραπές:
Πως λεμε Μπεκρή Μεζές (Πολύ άσχετο)! Φτιάχνεται όπως ο irish coffee αλλά στην δικιά μας περίπτωση αντί για ουίσκι βάζουμε ρετσίνα! Βέβαια μπορείτε να πεταχτείτε σε καμία τελειωμένη ταβέρνα, να πάρετε χύμα κρασί
αλλά δεν σας εγγυόμαστε ότι θα έχετε τα ίδια γευστικά αποτελέσματα που θα είχατε με ένα Αγιορείτικο.
Ο φραπές Ματογυάλι - ΑΖΑΧ (Τα κάνει αόρατα):
Κάθεστε στην καφετέρια, παραγγέλνετε το καφεδάκι σας και περιμένετε. Επιτέλους έρχεται ο πολυπόθητος καφές. Aνάβετε και ένα τσιγαράκι (παει πολύ το άτιμο, δε συμφωνείτε;) σηκώνετε το ποτήρι και ω! Θαύμα! Μπορείτε και βλέπετε μέσα από το ποτήρι τον κολλητό σας που κάθεται στο τραπέζι απέναντι από εσάς! Ναι, ναι δεν πρόκειται για τρυκ, ούτε για οφθαλμαπάτη απλώς στην καφετέρια που καθίσατε δουλεύει ο γνωστός απλοχέρης Σκρούτζ που έκανε τον καφέ σας σύμφωνα με την γραμμή που έχει χαράξει το αφεντικό του (και που'σαι κούκλε μισή κουταλιά καφέ και πολύ είναι). Αυτό είναι που λεμε σε βλέπω στο ποτήρι μου.
Ο φραπές του Ανεπιθύμητου:
Φτιάχνεται κανονικά απλώς αντί για ζάχαρη βάζουμε αλάτι! Βέβαια αυτό υπάρχει και σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα με το πόσο ανεπιθύμητος είναι ο πότης. Μπορείτε αντί για αλάτι να ρίξετε καθαρτικό, ξύδι, να βάλετε νερό από την τουαλέτα (χωρίς να έχετε τραβήξει το καζανάκι!) να του δώσετε καλαμάκι με το οποίο καθαρίζατε πιο πριν τα αυτιά σας. Αυτοσχεδιάστε!
Ο φραπές του Επ'Απειρον - Μπανιστηρτζίδικος:
Τον παραγγέλνουμε στην τύχη χωρίς κάποια ιδιαίτερη προτίμηση και αγναντεύουμε νωχελικά τις αιθέριες υπάρξεις που επιδεικνύουν τα κάλλη τους around (κοινώς νυφοπάζαρο). Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και οι καφέδες ακριβοί, παίρνουμε ένα φραπέ και όταν φτάσει στον αφρό κάνουμε επαναγέμιση του ποτηριού χρησιμοποιώντας το έξτρα νερό που έχουμε στο τραπέζι. Έτσι έχουμε όλο το χρόνο δικό μας να χαζέψουμε τριγύρω. Επίσης, καταφέρνουμε σιγά σιγά να μεταβούμε στην κατηγορία του καφέ ΑΖΑΧ.
Ατάκες φραπεδομαχητών
- Μη χτυπιέσαι πήραμε μιξεράκι
- Χτύπα, χτύπα αλλά πρόσεχε μη χύσεις
- Κοιτά πως τον κουνάει, φραπέ τον έκανε.
- Αυτός είναι φραπές.
- Καλά μιλάμε τέλειος ο καφές. Ποιος είσαι ο γιος του Λουμίδη;
- Αυτός είναι... παπαγάλος!
- Tον εμπιστεύομαι μέχρι την τελευταία σταγόνα.
- Ωραίος καφές λίγο γλυκός (πετιμέζι τον έκανε)
giorgospapa
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2006
- Μηνύματα
- 15.922
- Κριτικές
- 10
- Like
- 39
- Πόντοι
- 2.157
φιλε taratsa το ποστ σου μετακινηθηκε στο σωστο θρεντ..
Επισκέπτης
Ο μεγάλος σωτήρας του έθνους , εφευρέτης του φραπέ ακούει στο όνομα Δημήτρης Βακόνδιος και ανακάλυψε την φραπεδούμπα το 1957 , καθώς καυλάντιζε σε μία έκθεση της Νεστλέ ( ήταν φύλακας ) .Ρε σεις τελικά θα μας πείτε που ήπιανε τον πρώτο φραπέ??? Θεσσαλονίκη ή Πειραιά ???
Εφευρέτης του φραπέ, ο Δημήτριος Βακόνδιος είναι σήμερα 87 ετών,
«Στην έκθεση Θεσσαλονίκης το 1957, δούλευα στο περίπτερο της Νεστλέ. Λέω, δεν φτιάχνω έναν κρύο νεσκαφέ στο σέικερ που προορίζεται για το κακάο, να δω τι θα βγει; Μου λέρωσε το κοστούμι, αλλά έτσι γεννήθηκε ο φραπέ! Από την αρχή ο κόσμος τον είδε σαν αναψυκτικό. Λέγανε: η μπίρα είναι μισό ποτήρι αφρός και κοστίζει 8 δραχμές. Αυτός ο καφές είναι επίσης μισός αφρός, αλλά κοστίζει 7 δραχμές. Οπότε...»
Ναι όμως δεν απαντάς στην ερώτηση μου.. Θεσσαλονίκη ή Πειραιά πίνανε πρώτοι τον φραπέ?Ο μεγάλος σωτήρας του έθνους , εφευρέτης του φραπέ ακούει στο όνομα Δημήτρης Βακόνδιος και ανακάλυψε την φραπεδούμπα το 1957 , καθώς καυλάντιζε σε μία έκθεση της Νεστλέ ( ήταν φύλακας ) .
Επισκέπτης
στην διεθνη εκθεση θεσ/νικης εφευρεθηκε ο φραπε ελλειψει ζεστου νερου στο περιπτερο της νεστλε..Ο μεγάλος σωτήρας του έθνους , εφευρέτης του φραπέ ακούει στο όνομα Δημήτρης Βακόνδιος και ανακάλυψε την φραπεδούμπα το 1957 , καθώς καυλάντιζε σε μία έκθεση της Νεστλέ ( ήταν φύλακας ) .
Επισκέπτης
Θεσσαλονίκη νομίζω
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 21
- Εμφανίσεις
- 10K
- Απαντήσεις
- 14
- Εμφανίσεις
- 23K
- Απαντήσεις
- 2K
- Εμφανίσεις
- 222K