Νέα

Tί καφέ πίνουν οι μπουρδελιάρηδες/σες;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα rory6gal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 282
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Tί καφέ πίνουν οι μπουρδελιάρηδες/σες;

• φραπέ

Ψήφοι: 7 16,7%
  • ελληνικό

Ψήφοι: 6 14,3%
  • εσπρέσσο

Ψήφοι: 10 23,8%
  • καπουτσίνο

Ψήφοι: 5 11,9%
  • φρέντο

Ψήφοι: 10 23,8%
  • φίλτρου

Ψήφοι: 3 7,1%
  • φρεντοτσινο

Ψήφοι: 0 0,0%
  • άλλο

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν πινω καφε

Ψήφοι: 2 4,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    42

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
σοβαρά?με γάλα δημιουργεί έλκος?ο φραπες η όλοι οι καφέδες?καλα δεν σας πειράζει ο φραπές.?

Φίλτατε όλοι οι καφέδες σε υπερβολική κατανάλωση προκάλούν προβλήματα, Ο φραπές ακόμα περισσότερο γιατί είναι ακατέργαστος και χειρίστης ποιότητος.

ΦΙΛΙΚΑ]

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
δηλ οτι πιο ελαφρύ ειναι μόνο ο φίλτρου ε?

sas1977

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Κριτικές
2
Like
43
Πόντοι
16
Το χειμώνα ελληνικό και το καλοκαιράκι freddo...

rodman

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2006
Like
62
Πόντοι
16
φραπεδία χώρις γάλα...με παγάκια αρκετά  :grin: :grin:

Επισκέπτης
Γυριζοντας απο μια καφετερια στην πλατεια μπουρναζιου και εξαιτιας της ημερός ηπια ενα καφε κανονικο(φρεντο καπουτσινο) και με πειραξε στο στομαχι να πουμε τοσο πολυ που σπασανε τα νευρα μου και οι αντοχες μου.Μου εχουν πει οτι ο ντεκαφεινε δε βλαπτει καθολου σα καφες,ειναι αληθες?ειναι οικονομικοτερος ή πιο ακριβως?

sierra

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Like
8
Πόντοι
0
Αναλογα με την φυσικη κατασταση της ημερας σου ο καφες με καφεινη σε πειραζει,δηλαδη στομαχοπονος ,τρεμουλο,εκνευρισμος. Ο ντεκαφεινε δεν τα κανει αυτα ,εχει το ιδιο κοστος και σχεδον ολες οι μαρκες εχουν και ιδια γευση με αυτον που εχει καφεινη.Θα στον συνιστουσα ,λοιπον, εκτος αν πρεπει να μεινεις ξυπνιος περισσοτερες ωρες απο αυτε ςπου αντεχεις συνηθως.(Διαβασμα, και ..αλλες νυχτερινες δραστηριοτητες....)

Επισκέπτης
Αναλογα με την φυσικη κατασταση της ημερας σου ο καφες με καφεινη σε πειραζει,δηλαδη στομαχοπονος ,τρεμουλο,εκνευρισμος. Ο ντεκαφεινε δεν τα κανει αυτα ,εχει το ιδιο κοστος και σχεδον ολες οι μαρκες εχουν και ιδια γευση με αυτον που εχει καφεινη.Θα στον συνιστουσα ,λοιπον, εκτος αν πρεπει να μεινεις ξυπνιος περισσοτερες ωρες απο αυτε ςπου αντεχεις συνηθως.(Διαβασμα, και ..αλλες νυχτερινες δραστηριοτητες....)

να σαι καλα φιλαρακο

sierra

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Like
8
Πόντοι
0
Μετα απο αυτες τις φωτογραφιες εγω δηλωνω οτι κοβω τον καφε.Πραγματι ανοιξαν τα ματια μου.... Να'σαι καλα φιλε με τα τονωτικα σου  !!!!

Επισκέπτης
Χειμώνα πίνω Ελληνικό και καλοκαίρι φραπέ αλλά όχι Nescafe. Προτιμώ τον Jacobs.

imperialdemon1821

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
1
εγω βασικα δεν πινω καθολου καφε οπως ουτε κολα κοκα γιατι ετσι και πιο θα κανω 3 μερες να κοιμηθω,συνηθως το χειμωνα πινω καμια ζεστη σοκολοτα και καλοκαιρακι κανα γαλακουνητο παγωμενο.

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
16
Πόντοι
66
δεν πινω καφε παρα μια φορα το διμηνο
κ εαν πιω μου προκαλει υπνηλια κ οχι νευρα ορ σαμθινγκ λαικ δατ... :idiot:
κ δε μπορω να ξεχωρισω ντεκαφεινε απο τον κανονικο

gkomenios.

Τιμημένος
Εγγρ.
29 Μαρ 2006
Κριτικές
4
Like
7
Πόντοι
1
Βασικα όπως είπε κι ο συναγωνιστής πιο πάνω ένα μουνί= 3 FREEDO ESPRESSO και βάλε!! Καθ'ότι το μουνί είναι κινητήριος δύναμη!  :cheesy: :cheesy:
Ε,ρε και τι έχει να γίνει τώρα που καλοκαιριάζει! Λέμε να μην χρειαζόμαστε καθόλου καφέ?  :2funny: :2funny:
Πάντως γι'αυτό το θέμα ο ΠΙΟ ειδικός να απαντήσει είναι σίγουρα ο VASOS,κι απορώ γιατί δεν το έχει κάνει ακόμα.VAASOOOOO δώσε τα φώτα σου ρε φίλε!!
:sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

LEFTY2

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
129
Πόντοι
16
Μετα απο αυτες τις φωτογραφιες εγω δηλωνω οτι κοβω τον καφε.Πραγματι ανοιξαν τα ματια μου.... Να'σαι καλα φιλε με τα τονωτικα σου  !!!!
Αθεμιτος ανταγωνισμος στην φραπα!!!

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
[size=14pt]Φραπές..ο Καφές του Έλληνα !!![/size]

Φραπεδιά είναι μια άλλη ονομασία για το γνωστό μας φραπέ. Για τους αδαείς (  :grin: ), ο φραπές(που σωστά είναι "ο φραπέ") είναι ο '' χτυπητός '' καφές ο οποίος αποτελείται από καφέ(φυσικά), ζάχαρη και λίγο νερό. Μετά το χτύπημα συμπληρώνουμε με περισσότερο νερό και με παγάκια και καλαμάκι. Όποιος θέλει βάζει και γάλα.

Για την ιστορία επίσης :

Ο πρώτος φραπές δημιουργήθηκε στη Διεθνή Έκθεση θες/νίκης το 1957.
Ο Δημήτριος Βακόνδιος ο οποίος τότε εργαζόταν για Έλληνα αντιπρόσωπο ροφήματος κακάο αντί να πιει στο διάλλειμα του ζεστό στιγμιαίο καφέ, όπως συνηθιζόταν, χτύπησε καφέ και ζάχαρη στο σέικερ που προοριζόταν για το χτύπημα του κακάο. Το αποτέλεσμα ήταν να λερωθεί το κοστούμι του αλλά και να φτιάξει το πρώτο φραπέ στην Ιστορία. Στα πρώτα του βήματα ο φραπές δεν είχε τόσο πλούσιο άρωμα και αφρό αλλά εξελίχθηκε σε αυτή τη μορφή όταν άρχισαν να χρησιμοποιούν περισσότερο καφέ και περισσότερη ζάχαρη και να ανακατεύεται σε μίξερ.

Και ας έρθουμε στο θέμα μας..Κατόπιν επισκέψεων μου σε αρκετές χώρες παρατήρησα με μεγάλη μου έκπληξη ότι σε καμιά χώρα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο..Στη ερώτηση ''frape…cold coffee pls…'' ο εκάστοτε σερβιτόρος θα σου φέρει espresso / cappuccino με πάγο…κοινώς μια μαλακία και μίση… :jerking:

Γιατί όμως η φραπεδιά έχει τόσο μεγάλη απήχηση μόνο στους Έλληνας???…Μιλάμε για επιτυχία..και όχι μαλακίες..
Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο φραπές είναι το τέλειο μέσο / πρόσχημα για την ολιγόωρη (μερικές φορές και πολύωρη)  απόδραση από την κουραστική καθημερινότητα…Το μέσο του Έλληνα για να γίνει Ελληνάρας…χωρίς βέβαια αυτό να είναι εγκληματικό…είναι μάλλον λυτρωτικό..

Σε καταστάσεις φραπέ…πλην της καθιερωμένης κατά του πρωτοκόλλου κατινιάς ,γκόμενο κουβέντας και οπαδικων θερμών επεισοδίων..έχουν συμβεί και κοσμογονικά γεγονότα…έρωτες ,φιλίες, χωρισμοί…τσακωμοί ,συμμαχίες ,ανακωχές…ακόμα και επιτυχημένα business  μεταξύ παλαιών και νέων φίλων κλπ..Παράλληλα αποτελεί και τον δερμάτινο καναπέ του ψυχολόγου …άνετος και αναπαυτικός…ότι πρέπει για τα εσώψυχα μας...

Τελικά δεν είναι ένα απλό ρόφημα..είναι το ρόφημα που σταματά το χρόνο και ξεδιπλώνει χαρακτήρες..Είναι το ρόφημα που μας φέρνει κοντά χωρίς λόγο και αιτία..

Μια τυχαία ανακάλυψη από Έλληνα για όλους τους Έλληνες…γιατί εκτός από καφέ, ζάχαρη και ίσως γάλα περιέχει και ελληνικό DNA…

Είναι φοβερό…

Viva φραπεδουμπα..  :rockon: :rockon:

Παρεμπιπτόντως …το ρεκόρ σας παραμονής σε καφέ??  :grin:

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.033
Πόντοι
8.235
Ειχε ανοιχτει και παλιοτερα thread για τον ιδρυτη του φραπε / το επαναφερεις ομως για να μας μπρηζωσεις βραδιατικα / οσο για το ποιο λογο εχει απηχηση ρωτα τους παρατρεχαμενους στη Συγγρου - Vasos & Σια Ε.Ε .......

poly omorfos

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2007
Like
6
Πόντοι
1
Φραπεδιά είναι μια άλλη ονομασία για το γνωστό μας φραπέ. Για τους αδαείς, ο φραπές(που σωστά είναι "ο φραπέ") είναι ο '' χτυπητός '' καφές ο οποίος αποτελείται από καφέ(φυσικά), ζάχαρη και λίγο νερό. Μετά το χτύπημα συμπληρώνουμε με περισσότερο νερό και με παγάκια και καλαμάκι. Όποιος θέλει βάζει και γάλα.
Καλά ρε Ass.....για ποιους αδαείς αναφέρεσαι; Υπάρχει Έλληνας που δεν ξέρει τι είναι το φραπεδάκι;;;;; Χε,χε.....

Πάντως για να συμβάλλω στη συζήτηση θα έπρεπε να βάλεις και ψηφοφορία με ερώτημα ποιο είναι το ρεκόρ ωρών παραμονής σε μία καφετέρια.....

Προσωπικά αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν 8 ώρο....ήταν ακριβώς μετά το τέλος ενός εαρινού εξαμήνου και λίγο πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών με την τότε φοιτητοπαρέα......Πήγαμε στις 20:00 στη Φωκίωνος και φύγαμε στις 04:00, παρέα γύρω στα 15 άτομα.....

Όπως καταλαβαίνετε οι 8 ώρες πέρασαν σαν 8 λεπτά.....α ρε ωραίες εποχές!!!!!

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
σωστός ο ass.....άμα δεν αράξεις στο καφέ,με τέσσερεις καρέκλες να ακουμπάς χέρια-πόδια, και να ανακατεύεις το φραπόγαλο ακούγοντας τα παγάκια να κάνουν κροκροκροκ.......η ζωή δεν έχει ουσία και δεν είσαι Ελληνας....

ΦΡΑΠΕΔΟΥΜΠΑ........στάση ζωής...[ τσιγκλάω τους κουλτουριάδηδες του σάιτ για καυγά ]... :2funny:

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.033
Πόντοι
8.235
Το δικο μου ρεκορ ειναι γυρω στις 8 ωρες,στη Βενετια της Μυκονου,με αλλους δυο μπακουρους και η σερβιτορα να εχει φτασει στο σημειο να μας περνει τα ποτηρια απο το τραπεζακι με τη δικαιολογια οτι δεν εχει αλλα ποτηρια για τους πελατες χεχεχεχεχεχε !!!!! / αϊ γαμηθειτε ρε μαλακες ιδιοκτητες καφετεριων που με κοστος το πολυ 0.70 Ευρω ανα φραπε πληρωνουμε 4 Ευρα / κερδος 400%

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom