Νέα

Τι ήταν πραγματικά η 21 Απρίλη; Χούντα ή χούντα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Requiem7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 118K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Επιμένει ακόμη όμως ότι ο Μπιθκώτσης παρίστανε τον αριστερό!

πάντως σε όλες τις βιογραφίες του γράφει ότι εξορίστηκε στην Μακρόνησο... όπως για παράδειγμα αυτή που πόσταρα...

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
πάντως σε όλες τις βιογραφίες του γράφει ότι εξορίστηκε στην Μακρόνησο... όπως για παράδειγμα αυτή που πόσταρα...
Ο ίδιος δεν το έχει πει έτσι.
Ο κάθε βιογράφος θέλει να πουλήσει ή να φανεί συμπαθής σε κάποιο κοινό ή να προσθέση μια προσωπκότητα σε ένα "στρατόπεδο" και τα γράφει όπως θέλει. Μόνο από τρίτους έχω ακούσει κι εγώ περί αγωνιστή Μπιθικώτση. Αν μπορείς βρες την τηλεοπτική συνέντευξη στον Χατζηνικολοάου να δεις πως το κάνει γαργάρα το περι Μακρονήσου.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ο ίδιος δεν το έχει πει έτσι.
Ο κάθε βιογράφος θέλει να πουλήσει ή να φανεί συμπαθής σε κάποιο κοινό ή να προσθέση μια προσωπκότητα σε ένα "στρατόπεδο" και τα γράφει όπως θέλει. Μόνο από τρίτους έχω ακούσει κι εγώ περί αγωνιστή Μπιθικώτση. Αν μπορείς βρες την τηλεοπτική συνέντευξη στον Χατζηνικολοάου να δεις πως το κάνει γαργάρα το περι Μακρονήσου.

:dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:

πάντως σε όλα τα βιογραφικά του αυτό λέει... και εν πολλοίς γράφει και ο ίδιος

URL]]

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Όποιος βάζει στο στόμα του τον όρο "δημοκρατία" ειναι αριστερός και μάλιστα αγωνιστής;
Σε αυτή τη φωτό πάντως δεν βλέπω κάτι "αριστερό" , ούτε στη γραμμένη φράση.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Όποιος βάζει στο στόμα του τον όρο "δημοκρατία" ειναι αριστερός και μάλιστα αγωνιστής;
Σε αυτή τη φωτό πάντως δεν βλέπω κάτι "αριστερό" , ούτε στη γραμμένη φράση.

πάντως στην Μακρόνησο είναι...  ;)

τεσπα... σε αυτόν τον τόπο εξάλλου είσαι ότι δηλώσεις... και όποτε το δηλώσεις...

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
πάντως στην Μακρόνησο είναι...  ;)

τεσπα... σε αυτόν τον τόπο εξάλλου είσαι ότι δηλώσεις... και όποτε το δηλώσεις...
Εγώ έχω ακούσει από σχετικά σοβαρούς ανθρώπους ότι εκεί δεν βρισκόταν με την ιδιότητα του κρατούμενου...
Ο ίδιος ο Μπιθικώτσης σ'αυτη τη συνέντευξη ειπε ότι στη Μακρόνησο βρέθηκαν και άνθρωποι ανίδεοι... που πιστεύω ότι το έλεγε για τον ευατό του.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Τον "ψηλό" τον γνωρισα στη φωτό (που μπορεί να ειναι και στη Κρήτη) τον Μπιθκώτση όχι.

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
2.945
το ερωτημα θα επρεπε να ειναι σημερα τι εχουμε?Χουντα η χουντα???
και ν απαντησει ο Κολλατος που καθε 3 και λιγο συλλαμβανεται επειδη εχει τις κοχονες να βροντοφωναξει αυτο που ολοι οι καναπεδατοι κολωνουν!!!!
ΕΞΩ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΒΕΝΙΤΟ,ΣΑΜΑΡΑΣ,ΚΟΥΝΕΛΗΣ ALEXIS!!!!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τον "ψηλό" τον γνωρισα στη φωτό (που μπορεί να ειναι και στη Κρήτη) τον Μπιθκώτση όχι.

από ότι λέι η λεζάντα στο σάιτ είναι αυτός με το βαθύ κάθισμα...

και γενικώς η Μακρόνησος το 1949 ήταν στρατόπεδο αναμόρφωσης νεοσυλλέκτων στο οποίο πηγαίναν όλοι οι ανεπιθύμητοι... Τάγματα Σκαπανέων...

"Το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου ακολουθεί η αρχή του εμφυλίου πολέμου. Η Μακρόνησος αποτελεί μία από ης μελανότερες σελίδες της ιστορίας του. Το 1947 εξορίζονται εκεί όλοι οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες με "ύποπτα φρονήματα", επανδρώνοντας Τα τρία ειδικά τάγματα οπλιτών (Α' ΕΤΟ, Β' ΕΤΟ, Γ' ΕΤΟ). Το 1948 δημιουργείται το 4ο τάγμα στο οποίο μεταφέρονται οι πολιτικοί εξόριστοι."

Στο αρχικό εισηγητικό σημείωμα που συντάχθηκε μετά τις εκλογές της 1-4-1946, αναφέρεται επί λέξει: "Αποφασίζεται ο περιορισμός των αριστερών στρατευσίμων εις ορισμένα στρατόπεδα δια να υποστούν αποτοξίνωσιν. Όλες οι στρατιωτικές μονάδες δέον όπως εκκαθαρισθούν από αριστερίζοντες ή υπόπτους αριστερισμού".

Επισκέπτης
Απο τις φωτο με τον Μπιθικωτση ενστολο στα εισηγητικα σημειωματα για την δημιουργια των ταγματων στη Μακρονησο...Δεν μας λες κι εμας ομως απο που τεκμαιρεται μεσω των ποσταρισματων αυτων οτι ο Μπιθικωτσης ηταν αριστερος?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Απο τις φωτο με τον Μπιθικωτση ενστολο στα εισηγητικα σημειωματα για την δημιουργια των ταγματων στη Μακρονησο...Δεν μας λες κι εμας ομως απο που τεκμαιρεται μεσω των ποσταρισματων αυτων οτι ο Μπιθικωτσης ηταν δεξιος?

έγραψα πουθενά εγώ ότι ο Μπιθικώτσης ήταν δεξιός ??????????????????

τουναντίον μάλιστα εξακολουθώ να γράφω ότι είναι ένας από τους πολλούς πάρα πολλούς αριστερούς οι οποίοι επί χούντας όχι μόνον δεν πειραχτήκανε αλλά και εκφράσανε την υποστήριξη τους από λίγο έως πολύ...

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Απο τις φωτο με τον Μπιθικωτση ενστολο στα εισηγητικα σημειωματα για την δημιουργια των ταγματων στη Μακρονησο...Δεν μας λες κι εμας ομως απο που τεκμαιρεται μεσω των ποσταρισματων αυτων οτι ο Μπιθικωτσης ηταν αριστερος?

τουναντίον μάλιστα εξακολουθώ να γράφω ότι είναι ένας από τους πολλούς πάρα πολλούς αριστερούς οι οποίοι επί χούντας όχι μόνον δεν πειραχτήκανε αλλά και εκφράσανε την υποστήριξη τους από λίγο έως πολύ...
Αριστερός

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αν δεν ήταν αριστερός (ή αριστερίζων) θα ήταν αλφαμίτης... δεν υπήρχε κάτι άλλο στην Μακρόνησο ...

και δεν πιστεύω ο Θοδωράκης να έκανε επαγγελματικό γκεζί με τους βασανιστές

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
[size=20pt]ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ[/size]

Η χρεοκοπία της "Δημοκρατίας": "Μεγαλύτερη ασφάλεια - Καλύτερη ζωή είχαμε το 1967"!

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα δημοσκοπικής έρευνας, με αντικείμενο τη διακυβέρνηση της Ελλάδας κατά την εποχή της στρατιωτικής κυβέρνησης του 1967, καταδεικνύοντας πως η δημοκρατία στη χώρα μας διέρχεται περίοδο σοβαρής κρίσης.

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» το 30% των πολιτών που ρωτήθηκε σχετικά, υποστήριξε πως «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ό,τι σήμερα».

Ειδικότερα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (59%) απάντησε πως σε θέματα ασφαλείας, η κατάσταση τότε ήταν καλύτερη. Παράλληλα, το 46% των πολιτών δήλωσε πως τότε υπήρχε καλύτερη διαβίωση, ενώ το 24% πως η χώρα είχε καλύτερη διεθνή εικόνα εκείνη την ιστορική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσκόπηση έγινε με αφορμή την επέτειο της 21ης Απριλίου του 1967.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συνημμένα

• PapadopoulosL[1].jpg
    PapadopoulosL[1].jpg
    8,2 KB · Εμφανίσεις: 18

King Of East

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2012
Like
8
Πόντοι
6
Δεν ξέρω αν είμαι εκτός topic και βαριέμαι να διαβάσω όλα τα post.

Μία παρατήρηση ήθελα μόνο να κάνω διαβάζοντας τον τίτλο του thread...

Υπάρχει ένας μύθος: ότι "Το Πολυτεχνείο οργανώθηκε από την αντίσταση για να πέσει η Χούντα". Ούτε από την αντίσταση οργανώθηκε ούτε τη Χούντα έριξε.

Το Πολυτεχνείο οργανώθηκε τόσο ... χολυγουντιανά και εξυπηρέτησε τόσο πολύ τα σχέδια των Αμερικανών (βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα) που το μόνο που έλειπε ήταν η υπογραφή του Spielberg.

Αυτά.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Άλλo έγραψε ο mouse γι'αυτό το έγραψα.
αν δεν ήταν αριστερός (ή αριστερίζων) θα ήταν αλφαμίτης... δεν υπήρχε κάτι άλλο στην Μακρόνησο ...

και δεν πιστεύω ο Θοδωράκης να έκανε επαγγελματικό γκεζί με τους βασανιστές
Ξεκάθαρες απαντήσεις δεν έχω πάρει .
Πάντως ο σε σχέση με κάτι καρναβάλια και δηλωσίες που μετά έκαναν τους έξυπνους,ο Μπιθικώτσης τουλάχιστον υπήρξε αξιοπρεπής.

Επισκέπτης
Εκανα λαθος και το διορθωσα γελοιε...Η ερωτηση ισχυει:Aπο που τεκμαιρεται οτι ο πασιγνωστος δεξιος Μπιθικωτσης δεν ηταν τετοιος αλλα αριστερος?
Άλλo έγραψε ο mouse γι'αυτό το έγραψα.
Ειχα γραψει κατα λαθος"δεξιος".

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom