Μεγαλη και ασυνηθιστα πολυ κινητικοτητα παντως για το θεμα.Βιβλια,εφημεριδες,αφιερωματα,ο κοσμος 50 χρονια μετα ακομα διψαει να μαθει;Θελει να ασχολειται;Ακουγα στο ραδιοφωνο που ελεγε ο αριστερος ραδιοφωνατζης Επειδη πολλα ακουγονται θα σας πω εγω για τη Χουντα.Και εβαλε ενα τραγουδι,Εντιμε ανθρωπε κυρ Παντελη.Συγκλονιστικοι στιχοι και ερμηνεια,πρωτη φορα το ακουγα στη ζωη μου.Περιληψη στιχων,Ειναι ο κυρ Παντελης που περασε ολη του τη ζωη στο μαγαζι,δουλεια κι αγιος ο Θεος,το μονο που τον νοιαζει ειναι πατρις,θρησκεια,οικογενεια,η γυναικα του, η κορη του και πως θα κληροδοτησει στον γιο του ονομα και παρα.Και τι καταλαβες μια ζωη κυρ Παντελη;Τι θα αφησεις στην επομενη γενια;Τι εκανες εσυ για τον κοσμο της Γης λευκους,μαυρους,κιτρινους που πεινανε;Βενεζουελα,σκληρος κομουνισμος στο φορτε του,δε ξερω και ποτε γραφτηκε το τραγουδι,μου θυμιζει εντονα πρωτο καιρο Μεταπολιτευσης.Αυτα ηταν τα ωραια.Εξω καταπιεση,εξω νομοι,εξω περιορισμοι,ηρθε η ωρα της μασας,η τωρα η ποτε.Και αφου η σαπια γενια τα καταφερε και εδρεψε τους καρπους της επιτυχιας της,περασαν 43 χρονια απο τοτε και κατι φαινεται να αλλαζει,κατι μοιαζει να διαμορφωνεται.Οτι τελικα αλλοι ηταν οι σαπιοι,οχι αυτοι για τους οποιους μιλαγε το τραγουδι.Και οσο μοιαζουν να το συνειδητοποιουν οι αριστεροι οτι το πραγμα αλλαζει τοσο ειναι που πανικοβαλονται,τοσο ειναι που αντιδρουν.Μην ακουτε τα ψεμματα,θα σας τα πω εγω τα σωστα,τα κομουνιστικα.