SuperMario
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Φεβ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
M'αρέσει ο τρόπος που απαντάς hitman, και δεν το λέω ειρωνικά. E όπως και να το κάνουμε χούντα είχαμε, τι φασισμός, τι ναζισμός, ότι και να ήταν ένα είναι σίγουρο, δεν βασίλευε η ελευθερια.Συμφωνώ στα περισσότερα που λες. Και εννοείται πως ούτε εγώ ούτε εσύ μπορούμε να ξέρουμε το μέγεθος της διαφθοράς. Είτε στη χούντα είτε στη δημοκρατία. Από τον τρόπο μου και γενικότερα εδώ μέσα θα καταλάβεις ότι δεν έχω σχέση με φασισμό. Γιατό απλά δε θεωρώ και φασισμό την 21η.
Είμαι Έλληνας και το γουστάρω. Με νοιάζει η χώρα μου.
Όταν τότε πριν τηην21η η Ελλάδα ήταν ένα χάος, παίζανε μπουνιές μέσα στη Βουλή και πηγαίναμε κατά διαόλου, ναι μου άρεσε που κάποιος βγαίνει και λέει αναλαμβάνω με το έτσι θέλω για να τα φτιάξω όλα. Και τα έφτιαξε. Σίγουρα τις πρώτες μέρες δεν είναι ευχάριστο. Για τη νεολαία που πάντα η νεολαία είναι αντιδραστική εννοείται πως δεν είναι ευχάριστο. Όταν ήμουν 18 χρονών και εγώ είχα άλλο πνεύμα. Τώρα το βλέπω αλλιώς.
Μου άρεσε που στα σχολεία τότε υπήρχαν βιβλία. Δωρεάν παιδεία. Φτιάχτηκαν δρόμοι. Και υπήρχε ΠΑΡΑΓΩΓΗ. Αυτά γκρεμίστηκαν μετά. Πήραμε τόσα δάνεια και χωρίς λόγω από λάθος διαχείριση. Με εκνευρίζει αυτό.
Δε με ενοχλεί λοιπόν το ρουσφέτι στον Ωνάση.
Δε με ενοχλούν που κάποια έργα δώθηκαν σε κουμπάρους.
Αυτό το πράγμα που γίνεται τα τελευταία χρόνια από αντρέα και μετά είναι ανήκουστο. Εκεί μίζες έπαιρνε όλη η Ελλάδα και κάθε δημόσιο γραφείο. Αναγκαστήκαμε να δίνουμε μίζες και εμείς οι πολίτες για να εξυπηρετηθούμε. Τα ξεχνάτε τα φακελάκια για παράδειγμα?
Η Ελλάδα τότε είχε γίνει ισχυρή. Δεν κολλάω λοιπόν με το πολίτευμα της χούντας... που μετά από λίγα χρόνια ζητήσανε εκλογές και θα νομιμοποιούνταν αυτό. Ο κόσμος θα ψήφιζε υπέρ αν διαβάσεις.. με νοιάζει το καλό της χώρας μου και σε αυτό συμφωνούμε.
Αλλά όπως και τότε κάνανε ντού οι αμερικάνοι και "δημιούργησαν" το πολυτεχνείο μαυρίζοντας στα μάτια όλων την 21η, έτσι μπήκαν οι αμερικάνοι τότε με τις φασαρίες γρηγορόπουλου και μαρφίν αν θυμάστε. (Η ιστορία γνωστοί που ήρθαν με πλοία..)
Όσο για τον Ιωαννίδη εγώ ο ίδιος σου παραδέχθηκα πως ναι ήταν στους Απριλιανούς. Και εξαιτίας της προδοσίας στην ιδέα που είχαν όλοι για το πλάνο τους γάμησε τα πάντα, και τη Κύπρο.
Όμως από τη στιγμή που τράβηξε διαφορετικό δρόμο και συνέλαβε τον Παπαδόπουλο, δε θεωρώ την ΑΡΧΙΚΗ ιδέα της 21ης υπευθυνη για αυτά. Ένας προδότης ο Ιωαννίδης άλλαξε και τράβηξε το δρόμο του. Δε φταίνε σε αυτά ο Μαρκεζίνης, ο Παπαδόπουλος, ο Παττακός, ο Μακαρέζος και οι άλλοι. Τους πούλησε, τους συνέλαβε.
Και έτσι για τα πρακτικά... Ο Παπαδόπουλος ακόμα και όταν η οικογένεια του παρακαλούσε να τον βγάλουν έξω από τη φυλα΄κή, έλεγε ότι ο ελληνικός λαός με έκρινε ένοχο, οπότε θα πληρώσω στη φυλακή. Πες μου ποιος σημερινος ιδεολόγος υπάρχει που θα τα έλεγε αυτά.
Προσπάθησε σε παρακαλώ να το δείς και να μάθεις κάποια πράγματα αντικειμενικά.. και όχι σκευάσματα από αριστερούς.
Η οικογένεια μου έμενε δίπλα στο πολυτεχνείο τότε.. Ξέρεις τι γινότανε πριν μπεί το τανκ μέσα? Σε καφέ απέναντι ήταν ο Λαλιώτης με τον ανώτερο του κλιμακίου και κανονίζανε για να το λήξουνε. Εδώ τους λέγανε οι φαντάροι, "ρε παιδιά άντε να πάμε σπίτι μας".
Στα είπε και ένας φίλος παραπάνω ότι αίμα δε χύθηκε. Μόνο ξύλο. Και το ξύλο ξέρεις ότι ξεκινάει και έρχεται πάντα από όλες τις πλευρές. Πάρε παράδειγμα πορείες σήμερα..
Συγγνώμη αν σε κούρασα
Εγώ πάντως θα στο θέσω και αλλιώς, άσε έξω εάν έκανε έργα ή όχι η χούντα ή τις διαφθορές, πιστεύεις ότι θα μπορούσε ή θα άντεξε ο κόσμος να συνεχίσει να ζει σε ένα τέτοιο πολίτευμα? Θα αντέχαμε να έχουμε όλα αυτά τα χρονια περιορισμούς στην ελευθερια? Και ας είχαμε οικονομία Ελβετίας.
Και μένα με νοιάζει φιλε, μου είναι αδιανόητο όχι μονο για Έλληνα αλλα και ξένο που ζει εδώ να μην θέλει το καλο της χώρας γιατί αυτό είναι που επηρεάζει την ζωή μας.
E κοίταξε όπως είπε και ένας φίλος μια χαρά ήταν η οικονομία πριν έρθουν οι χουντικοί, μονο 7 χρονια κυβέρνησαν ποσα να έτρωγαν? συγκρίνεις από το 74 μέχρι το 2007 που μας είπαν ξέρετε ήρθε η ώρα να σας τα πάρουμε, είναι πολλά τα χρονια της διαφοράς.
Δεν έζησα εκείνη την εποχή αλλα αυτό που βγάζω σαν συμπέρασμα είναι πως η χούντα είχε και καλά και άσχημα. Όμως δεν γίνετε να έρθει πάλι ένα τέτοιο σύστημα εδώ, πλέον έχουμε μάθει να ζούμε με διαφορετικό τρόπο, τι να το κανεις εάν έχεις μια στανταρ δουλειά και μπροστά σου βρίσκεις πολλά STOP, να είσαι απομονωμένος από όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Ποιος θα άντεχε να ζει έτσι όλη του την ζωή?