Ζμπούτσαμ
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Δεν ηξερα τι ονομα εχει. Καποιος εγραψε για τουρκοφρονες και βασει αυτού απαντησα.
Αυτός ο κάποιος, όλο μαλακίες γράφει. Τώρα θα τον μάθουμε??
Δεν ηξερα τι ονομα εχει. Καποιος εγραψε για τουρκοφρονες και βασει αυτού απαντησα.
ενώ αν συνεχίσουμε να τους πληρώνουμε θα συντηρηθεί το πρόβλημα τουλάχιστον για όσο αντέξει οικονομικά η ομάδα φορολογούμενων που τους πληρώνει, αν το εννοείς έτσι δεν διαφωνώ, γιατί και τους μισθούς αυτούς σίγουρα κάποιοι άλλοι τους πληρώνουν
ναι για τον αλεξ απολυτα λογικη τι δεν καταλαβαινεις?ποιά είναι η λογική δηλαδή να δανειζόμαστε για να πληρώνουμε του ΔΥ ώστε να συντηρείται και ο ιδ.τομέας;
Οταν μειωθει το δημοσιο καπελωμα λογο μειωσης των Δ.Υ
αυτοματα θα μειωθει η φορολογια και θα αναπνευσουν οι ιδιωτικες εταιρειες
με αποτελεσμα αυξηση της παραγωγης και εισοδος στο διεθνη ανταγωνισμο.
Με την λογικη του χρηματος απο δημοσιους υπαλληλους δεν λειτουργει κανενα σοβαρο κρατος και οικονομια στην ευρωπη
για αυτο αλωστε και τα κρατη πληθυσμιακα οπως η Ελλαδα εχου 1/3 μεχρι το 50% των Δ.Υ
ναι αλλά ξέρεις τι γίνεται,έστω ότι απολύεις δημόσιους υπαλλήλους,την άλλη μέρα δεν θα έρθουν επενδύσεις ούτε θα ανοίξουν επιχειρήσεις νέες ή οι παλιές που έκλεισαν,θα έχεις απλά περισσότερους άνεργους και λιγότερο χρήμα να τσουλάει στην αγορά.Οταν μειωθει το δημοσιο καπελωμα λογο μειωσης των Δ.Υ
αυτοματα θα μειωθει η φορολογια και θα αναπνευσουν οι ιδιωτικες εταιρειες
με αποτελεσμα αυξηση της παραγωγης και εισοδος στο διεθνη ανταγωνισμο.
Με την λογικη του χρηματος απο δημοσιους υπαλληλους δεν λειτουργει κανενα σοβαρο κρατος και οικονομια στην ευρωπη
για αυτο αλωστε και τα κρατη πληθυσμιακα οπως η Ελλαδα εχου 1/3 μεχρι το 50% των Δ.Υ
ναι αλλά ξέρεις τι γίνεται,έστω ότι απολύεις δημόσιους υπαλλήλους,την άλλη μέρα δεν θα έρθουν επενδύσεις ούτε θα ανοίξουν επιχειρήσεις νέες ή οι παλιές που έκλεισαν,θα έχεις απλά περισσότερους άνεργους και λιγότερο χρήμα να τσουλάει στην αγορά.
Θα γίνει μπαμ ρε μαλάκα με τόσους ανέργους,μην το συζητάς,αν ήταν έπρεπε να είχαν φύγει με την πρώτη,πρώτη μέρα,αλλά τότε τα κόμματα θα πήγαιναν στον πάτο που στηρίζονται στο πελατειακό κράτος.μειωνοντας την φορολογια αμεσα επειδη εχεις εξοικονομησει
25.000.000.000 ευρω και επενδυσεις προσελκυεις και γινεσαι ανταγωνιστικος στην διεθνη αγορα λογο πτωσης των τιμων
Θα γίνει μπαμ ρε μαλάκα με τόσους ανέργους,μην το συζητάς,αν ήταν έπρεπε να είχαν φύγει με την πρώτη,πρώτη μέρα,αλλά τότε τα κόμματα θα πήγαιναν στον πάτο που στηρίζονται στο πελατειακό κράτος.
Ποια χωράφια τους ρε;ασε τοτε μια επιλογη η πισω στα χωραφια τους η το κρατος σε μονιμη πτωχευση
απλα πραγματα.
το μπαμ ετσι και αλλιως κυριε ΜΑΛΑΚΑ θα το εχεις κληρονομια
Ποια χωράφια τους ρε;
Δυστυχώς το κράτος σε μόνιμη πτώχευση θα'ναι η πραγματικότητα του μέλλοντος,χειρότερα και από Βουλγαρία,Αλβανία και Ρουμανία.
Γαμώ το ΠΑΣΟΚ γαλάζιο και πράσινο!!!!
Ποια χωράφια τους ρε;
Δυστυχώς το κράτος σε μόνιμη πτώχευση θα'ναι η πραγματικότητα του μέλλοντος,χειρότερα και από Βουλγαρία,Αλβανία και Ρουμανία.
Γαμώ το ΠΑΣΟΚ γαλάζιο και πράσινο!!!!
Ρε τι λέτε τι λογική ειναι αυτή γαμω τους δημόσιους κυφηνες , κάθε 1 ευρώ που χαλάει ο κυφηνας στην αγορά ο επαγγελματίας ο λιανεμπορος η οτι άλλο το χεί πληρώσει 10 πλασια σε φορολογία για να τον συντηρεί τον κυφηνα στην θέση του.
Κατ' αρχας ο "στρατηγος" Παττακος ειναι εδω και δεκαετιες καθαιρεμενος και καταδικασμενος σε θανατο επι εσχατη προδοσια, οποτε η προσφωνηση ακυρη. Και οσο για την τιμιοτητα και τις κλεψιες ας μας πει με ποιες "διαφανεστατες" διαδικασιες πηρε ο κουνιαδος του εργολαβια τοσα τα εργα του Δημου Αθηναιων επι επτατετιας. Ας μας πει επισης ο τιμιος εσχατογερος γιατι διεταξε να διατεθουν το συντομοτερο στην κυκλοφορια τα γνωστα κρεατα Μπαλοπουλου.
Κατ' αρχας ο "στρατηγος" Παττακος ειναι εδω και δεκαετιες καθαιρεμενος και καταδικασμενος σε θανατο επι εσχατη προδοσια, οποτε η προσφωνηση ακυρη. Και οσο για την τιμιοτητα και τις κλεψιες ας μας πει με ποιες "διαφανεστατες" διαδικασιες πηρε ο κουνιαδος του εργολαβια τοσα τα εργα του Δημου Αθηναιων επι επτατετιας. Ας μας πει επισης ο τιμιος εσχατογερος γιατι διεταξε να διατεθουν το συντομοτερο στην κυκλοφορια τα γνωστα κρεατα Μπαλοπουλου.
Για να μαθαίνουν ορισμένοι πως οι αριστεροί είναι πρώτοι στο ψέμμα.
Παραθέτω συνέντευξή "μου"
Νοσταλγοί της Επταετίας διατυμπανίζουν πως βρήκαν τον…καταλληλότερο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Στυλιανός Παττακός.
Θα μας πείτε σίγουρα τώρα οτι αυτός δεν είναι δημοκράτης. Αλλά από την άλλη μήπως και αυτό που έχουμε σήμερα είναι δημοκρατία;
Διαβάστε μια συνέντευξη του Στυλιανού Παττακού κατά την οποία ευθαρσώς δηλώνει πως “Δεν μετανοιώνει για τίποτα”!
“Ο “Ε.Κ.” συνάντησε τον 95χρονο Στρατηγό Στυλιανό Παττακό το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο σπίτι του στα Άνω Πατήσια. Αποφύγαμε να ρωτήσουμε τον κορυφαίο ζώντα Πρωτεργάτη της 21ης Απριλίου για τα γνωστά γεγονότα της Επταετίας 1967-73, τα οποία άλλωστε εξιστορεί ο ίδιος με εξαιρετικό τρόπο στα οκτώ αυτοβιογραφικά βιβλία που έχει εκδόσει μέχρι τώρα. Η συζήτησή μας περιστράφηκε γύρω από κάποια περιστατικά και φήμες που δεν έχουν επαρκώς φωτισθεί. Ο ανεπανάληπτος Στρατηγός Παττακός μας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας με ετοιμολογία και ακρίβεια μνήμης που θα ζήλευε ο οποιοσδήποτε τριαντάχρονος. Μάλιστα, μας είπε και πράγματα που πρώτη φορά βγαίνουν στην δημοσιότητα και ίσως σοκάρουν κάποιους. Καλή ανάγνωση…
Φταίει ο βασιλεύς για ό,τι έπαθε…
Στρατηγέ, το Σάββατο συμπληρώνονται 40 ακριβώς χρόνια από την Επανάσταση της 21ης Απριλίου. Όλο αυτό το διάστημα, υπήρξε κάποια στιγμή που μετανοιώσατε για εκείνη την πράξη σας;
Ο στρατιωτικός που εκτελεί κάποιαν ενέργειαν, προηγουμένως την μελετά πολύ. Όταν την μελετήσει και αποφασίσει να την εκτελέσει, την εκτελεί και δεν μετανοεί. Γιατί να μετανοήσω που έκανα την 21η Απριλίου; Δεν μετανοώ καθόλου!
Είναι γνωστό ότι ο Παττακός υπήρξε και παραμένει βασιλόφρων, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της 21ης Απριλίου. Παρ’ όλα αυτά, ο Βασιλεύς έφυγε από την Ελλάδα εξαιτίας των ιδικών σας ενεργειών. Συνέβη, δηλαδή, το εξής παράξενο: Κάποιοι βασιλόφρονες αξιωματικοί έδιωξαν τον Βασιλέα από την Ελλάδα… Έχετε κάποιες τύψεις, Στρατηγέ Παττακέ, ότι ο Κωνσταντίνος έφυγε από την Ελλάδα εξαιτίας σας;
Τύψεις δεν έχω. Για ό,τι έγινε φταίει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος. Τύψεις πρέπει να έχει εκείνος που φταίει. Ημείς κάναμε ό,τι ήτο δυνατόν για να κρατήσουμε τον Βασιλέα εις την εξουσίαν. Και κάναμε και Σύνταγμα, το οποίον εψηφίσθη στις 28 Σεπτεμβρίου 1968. Όπως γνωρίζετε, το Σύνταγμα αυτό προέβλεπε ως Πολίτευμα της Ελλάδος την Βασιλευομένην Δημοκρατίαν. Όμως ο Κωνσταντίνος συνεχώς ηνώχλει. Από την πρώτη ημέρα ηρνήθη να μας βοηθήσει. Μας όρκισε μετά 15 ώρες περίπου και μου κάνει κατάπληξιν και το λέω και το ξαναλέω: Πώς δεν βρέθηκε ένας Αντιστασιακός, κάποιος τέλος πάντων, ένας Δεκανέας και να πει: Δεκαπέντε ώρεςχωρίς Κυβέρνηση; Αναλαμβάνω εγώ! Αντί να μας ορκίσει στις 4-5 το πρωί της 21ης Απριλίου που επιμέναμε εμείς με τον Παπαδόπουλο και τον Μακαρέζο, ή έστω στις 11 το μεσημέρι που ήθελε ο Σπαντιδάκης, μας όρκισε το απόγευμα στις 6-7 μμ. Πού είναι η Αντίστασις; Ο Λαός εβόα: Πού είναι ένας Λοχίας να μας σώσει; Από τι; Από τον Κομμουνιστικόν Κίνδυνον Τετάρτου Γύρου, ο οποίος προετοιμάζετο από τον “Ασπίδα” και τον Ανδρέα Παπανδρέου ως Αρχηγό. Τι τύψεις να έχω εγώ για τον Βασιλέα, κύριε Χατζηγώγε;
Στρατηγέ, παρακολουθείτε καθημερινώς αυτά που συμβαίνουν στην Πατρίδα μας: Έχουμε γεμίσει από λαθρομετανάστες, οι μισοί Έλληνες πεινάνε. Τίποτε δεν πάει καλά… Κατά την γνώμη σας χρειάζεται μια νέα Επανάστασις της 21ης Απριλίου για να σωθεί η Ελλάς; Διότι σήμερα η κατάσταση της Πατρίδος είναι πιο τραγικήαπό το 1967 που αποφασίσατε σεις να επαναστατήσετε…
Κατά την γνώμη μου η παρούσα κατάστασις είναι χειρότερα από τότε. Και λάβετε υπ’ όψιν σας ότι τότε υπήρχε ελπίς, ότι υπήρχε Βασιλεύς και υπήρχε Στρατός. Σήμερον τα πράγματα είναι πολύ χειροτέρα, διότι ούτε Βασιλεύς υπάρχει, ούτε Στρατός. Και επί πλέον υπάρχει και η Παγκοσμιοποίησις, η οποία έχει πολτοποιήσει και τις ψυχές των Ελλήνων. Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει περιπτώσις να γίνει νέα Δικτατορία, διότι χρειάζεται Τόλμη και Αρετή.
Και πώς θα σωθεί η Ελλάς, Στρατηγέ Παττακέ; Ή μήπως προβλέπετε ότι πάμε για φούντο και ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει Ελλάς;
Εσείς οι νέοι οφείλετε να αντιδράσετε, Όταν η αντίδρασις είναι δικαία, πάντοτε φέρνει αποτέλεσμα. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στην Κύπρο με το σχέδιο Ανάν, το οποίο θέλουν τώρα να επαναφέρουν.
Το Ουίσκυ, ο Εβραίος Σβάρτς και ο ευγνώμων Ανδρέας…
Πολλές φορές στο παρελθόν έχετε δηλώσει ότι η 21η Απριλίου δεν έκανε βασανιστήρια. Σήμερα, 40 χρόνια μετά, επιμένετε ότι η 21η Απριλίου δεν βασάνισε κανέναν;
Βεβαίως επιμένω και έχω τας εξής- Αποδείξεις: Εις υπουργικόν συμβούλιον του 1967, περί τον μήνα Ιούλιο – Αύγουστο, ο Γραμματεύς του υπουργικού Συμβουλίου πήρε τηλεφώνημα το οποίον μας μετέφερε: – Κύριε Πρωθυπουργέ, ξένον πρακτορείον Ειδήσεων αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή βασανίζεται ο Ανδρέας Παπανδρέου εις τα Φυλακάς Αβέρωφ, μέχρι θανάτου. Γυρίζω τότε στον Κόλλια και του λέω: – Κύριε Πρωθυπουργέ θα πάω να δω τι συμβαίνει. “Να πας παιδί μου”, μου λέει ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος έγινε Πρωθυπουργός κατ’ επιλογήν του ιδίου του Βασιλέως. Πήγα, λοιπόν, στας Φυλακάς Αβέρωφ και έμεινα μόνος μου στο κελί του Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο παρεκάλεσα να μου πει τίμια, εάν πράγματι του συμπεριφέρονται άσχημα…
Και τι σας είπε ο Ανδρέας, Στρατηγέ;
Μου είπε ότι του συμπεριφέρονται άψογα. Δηλαδή “περνάτε καλά;” τον ερωτώ και ο Ανδρέας μου απαντά: “Έ, όχι βέβαια, δεν περνάω καλά, στην φυλακή είμαι. Ελάτε εδώ να σας δείξω”. Και με πήγε προς το παράθυρο του κελλιού του που έβλεπε προς την Λεωφόρο Αλεξάνδρας και μου έδειξε μία γυναίκα με παιδιά που καθόταν σε ένα κέντρο, στην απέναντι πλευρά της Αλεξάνδρας, όπως κατεβαίνουμε από τους Αμπελοκήπους. Και μου λέει: “Βλέπετε αυτή τη γυναίκα και αυτά τα παιδιά; Είναι η γυναίκα μου και τα παιδια μου”! Του λέω: Και γιατί κάθονται εκεί; “Διότι περιμένουν την ώρα του επισκεπτηρίου”, μου απαντά ο Ανδρέας… Αμέσως, φώναξα τον Διευθυντή των Φυλακών και του είπα: Η γυναίκα, τα παιδιά και όσοι φίλοι του κυρίου Παπανδρέου θέλουν να τον βλέπουν, μπορούν να έρχονται οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου θέλουν. Ακόμη και την νύχτα να αφήνετε την γυναίκα του να έρχεται να τον βλέπει, μπορεί να θέλει να κάτσει στο κρεββάτι λιγάκι! “Μα ο Κανονισμός απαγορεύει τις επισκέψεις στην φυλακή την νύχτα”, μου είπε ο Διευθυντής κι εγώ του απάντησα: “Για τον Παπανδρέου επιτρέπεται”…
Και τι σας είπε ο Ανδρέας;
Μόλις έφυγε ο Διευθυντής, τον ρώτησα αν θέλει τίποτε άλλο. Και μου λέει ο Ανδρέας: “Όπως ξέρετε, πίνω λιγάκι ουϊσκάκι και το έχω επιθυμήσει”. Του απαντώ: Πόσο θέλετε; Θέλετε ένα μπουκαλάκι την ημέρα; “Ναι”, μου λέει ο Ανδρέας.. Φωνάζω πάλι τον Διευθυντή και του λέω: – Κύριε Διευθυντά, στον κ. Παπανδρέου να φέρνετε όσα μπουκάλια ουΐσκυ την ημέρα θέλει! Κι έφυγα…
Κατά τα άλλα, ο Ανδρέας βασανιζόταν μέχρι θανάτου στις Φυλακές Αβέρωφ, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρακτορεία…
Περιμένετε να δείτε την συνέχεια, που δεν την έχω πει ποτέ: Το 1982 ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδος και ημείς έγκλειστοι εις τας Φυλακάς Κορυδαλλού. Μου έστειλε λοιπόν, ο Ανδρέας στην φυλακή έναν συμφοιτητή του και συν-καθηγητή του εις την Αμερική ονόματι Τζέημς Σβάρτς, Εβραιοαμερικάνο. Ο Σβάρτς ήλθε στον Κορυδαλλό το μεσημέρι που δεν είχαμε επισκεπτήριο. Με ξεκλείδωσαν να κατέβω στο επισκεπτήριο, διότι με περιμένει κάποιος. Χαιρετηθήκαμε με τον Σβάρτς, τον οποίον βεβαίως δεν εγνώριζα. Μου είπε ότι τον έστειλε ο Ανδρέας Παπανδρέου και μου έδωσε ένα ραδιοφωνάκι SONY Ιαπωνικό κι ένα κουτί γλυκά. Ήταν Δευτέρα και ο Σβάρτς μου είπε: “Προχθές Σάββατο το βράδυ, έφαγα στο Καστρί με την γυναίκα μου και με την Μαργαρίτα και τα παιδιά του Ανδρέα. Επί τρεις ώρες ο Ανδρέας μίλαγε για τον Παττακό: Την τιμιότητά του, την ανθρωπιά του, την λεβεντιά του, την ευγένειά του και την ευγνωμοσύνη που οφείλει στον Πατττακός… Και τότε του λέω: – Πώς ανταποδίδει ο κύριος Πρωθυπουργός την ευγνωμοσύνη του, με το να μας κρατάει στην Φυλακή;
Και τι έγινε τελικά, Στρατηγέ;
Έφυγε ο Σβάρτς για την Αμερική και το Φθινόπωρο του ίδιου έτους μου έγραψε ότι μετέφερε στον Ανδρέα την συζήτησή μας. Και του απήντησε ο Ανδρέας: “Έστειλα στον κύριο Παττακό μία επιστολή και τον παρακάλεσα να μου ζητήσει να βγει από την φυλακή. Και προς τιμήν του μου απήντησε ο Παττακός ότι θεωρεί τον εαυτόν του ως μόνο υπεύθυνο για την 21η Απριλίου. Και ότι συνεπώς, θα πρέπει να βγουν νωρίτερα από την φυλακή οι μη υπεύθυνοι ως αυτός”.|
Τελικά, γιατί δεν σας αποφυλάκισε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αφού αισθανόταν ευγνώμων προς τον Παττακό;
Ακούστε την συνέχεια, γιατί είναι πιο ενδιαφέρουσα: Την Μεγάλη Τετάρτη του 1988, ο Ανδρέας εκάλεσε την γυναίκα μου την κυρία Παττακού στο Καστρί. Επήγε η κυρία Παττακού με δωράκι, όχι 500 εκατομμύρια που έλεγε στους δικούς του ο Ανδρέας, αλλά με ένα κουτάκι γλυκά. Και της είπε ο Ανδρέας ότι θα μας βγάλει δύο μήνες προ των εκλογών που επρόκειτο να γίνουν το 1989. “Μα δεν αντέχουν οι άνθρωποι, πέρυσι ηυτοκτόνησε ο Αγγελής. Να περιμένουν έναν χρόνο ακόμα;” του απάντησε η γυναίκα μου και ο Ανδρέας την καθησύχασε ότι οι Εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 1988. Τελικώς όμως αρρώστησε, πήγε στο Χέρφιλντ, ξέσπασε το Σκάνδαλο Κοσκωτά κι εμείς παραμείναμε στην φυλακή.
Ο “Εθνάρχης” και τα … ισόβια
Λέγεται ότι ο “Εθνάρχης” Καραμανλής έβαζε βέτο για να μην αποφυλακιστείτε. Σήμερα 40 χρόνια μετά την 21η Απριλίου και 9 χρόνια μετά τον θάνατό του, τι αισθάνεστε για τον “Εθνάρχη” Καραμανλή;
Αυτοί που θέλουν να μην αποφυλακιστούμε, στηρίζονται στην υποτιθέμενη φράση του Καραμανλή “όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια”. Αυτοί οι κύριοι λένε ψέμματα. Ακόμη κι αν την είπε αυτή τη φράση ο Καραμανλής, την ανήρεσε ευθύς αμέσως με το Σύνταγμα που έφτιαξε και εψήφισε. Στο άρθρο 111, παράγραφος 2 αναφέρεται ότι: Όλαι αι διαδικασίαι εις τας οποίας εβασίσθη η καταδίκη μας είναι αντισυνταγματικαί και επομένως θα πρέπει να ακυρωθούν διά Νόμου ή τουλάχιστον να τροποποιηθούν. Επί 30 χρόνια υπάρχει αυτό το άρθρο του Συντάγματος και ίσχύει. Κι έρχονται μετά αυτοί οι κύριοι και λένε “όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια”. Να τους πείτε ότι είναι ισόβιοι απατεώνες!
Αποφεύγετε όμως να μου πείτε τι αισθάνεστε σήμερα για τον ίδιο τον “Εθνάρχη Καραμανλή”…
Ο Καραμανλής μου έστειλε εδώ στο σπίτι μου, εδώ που κάθεστε εσείς τώρα κύριε Χατζηγώγε, μου έστειλε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων τον Μένιο (σ.σ. Αγαμέμνονα) τον Γκράτσιο, του οποίου η γυναίκα ήταν στο γραφείο του Καραμανλή. Ήλθε λοιπόν, ο Γκράτσιος εδώ και μου είπε: “Στρατηγέ, ο κύριος Πρόεδρος ζητεί από όλους εσάς που είσθε εκτός φυλακών με ανήκεστο βλάβη να του υποβάλετε Αίτηση Χάριτος και θα την δώσει”. Την Μεγάλη Παρασκευή, ο αντιστράτηγος του Γραφείου του Καραμανλή που τότε ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ονομαζόταν Λάζαρης Νικόλαος) με πήρε τηλέφωνο στο σπίτι και μου είπε: “Στρατηγέ, με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά ο κύριος Πρόεδρος απέρριψε τις αιτήσεις σας”! Και τότε εγώ τον έβρισα και τον ίδιο και τον Καραμανλή.
Γιατί όμως ο Καραμανλής είχε τέτοιο μίσος προς εσάς τους Απριλιανούς και δεν ήθελε να σας αποφυλακίσει;
Μα ο Καραμανλής έχει πεθάνει από το 1998. Οι πεθαμένοι κυβερνάνε την Ελλάδα; Μη χειρότερα! Τι καταλαβαίνουν να με κρατούν στα 95 μου έξω από την φυλακή λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας μου και πρέπει να παρουσιάζω χαρτιά γιατρών ότι πάσχω; Υπάρχει χειροτέρα ασθένεια από την ηλικία των 95 ετών και με κρατούν χωρίς σύνταξη; Κι έρχεστε εσείς και μου λέτε ότι εκάναμε βασανιστήρια; Δεν ντρέπεστε λίγο κι εσείς οι δημοσιογράφοι;
Πώς εξηγεί ο Στυλιανός Παττακός ότι παγκοσμίως οι μόνοι Δικτάτορες που έμειναν 33 χρόνια φυλακή ήσασταν εσείς οι Απριλιανοί; Σε καμμία άλλη χώρα του κόσμου δεν συνέβη τέτοιο πράγμα…
Λυπούμαι αλλά αντί να λέμε “Πας μη Έλλην Βάρβαρος”, θα πρέπει να λέμε “Πας Έλλην Βάρβαρος”. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη εξήγηση γι’ αυτό το αίσχος.
Στεφ. Στεφανόπουλος: Ελάτε να μας πιάσετε και τους τριακόσιους!
Είναι γνωστό ότι από το 1990 που αποφυλακιστήκατε, κυκλοφορείτε καθημερινά στον δρόμο. Όλα αυτά τα χρόνια κινδυνεύσατε από κάποιον… Αντιστασιακό;
Υπάρχει κανείς Δικτάτωρ στον κόσμο, ο οποίος να περπατάει στους δρόμους είτε με τα πόδια, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, άνευ ασφαλείας; Αυτό κάνω εγώ ο Παττακός και η μόνη ασφάλειά μου είναι ο Θεός. Και δεν βρέθηκε ένας να μου πει ότι τον έβλαψα και να με ξαπλώσει κάτω. Στα 17 χρόνια που βρίσκομαι εκτός φυλακών, έχω δεχθεί τρεις επιθέσεις μόνο. Δηλαδή, φραστικές επιθέσεις, όταν αντελήφθησαν ότι είμαι ο Παττακός, με βρίζανε γιατί κατέστρεψα την Ελλάδα! Μάλιστα την τελευταία επίθεση την δέχθηκα πρόσφατα, λίγο πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα. Ένας άνδρας, εδώ πιο πέρα, στην οδό Φωκίδος, άρχισε να με βρίζει και έκανε χειρονομίες. Και του λέω: “Κύριε, εάν είστε καλά, ελάτε ήρεμα να κουβεντιάσουμε. Αλλιως πηγαίνετε στο καλό”…
Τελικά ποιος σας είπε να κάνετε την 21η Απριλίου, Στρατηγέ Παττακέ; Οι Αμερικανοί, οι Εβραίοι, οι Εξωγήινοί, ή η συνείδησή σας;
Κανείς λογικός άνθρωπος δεν κάνει Επανάσταση χωρίς αιτία. Βεβαίως ο Κολοκοτρώνης είχε πει ότι “την Επανάσταση την κάναμε εμείς οι τρελοί”. Όμως, ο σοφός πολιτικός Χαρίλαος Τρικούπης είχε πει: “Δια τας Επαναστάσειςευθύνονται οι προκαλούντες και όχι οι εκτελούντες αυτάς”. Και ημάς μας προεκάλεσαν οι παλαιοί πολιτικοί, η κυβέρνηση της χώρας, αι αλλαγαί κυβερνήσεων κάθε 15 ημέρες…. Θα σας πω μάλιστα και κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν: Ο μακαρίτης Στέφανος Στεφανόπουλος, πρωθυπουργός της Ελλάδος τότε, όταν ο Μακαρέζος τον ενημέρωσε ότι ετοιμάζονται οι “Ασπιδαίοι” με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπανδρέου, σε συνεργασία με την ΕΔΑ και τους Κομμουνιστές να κάνουν τον Τέταρτο γύρο, απήντησε: “Ελάτε να μας πιάσετε και τους τριακόσιους! Κι εμένα μαζί”!
Μα είναι πασίγνωστο, Στρατηγέ, ότι ο κόσμος ζητούσε τότε έναν Λοχία να βάλει τάξη…
Εσείς οι δημοσιογράφοι φωνάζατε να έλθει ένας Λοχίας για να σας σώσει. Ήλθε ένας Ταξίαρχος και μερικοί Συνταγματάρχαι. Ήσαν χειρότεροι αυτοί από τον Λοχία;
Στρατηγέ επιτρέψτε μου:Ήσασταν άριστοι, αλλά αν καταλήξατε εκεί που καταλήξατε, είναι γιατί υπήρξατε υπερβολικά Χριστιανοί…
Δεν έχετε άδικο σ’ αυτό. Ποιος Δικτάτωρ επεσκέπτετο στας φυλακάς τους φυλακισμένους του και τους εκτοπισμένους του; Ουδείς πλην εμού!… Όχι μόνον τους επεσκεπτόμην, αλλά και τους απεφυλάκιζα παρανόμως: Γέροντας, πάσχοντας, μητέρας και άλλους… Πάρτε παράδειγμα την Αμαλία Φλέμινγκ: Ήτο φυλακισμένη κανονικά, διά Νόμου. Επήγα στην φυλακή, διότι είχα πληροφορίας ότι επρόκειτο να την δηλητηριάσουν οι σύντροφοί της και να τα ρίξουν σε εμάς. Επήγα λοιπόν, και την έβγαλα, χωρίς αίτηση, χωρίς τίποτε. Της έδωκα και διαβατήριο να πάει στην Αγγλία, να ησυχάσωμε κι εμείς κι αυτή! Πήγε ποτέ ο Πατερούλης σας ο Στάλιν στην Σιβηρία όπου πέθαιναν (απ’ ότι λέει η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού την οποίαν έγραψαν οι Γάλλοι Κομμουνισταί) οι αντίπαλοί του; 130 εκατομμύρια ανθρώπους σκότωσε ο Στάλιν, χωρίς Δίκη! Εμείς, λοιπόν, είμεθα Δικτάτορες ή εσείς;
Ναι Στρατηγέ, αλλά η Φλέμινγκ, ο Ανδρέας, ο Μίκης Θεοδωράκης και οι άλλοι που αποφυλακίσατε, πήγαν στο Εξωτερικό και σας έκαναν μεγάλο κακό.
Εμείς προτιμούμε να μας κάνουν οι άλλοι κακό, παρά να το κάνουμε εμείς το κακό! Προτιμούμε να μας σκοτώσουν, παρά να σκοτώσουμε. Δεν σκοτώσαμε κανέναν…
Καλύτερα βλάκας παρά κλέφτης…
Στρατηγέ, βλέποντας εδώ και 33 χρόνια τους πολιτικούς να κλέβουν ασυστόλως, δεν ήλθε μία στιγμή που να είπατε στον εαυτό σας: “Ρε Στέλιο, δεν έκλεβες και εσύ κάτι όταν μπορούσες, να μην πεινάει σήμερα η οικογένειά σου;” Όταν μπορείς να κλέψεις και δεν το κάνεις είσαι ή πολύ Χριστιανός ή βλάκας…
Χαίρομαι που δεν έκλεψα τίποτε… Προτιμώ να με λένε βλάκα παρά κλέφτη. Διότι ο μεν βλάκας δεν φταίει για την βλακεία του, ενώ ο κλέφτης παραβαίνει την εντολή του Θεού που λέει ου κλέψης.
Δηλαδή, έχετε ήσυχη την συνείδησή σας ότι δεν βλάψατε κανέναν; Πιστεύετε ότι θα πάτε στον Παράδεισο, Στρατηγέ Παττακέ;
Ουδείς αναμάρτητος. Παρακαλώ πολύ οποιονδήποτε έβλαψα, να με συγχωρήση. Δεν ήθελα να τον βλάψω. Στην Εξόδιο Ακολουθία της Εκκλησίας μας, όπως ξέρετε συγχωρούνται τα ακούσια αμαρτήματα. Εκούσιον αμάρτημα δεν νομίζω ότι έπραξα, δηλαδή με την θέλησή μου. Πιστεύω εις τον Θεόν και ελπίζω να με συγχωρήσει…
Στρατηγέ, σας ευχαριστούμε για όσα μας είπατε
Κι εγώ σας ευχαριστώ.
* Η συνέντευξη δόθηκε στον “Ε.Κ.” τον Απρίλιο του 2007