δεν το είπα ποτέ αυτό οπότε άσχετο
το οτι έχεις παίξει εσύ μπάσκετ έτσι, δεν σημαίνει πως παίζουν όλοι έτσι. Και φυσικά δεν σημαίνει πως ο άλλος δεν έχει παίξει μπάσκετ. Ή πως ήσουνα παικταράς ή πως τα έμαθες όλα κλπ κλπ. Μιλάω γενικά. Δεν σε κάνει γκουρού το γεγονός πως έχεις παίξει μπάσκετ.
Αν ένας σύλλογος (ομάδα + κόσμος) ΔΕΝ έχει νεύρο και παλμό είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Μπορεί να περνάει το ύφος του καλλιεργημένου δημοσιοσχεσίτη αλλά, πίστεψέ με, σε όλες τις κατηγορίες (πλην της ερασιτεχνικής), πριν τα ματς ο σωστός προπονητής σε φτιάχνει πρωτίστως ψυχολογικά και σε ντοπάρει με δυναμισμό αφού ότι συστήματα ήταξν να σου αναλύσει στα έχει αναλύσει εδώ και μήνες. Δεν αρκείται σε ευχολόγια και μαλακίες "να χαρούμε το παιχνίδι", είναι αγώνας. Εφόσον, αυτή είναι η καθημερινότητα του αθλητή, που αμείβεται, γιατί να διαφέρει ο οπαδός που το κάνει και αφιλοκερδώς και πορώνεται ένα κλικ περισσότερο; Το νταβαντούρι που γίνεται εδώ και όσα λέγονται ανήκουν στο πλαίσιο της ζωντανής κερκίδας.
έχω να σου αναφέρω αρκετές ομάδες που πετυχαίνουνε χωρίς να γίνεται της καφρίλας στις κερκίδες. Πολύ πρόχειρα να σου αναφέρω τον Άγιαξ. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό.
Είσαι φρέσκος εδώ και επομένως δικαιούσαι να μην ξέρεις πράγματα. Είναι καλή η φάση να αλληλοπειράζεσαι με το αντίπαλο δέος, αλλά ο οπαδισμός δεν είναι πείραγμα κερκίδας δυστυχώς. Η βαρβατίλα που εκδηλώνεται με τρεξίματα και μαχαιρώμετα και απειλές ζωής είναι οπαδισμός και όχι το πείραγμα. Και φυσικά όλα αυτά συντηρούνται όταν ξεκινάει η συζήτηση από το πόσο βρώμικος σύλλογος είναι ο άλλος (και φυσικά δεν παραδέχεσαι πως και ο δικός σου είναι τα ίδια σκατά - μιλάω για όλους τους συλλόγους)
Τον αντίπαλό σου για να τον ξεπεράσεις πρέπει α) να τον γνωρίζεις και β) να προσπαθείς να βελτιώνεσαι παράλληλα. Και τα δύο είναι αλληλένδετα. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι η αποδυνάμωση του αντίπαλου ρόστερ και παράλληλη ενδυνάμωση του δικού σου.
Τα σέβη μου,
συμφωνώ, οπότε γιατί να πρέπει να ενδιαφέρομαι αν θα καταποντιστεί ο άλλος; για να καταποντιστώ λιγότερο εγώ; Το να φτιάξεις μια ομάδα απο την ομάδα του αντιπάλους σου (ειδικά όταν αυτή ήταν δεύτερη και εσύ πρώτος) σημαίνει πως πας λάθος. Το να φτιάξεις μια ομάδα καινούργια που θα είναι καλύτερη από του αντιπάλου σου είναι μαγκιά για μένα.
Δεν ξέρω με τι ασχολείσαι αλλιώς θα στο εξηγούσα και επιχειρηματικά