Και τωρα για διδακτικους λογους μαθημα ιστοριας για τον πρωτο διδαξαντα στην οπλοφορια στα γηπεδα...
Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ή καπετάνιος ή Ρίγκο, έχει συνδέσει την ιστορία του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Παναθηναικού.
Επί της προεδρίας του είχε καταφέρει να φέρει στον ΠΑΟ παίκτες μεγάλης και εγνωσμένης αξίας όπως οι Ζάετς, Σαραβάκος, Βαζέχα, Γαλάκος, Σαργκάνης,Χ.Δημόπουλος, Βάντσικ, Αποστολάκης, Μπορέλι, Γεωργιάδης, Ρότσα και άλλους.
Τότε ο Παναθηναϊκός μονοπωλούσε τα πρωταθλήματα από τον αιώνιο αντίπαλο και όποτε έπαιζε μαζί του κέρναγε και από μερικές τεσσάρες.
Όμως ο Πρόεδρος -όπως έγραφαν οι παλιοί αθλητικοί συντάκτες του Παναθηναικού -, όταν θύμωνε και ένιωθε ότι αδικείται ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε χαμπάρι.
Με τον Γιάτσεκ Γκμοχ προπονητή ο «καπετάνιος», έβγαζε το σιδερικό, το ακουμπούσε πάνω στο τραπέζι με την κάννη γυρισμένη προς τον προπονητή και τον ρωτούσε με ποιους παίκτες παίζει η ομάδα την Κυριακή.
Μάλλον θα ήθελε να εγκρίνει την ενδεκάδα.
Το Νοέμβριο του 1992 o «καπετάνιος» τράβηξε το κουμπούρι στον αγώνα με την Κόρινθο, στην Λεωφόρο, όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού του τραγουδούσαν προσβλητικά συνθήματα για την οικογένειά του.
Τότε ο καπετάνιος έφτασε να σκαρφαλώσει στα συρματοπλέγματα που χώριζαν τους θερμόαιμους από τους επισήμους για να τα βάλει με όσους τον ενόχλησαν.
Την επόμενη ημέρα, «απολογούμενος» για το ντου που έκανε πηδώντας μέσα στο γήπεδο και φτάνοντας μέχρι το πέταλο, είπε στον παλιό αθλητικό συντάκτη του ΠΑΟ Μανώλη Σαριδάκη :
«Όταν ακούω να βρίζουν εμένα ή την οικογένεια μου, χάνω το μυαλό μου! Εκείνη τη στιγμή, δεν είμαι Πρόεδρος, δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Είμαι ένας άνθρωπος που τον προσβάλλουν βάναυσα και θέλω να υπερασπίσω την τιμή και την υπόληψη μου».
Το διάσημο επεισόδιο με το πιστόλι του Βαρδινογιάννη έγινε το Σεπτέμβριο του 1985, σ’ ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Τορίνο.
Ο καπετάνιος θεώρησε ότι ο Γάλλος διαιτητής Μισέλ Βοτρό αδικούσε τον Παναθηναϊκό και με το όπλο ανα χείρας μπούκαρε ανενόχλητος στη φυσούνα, πρωταγωνίστησε στα επεισόδια και ήρθε στα χέρια παίζοντας ξύλο και απειλώντας τον διαιτητή.
Για την πράξη του αυτή ο καπετάνιος έφαγε δύο χρόνια αποκλεισμό απο τα γήπεδα από την UEFA.
Μετά το επεισόδιο με τον Βοτρό, ο «καπετάνιος» απέκτησε και το δεύτερο παρατσούκλι του που ήταν »Ρίγκο με τα πιστόλια» .
Ο ίδιος σε δηλώσεις του πάντα στα ΜΜΕ του Παναθηναϊκού έλεγε πως μπορεί μερικές φορές να έχανε την ψυχραιμία του αλλά ουδέποτε προσπάθησε να επηρεάσει διαιτητή.
Μπορεί ο καπετάνιος να είναι θερμόαιμος, μπορεί να μην δέχεται μύγα στο σπαθί του σίγουρα όμως είναι λάθος του που πήγε στα δημοσιογραφικά μπουθ να ζητήσει εξηγήσεις από τον σπόρτκάστερ της Νόβα.
Έστω κι αν οι σημερινοί αθλητικοί ρεπόρτερ είναι απείρως πιο πομπώδεις υπερφίαλοι και ατάλαντοι σε σχέση με τους παλαιότερους της αθλητικής δημοσιογραφίας.
Πολλές φορές θεωρούν ότι πρέπει να παίρνουν ξεκάθαρη θέση σε φάσεις λες και είναι διαιτητές του αγώνα,γεμίζουν με λέξεις μια μετάδοση και την κάνουν κουραστική την ώρα που πρέπει να σιωπήσουν,λένε ένα κάρο μαλακίες που προκαλούν ακόμη και τον πιο ψύχραιμο οπαδό να ανεβεί στα μπούθ να τους ξηλώσει.
Όμως ο θερμόαιμος οπαδός του ΠΑΟ,Γιώργος Βαρδινογιάννης,ο άνθρωπος που συνέδεσε την προεδρία του με τις καλύτερες επιτυχίες και τις ευρωπαϊκές διακρίσεις του Παναθηναϊκού.