ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
«Θα πάμε για το γκολ!»
Εξουθενωμένοι απ’ την υπερπροσπάθεια απέναντι στην Τσέλσι, αλλά και σίγουροι για τον εαυτό τους, ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να σκοράρουν μέσα στο Λονδίνο και να διεκδικήσουν την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι».
Διαβάστε τι δήλωσαν μετά το ματς οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Τάσος Πάντος, Χούλιο Σέζαρ, Φερνάντο Μπελούτσι, Λιονέλ Νούνιες, Λουτσιάνο Γκαλέτι και Λομάνα Λούα Λούα. Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: «Η αλήθεια είναι ότι στις τελευταίες δύο τρεις αγωνιστικές δεν είχαμε το πρόσωπο που θέλουμε. Σήμερα ήρθε ένα ματς με την Τσέλσι. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, παρά τα προβλήματα με τον καιρό. Τα ξεπεράσαμε η ομάδα λειτούργησε σωστά. Σε όλα τα ματς πρέπει να λειτουργούμε έτσι, για να κερδίζουμε. Η ελπίδα υπάρχει. Δεν έχει κριθεί τίποτα. Μας περιμένει ένα ακόμα ημίχρονο. Θα είναι δύσκολο ματς, αλλά πρέπει να ζητήσουμε το γκολ. Αν καταφέρουμε και σκοράρουμε, θα έχουμε ελπίδες για πρόκριση. Είμαστε πιο προσεκτικοί στην Ευρώπη. Οι γραμμές λειτουργούν πιο σωστά και, κακά τα ψέματα, όταν έχεις τέτοιους αντιπάλους, πρέπει να προσέχεις περισσότερο αμυντικά και να είσαι διαβασμένος. Αυτά τα ματς χρειάζονται υπομονή. Ο κόσμος το έχει καταλάβει. Σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα τελειώματα σε ορισμένες φάσεις. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Δεν κινδυνεύσαμε σε καμία περίπτωση από την Τσέλσι. Δεν μπορούμε να βάζουμε τις αξίες στον αγωνιστικό χώρο. Πόσο αξίζει ο ένας, πόσο ο άλλος».
Τάσος Πάντος: «Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια. Πήγαμε το ματς στη δύναμη και στην προσπάθεια. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό. Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Λονδίνο. Σε 15 μέρες θα τα δούμε όλα αυτά. Τώρα θα κοιτάξουμε το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την παρουσία και τη συμπαράστασή του. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, έχει πιθανότητες πρόκρισης. Πιστεύω ότι είναι μοιρασμένες. Είναι κάποια ματς που ο παίκτης δίνει το 100% των δυνατοτήτων του. Όλος ο προγραμματισμός έγινε πάνω σε αυτό το θέμα. Στην ομάδα ταιριάζει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού. Να κλείνεται πίσω και να βγαίνει στην αντεπίθεση. Στην Ευρώπη οι ομάδες σε αφήνουν να παίζεις μπάλα. Δεν κλείνονται πίσω και μπορείς να παίξεις καλή μπάλα».
Χούλιο Σέζαρ: «Μέχρι στιγμής είμαστε η θετική έκπληξη του ομίλου μας και του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε βρει τον τρόπο για να παίζουμε καλά στην Ευρώπη. Σίγουρα περίμενα πιο επιθετική την Τσέλσι, όμως εμείς κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και την περιορίσαμε. Αυτό που μας έλειπε ήταν ένα γκολ και δεν είχαμε τύχη για να το πετύχουμε. Σε ό,τι αφορά τη ρεβάνς, η Τσέλσι θα είναι σίγουρα πιο επιθετική στην έδρα της με τη βοήθεια του κόσμου της κι αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να παίξουμε με αντεπιθέσεις. Θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε ένα γκολ και να διεκδικήσουμε την πρόκριση, η οποία αν επιτευχθεί, με τον τρόπο που παίζουμε, θα είναι η επιβράβευση των προσπαθειών μας».
Φερνάντο Μπελούτσι: «Είμαι ευχαριστημένος για το ντεμπούτο μου στη διοργάνωση. Είμαι ευχαριστημένος που παίξαμε καλά. Το σημαντικό θα ήταν να νικήσουμε. Με τον καιρό ο καθένας προσαρμόζεται. Χρειάζομαι χρόνο. Είμαι καλύτερα και πιστεύω ότι στο μέλλον θα βοηθήσω περισσότερο. Είχαμε αρκετά καλή κατοχή της μπάλας. Βγαίναμε γρήγορα στα μαρκαρίσματα και κερδίζαμε την μπάλα. Δεν τους αφήσαμε περιθώρια, αν και είναι πολύ καλοί παίκτες. Δεν είναι καθόλου έκπληξη το αποτέλεσμα. Η ομάδα έκανε πολύ καλό παιχνίδι».
Λιονέλ Νούνιες: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και δύσκολο, αλλά όλα τα παιχνίδια έχουν αυτό το χαρακτήρα. Ήταν ισορροπημένο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε για κάποιο γκολ, αλλά δεν ήρθε. Αν πρέπει να αλλάξουμε κάτι στο δεύτερο παιχνίδι, είναι να παίξουμε πιο γρήγορα».
Λουτσιάνο Γκαλέτι: «Κατεβάλαμε μεγάλη προσπάθεια. Παίξαμε καλά. Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Διαβάσαμε σωστά το ματς. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε κάτι στον επαναληπτικό. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να παίξουμε αντεπιθέσεις».
Λούα Λούα: «Ήθελα πολύ να παίξω, αλλά δυστυχώς το πρόβλημά μου με κράτησε εκτός αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός και είχαμε τις ευκαιρίες μας για να σκοράρουμε. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε. Περιμέναμε πολύ καιρό αυτό το ματς. Όλα θα κριθούν πλέον στη ρεβάνς. Θα είμαι εκτός απροόπτου έτοιμος. Ξέρω πολύ καλά την Τσέλσι και το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να καταφέρω να σκοράρω».