παντως προφανως δεν ειμαι ο μοναδικος που τον θεωρει γραφικο..
Καλός ο Σπανούλης, καλύτερος ο Πρίντεζης, αλλά ο πραγματικός MVP του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη ήταν ο Βαγγέλης Ιωάννου.
Ποιος Βαρουφάκης φίλοι μου; Ο τελευταίος αυθεντικός σταρ που έχει απομείνει στην Ελλάδα είναι ο ένας, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος Βαγγέλης «για τρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεις» Ιωάννου. Όποια ομάδα και αν υποστηρίζεις δεν γίνεται να μην υποκλιθείς στο ταλέντο του κορυφαίου Έλληνα σπορτκάστερ.
Η ικανότητα του να πετάει ατάκες που γίνονται talk of the town είναι μοναδική. Έτσι μετά το «Σλούκυ Λουκ», το «Kill Bill», το «πεταχτάρι» και το επικό «Βελούδινο σφυρί», την Παρασκευή ο Βαγγέλης «νααααααααααααααααααααααααιιιιιιιιιι» Ιωάννου χάρισε στο κοινό του μια νέα μυθική ατάκα όταν ύστερα από ένα σουτ τριών πόντων του V-Span είπε το αμίμητο: «Φοβερό τρίποντο του Σπανούλη με πουλ-όβερ».
Προσοχή! Μην προσπαθήσετε να βρείτε τι εννοεί ο ποιητής. Τσάμπα κόπος. Είναι μια φράση που τη χρησιμοποιούν μόνο ειδικοί του αθλήματος κατόπιν ειδικής άδειας από τη FIBA (και το google translate). Δεν έχει ξανακουστεί σε μετάδοση και πιθανότητα δεν θα ξανακουστεί ποτέ. Είναι σαν τη Γωγώ Τσαμπά στα πανηγύρια (για μια και μοναδική εμφάνιση στο χωριό σας).
Άλλο ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο Ιωάννου είναι ένας μικρός Θεός είναι ότι κατάφερε μόνος του να αναστήσει την ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Την ώρα της μετάδοσης του αγώνα από τη ΝΕΡΙΤ έπεσε ξαφνικά το σήμα, χάθηκε η εικόνα, αλλά ο ήχος έμεινε (Όταν πάρει φόρα, ούτε με διακοπή ρεύματος δεν σταματάει ο Βαγγέλης).
Συμπέρασμα: Όταν περιγράφει ο Χατζηγεωργίου κλείνουμε τον ήχο και αφήνουμε την εικόνα. Όταν περιγράφει ο Ιωάννου κλείνει η εικόνα και αφήνουμε τον ήχο. (Πιο εύκολο είναι να πιάσεις Τζόκερ με διπλό τζακ-ποτ παρά να τα συνδυάσει και τα δυο η ΝΕΡΙΤ).Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Βέβαια με την ένταση που περιέγραφε ο Βαγγέλης υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην τον ακούγαμε από την τηλεόραση, αλλά η φωνή του να έφτανε Ελλάδα κατευθείαν από το Παλάου Μπλαουγκράνα.
Όπως καταλαβαίνετε με Ιωάννου on fire δεν γινόταν να χάσει ο Ολυμπιακός. Μόνος του το έκανε το break. Η στατιστική μιλάει από μόνη της. 8 ματς ένα break και αυτό με περιγραφή απ’ το «Βελούδινο μικρόφωνο». Ήδη στη ΝΕΡΙΤ έχουν φτάσει προτάσεις από Μακάμπι, Εφές και Παναθηναϊκό για να πάρουν δανεικό για ένα ματς το Βαγγέλη με οψιόν αγοράς, μπας και δουν καμιά νίκη.
Και επειδή δεν θέλω να μείνετε με την απορία θα σας εξηγήσω τι ήταν και το περίφημο «τρίποντο με πουλ-όβερ» του Σπανούλη. Δείτε τη φωτογραφία και θα καταλάβετε.