Ε λοιπόν λάθος.
Ο Ολυμπιακός είτε το θέλουμε είτε όχι είναι ΠΑΕ ήτοι ΑΝΩΝΥΜΗ Ποδοσφαιρική ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Και σύμφωνα με τους ορισμούς του Εμπορικού Δικαίου: "εταιρεία είναι ένωση προσώπων επιδιώκουσα το κέρδος". Οι εποχές Γουλανδρή (που τις έζησα στις δόξες της) δυστυχώς έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, όχι μόνο εδώ, αλλά και σε όλο σχεδόν το σύγχρονο ποδοσφαιρικό κόσμο.
Ο Μαρινάκης έβαλε τα φράγκα του στον Ολυμπιακό και πέραν της τρέλας του για το σύλλογο που είναι δεδομένη, αποβλέπει και στο κέρδος. Και βάση αποτελεσμάτων κρίνεται επιτυχημένος είτε μας αρέσει, είτε όχι. Είμαστε πρωταθλητές από το Γενάρη και δεν χρωστάμε σε κανένα τίποτα. Αναγνωρίζω φυσικά ότι ΔΕΝ προσφέρουμε το θέαμα που περιμέναμε ή έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε από το Θρύλο. Ναι έφυγαν παίκτες διαμάντια, αλλά αυτοί απέφεραν (λογιστικά) κέρδη στην ομάδα και στην τσέπη του Μαρινάκη αν θέλετε, αλλά δικά του ήταν τα λεφτά που έβαλε, αυτός δικαιούται να τα διαχειριστεί όπως θέλει. Ναι οι αντικαταστάτες τους δεν ήταν ισάξιοι, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να ράψουμε το τέταρτο άστρο. Ναι οι παίκτες μας δεν καταθέτουν τη ψυχή τους στο γήπεδο, αλλά τι ψυχή να καταθέσεις αν παίζεις με ομάδες δυο επίπεδα κάτω από σένα και εφόσον έχεις εξασφαλίσει το πρωτάθλημα από την έναρξη του ? Κατηγορείτε το πρόεδρο γιατί δεν παίρνει παικταράδες. Και γιατί να πάρει. Το υπάρχον υλικό αρκεί για τους εγχώριους τίτλους. Και η Ευρώπη? Πρώτα από όλα πρέπει να κοιτάμε το σπίτι μας και ύστερα η Ευρώπη. Και στο εσωτερικό είμαστε συνεχώς πρωταθλητές και εξασφαλίζουμε τα φράγκα από το C.L . Από την άλλη όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φτιάξει ένα όνομα στην Ευρώπη και τολμάμε να αντιμετωπίσουμε στα ίσια τις πρωταθλήτριες ανωτέρων Ευρωπαϊκών χωρών. Και αυτό είναι μια επιτυχία αναμφισβήτητη. Το να δωθούν τρελά φράγκα για την απόκτηση ποδοσφαιριστή - κράχτη δεν είναι σωστή εμπορική πράξη. Και να παίρναμε τι θα γινόταν ? Θα φτάναμε τελικό ? Κακά τα ψέματα για να φτάσουμε στο επίπεδο της Μπαρτσα, της Μπαγιερν, της Ρεάλ ή της Γιούβε ακόμα απέχουμε πολύ.
Κακώς λοιπόν λοιδωρούν και κατακρίνουν κάποιοι (υποτίθεται Ολυμπιακοί) τον Πρόεδρο. Είμαστε τυχεροί που σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο έχουμε ένα νοικοκυρεμένο σύλλογο. Τι θέλουν δηλαδή κάποιοι όψιμοι Ολυμπιακάρες (που ανάθεμα αν έχουν πατήσει ποτέ στη ζωή τους σε γήπεδο) και τον βρίζουν. Αν και τους αναγνωρίζω το ελαφρυντικό ότι είναι πιτσιρικάδες και έχουν καλομάθει τόσα χρόνια βλέποντας το Θρύλο να σαρώνει τους εγχώριους τίτλους και δεν έχουν ζήσει σε χαλεπούς ποδοσφαιρικά καιρούς. Αν του την βαρέσει και σηκωθεί και φύγει τι θα γίνει ? Απλά θα καταντήσουμε σαν την ΑΕΚ, τον Άρη ή το βάζελο. Και μην μου πεί κανείς ότι σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς θα βρεθεί κάποιος άλλος τρελός να τα χώσει για να πανηγυρίζει ο κάθε ολυμπιακάρας από τον καναπέ του σπιτιού του. Σε Σαλιαρέληδες, Βγενόπουλος, Ψωμιάδηδες ή Μπέους θα καταλήξουμε.
Ο Μαρινάκης δεν πήρε τον Θρύλο για προσωπική προβολή. Δεν έχει εταιρείες και συμφέροντα στον Ελλαδικό χώρο ώστε να διαφημίσει το όνομα του και να φάει από τον κρατικό κορβανά. Έχει τρέλα με το Θρύλο (όλη η οικογένεια) και κάνει την κάβλα του, αλλά ως γνήσιος και πετυχημένος επιχειρηματίας προσδοκά και το κέρδος.
Ας σημειωθεί ότι δεν είμαι προεδρικός. Δεν πιστεύω σε προέδρους μόνο στο Θρύλο, τη θρησκεία μου και την ερυθρόλευκη. Εξάλλου με χωρίζει άβυσσος από τα πολιτικά του πιστεύω. Αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι ως επιχειρηματίας είναι αητός.
Επίσης να σημειωθεί ότι ΔΕΝ με ικανοποιεί ΚΑΘΟΛΟΥ το θεάμα του Θρύλου στο πρωτάθλημα, δεν με ελκύει η μπάλα που παίζει. Αλλά αφού με αυτό το παίξιμο κερδίζει τίτλους το τι πιστεύω εγώ δεν έχει καμιά σημασία. Εφόσον βλέπω όμως ότι η ομάδα προχωρά καλά και νοικοκυρεμένα το βουλώνω και απολαμβάνω τους τίτλους που μου προσφέρει. Φυσικά δεν έχει το αλάθητο του πάπα, ούτε είναι υπεράνω κριτικής. Από το να κάνεις κριτική όμως στο πρόεδρο για κάποιες επιλογές του, ως του να του φωνάζουν "σήκω φύγε μπουχέσα, τον μίκρυνες το Θρύλο" (το άκουσα και αυτό) απέχει πολύ. Για θέαμα και πάθος έχω το πόλο και το βόλλεϋ.
Καταλήγοντας μη κατηγορείτε
άνευ αιτίας τον πρόεδρο γιατί είδατε τι έγινε με την ΑΕΚ.
- Εννοείται ότι συνυπογράφω το πόστ του Χρηστίδη