Νέα

PC και Ήχος ή Ήχος και PC

• Μέλος που άνοιξε το νήμα aquarius2756
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 55
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 2 άτομα (1 μέλη και 1 επισκέπτες)

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
22.424
Πόντοι
6.056
Και ειναι σωστο να τιμωρουνται αυτοι που κατεβαζουν η αυτοι που ανεβαζουν? Μου θυμιζει ενα παλαιοτερο διλημα, να τιμωρουνται πουτανες, νταβατζηδες και το λοιπο κυκλωμα η να τιμωρουνται οι πελατες? Μπερδεμενος και με τα δυο ειμαι
Δεν το αναλύω φιλοσοφικά/ηθικά ρε φίλε.
Απλά αναφέρω ότι με το νόμο αυτό ... τρώνε πρόστιμο 700€ και όσοι κατεβάζουν torrents.
Νομίζω θέλει κουβέντα.

Το ότι δεν είναι το πρώτο σωστό που γίνεται ... να χαμε να λέγαμε ...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.791
Πόντοι
3.656
Σε αυτό ναι συμφωνώ ότι το κόστος ανεβαίνει εκθετικά σε σχέση με την απόδοση. Αλλά όχι ότι δεν υπάρχει διαφορά. Χωρίς να τα έχω ακούσει θεωρώ πως ένα ζευγάρι Perlisten ή Genelec Ones που έχουν γύρω στα 20.000€ είναι αυτό που λέμε End Game. Σίγουρα υπάρχουν πολύ φτηνότερες λύσεις αλλά εγώ σε πάω στο άνω άκρο. Δηλαδή ακόμη και να κερδίσεις το Eurojacpot με τα 120Μ δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάτι Focal ή Wilson που έχουν 200Κ το ζευγάρι. Φυσικά και κάτι πολύ φτηνότερο θα κάνει δουλειά αλλά ας είμαστε μπρούκληδες.

Το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι ο ήχος είναι πολύ εκλεκτικό χόμπι με αποτέλεσμα να υπάρχει και εδώ "φιδέλαιο" που λένε και οι Αμερικάνοι. Καλά τα φτηνά ηχοσυστήματα αλλά από ένα σημείο και πάνω παύει να είναι χόμπι και γίνεται είδος επίδειξης. Γι' αυτό βλέπεις χρυσά καλώδια και λοιπές μαλακίες. Ο σωστός ακροατής όμως θα δώσει πολλά και θα πάρει επίσης πολλά διότι ΔΕΝ θα υποκύψει σε τέτοιες βλακείες. Θα αγοράσει ένα καλό ενισχυτή, ένα ζεύγος καλών ηχείων για το χώρο του και μια πηγή. Τέλος. Τίποτε άλλο περιττό.
Εξαρτάται τι ζητάς

αν το ζητούμενο σου είναι η πιστότητα της ηχογράφησης τότε με πολύ λιγότερα χρήματα από όσο νομίζεις μπορείς να το βρεις.

αν το ζητούμενο σου είναι να γεμίσεις με εντυπωσιακό ήχο ένα σαλόνι 90τμ τότε θα ζητάς τα φοκαλ γιουτόπια...

δεν υπάρχει ταβάνι αν ζητάς κάτι παραπάνω από την πιστότητα. Και αυτά αν μιλάμε για ψηφιακές πηγές γιατί όταν μιλάμε για πικάπ ή για ενισχυτές λυχνίας πάλι δεν υπάρχει ταβάνι.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
22.424
Πόντοι
6.056
Αν σου δείξω το ηχοσύστημα νομίζεις ότι ακούς διαφορά, το θέμα είναι γιατί δεν την ακούς με τα μάτια κλειστά;
Όταν παίζει ακριβό πικαπ , τη διαφορά την καταλαβαίνω με 150 εναλλακτικές.
Δεν είναι τεχνικά καλύτερος ο ήχος του πικαπ . ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ,
όταν είναι από μηχανηματάρες.

Όποιος δεν έχει ακούσει καλό πικαπ να παίζει , δεν μπορεί να έχει άποψη .
Είναι σαν την αίσθηση ταχύτητας. Με ένα ηλεκτρικό μπουρδέλο πας με 150 ... και στα αρχίδια σου ......

Πήγαινε και με αυτό και σου γίνεται η πούτσα σίδερο.
DRI_2766-876x535-1.jpg

Και μόνο το εσωτερικό ....

Σύγκρινε αυτή την κάβλα
1741032124262.jpeg

με ... αυτό ....
1741032169347.jpeg

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.587
Πόντοι
206
Εξαρτάται τι ζητάς

αν το ζητούμενο σου είναι η πιστότητα της ηχογράφησης τότε με πολύ λιγότερα χρήματα από όσο νομίζεις μπορείς να το βρεις.

αν το ζητούμενο σου είναι να γεμίσεις με εντυπωσιακό ήχο ένα σαλόνι 90τμ τότε θα ζητάς τα φοκαλ γιουτόπια...

δεν υπάρχει ταβάνι αν ζητάς κάτι παραπάνω από την πιστότητα. Και αυτά αν μιλάμε για ψηφιακές πηγές γιατί όταν μιλάμε για πικάπ ή για ενισχυτές λυχνίας πάλι δεν υπάρχει ταβάνι.

Μπα... Πλέον είναι τέτοιες οι επιλογές που κάνουν τα μεγάλα ηχεία και μηχανήματα είδη πολυτελείας όπως οι Bugatti.

Πχ ένας Marantz AV10 κοστίζει στη χώρα μας 7500€. Αν του κουμπώσεις μερικά ενεργά και στήσεις ένα γαμώ Dolby Atmos θα πάρεις και ρέστα σε σχέση με όσα κοστίζουν μόνο τα παραπάνω ηχεία. Δε συζητάω να πας σε JBL Synthesis ή Trinnov που είναι άλλο επίπεδο. 15 ηχεία και 4 SW υποστηρίζει. Το έχεις κάνει αίθουσα συναυλιών για πλάκα. Μη μου πεις ότι με μια τριάδα ομοαξονικά Genelec Ones μπροστά και κάμποσα μικρότερα γύρω γύρω δε θα έχεις γαμώ το αποτέλεσμα;

Οι τιμές Skroutz είναι 4900 το τεμάχιο για τα μεγάλα και 2100 το μικρότερο. 15000 για την τριάδα μπροστά και 25000 για τα πίσω και πάνω. Με λιγότερο από 50000 έχεις ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΡΑ με διπλή χρήση μιας που κάνει και για σινεμά. 4 τέτοια στήνεις και πάλι αγοράζεις μόνο τα ηχεία.

SpermCountry

Μέγας
Εγγρ.
15 Δεκ 2016
Κριτικές
10
Like
18.455
Πόντοι
3.796
Logitech και εκτοτε Trust μεχρι τωρα

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.791
Πόντοι
3.656
Μπα... Πλέον είναι τέτοιες οι επιλογές που κάνουν τα μεγάλα ηχεία και μηχανήματα είδη πολυτελείας όπως οι Bugatti.

Πχ ένας Marantz AV10 κοστίζει στη χώρα μας 7500€. Αν του κουμπώσεις μερικά ενεργά και στήσεις ένα γαμώ Dolby Atmos θα πάρεις και ρέστα σε σχέση με όσα κοστίζουν μόνο τα παραπάνω ηχεία. Δε συζητάω να πας σε JBL Synthesis ή Trinnov που είναι άλλο επίπεδο. 15 ηχεία και 4 SW υποστηρίζει. Το έχεις κάνει αίθουσα συναυλιών για πλάκα. Μη μου πεις ότι με μια τριάδα ομοαξονικά Genelec Ones μπροστά και κάμποσα μικρότερα γύρω γύρω δε θα έχεις γαμώ το αποτέλεσμα;

Οι τιμές Skroutz είναι 4900 το τεμάχιο για τα μεγάλα και 2100 το μικρότερο. 15000 για την τριάδα μπροστά και 25000 για τα πίσω και πάνω. Με λιγότερο από 50000 έχεις ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΡΑ με διπλή χρήση μιας που κάνει και για σινεμά. 4 τέτοια στήνεις και πάλι αγοράζεις μόνο τα ηχεία.
Όπως σου είπα εξαρτάται τι ζητάς.

Δεν χρειάζεται 50Κ σε ενεργά ηχεία για να ακούσεις σωστά μουσική.

Ούτε κανένας AV

Αλλά στα χόμπι έτσι είναι δεν υπάρχει ταβάνι.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.587
Πόντοι
206
Όπως σου είπα εξαρτάται τι ζητάς.

Δεν χρειάζεται 50Κ σε ενεργά ηχεία για να ακούσεις σωστά μουσική.

Ούτε κανένας AV

Αλλά στα χόμπι έτσι είναι δεν υπάρχει ταβάνι.

Το έφερα σαν παράδειγμα με τα 90τμ που "γεμίζεις" με τα μεγάλα ηχεία. Υπάρχουν άπειρες λύσεις τις οποίες κάποιοι δε θέλουν να δουν διότι νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη γνώση.

Να φέρω άλλο παράδειγμα με τους ενισχυτές. Υπάρχουν οι "ψηφιακοί" ας τους χαρακτηρίσω έτσι που έχουν τρελές αποδόσεις και έχουν εξαιρετική ποιότητα ήχου. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές ενεργών έχουν στραφεί σε τέτοιες λύσεις. Όμως βλέπεις και πουλάνε ακόμη Class A, ή A/B σε βαρβάτα ενισχυτικά που θέλουν ολόκληρο υποσταθμό. Να μη μιλήσω καν για λυχνίες που θέλουν αλλαγή μετά από κάμποσες ώρες.

Έχουμε φτάσει σε τραγικά επίπεδα ηλιθίων. Βλέπεις άτομα να υπερασπίζονται με σθένος μια ξεπερασμένη τεχνολογία όταν ο δίσκος που θα ακούσουν έχει ηχογραφηθεί και επεξεργαστεί ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ σε ψηφιακά μηχανήματα.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.435
Πόντοι
2.356
Σκεφτομαι εδω και καιρο να αλλάξω τα Logitech X230 που εχω στο PC εδω και πανω απο 15 χρονια!! Εχετε να μου προτείνετε κάποια ηχεία 2.1 για gaming και ταινιες;

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
33
Like
7.769
Πόντοι
3.446
Εξαρτάται τι ζητάς

Αφήστε ρε τον κόσμο να κινήσει το χρήμα με αγορες...
Η αγορα θέλει νταραβέρια

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.791
Πόντοι
3.656
Το έφερα σαν παράδειγμα με τα 90τμ που "γεμίζεις" με τα μεγάλα ηχεία. Υπάρχουν άπειρες λύσεις τις οποίες κάποιοι δε θέλουν να δουν διότι νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη γνώση.

Να φέρω άλλο παράδειγμα με τους ενισχυτές. Υπάρχουν οι "ψηφιακοί" ας τους χαρακτηρίσω έτσι που έχουν τρελές αποδόσεις και έχουν εξαιρετική ποιότητα ήχου. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές ενεργών έχουν στραφεί σε τέτοιες λύσεις. Όμως βλέπεις και πουλάνε ακόμη Class A, ή A/B σε βαρβάτα ενισχυτικά που θέλουν ολόκληρο υποσταθμό. Να μη μιλήσω καν για λυχνίες που θέλουν αλλαγή μετά από κάμποσες ώρες.

Έχουμε φτάσει σε τραγικά επίπεδα ηλιθίων. Βλέπεις άτομα να υπερασπίζονται με σθένος μια ξεπερασμένη τεχνολογία όταν ο δίσκος που θα ακούσουν έχει ηχογραφηθεί και επεξεργαστεί ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ σε ψηφιακά μηχανήματα.
Ένα ένα τα πράγματα.....για αρχή σίγουρα υπάρχουν λύσεις το market είναι μεγάλο....αλλά άλλο το χόμπι άλλο το στούντιο.

Ναι υπάρχουν οι ενισχυτές class D....και Τ και διάφορες άλλες τοπολογίες. Σημασία πιστεύω έχει η υπολοποίηση....οι ενισχυτές class D λόγω του ότι είναι φουλ αποδοτικοί και σε μικρό μέγεθος υπάρχουν σχεδόν στα πάντα...από τα κινητά μέχρι τα ραδιόφωνα κτλπ....δεν είναι κάτι καινούριο. Η ποιότητα ήχου σε γενικές γραμμές εξαρτάται από την υλοποίηση...τα υλικά...την σχεδίαση κτλπ.

Δεν θα σβήσει αυτή η τεχνολογία τις άλλες....επίσης οι ενισχυτές λυχνίας είναι άλλη ιστορία δεν μπορείς να συγκρίνεις με τους ενισχυτές με τρανσίστορ.

Δεν θα βιαζόμουν να χαρακτηρίσω ηλίθιους όσους το βλέπουν ως χόμπι. Ούτε υπάρχει ξεπερασμένη τεχνολογία....υπάρχουν επιλογές. Όσο για την ηχογράφηση...μπορεί να έχει γίνει ψηφιακά μπορεί και αναλογικά. Λίγη σημασία έχει....πλέον παίζει τόση επεξεργασία και εφέ που μπορούν να την κάνουν να ακούγεται όπως θέλουν.

Τέλος να σου πω ότι είχα και (και έχω) και σύστημα με monitors με πηγή που πίνουν νερό στο όνομα της οι στουντιακοί τύποι....και με πικάπ, r2r dac, ενισχυτή με λάμπες κτλπ.

Το πικάπ και ο ενισχυτής με λάμπες ακούγεται διαφορετικά ότι και να κάνεις. Το γιατί μην το αναλύσουμε στο μπου.κομ :confused: όμως αν με ρωτάς εμένα...και νομίζω το ανέφερε και ο λάκης πιο πάνω....ακούγεται πιο ευχάριστο...και επειδή είναι χόμπι...και όχι στούντιο...αυτό μετράει για μένα.

• Like
Αντιδράσεις: foobar

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.587
Πόντοι
206
Δεν θα βιαζόμουν να χαρακτηρίσω ηλίθιους όσους το βλέπουν ως χόμπι. Ούτε υπάρχει ξεπερασμένη τεχνολογία....υπάρχουν επιλογές. Όσο για την ηχογράφηση...μπορεί να έχει γίνει ψηφιακά μπορεί και αναλογικά. Λίγη σημασία έχει....πλέον παίζει τόση επεξεργασία και εφέ που μπορούν να την κάνουν να ακούγεται όπως θέλουν.

Εγώ τους χαρακτηρίζω διότι οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ηλίθιους όσους δεν έχουν τα ίδια γούστα. Πχ δε θες να ξέρεις τι κράξιμο πέφτει τα τελευταία χρόνια στα B&W. Έχεις ολόκληρα Abbey Studios να έχουν τέτοια ηχεία και έρχεται ο νεόπλουτος βλακάκος να την "πει" διότι αγόρασε τα άλλα που έχουν 4 μοίρες καμπύλη στην τάδε μέτρηση.

Έχουμε φτάσει σε απίστευτα επίπεδα ηχογράφησης αλλά κάποιοι ψάχνουν ακόμη δεν ξέρω τι στο αναλογικό. Που πρέπει να δώσεις πολλαπλάσια για να πάρεις ίδιο ήχο. Τις προάλλες ένας μου έλεγε πως διαβάζοντας το εξώφυλλο ακούς καλύτερα μουσική. Κούνησα το κεφάλι μου συγκαταβατικά, έβαλα τα ΒΤ ακουστικά μου και άνοιξα το Tidal για να φύγω από το γραφείο.

Είπαμε ότι είναι χόμπι αλλά δεν είναι βλάκες οι υπόλοιποι που έχουν διαφορετική γνώμη.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.791
Πόντοι
3.656
Εγώ τους χαρακτηρίζω διότι οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ηλίθιους όσους δεν έχουν τα ίδια γούστα. Πχ δε θες να ξέρεις τι κράξιμο πέφτει τα τελευταία χρόνια στα B&W. Έχεις ολόκληρα Abbey Studios να έχουν τέτοια ηχεία και έρχεται ο νεόπλουτος βλακάκος να την "πει" διότι αγόρασε τα άλλα που έχουν 4 μοίρες καμπύλη στην τάδε μέτρηση.

Έχουμε φτάσει σε απίστευτα επίπεδα ηχογράφησης αλλά κάποιοι ψάχνουν ακόμη δεν ξέρω τι στο αναλογικό. Που πρέπει να δώσεις πολλαπλάσια για να πάρεις ίδιο ήχο. Τις προάλλες ένας μου έλεγε πως διαβάζοντας το εξώφυλλο ακούς καλύτερα μουσική. Κούνησα το κεφάλι μου συγκαταβατικά, έβαλα τα ΒΤ ακουστικά μου και άνοιξα το Tidal για να φύγω από το γραφείο.

Είπαμε ότι είναι χόμπι αλλά δεν είναι βλάκες οι υπόλοιποι που έχουν διαφορετική γνώμη.
Υπάρχουν υποκειμενικά και αντικειμενικά κριτήρια....τεχνικά ένα ηχείο, τα ηλεκτρονικά, η ηχογράφηση να είναι άψογα...αλλά εμένα κάτι να μην μου αρέσει.

Γιαυτό από την αρχή σου είπα παίζει ρόλο τι ζητάει ο καθένας....ούτε το απόλυτο high fidelity υπάρχει.

Υπάρχει αντικειμενικά σωστός (καλός?) ήχος....δηλαδή χωρίς παραμορφώσεις...χωρίς χρωματισμούς κτλπ....και υπάρχουν και τα γούστα...δεν υπάρχει σωστό και λάθος όταν μιλάμε για διασκέδαση.

Τα πάντα μπορούν να σε επηρεάσουν και να σου κάνουν καλύτερη την εμπειρία της μουσικής...και το εξώφυλλο που διαβάζεις και πχ το βυνίλιο είναι μια ολόκληρη διαδικασία.

Όπως σου είπα εγώ πχ περνάω καλύτερα όταν ακούω το αναλογικό από το ψηφιακό σύστημα. Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για εσένα που μπορεί να προτιμάς κάτι άλλο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom