Το έφερα σαν παράδειγμα με τα 90τμ που "γεμίζεις" με τα μεγάλα ηχεία. Υπάρχουν άπειρες λύσεις τις οποίες κάποιοι δε θέλουν να δουν διότι νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη γνώση.
Να φέρω άλλο παράδειγμα με τους ενισχυτές. Υπάρχουν οι "ψηφιακοί" ας τους χαρακτηρίσω έτσι που έχουν τρελές αποδόσεις και έχουν εξαιρετική ποιότητα ήχου. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές ενεργών έχουν στραφεί σε τέτοιες λύσεις. Όμως βλέπεις και πουλάνε ακόμη Class A, ή A/B σε βαρβάτα ενισχυτικά που θέλουν ολόκληρο υποσταθμό. Να μη μιλήσω καν για λυχνίες που θέλουν αλλαγή μετά από κάμποσες ώρες.
Έχουμε φτάσει σε τραγικά επίπεδα ηλιθίων. Βλέπεις άτομα να υπερασπίζονται με σθένος μια ξεπερασμένη τεχνολογία όταν ο δίσκος που θα ακούσουν έχει ηχογραφηθεί και επεξεργαστεί ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ σε ψηφιακά μηχανήματα.
Ένα ένα τα πράγματα.....για αρχή σίγουρα υπάρχουν λύσεις το market είναι μεγάλο....αλλά άλλο το χόμπι άλλο το στούντιο.
Ναι υπάρχουν οι ενισχυτές class D....και Τ και διάφορες άλλες τοπολογίες. Σημασία πιστεύω έχει η υπολοποίηση....οι ενισχυτές class D λόγω του ότι είναι φουλ αποδοτικοί και σε μικρό μέγεθος υπάρχουν σχεδόν στα πάντα...από τα κινητά μέχρι τα ραδιόφωνα κτλπ....δεν είναι κάτι καινούριο. Η ποιότητα ήχου σε γενικές γραμμές εξαρτάται από την υλοποίηση...τα υλικά...την σχεδίαση κτλπ.
Δεν θα σβήσει αυτή η τεχνολογία τις άλλες....επίσης οι ενισχυτές λυχνίας είναι άλλη ιστορία δεν μπορείς να συγκρίνεις με τους ενισχυτές με τρανσίστορ.
Δεν θα βιαζόμουν να χαρακτηρίσω ηλίθιους όσους το βλέπουν ως χόμπι. Ούτε υπάρχει ξεπερασμένη τεχνολογία....υπάρχουν επιλογές. Όσο για την ηχογράφηση...μπορεί να έχει γίνει ψηφιακά μπορεί και αναλογικά. Λίγη σημασία έχει....πλέον παίζει τόση επεξεργασία και εφέ που μπορούν να την κάνουν να ακούγεται όπως θέλουν.
Τέλος να σου πω ότι είχα και (και έχω) και σύστημα με monitors με πηγή που πίνουν νερό στο όνομα της οι στουντιακοί τύποι....και με πικάπ, r2r dac, ενισχυτή με λάμπες κτλπ.
Το πικάπ και ο ενισχυτής με λάμπες ακούγεται διαφορετικά ότι και να κάνεις. Το γιατί μην το αναλύσουμε στο μπου.κομ

όμως αν με ρωτάς εμένα...και νομίζω το ανέφερε και ο λάκης πιο πάνω....ακούγεται πιο ευχάριστο...και επειδή είναι χόμπι...και όχι στούντιο...αυτό μετράει για μένα.