Νέα

PC και Ήχος ή Ήχος και PC

• Μέλος που άνοιξε το νήμα aquarius2756
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 46
  • Εμφανίσεις 671
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
22.335
Πόντοι
6.056
Και ειναι σωστο να τιμωρουνται αυτοι που κατεβαζουν η αυτοι που ανεβαζουν? Μου θυμιζει ενα παλαιοτερο διλημα, να τιμωρουνται πουτανες, νταβατζηδες και το λοιπο κυκλωμα η να τιμωρουνται οι πελατες? Μπερδεμενος και με τα δυο ειμαι
Δεν το αναλύω φιλοσοφικά/ηθικά ρε φίλε.
Απλά αναφέρω ότι με το νόμο αυτό ... τρώνε πρόστιμο 700€ και όσοι κατεβάζουν torrents.
Νομίζω θέλει κουβέντα.

Το ότι δεν είναι το πρώτο σωστό που γίνεται ... να χαμε να λέγαμε ...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.528
Πόντοι
3.656
Σε αυτό ναι συμφωνώ ότι το κόστος ανεβαίνει εκθετικά σε σχέση με την απόδοση. Αλλά όχι ότι δεν υπάρχει διαφορά. Χωρίς να τα έχω ακούσει θεωρώ πως ένα ζευγάρι Perlisten ή Genelec Ones που έχουν γύρω στα 20.000€ είναι αυτό που λέμε End Game. Σίγουρα υπάρχουν πολύ φτηνότερες λύσεις αλλά εγώ σε πάω στο άνω άκρο. Δηλαδή ακόμη και να κερδίσεις το Eurojacpot με τα 120Μ δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάτι Focal ή Wilson που έχουν 200Κ το ζευγάρι. Φυσικά και κάτι πολύ φτηνότερο θα κάνει δουλειά αλλά ας είμαστε μπρούκληδες.

Το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι ο ήχος είναι πολύ εκλεκτικό χόμπι με αποτέλεσμα να υπάρχει και εδώ "φιδέλαιο" που λένε και οι Αμερικάνοι. Καλά τα φτηνά ηχοσυστήματα αλλά από ένα σημείο και πάνω παύει να είναι χόμπι και γίνεται είδος επίδειξης. Γι' αυτό βλέπεις χρυσά καλώδια και λοιπές μαλακίες. Ο σωστός ακροατής όμως θα δώσει πολλά και θα πάρει επίσης πολλά διότι ΔΕΝ θα υποκύψει σε τέτοιες βλακείες. Θα αγοράσει ένα καλό ενισχυτή, ένα ζεύγος καλών ηχείων για το χώρο του και μια πηγή. Τέλος. Τίποτε άλλο περιττό.
Εξαρτάται τι ζητάς

αν το ζητούμενο σου είναι η πιστότητα της ηχογράφησης τότε με πολύ λιγότερα χρήματα από όσο νομίζεις μπορείς να το βρεις.

αν το ζητούμενο σου είναι να γεμίσεις με εντυπωσιακό ήχο ένα σαλόνι 90τμ τότε θα ζητάς τα φοκαλ γιουτόπια...

δεν υπάρχει ταβάνι αν ζητάς κάτι παραπάνω από την πιστότητα. Και αυτά αν μιλάμε για ψηφιακές πηγές γιατί όταν μιλάμε για πικάπ ή για ενισχυτές λυχνίας πάλι δεν υπάρχει ταβάνι.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
22.335
Πόντοι
6.056
Αν σου δείξω το ηχοσύστημα νομίζεις ότι ακούς διαφορά, το θέμα είναι γιατί δεν την ακούς με τα μάτια κλειστά;
Όταν παίζει ακριβό πικαπ , τη διαφορά την καταλαβαίνω με 150 εναλλακτικές.
Δεν είναι τεχνικά καλύτερος ο ήχος του πικαπ . ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ,
όταν είναι από μηχανηματάρες.

Όποιος δεν έχει ακούσει καλό πικαπ να παίζει , δεν μπορεί να έχει άποψη .
Είναι σαν την αίσθηση ταχύτητας. Με ένα ηλεκτρικό μπουρδέλο πας με 150 ... και στα αρχίδια σου ......

Πήγαινε και με αυτό και σου γίνεται η πούτσα σίδερο.
DRI_2766-876x535-1.jpg

Και μόνο το εσωτερικό ....

Σύγκρινε αυτή την κάβλα
1741032124262.jpeg

με ... αυτό ....
1741032169347.jpeg

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.585
Πόντοι
206
Εξαρτάται τι ζητάς

αν το ζητούμενο σου είναι η πιστότητα της ηχογράφησης τότε με πολύ λιγότερα χρήματα από όσο νομίζεις μπορείς να το βρεις.

αν το ζητούμενο σου είναι να γεμίσεις με εντυπωσιακό ήχο ένα σαλόνι 90τμ τότε θα ζητάς τα φοκαλ γιουτόπια...

δεν υπάρχει ταβάνι αν ζητάς κάτι παραπάνω από την πιστότητα. Και αυτά αν μιλάμε για ψηφιακές πηγές γιατί όταν μιλάμε για πικάπ ή για ενισχυτές λυχνίας πάλι δεν υπάρχει ταβάνι.

Μπα... Πλέον είναι τέτοιες οι επιλογές που κάνουν τα μεγάλα ηχεία και μηχανήματα είδη πολυτελείας όπως οι Bugatti.

Πχ ένας Marantz AV10 κοστίζει στη χώρα μας 7500€. Αν του κουμπώσεις μερικά ενεργά και στήσεις ένα γαμώ Dolby Atmos θα πάρεις και ρέστα σε σχέση με όσα κοστίζουν μόνο τα παραπάνω ηχεία. Δε συζητάω να πας σε JBL Synthesis ή Trinnov που είναι άλλο επίπεδο. 15 ηχεία και 4 SW υποστηρίζει. Το έχεις κάνει αίθουσα συναυλιών για πλάκα. Μη μου πεις ότι με μια τριάδα ομοαξονικά Genelec Ones μπροστά και κάμποσα μικρότερα γύρω γύρω δε θα έχεις γαμώ το αποτέλεσμα;

Οι τιμές Skroutz είναι 4900 το τεμάχιο για τα μεγάλα και 2100 το μικρότερο. 15000 για την τριάδα μπροστά και 25000 για τα πίσω και πάνω. Με λιγότερο από 50000 έχεις ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΡΑ με διπλή χρήση μιας που κάνει και για σινεμά. 4 τέτοια στήνεις και πάλι αγοράζεις μόνο τα ηχεία.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.528
Πόντοι
3.656
Μπα... Πλέον είναι τέτοιες οι επιλογές που κάνουν τα μεγάλα ηχεία και μηχανήματα είδη πολυτελείας όπως οι Bugatti.

Πχ ένας Marantz AV10 κοστίζει στη χώρα μας 7500€. Αν του κουμπώσεις μερικά ενεργά και στήσεις ένα γαμώ Dolby Atmos θα πάρεις και ρέστα σε σχέση με όσα κοστίζουν μόνο τα παραπάνω ηχεία. Δε συζητάω να πας σε JBL Synthesis ή Trinnov που είναι άλλο επίπεδο. 15 ηχεία και 4 SW υποστηρίζει. Το έχεις κάνει αίθουσα συναυλιών για πλάκα. Μη μου πεις ότι με μια τριάδα ομοαξονικά Genelec Ones μπροστά και κάμποσα μικρότερα γύρω γύρω δε θα έχεις γαμώ το αποτέλεσμα;

Οι τιμές Skroutz είναι 4900 το τεμάχιο για τα μεγάλα και 2100 το μικρότερο. 15000 για την τριάδα μπροστά και 25000 για τα πίσω και πάνω. Με λιγότερο από 50000 έχεις ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΡΑ με διπλή χρήση μιας που κάνει και για σινεμά. 4 τέτοια στήνεις και πάλι αγοράζεις μόνο τα ηχεία.
Όπως σου είπα εξαρτάται τι ζητάς.

Δεν χρειάζεται 50Κ σε ενεργά ηχεία για να ακούσεις σωστά μουσική.

Ούτε κανένας AV

Αλλά στα χόμπι έτσι είναι δεν υπάρχει ταβάνι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom