Νέα

PC και Ήχος ή Ήχος και PC

• Μέλος που άνοιξε το νήμα aquarius2756
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 46
  • Εμφανίσεις 555
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 14 άτομα (7 μέλη και 7 επισκέπτες)

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
7.475
Πόντοι
3.446
Και για να το λήξω.
Εννοείται υπάρχουν διαφορες.
Τεράστιες από ενα εισαγωγικό σε ένα high end συστημα.
Απλά όσο ανεβαίνεις τόσο πιο μικρες γίνονται ενώ τα χρήματα που απαιτούνται ειναι δυσανάλογα πολλά. Πάρα πολλά.
Κι επίσης από ένα σημείο και μετα για να καταλάβεις διαφορες πρεπει να έχεις καλο κι εξασκημένο αυτί

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
22.567
Πόντοι
7.046
Και εγω edifier έχω, δεν θυμάμαι μοντέλο, αυτό ενισχυομενα.

Πάνω στο γραφείο τα έχω δίπλα από την οθόνη. Πολύ σημαντικό, δεν κάνουν καθόλου "λευκο " θόρυβο, για αυτό καθ τα πήρα.

Δεν αμφιβάλλω για το όσα δίνεις τόσα παίρνεις. Θα ρωτήσω όμως: έχουν οι περισσότεροι audiophile σχέση με μουσική, ξέρουν κάποιο όργανο, και μέχρι ποιο βαθμό;
Έχουν απόλυτο αυτί;
Απλή περιέργεια.

Apollo64

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Ιουλ 2007
Κριτικές
81
Like
830
Πόντοι
7.205
iLoud MTMs για ηχεία γιατί είναι απίστευτα βολικά για γραφείο και Focal Clear OG για ακουστικά.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.526
Πόντοι
3.656
Α. Το 50% σχεδόν του αποτελέσματος είναι τα ηχεία και η καλωδίωση δευτερευόντως.
Κι αυτα ήταν κοινά και στα 2 συστήματα. Χαζοσύγκριση δλδ.
Β. Τα scm12 τα είχα. Μόνιτορ ηχεία, χωρίς χρωμστισμούς, οριακά στουντιακά. Και κατάλληλα αλλά και ακατάλληλα για συγκρίσεις για χιλιους που δεν κάθομαι να αναφέρω. Αν όμως κατάφεραν να παίξουνν μουσική και να "κουνηθούν", ειδικά σε απαιτητικά κομμάτια, με το 1ο σύστημα και οι ακροατές δεν είδαν διαφορες με το δεύτερο, μάλλον μιλάμε για ακροατές που δεν έχουν ιδέα...
Γ. Σιγα το high end B σύστημα
Σωστός,

Τα 50% του αποτελέσματος είναι τα ηχεία και το άλλο 50% είναι ο χώρος που α έχεις στήσει...

το τι περιμένει να ακούσει ο καθένας βέβαια...

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.575
Πόντοι
456
Α. Το 50% σχεδόν του αποτελέσματος είναι τα ηχεία και η καλωδίωση δευτερευόντως.
Κι αυτα ήταν κοινά και στα 2 συστήματα. Χαζοσύγκριση δλδ.
Β. Τα scm12 τα είχα. Μόνιτορ ηχεία, χωρίς χρωμστισμούς, οριακά στουντιακά. Και κατάλληλα αλλά και ακατάλληλα για συγκρίσεις για χιλιους που δεν κάθομαι να αναφέρω. Αν όμως κατάφεραν να παίξουνν μουσική και να "κουνηθούν", ειδικά σε απαιτητικά κομμάτια, με το 1ο σύστημα και οι ακροατές δεν είδαν διαφορες με το δεύτερο, μάλλον μιλάμε για ακροατές που δεν έχουν ιδέα...
Γ. Σιγα το high end B σύστημα
Ένα στην τύχη παράδειγμα βρήκα τύπε.
Πάρε και ένα κάρο επιστημονικές έρευνες αν δεν πείστηκες.

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
7.475
Πόντοι
3.446

δεν πείθομαι γιατί έχω προσωπική άποψη.
από απλό σύστημα των 1500 ευρώ μέχρι και high end, μην πω ultra high end

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.585
Πόντοι
206

Από τη στιγμή που κάτι μετράει διαφορετικά έχει επίπτωση στον ήχο. Μικρή ή μεγάλη όμως είναι θέμα ψυχοακουστικής. Δε μπορεί να λες ότι το Mercedes Actros με 700 άλογα είναι το ίδιο με μια Ferrari επειδή έχουν ίδια ιπποδύναμη. Μετράνε και άλλα που τελικά κάνουν τη διαφορά.

Ασφαλείς μετρήσεις ΜΟΝΟ σε εργαστήρια και πάλι όχι 100% διότι το ανθρώπινο αυτί ΔΕΝ είναι τέλειο. Μια ελαφρά κούραση και έχασες το παιχνίδι. Γι' αυτό τα τελευταία χρόνια οι reviewers έχουν σταματήσει τις βλακείες με τις "ζεστές χροιές" και τα "πλαδαρά χαμηλά". Πλέον με την άπειρη πληροφόρηση στο internet μπορείς να βρεις ότι θες και να βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Και αυτός είναι ένας λόγος που τα συστήματα ισοστάθμισης περνάνε μια δεύτερη νιότη. Το Dirac κάνει χρυσές δουλειές σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Επίσης αν ασχοληθείς λίγο περισσότερο θα δεις ότι το 99% των δωματίων είναι ακατάλληλα για σωστή ακρόαση. Ακόμη και αυτοί που ξοδεύουν 30-40 χιλιάρικα και πάνω ορισμένες φορές κάνουν εγκλήματα. Πχ δωμάτιο και στα δίπλα να έχει άνοιγμα για το σαλόνι. Το ένα ηχείο θα έχει αντανακλάσεις από τον τοίχο και το άλλο θα χάνετε. Ή τζαμαρία. Το τζάμι είναι σχετικά εύκαμπτο υλικό και θα έχεις ταλαντώσεις για πλάκα.

OP
OP
A

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
845
Πόντοι
86
Mε πολυ χαρα βλεπω οτι η ομαδα μπηκε φορτσατη στο θεμα. Καλα τωρα με Καπετανιο 69, στο τιμονι και Α μηχανικο 69, εμενα μια χαρα θα πλευσει το καραβι, χα χα! Λοιπον να συστηθω κι εγω. Ειχα την αρρωστια απο μικρος και οταν επιασα φραγκα, εχωσα πολλα στο αθλημα. Στο PC που εφτιαξα περυσι, για ηχο, παιχνιδια, μουσικη, ταινιες, χρησιμοποιω μια καρτα ηχου, SoundblasterX AE-5 plus, εναν ενισχυτη 2.1 Yamaha WXA-50. Για ηχεια εκανα μια πατεντα δικη μου που μαλλον επιασε. Εχω δοκιμασει διαφορα ενεργα ηχειακια PC (20-300 E), οχι οτι δεν εκανα την δουλεια μου, αλλα δεν με ενθουσιασαν κι ολας. Πηρα λοιπον τα περιφερειακα, απο το παλαιο μου home cinema system, ηχεια Jamo 120 sorround και τα εβαλα σαν κυρια ΔΕ-ΑΡ της οθονης, σε μια αποσταση 80 εκ. μεταξυ τους. Αυτα ειναι διπολα, τριων δρομων, με ξυλινη καμπινα και σχημα τριγωνικου πρισματος. Εχουν λαστιχενια ποδαρακια στο πισω μερος, οποτε τα κρεμασα στον τοιχο. Με δυο πολυκλωνα καλωδια της ΒΙΟΚΑΛ και παιζουν μια χαρουλα, τυφλα ναχουν τα Odin και τα Nordost (τι λεω, ο φουστης, βραδυατικα?). Βεβαια τα ηχειακια αυτα, δεν κατεβαινουν πολυ χαμηλα, ΟΚ περιφερειακα ειναι. Γι αυτο κοτσαρισα ενα θηρειο, ενεργο Rel Strata II, υπερβολη, δεν λεω και για το συστημα και για το χωρο (15 τ.μ.), αλλα ειταν αχρισημοποιητο στην κουτα του. Βεβαια το volume ποτε πανω απο το 2, γιατι μετα δεν αισθανεσαι μπασο, αλλα ακους μπαπα-μπουπα. Ειτε ειμαι στο PC, 50 εκ αποσταση ειτε ξαπλωμενος στο ντιβανι 3 μ. αποσταση, παιζοντας ελλαχιστα με την ενταση, μια χαρα ηχο περνω και σε μουσικη και σε ταινιες. Τουλαχιστον αυτον που με ικανοποιει, χωρις να τρεχω συνεχεια στο σαλονι και στο στεροφωνικο.

Συνημμένα

• 1706444381036.jpg
    1706444381036.jpg
    3,3 MB · Εμφανίσεις: 2
  • rsz_42.jpg
    rsz_42.jpg
    300,1 KB · Εμφανίσεις: 2

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.575
Πόντοι
456
Ασφαλείς μετρήσεις ΜΟΝΟ σε εργαστήρια και πάλι όχι 100% διότι το ανθρώπινο αυτί ΔΕΝ είναι τέλειο.
Τύπε αυτό ακριβώς λέω, το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να ακούσει τη διαφορά.
Στο εργαστήριο έχει διαφορά αλλά αυτή δεν την μπορεί να την αντιληφθεί ο άνθρωπος.
Έχουν γίνει πάμπολλες "τυφλές" μετρήσεις που βάζουν audiophiles να διακρίνουν τους ήχουν και ΔΕΝ μπορούν.
δεν πείθομαι γιατί έχω προσωπική άποψη.
από απλό σύστημα των 1500 ευρώ μέχρι και high end, μην πω ultra high end
Γνωστό και ως φαινόμενο placebo. Γιαυτό και οι έρευνες γίνονται τυφλές και όχι φανερές.
Γιατί αν του δείξεις τα συστήματα ο audiophile νομίζει ότι ακούει διαφορά, αλλά αν του κλείσεις τα μάτια δεν μπορεί να την αντιληφθεί.

OP
OP
A

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
845
Πόντοι
86
ΟΚ το ιδανικο θαταν να μπορουσαμε ναχουμε ενα ειδικα φτιαγμενο χωρο σπιτι μας για ακροασεις η προβοολες. Στο 99% απο εμας δεν ειναι δυνατον κατι τετοιο. Προσπαθουμε οσο το δυνατον να προσαρμωσουμε την τηλεοραση, το στερεοφωνικο, το PC, στο σπιτι και στον χωρο ποτ εχουμε και να ευχαριστηθουμε οσο γινεται αυτο που μας αρεσει. Ασε που εκτος του χωρου/σπιτιου υπαρχουν κι αλλοι δισμενεις παραγοντες, συζυγοι, πεθερες κτλ, φτου στον κορφο μου. Τους τα λεω στα αλλα ποστ, αλλα επιμενουν, οικογενεια, συζυγος πεθερα. Βρε καλυτερα μονος σου κι οσο θελεις χορευε κι οσο θελεις πηδα! Μια ζωη ακουγα χαμηλωστο, χαμηλωστο, χαμηλωστο. Και ναι, ρε παιδια, την μια γουσταρω να ακουσω απαλα το μπολερο του Ραβελ και την αλλη στην δια πασων τα κλαρινα του Σουκα και του Σαραγουδα. Ενταξει, πρωην ναυτικος, τι να περιμενεις, κακοποιο στοιχειο!

• Like
Αντιδράσεις: foobar
OP
OP
A

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
845
Πόντοι
86
Παρένθεση.
ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ;;;;
Και ειναι σωστο να τιμωρουνται αυτοι που κατεβαζουν η αυτοι που ανεβαζουν? Μου θυμιζει ενα παλαιοτερο διλημα, να τιμωρουνται πουτανες, νταβατζηδες και το λοιπο κυκλωμα η να τιμωρουνται οι πελατες? Μπερδεμενος και με τα δυο ειμαι

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.585
Πόντοι
206
Στο εργαστήριο έχει διαφορά αλλά αυτή δεν την μπορεί να την αντιληφθεί ο άνθρωπος.
Έχουν γίνει πάμπολλες "τυφλές" μετρήσεις που βάζουν audiophiles να διακρίνουν τους ήχουν και ΔΕΝ μπορούν.

Γνωστό και ως φαινόμενο placebo. Γιαυτό και οι έρευνες γίνονται τυφλές και όχι φανερές.
Γιατί αν του δείξεις τα συστήματα ο audiophile νομίζει ότι ακούει διαφορά, αλλά αν του κλείσεις τα μάτια δεν μπορεί να την αντιληφθεί.

Είσαι λάθος σε μεγάλο ποσοστό. Αν ξέρεις τι ακούς θα αντιληφθείς διαφορές αν τα μηχανήματα έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ διαφορά. Αν οι μόνες σου παραστάσεις είναι το κινητό τηλέφωνο και τα πανηγύρια το 15αύγουστο τότε όντως δε θα ακούσεις διαφορά.

Αν όμως έχεις ακούσει λίγο μουσική και ξέρεις τι παίζει τότε θα την αντιληφθείς. Πχ δε γίνεται να μην ακούσεις διαφορά ανάμεσα σε ένα ηχείο βιβλιοθήκης και το αντίστοιχο δαπέδου. Μόνο και μόνο το μπάσο φτάνει και περισσεύει. Ή αν έχεις ένα ηχείο τέρας δε γίνεται να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τα όργανα.

Επίσης ο audiophile δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Οι σωστές έρευνες γίνονται με τυχαίους ανθρώπους που ΔΕΝ έχουν επαφή με το αντικείμενο ώστε να μην είναι υποκειμενικοί.

Έχω κάμποσες ώρες ακρόασης σε στούντιο ηχογράφησης και ξέρω τι γράφω. Η διαφορά κάνει μπαμ με το σωστό εξοπλισμό. Αλλά προϋπόθεση να ξέρεις τι ακούς.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.526
Πόντοι
3.656
ΟΚ το ιδανικο θαταν να μπορουσαμε ναχουμε ενα ειδικα φτιαγμενο χωρο σπιτι μας για ακροασεις η προβοολες. Στο 99% απο εμας δεν ειναι δυνατον κατι τετοιο. Προσπαθουμε οσο το δυνατον να προσαρμωσουμε την τηλεοραση, το στερεοφωνικο, το PC, στο σπιτι και στον χωρο ποτ εχουμε και να ευχαριστηθουμε οσο γινεται αυτο που μας αρεσει. Ασε που εκτος του χωρου/σπιτιου υπαρχουν κι αλλοι δισμενεις παραγοντες, συζυγοι, πεθερες κτλ, φτου στον κορφο μου. Τους τα λεω στα αλλα ποστ, αλλα επιμενουν, οικογενεια, συζυγος πεθερα. Βρε καλυτερα μονος σου κι οσο θελεις χορευε κι οσο θελεις πηδα! Μια ζωη ακουγα χαμηλωστο, χαμηλωστο, χαμηλωστο. Και ναι, ρε παιδια, την μια γουσταρω να ακουσω απαλα το μπολερο του Ραβελ και την αλλη στην δια πασων τα κλαρινα του Σουκα και του Σαραγουδα. Ενταξει, πρωην ναυτικος, τι να περιμενεις, κακοποιο στοιχειο!
σε κάθε χώρο μπορείς να κάνεις δουλειά

απλά πρέπει να επενδύσεις στα σωστά πεδία και όχι πχ να πάρεις απλά τα ηχεία που σου αρέσουν.

Αν δεν έχεις χώρο τα ενεργά ηχεία nearfield είναι μόνοδρομος. Επίσης πρέπει να δώσεις κάποια λεφτά για σωστές βάσεις και κάποια πάνελς για τις αποσβέσεις κτλπ.

Τα πετάς πάνω σε ένα τίμιο dac και είσαι μια χαρά.

Επίσης αν έχεις θέμα με ''χαμήλωσε το'' κτλπ...τα καλά ακουστικά επίσης κάνουν πολύ καλή δουλειά αλλά είναι άλλη εμπειρία διαφορετική.

• Like

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
7.475
Πόντοι
3.446

ειδικά στη μετάβαση από τις πρωτες κατηγορίες των 1-1.5κ σε κάτι πιο καλό, οι διαφορές είναι τόσο εμφανείς που η "επίκληση" πλασέμπο είναι για γέλια.
από ένα σημείο και πάνω, ξαναλέω, δίνεις πολλά για να πάρεις λίγα. εκεί μπορεί να γίνουν άστοχες επιλογές που όντως θα έχουν αποτέλεσμα λεφτά "πεταμένα", αλλά σε όλα τα "σπορ" συμβαίνουν τέτοια. κι εδώ συχνά πληρώνεις 150 και 200 αντί για 100 και μετα κλαις...
άλλοτε πάλι δίνεις τα 200 και τα 250 και συναντάς κοπέλα που έξω δε θα έριχνες ίσως ποτέ.
συνεπώς,
τα πλασέμπο παίζουν, πολλές φορές θέλουμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι κάναμε καλή - ακριβή επιλογή.
δεν είναι όμως υποχρεωτικά ο κανόνας όπως το παρουσιάζεις.
μπορείς να ανέβεις επίπεδο ήχου, ένα σωστά στημένο σύστημα των 50.000 ευρώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι πολύ πολύ καλύτερο από αυτό των 1000, απλώς πρέπει να γνωρίζεις ότι το πόσο καλύτερο δεν αντιστοιχεί ποτέ σχεδόν στο πόσο ακριβότερο.
κι ότι επίσης όπως ελέχθει πιο πάνω ο παράγοντας χώρος ακρόασης/ακουστική μπορεί να καταστρέψει και τα καλύτερα σετ...

• Like

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
7.475
Πόντοι
3.446
Και ειναι σωστο να τιμωρουνται αυτοι που κατεβαζουν η αυτοι που ανεβαζουν? Μου θυμιζει ενα παλαιοτερο διλημα, να τιμωρουνται πουτανες, νταβατζηδες και το λοιπο κυκλωμα η να τιμωρουνται οι πελατες? Μπερδεμενος και με τα δυο ειμαι
δεν ξέρω τι έχει γίνει, πάντως προσωπικά είμαι πολύ κατα του κατεβάσματος και της "κλοπής".
στην τελική για κάποιον που ακούει μουσική με ένα spotify ή tidal έχεις όλη τη μουσική βιομηχανία δική σου με 12-15 ευρώ το μήνα. 2-3 καφεδες δλδ, έλεος...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.526
Πόντοι
3.656
ακριβώς....με 15 ευρώ στο tidal έχεις όλη την δισκοκραγία του κόσμου σε flac....με προτάσεις για καινούρια μουσική....με playlists, να σώσεις τα τραγούδια όπως θες....οργάνωση κτλπ...

και με το apple car play τα έχεις και στο αμάξι κατευθείαν....μπαίνεις και ακούς την μουσική σου με τις playlist όλα....ούτε usb ούτε καλώδια ούτε τίποτα.

Και δίνεις και κάτι ελάχιστο πίσω στους καλλιτέχνες.

Για να μην πω ότι όποιος κατεβάζει τόρρεντ μάλλον έχει 10 διαφορετικά οικοσυστήματα malware :confused:

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.575
Πόντοι
456
Είσαι λάθος σε μεγάλο ποσοστό. Αν ξέρεις τι ακούς θα αντιληφθείς διαφορές αν τα μηχανήματα έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ διαφορά. Αν οι μόνες σου παραστάσεις είναι το κινητό τηλέφωνο και τα πανηγύρια το 15αύγουστο τότε όντως δε θα ακούσεις διαφορά.

Αν όμως έχεις ακούσει λίγο μουσική και ξέρεις τι παίζει τότε θα την αντιληφθείς. Πχ δε γίνεται να μην ακούσεις διαφορά ανάμεσα σε ένα ηχείο βιβλιοθήκης και το αντίστοιχο δαπέδου. Μόνο και μόνο το μπάσο φτάνει και περισσεύει. Ή αν έχεις ένα ηχείο τέρας δε γίνεται να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τα όργανα.

Επίσης ο audiophile δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Οι σωστές έρευνες γίνονται με τυχαίους ανθρώπους που ΔΕΝ έχουν επαφή με το αντικείμενο ώστε να μην είναι υποκειμενικοί.

Έχω κάμποσες ώρες ακρόασης σε στούντιο ηχογράφησης και ξέρω τι γράφω. Η διαφορά κάνει μπαμ με το σωστό εξοπλισμό. Αλλά προϋπόθεση να ξέρεις τι ακούς.
Ρε τύπε προφανώς και δε σου λέω το κινητό vs ηχοσύστημα.
Σου λέω ένα καλό ηχοσύστημα vs ένα υπερπανάκριβο, χρυσά καλώδια, βινύλια και τέτοιες πίπες.
Προφανώς και δε διάβασες το άρθρο ότι οι προσδοκίες μας καθορίζουν τι ακούμε.
Αν σου δείξω το ηχοσύστημα νομίζεις ότι ακούς διαφορά, το θέμα είναι γιατί δεν την ακούς με τα μάτια κλειστά;
Το κινητό θα το καταλάβεις με τα μάτια κλειστά...

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
37.870
Πόντοι
9.931
Σκεφτομαι εδω και καιρο να αλλάξω τα Logitech X230 που εχω στο PC εδω και πανω απο 15 χρονια!! Εχετε να μου προτείνετε κάποια ηχεία 2.1 για gaming και ταινιες;

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.585
Πόντοι
206
Ρε τύπε προφανώς και δε σου λέω το κινητό vs ηχοσύστημα.
Σου λέω ένα καλό ηχοσύστημα vs ένα υπερπανάκριβο, χρυσά καλώδια, βινύλια και τέτοιες πίπες.
Προφανώς και δε διάβασες το άρθρο ότι οι προσδοκίες μας καθορίζουν τι ακούμε.
Αν σου δείξω το ηχοσύστημα νομίζεις ότι ακούς διαφορά, το θέμα είναι γιατί δεν την ακούς με τα μάτια κλειστά;
Το κινητό θα το καταλάβεις με τα μάτια κλειστά...

Σε αυτό ναι συμφωνώ ότι το κόστος ανεβαίνει εκθετικά σε σχέση με την απόδοση. Αλλά όχι ότι δεν υπάρχει διαφορά. Χωρίς να τα έχω ακούσει θεωρώ πως ένα ζευγάρι Perlisten ή Genelec Ones που έχουν γύρω στα 20.000€ είναι αυτό που λέμε End Game. Σίγουρα υπάρχουν πολύ φτηνότερες λύσεις αλλά εγώ σε πάω στο άνω άκρο. Δηλαδή ακόμη και να κερδίσεις το Eurojacpot με τα 120Μ δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάτι Focal ή Wilson που έχουν 200Κ το ζευγάρι. Φυσικά και κάτι πολύ φτηνότερο θα κάνει δουλειά αλλά ας είμαστε μπρούκληδες.

Το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι ο ήχος είναι πολύ εκλεκτικό χόμπι με αποτέλεσμα να υπάρχει και εδώ "φιδέλαιο" που λένε και οι Αμερικάνοι. Καλά τα φτηνά ηχοσυστήματα αλλά από ένα σημείο και πάνω παύει να είναι χόμπι και γίνεται είδος επίδειξης. Γι' αυτό βλέπεις χρυσά καλώδια και λοιπές μαλακίες. Ο σωστός ακροατής όμως θα δώσει πολλά και θα πάρει επίσης πολλά διότι ΔΕΝ θα υποκύψει σε τέτοιες βλακείες. Θα αγοράσει ένα καλό ενισχυτή, ένα ζεύγος καλών ηχείων για το χώρο του και μια πηγή. Τέλος. Τίποτε άλλο περιττό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom