Με πήρε φίλος μου γελώντας νωρίς το πρωί και μου είπε να διαβάσω το πρωτοσέλιδο του αθλητικού ένθετου της "Εφημερίδας των Συντακτών". Δεν μου έλεγε τι γράφει και αναγκαστικά να πάω να το αγοράσω. Ολόκληρο το πρωτοσέλιδο του αθλητικού ένθετου της εφημερίδας ήταν αφιερωμένο στον Ολυμπιακό! Είχε δε ένα τεράστιο τίτλο: "Οι νίκες τύπου Ξάνθης δεν γεμίζουν κανέναν!"
Ο πικραμένος πρασινούλης Ν. Ασημακόπουλος προσπαθούσε, με ένα κείμενο της πλάκας που είχε εμφανώς γραφτεί μόνο και μόνο για να υποστηρίξει τον τίτλο, να υποστηρίξει πως αυτές οι νίκες δεν παίζουν κανένα ρόλο αφού ο Ολυμπιακός έχασε από την Λεβάντε στην Ισπανία! Αν αυτό δεν είναι δημοσιογραφική εμπάθεια τότε τι είναι; (το δημοσιογραφική είναι ένας καταχρηστικός προσδιορισμός)
Δεν αξίζουν λοιπόν νίκες σαν και αυτή στη Ξάνθη όταν σύμφωνα με την μορφή του αγώνα το σκορ έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5-0 ! Δεν αξίζουν οι νίκες αυτές ,παρότι η Ξάνθη είχε νικήσει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ και την ταλαιπωρημένη κακόμοιρη φέτος ομάδα του κ. Ασημακόπουλου, τον Παναθηναϊκό!
Καθορίζει μόνος του ο μέγιστος αθλητικός αναλυτής, ποιο είναι το μέτρο για να βγάλει αποτυχημένο τον Ολυμπιακό μετά την νίκη του στην Ξάνθη. Και με τον τρόπο αυτό κατορθώνει να αποφύγει την πρωτοσέλιδη αναφορά στην ήττα του ΠΑΟ από τον ΑΡΗ και για το φάσμα του υποβιβασμού που αντικρίζει! Αλήθεια πόσο υγιές είναι ένα μυαλό για να σκεφτεί σαν κεντρικό θέμα ενός πολυσέλιδου αθλητικού ένθετου αυτό το θέμα;
Και φυσικά πόσο υγιές είναι ένα μυαλουδάκι να κάτσει να γράψει Κυριακή βράδυ (και ενώ τα αθλητικά γεγονότα είναι δεκάδες και ορισμένα από αυτά πρωτοφανώς ιστορικά: Όπως η πορεία του ΠΑΟ ή ο αρνητικός συντελεστής τερμάτων που έχει μετά τα 2/3 του πρωταθλήματος) για το πώς νίκες σαν αυτή που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη δεν γεμίζουν κανέναν;
Δεν θα απαντήσω εγώ σε αυτά τα ερωτήματα! Άλλωστε δεν νομίζω πως χρήζουν -ως ευκόλως εννοούμενης - καμίας απάντησης !
ΥΓ: Όταν βλέπεις οπαδούς - της Ξάνθης(;) επί τω προκειμένω - να ασχημονούν και να βρίζουν τον διαιτητή μετά την λήξη του αγώνα όταν η μοναδική αδικία που υπήρξε χτες στα τρία πηγάδια ήταν πως το σκορ δεν πήρε αστρονομικές διαστάσεις υπέρ του Ολυμπιακού, καταλαβαίνεις
πως λίγες ντουζίνες παράγοντες και τάχα δημοσιογράφοι έχουν καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό ποδόσφαιρο προσφέροντας μια παρανοϊκού τύπου παραμύθα σε εύκολους δέκτες μειωμένης κρίσης για να την βγάζουν αυτοί καθαρή. Ότι και αν σημαίνει για τον καθένα τους το, καθαρή.
Θα μου πείτε καμιά δεκαριά ήταν αυτοί οι ηλίθιοι χτες στην Ξάνθη που προσπαθούσαν να εκτονώσουν τα απωθημένα τους που τους έχουν δημιουργήσει οι μπαχαλάκηδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα κρατώντας και δήθεν τη σημαία της εξυγίανσής τ
το υπογραμμισμενο ολη η αληθεια εδω και χρονια...μια προταση 1000 αληθειες!!!