για να κλείσει το θέμα.....
ο θεσμός είναι το ΤΣΟΥ ΛΟΥ και η πρόκριση στους ομίλους ΜΕΡΟΣ της ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.
Ας δούμε όμως πώς θα γίνεται από το ερχόμενο καλοκαίρι η διαδικασία πρόκρισης,[size=14pt] ξεκινώντας από το Τσάμπιονς Λιγκ, που θα έχει δύο διαφορετικές προκριματικές οδούς. Μία για τους πρωταθλητές (Champions path) και μία για τις ομάδες που κατέκτησαν τις υπόλοιπες θέσεις ανά χώρα ώστε να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής (Best placed teams).
[/size]
Ο προκριματικός των πρωταθλητών γίνεται με 4 γύρους και με βάση τη βαθμολογία ο πρωταθλητής Ελλάδας θα μπαίνει στον προτελευταίο, άρα θα χρειάζεται δύο γύρους αγώνων για να περάσει στους ομίλους. Για να μη σας μπερδεύουμε με αριθμούς, ο πρωταθλητής μας θα μπει στη μάχη στις 28 ή 29 Ιουλίου (με ρεβάνς στις 4 ή τις 5 Αυγούστου), όταν μετέχουν οι 17 ομάδες που έχουν προκριθεί έως τότε συν τις πρωταθλήτριες των χωρών 13-15 (άρα και ο πρωταθλητής Ελλάδας). Προκρίνονται 10 και οι υπόλοιποι 10 που αποκλείονται έχουν άλλη μία ευκαιρία να σώσουν τη χρονιά στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Στις 18 ή 19 Αυγούστου και 25 ή 26 Αυγούστου γίνεται ο τελευταίος γύρος, στον οποίο μετέχουν οι 10 πρωταθλήτριες ομάδες, από τις οποίες οι 5 προκρίνονται στους ομίλους και οι υπόλοιπες συνεχίζουν αυτόματα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (φάση ομίλων).
Η διαδικασία πρόκρισης του δεύτερου του πρωταθλήματός μας έχει πάλι δύο γύρους και οι ημερομηνίες είναι οι ίδιες με τον πρωταθλητή. Μετέχουν στα τέλη Ιουλίου και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου οι ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση από τις θέσεις 7-15 (άρα και ο 2ος του ελληνικού πρωταθλήματος) και ο 3ος από τη χώρα που βρίσκεται στην έκτη θέση (που είναι η Ρωσία και η ομάδα είναι ήδη γνωστή, η Ντιναμό Μόσχας). Οι άλλες χώρες μαζί μας είναι Ρουμανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Σκωτία, Τουρκία, Ουκρανία, Βέλγιο και Τσεχία. Αυτές οι ομάδες αναγκαστικά κληρώνονται μεταξύ τους, οπότε γίνεται αντιληπτό πως κελεπούρια τύπου Ντιναμό Τιφλίδας δεν υπάρχουν!