να γελασουμε και λιγο...παρακατω παραθετω δυο αρθρα ρεπορτερ του(οπως τον αποκαλουν οι παντα τιμιοι και ειλικρινεις βαζελοι)gay fm,δηλαδη του σταθμου που κατα πως λενε μας αβανταρει....
το πρωτο ειναι της ''κυριας'' ευγενιας κουντουρη και αναφερεται στον συλλογο που τα τελευταια χρονια εχει σαρωσει τα παντα στην ελλαδα και φυσικα εχει τοσο ετοιμη ομαδα ωστε να καθαριζει τιτλους απο τα χειστουγεννα...και βεβαια εκανε φετος και μερικες ασημαντες μεταγραφες οπως μαρεσκα,μελμπεργκ,λεντεσμα,νταρμπισαιρ κλπ.....
η ''κυρια'' αυτη λοιπον μιλαει για εγκληματα εις βαρος του ολυμπιακου και για ενοχους και συνενοχους ενας εκ των οποιων ειναι και ο προπονητης...(συενοχος στο εγκλημα)...βεβαια να υποθεσω οτι η ''κυρια΄΄ αυτη εχει μαντικες ιδιοτητες γιατι το μονο εγκλημα που εχει διαπραξει ο θρυλος ειναι 5 νικες σε 5 επισημα ματς (εκ των οποιων τα 4 ευρωπαικα) και εχει μηδεν παθητικο γκολ και 9 ενεργητικο ,εσπασε δε και μια παραδοση 22 χρονων στη λαρισα οπου επαιξε χωρις 4-5 βασικα του στελεχη.....αρα μαλλον προβλεπει τα εγκληματα που ΘΑ γινουν.....
και κατοπι παραθετω αρθρο του ''κυριου'' δεσσυλα ρεπορτερ του παο στον εν λογω σταθμο οπου λεει την αποψη του για τον συλλογο που εχει μουρλαθει στην καρπαζια, εχει πεσει στην ανυποληψια και τον οποιο βριζουν ακομα και οι ιδιοι οι οπαδοι του (οταν ξυπνανε απο τον ληθαργο στον οποιο πεφτουν και βλεπουν εφιαλτες με κοκκαλη,γκαγκατση, διαιτησιες κλπ...)
προσεξτε πως προσπαθει να ''γλυκανει'' τον κοσμο και να δικαιολογησει προπονητη ,αντωνιου και παιχτες λεγοντας οτι κακως ο κοσμος διαμαρτυρεται και ειναι ''ισοπεδωτικος''....και καλα κανουμε δηλαδη μεν κριτικη αλλα και ''καθοδηγουμε'' τον κοσμο να μην διαμαρτυρεται εντονα γιατι δεν εγινε και ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ....!!!!!!!!τα ακους ''κυρια '' κουντουρη;;;;;;
Δεν ξέρω, ακόμη μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που έγινε στον Ολυμπιακό. Εμεινε χωρίς αριστερό χαφ! Οσες φορές κι αν το πεις δεν μπορείς να το πιστέψεις. Μιλάμε για τον πολυπρωταθλητή Ελλάδας, για μια ομάδα που έχει ευρωπαϊκές φιλοδοξίες. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει επιτέλους τι ακριβώς έγινε; Ακούμε δικαιολογίες του τύπου ότι δεν βρέθηκε κανείς που να ταιριάζει στο προφίλ και στα οικονομικά δεδομένα που είχαν θέσει οι υπεύθυνοι μεταγραφών. Δεν βρέθηκε κανείς, δεν πήρατε κανέναν! Δηλαδή, πάτε να πάρετε αυτοκίνητο και επειδή δεν σας αρέσει κανένα πάτε με τα πόδια;
Δεν γίνεται μεταγραφή για τη μεταγραφή. Αυτή ήταν μια άλλη δικαιολογία. Ναι, στο παρά πέντε τι να βρεις και ποιον να πάρεις; Ασε να παίζει ο Ζαϊρί αριστερά και ο Λεονάρντο που απέτυχε ως αριστερό μπακ. Μπορεί να παίξει και ο Νταρμπισαϊρ. Ναι, όλοι μπορούν. Και τον Αβράαμ αν βάλουν αριστερό εξτρέμ κάτι θα κάνει. Είναι πολύ εύκολο να ωραιοποιήσουμε τις καταστάσεις. Η ομάδα πάει... τρένο, 9-0 τέρματα έχει και πέντε νίκες σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια.
Ο κόσμος ας γκρινιάζει. Και που γκρινιάζει τι έγινε; Μια χαρά είμαστε, ε; Ναι, μια χαρά. Μόνο που αυτό που βλέπουμε από τον Ολυμπιακό είναι μια μαγική εικόνα. Δεν τον έχουμε δει να παίζει σοβαρό παιχνίδι με σοβαρό αντίπαλο. Μόνο εκείνο με την Τότεναμ που χάθηκε η μπάλα. Στον Πειραιά παρασύρονται. Για την ακρίβεια εθελοτυφλούν. Δεν θέλουν να παραδεχθούν το λάθος τους. Την αποτυχία να φέρουν τουλάχιστον ένα αριστερό χαφ. Το προσπάθησαν 4 μήνες. Τζίφος! Που είναι το τμήμα σκάουτινγκ και οι υπεύθυνοι μεταγραφών; Ούτε έναν δεν μπόρεσαν να βρουν και να φέρουν; Ολοι τους είναι υπόλογοι απέναντι στον κόσμο του Ολυμπιακού.
Ενας κόσμος που έχει νοημοσύνη και βλέπει τι γίνεται. Κυριακή κοντή γιορτή. Για την ώρα πανηγυρίστε τους θριάμβους επί της Σέριφ και της Σλόβαν. Κρυφτείτε πίσω από το δάκτυλό σας. Ολα καλά πάνε. Οσο για τον Κετσπάγια που λέει ότι ένας παίκτης δεν θα σώσει την ομάδα; Ο ίδιος ξέρει πως αυτά που λέει δεν τα πιστεύει. Θα μπορούσε να μιλήσει νωρίτερα και να μην καλύπτει την διοίκηση. Τώρα, έγινε και αυτός συνένοχος...
Η κριτική, ο επικίνδυνος μηδενισμός και τα ''φαντάσματα''...
01/09/2009, 20:29
Εδώ και καιρό ήθελα να γράψω τέτοιο κείμενο. Το είχα στο μυαλό μου με όλα αυτά που έβλεπα και άκουγα γύρω μου. Απόψεις, δηλαδή, για το τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό. Είτε από συναδέλφους, είτε από φιλάθλους. Τώρα, που η μεταγραφική περίοδος τελείωσε, νομίζω ότι ήρθε η ώρα για να καταθέσω γραπτώς τα όσα μου έχουν κάνει εντύπωση αυτό το καλοκαίρι.
Αναφέρομαι φυσικά στην κριτική και την γκρίνια ή αν θέλετε τον μηδενισμό. Δυο έννοιες τελείως διαφορετικές, που, δυστυχώς, στην Ελλάδα τείνουν να γίνουν ένα. Βλέπετε, είναι πολλοί αυτοί που είτε θεωρούν ότι ξέρουν τα πάντα (ξέρετε, αυτό το γνωστό: κάπου έχω ακούσει ή κάποιος μου είπε…), είτε ψάχνουν συνεχώς κίνητρο για να ισοπεδώσουν τα πάντα, είτε προσπαθούν να… βγάλουν από μη μύγα ξύγκι, «βλέποντας» και ανακαλύπτοντας «στημένες απόψεις». Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι διαφορετικοί. Αλλοι έχουν στο… αίμα τους την ισοπέδωση των πάντων και τον μηδενισμό και άλλοι απλά… γουστάρουν. Τη βρίσκουν με το να το κάνουν αυτό. Πριν συνεχίσω, ξεκαθαρίζω το εξής. Η κριτική είναι καλό να γίνεται. Ο μηδενισμός είναι μια αστειότητα, για να μην πω μια πιο βαριά λέξη, πασίγνωστη σε όλους…Πάμε, λοιπόν…
Τεν Κάτε: Κατά καιρούς έχω καταθέσει την άποψή μου για τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Θεωρώ ότι έχει κάνει αρκετά λάθη (τα κυριότερα κατά την άποψή μου είναι οι εμμονές που είχε, κατά καιρούς, πέρυσι και το γεγονός ότι δεν έδειξε να έχει ένα σχέδιο στο γήπεδο), αλλά δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε και τα σωστά του. Για παράδειγμα, η καλή πορεία της Ευρώπης οφείλεται και στον Ολλανδό. Αυτός είναι ο προπονητής. Αν θέλετε τη γνώμη μου, σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, η επιτυχία και η αποτυχία μοιράζεται. Ευθύνη πάντα και στα καλά και στα άσχημα έχουν και οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο. Γι’ αυτό, άλλωστε, λέγεται ΟΜΑΔΑ. Κάποιες φορές, το «μερίδιο» ευθύνης γέρνει περισσότερο προς τη μια πλευρά. Αυτό, όμως, είναι τελείως υποκειμενικό. Εξαρτάται από το πως βλέπει ο κάθε ένας την κατάσταση. Εχουν ακουστεί, λοιπόν, κατά καιρούς πολλά για τον Τεν Κάτε. Από κριτικές, μέχρι αβάντες και ισοπέδωση. Ξαναγράφω το εξής: Η γνώμη μου είναι ότι μιλάμε για έναν τεχνικό που ξέρει τη δουλειά του, θεωρώ ότι έχει έξυπνες ιδέες για το ποδόσφαιρο (κάτι που φαίνεται και από αυτά που λέει και στις συνεντεύξεις Τύπου) αλλά πέρυσι «μαγείρεψε» κάπως την κατάσταση. Εκανε λάθη, που κόστισαν στον Παναθηναϊκό. Όπως, επίσης, έκανε και κάποια σωστά που βοήθησαν την ομάδα του. Αυτή είναι η δική μου η γνώμη. Είναι διαφορετικό, όμως, αυτό που γράφω (η κριτική δηλαδή) και διαφορετικά αυτά που ακούω κατά καιρούς για τον Τεν Κάτε, από αυτούς που τον γουστάρουν και από αυτούς που δεν τον γουστάρουν. Για να τα λέμε όλα και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Κάποιοι που δεν τον θέλουν, προσπάθησαν ακόμη και να λένε ότι μπορεί να φανταστεί ο νους σας για την προσωπική του ζωή. Πράγματα χυδαία και αισχρά. Κάποιοι άλλοι που τον… πάνε με χίλια, προσπάθησαν να κάνουν το «άσπρο – μαύρο» ορισμένες φορές, βγάζοντας από πάνω του οποιαδήποτε ευθύνη. Ξέρετε, το κλασσικό «οι παίκτες φταίνε για όλα. Τι να κάνει να μπει ο Τεν Κάτε μέσα και να παίξει;». Αν, λοιπόν, εσείς θεωρείτε ότι και το μεν και το δε είναι κριτική, τότε ποια είναι η ισοπέδωση;;;
Αντωνίου: Πάμε, τώρα, στον διευθυντή ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και σ’ αυτόν η κριτική είναι καλοδεχούμενη, κάτι που, άλλωστε, θέλει και ο ίδιος. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την κριτική. Κάθε άνθρωπος κρίνεται στη δουλειά του. Ετσι, πρέπει να γίνεται. Δεν είναι κακό αυτό», μας έλεγε ένα βράδυ στην προετοιμασία. Καταθέτω πρώτα τη γνώμη μου και συνεχίζω. Ο Αντωνίου προσπαθεί πάρα πολύ. Να ξέρετε ότι δουλεύει μέρα νύχτα για τον Παναθηναϊκό και τον ένα και κάτι χρόνο που βρίσκεται στην ΠΑΕ έχει «φάει» ατελείωτες ώρες πάνω από το γραφείο του και στο τηλέφωνο. Η δουλειά του (στον μεταγραφικό τομέα) είναι η εξής: Ακούει αυτά που του λέει ο προπονητής για τη μεταγραφική ενίσχυση, ακούει από τη διοίκηση τα χρήματα που υπάρχουν και προσπαθεί να κάνει πράξη την επιθυμία του Τεν Κάτε. Φυσικά, θα πει και την άποψή του για τις μεταγραφές. Αυτό και τίποτε άλλο. Δεν είναι υπερπροπονητής και δεν διαχειρίζεται αυτός το ρόστερ. Εχει κάνει λάθη. Μεγαλύτερο, για μένα, η απόκτηση του Μελίσση με έναν «σκασμό» λεφτά στον ΠΑΟΚ ή το γεγονός ότι θα μπορούσε να χειριστεί διαφορετικά την κατάσταση με τον Μέλμπεργκ. Εχει κάνει, όμως, και σωστά. Οι κινήσεις για την απόκτηση του Λέτο και του Σισέ, για παράδειγμα, ή η δουλειά που κάνει στις ακαδημίες. Θεωρώ, λοιπόν, ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο σχετικά «νέο» σε αυτή τη θέση, που κάθε μέρα μαθαίνει και περισσότερα πράγματα. Εχει… φάει τα «χαστούκια» του, και έχει δεχθεί κριτική, έπειτα από κάποιους λάθος χειρισμούς. Εχει ακούσει και τα «μπράβο» του, έπειτα από σωστές κινήσεις. Αυτή η αντιμετώπιση είναι και η νορμάλ. Όχι, όμως, αυτή που ακούγεται συχνά: «Ποιος Αντωνίου μωρέ; Ο άνθρωπος ήταν τηλεσχολιαστής και τώρα διαχειρίζεται την ομάδα. Είναι δυνατόν να κάνει κουμάντο στον Παναθηναϊκό αυτός; Που ξέρει από συναλλαγές;». Το φοβερό είναι ότι τέτοιες ατάκες ακούγονται από ανθρώπους που πριν την πρόσληψη του Αντωνίου φώναζαν: «Πάρτε τον. Είναι σοβαρός άνθρωπος, ξέρει μπάλα και θα μας βοηθήσει. Δεν τον βλέπετε;». Μηδενισμός, λοιπόν, και σε αυτήν την περίπτωση…
Εμψυχο υλικό: Αρχίζω, καταθέτοντας, πάλι τη γνώμη μου. Οι μεταγραφές που έγιναν φέτος έχουν «ανεβάσει» ποιοτικά τον Παναθηναϊκό. Από τη μέση και μπροστά οι «πράσινοι» είναι πολύ καλύτεροι απ’ ότι πέρυσι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρατηρούνται στην παρούσα φάση προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξης. Από την άλλη, θεωρώ ότι στην άμυνα, ένας κεντρικός αμυντικός με εμπειρία και προσωπικότητα, θα μπορούσε να αποκτηθεί. «Κενό», κατά τη γνώμη μου, υπάρχει και στη θέση του τερματοφύλακα, ενώ για τη θέση του δεξιού μπακ περιμένω να δω τον Μαρίνο. Εν ολίγοις, θεωρώ ότι υπάρχει ένα καλό ρόστερ, με ελλείψεις, τις οποίες έγραψα παραπάνω.
Και εδώ, λοιπόν, έχουν ακουστεί πάρα πολλά. Και εδώ η ισοπέδωση έχει κάνει… την εμφάνισή της. «Ποιος Σισέ μωρέ, σε παλτό θα εξελιχθεί» ή «Ο Καραγκούνης δεν μπορεί πια να προσφέρει» ή «ο Κατσουράνης παίζει σαν παλαίμαχος», είναι κάποιες από τις ατάκες που ακούγονται. Υπάρχει, βέβαια, και το άλλο… μέτωπο, σύμφωνα με το οποίο ο Παναθηναϊκός θα πάρει… αέρα το πρωτάθλημα, ο Σισέ θα βάλει τριάντα γκολ, όταν βρει ρυθμό κτλ… Κι’ όλα αυτά, τη στιγμή που βρισκόμαστε, μόλις, στη δεύτερη αγωνιστική!
Ας καταλάβουμε λοιπόν τα εξής:
1.Δεν είναι κακό να λες τη γνώμη σου και κάνεις την κριτική σου. Είναι κακό και επικίνδυνο, αν θέλετε, να ισοπεδώνεις, να απαξιώνεις ή να αβαντάρεις, είτε γιατί δεν μπορείς να δεις ψύχραιμα μια κατάσταση, είτε γιατί έχεις λόγους…
2. Όταν ακούς ή διαβάζεις μια άποψή, με την οποία δεν συμφωνείς, δεν σημαίνει ότι πρέπει σώνει και καλά να τη βγάλεις «σκάρτη». Και το κυριότερο, δεν σημαίνει ότι πίσω απ’ αυτή την άποψή πάντα κάτι κρύβεται. Οι συνωμοσίες, τα «φαντάσματα» και οι «δάκτυλοι», δεν υπάρχουν παντού…
3. Ξαναγράφω, λίγο διαφορετικά, αυτό που διαβάζετε στον τίτλο: «Η κριτική είναι καλή, ο μηδενισμός επικίνδυνος…». Αυτά, και καλή σεζόν να έχουμε!
αυταααααα.....γελαστε λοιπον φιλοι μου με την καρδια σας....η κλαψτε αν θελετε...αναλογα με την αισθητικη του καθενος....
επανερχομαι με αλλα αρθρα απο τον αποκαλουμενο gay fm επειδη μας ''αβανταρει''