Ο Έντι Τζόνσον με το… φαρμακερό σουτ, ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς που έπαιξαν ποτέ στην Ευρώπη, βρίσκεται στο Βερολίνο, μαζί με τη σύζυγό του Τζόις. Ο 50χρονος πλέον Τζόνσον, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 1994-95 και τον οδήγησε στον τελικό της Euroleague, νικώντας μάλιστα στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό, θα παρακολουθήσει το Final-4 προσκεκλημένος του Ολυμπιακού και μίλησε στο contra.gr για τα... παλιά, αλλά και το σπουδαίο ελληνικό ημιτελικό της Παρασκευής.
"Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ. Άρπαξα την ευκαιρία που μου δόθηκε, είχα ελεύθερο χρόνο και... εδώ είμαι", ήταν τα πρώτα λόγια του Έντι Τζόνσον που έσπευσε να… αποδείξει ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του: "Παρακολουθώ στενά την πορεία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Η χρονιά μου στην Ελλάδα ήταν μια από τις καλύτερες στην καριέρα μου. Έζησα αξέχαστες στιγμές στη χώρα σας: από την υποδοχή του κόσμου όταν πρωτοήρθα, μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος επί του Παναθηναϊκού στο τέλος της σεζόν. Όλα ήταν υπέροχα. Έπαιξα καλά και έκανα αρκετούς φίλους".
Ο βετεράνος Αμερικανός αναφέρθηκε στην αξία του Παπαλουκά και φυσικά στον συμπατριώτη του Τζος Τσίλντρες, ωστόσο... άλλον περιμένει πως και πως: "Τον Μίλαν Τόμιτς φυσικά! Ήταν ο πλέι μέικερ μου και θέλω να τον συναντήσω ξανά".
Προγνωστικά σε έναν ημιτελικό Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού χωράνε; Αν λέγεσαι Έντι Τζόνσον... ναι: "Θα νικήσουμε! Γι’ αυτό είμαι εδώ. Αν χρειαστεί θα είμαι έτοιμος με τη φόρμα να μπω και να παίξω! (γέλια) Βέβαια μην περιμένετε να τρέχω πάνω-κάτω", αστειεύθηκε και στην παρατήρησή μας ότι είναι... στεγνός και καλοδιατηρημένος χωρίς μάλιστα ίχνος άσπρης τρίχας στα μαλλιά του, απάντησε γελώντας: [size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]"Η φυσική μου κατάσταση αρκεί για δύο λεπτά. Αν με βάλει ο κόουτς για τόσο λίγο, θα στηθώ σε μια γωνία και ξέρω τι να κάνω!"[/size][/size][/size][/size][/size][/size]
Πέρα από τα αστεία πάντως, εξέφρασε το σεβασμό του στον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη: "Πόσων ετών είναι τώρα;" μας ρώτησε κι όταν του είπαμε θυμήθηκε τις μεγάλες μάχες που είχε μαζί του εκείνη τη χρονιά.
Η σύντομη συνομιλία έκλεισε με την ευχή που έδωσε ο Αμερικανός στους ερυθρόλευκους: "Εύχομαι ολόψυχα στον Ολυμπιακό να νικήσει. Γι’ αυτό ταξίδευα περίπου ένα 24ωρο. Δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα έκανα κάτι τέτοιο, αλλά αυτό σημαίνει αφοσίωση σ’ αυτή την ομάδα".