Νέα

Θρύλε Θεέ Ολυμπιακέ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 196K
  • Εμφανίσεις 5M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 24 άτομα (0 μέλη και 24 επισκέπτες)

victor777

Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2008
Μηνύματα
68
Like
0
Πόντοι
0
Για τα εθνικά θέματα θεωρώ ότι το γνωστό σύνθημα αμαυρώνει την εικόνα σας με τον χειρότερο τρόπο. Ξέρω ποιοι αντιστάθηκαν και ποιοι ήταν δοσίλογοι.

Αφου μιλας για αντισταση οριστε ποιοι ειναι οι πραγματικοι ηρωες. Συγγρινε τον ηρωισμο ενος οπαδου με τον ηρωισμο των ανθρωπων αυτων που μολεμησαν για την ελλαδα πεθαναν για μια ιδεα (αν και δεν ειμαι κουμουνιστης)
www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=19.05.2002,id=94978312]http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=19.05.2002,id=94978312[/url]
 
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Μηνύματα
6.440
Like
0
Πόντοι
66
Ας σταματήσει αυτή η καραμέλα ότι τα 2α του Ολυμπιακού είχαν για πλάκα τα 1α του ΜΠΑΟΚ.
Αφού και τα 1α του ΜΠΑΟΚ, 2α είναι!!!! :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866

cockpit

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.626
Like
0
Πόντοι
16
Aυτός ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, είναι που έχει αξιώσεις να κατακτήσει το πρωτάθλημα; Αυτός που δεν μπορεί να νικήσει τα δεύτερα του Ολυμπιακού σε συνθήκες ζούγκλας;
Με κάτι τύπους να παριστάνουν τους «Ζουλού» και να περιφέρονται μέσα και έξω από το γήπεδο και να μπουκάρουν με τη λήξη για να δείρουν τους αντιπάλους;

Με τον Κονσεϊσάο να δίνει σφαλιάρα στον «Τζόλε» μπροστά στον βοηθό; Σε αυτό το γήπεδο δεν νομίζω πως θα πρέπει να διεξαχθεί ξανά παιχνίδι υπό αυτές τις συνθήκες.
Αν αγωνιστεί ακόμα και στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ στην έδρα του, τότε θα μιλάμε για διαφορετικά μέτρα και σταθμά στο πρωτάθλημα, διότι μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου το γήπεδο της Τούμπας δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Ο Θρύλος με τη δεύτερη ομάδα έκανε πλάκα στον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, παρά το γεγονός ότι αυτό το ματς δεν ενδεικνυόταν για ποδόσφαιρο.
Από πλευράς Ολυμπιακού θα σταθώ ιδιαίτερα στον Γιάννη Παπαδόπουλο, που για ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι έκανε αισθητή την παρουσία του. Με αυτή εξέθεσε τον προπονητή του, ο οποίος δεν του έχει δώσει ευκαιρίες να αγωνιστεί, αλλά και επειδή δεν βάζει τον νεαρό άσο για να παρέχει και κάποια ανάσα στους υπόλοιπους.


Συμπερασματικά, αυτό το ματς περνάει στην ιστορία και είναι όφελος για ορισμένους νέους ποδοσφαιριστές, επειδή έδειξαν χαρακτήρα σε ένα τέτοιο κολαστήριο, σε συνθήκες ενός αγώνα που δεν θα έπρεπε κανονικά να είχε διεξαχθεί.
Οσο για τον ΠΑΟΚ, δεν πιστεύω πως μπορεί να έχει αξίωση να κάνει κάτι στα πλέι οφ με τις εμφανίσεις που έχει κάνει κόντρα στους τρεις μεγάλους της Αθήνας.

Ελάτε ρε παναγίτσες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εσείς ποτέ δεν κάνατε επεισόδια. Τίποτα δεν έγινε στην Τούμπα.


Ααα..... και εμείς με τα δεύτερα παίζαμε (Γκαρσία, Ίβιτς, Κοντρέρας, Μάρκος Αντόνιο, ο Βιερίνια δεν μπορεί ολόκληρο ενενηντάλεπτο)
 

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.446
Like
0
Πόντοι
16
Καλημερα Πρωταθλητες!!!!!!!
Ο ΘΡΥΛΟΣ συνεχιζει για την Κατακτηση ενος ακομα ΝΤΑΜΠΛ..
και κοιταξτε με τι ασχολουνται οι "ανταγωνιστες" του!!!!
Αρε ΘΡΥΛΕ τι τους Εχεις Κανει!!!!!!

μυθευματα ψεματα και παραφροσυνες!!!!!!!
scoreba.jpg

14 Χρονια ΑΚΟΥΠΟΙ τους προκαλεσαν Τρελα!!!!
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
sporttouvorrab.jpg

Αυτοι εγιναν "Χημικοι"
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
derbyb.jpg

Καλα αυτοι ειναι Υπο του Βυθου..... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Ποσο Ποναει Τελικα???????
 

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Μηνύματα
22.160
Like
32
Πόντοι
366
Έχετε γεννέθλια σήμερα γαύροι...το δωράκι σας! :2funny:
 

Συνημμένα

  • ikea_osfp_captain_obvious.jpg
    ikea_osfp_captain_obvious.jpg
    21,4 KB · Εμφανίσεις: 33

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.446
Like
0
Πόντοι
16
Και βεβαια ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μιλαει για την ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ σημαια που ειχαν Υψωσει στην ΘΥΡΑ 4 οι παοκτζηδες!!!!!!!!!
ουτε για την ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ που ειχε αυτο σαν καλοσωρισμα!!!!!
kolasi.jpg

Αν το φωναξουν ομως στο Καραισκακη το συνθημα περι "βουλγαριας" διακοπτεται το παιχνιδι....
Αν οι ΙΔΙΟΙ λενε τους εαυτους τους ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ τοτε ολα καλα.....

ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ......
 

MATURELOVERR

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2005
Μηνύματα
321
Like
3
Πόντοι
1
ασχετο!πηγα εχτες και πηρα εισητηριο για τον αγωνα με τον ηρακλη απο τα αυτοματα εκδοτηρια.επανω στο εισητηριο γραφει"αποδειξη κρατησης θεσης"και οχι εισητηριο.ξερετε αν πρεπει να παω με αυτο το αποκομμα στα επανδρωμενα εκδοτηρια με την ταυτοτητα για να παρω το κανονικο.ευχαριστω.
 

Επισκέπτης
Chris καλημέρα φίλε και πίστεψε αυτό, σου μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια και δεν θα ξαναμιλήσω σήμερα όσο και αν προσπαθήσεις έμμεσα να με προκαλέσεις εσύ ή κάποιος άλλος: Γλέντα τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα...

H χαρά φίλε Chris να έχεις την ομάδα σου σήμερα να παίζει και να έχει σοβαρές πιθανότητες να φτάσει στους 8 της Kορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι ασύγκριτη και πίστεψέ με δεν έχει σχέση με πρωτάθλημα και κύπελλο και όλα αυτά που τόσο σας κάνουν περήφανους... χρόοοονια τώρα... Στο λέω γιατί το ζω. Tι να το κανω να έριχνα πέντε στον Πανσεραϊκό και να ήμουν στην επόμενη φάση του κυπέλλου και να περιμένω να πάρω την κούπα???? Mε το να παίρνετε εσείς αυτά τόσα χρόνια έχετε ξεφτιλίσει αυτούς τους θεσμούς... τους έχετε κάνει σαν τα μούτρα σας.... Όταν όλη η Eυρώπη σήμερα θα κάθεται και θα με βλέπει να αγωνίζομαι στο Kύπελλο Πρωταθλητριών?

Σου αφιερώνω λοιπόν εκείνο το τραγουδάκι του Kαρρά... [size=13pt]"Άστη να λέει, άστη να λέει... εκείνη μόνο ξέρει και μέσα της θα κλαίει...."[/size] :birdman:
 

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.446
Like
0
Πόντοι
16
Chris καλημέρα φίλε και πίστεψε αυτό, σου μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια και δεν θα ξαναμιλήσω σήμερα όσο και αν προσπαθήσεις έμμεσα να με προκαλέσεις εσύ ή κάποιος άλλος: Γλέντα τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα...

H χαρά φίλε Chris να έχεις την ομάδα σου σήμερα να παίζει και να έχει σοβαρές πιθανότητες να φτάσει στους 8 της Kορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι ασύγκριτη και πίστεψέ με δεν έχει σχέση με πρωτάθλημα και κύπελλο και όλα αυτά που τόσο σας κάνουν περήφανους... χρόοοονια τώρα... Στο λέω γιατί το ζω. [size=20pt]Tι να το κανω να έριχνα πέντε στον Πανσεραϊκό και να ήμουν στην επόμενη φάση του κυπέλλου και να περιμένω να πάρω την κούπα???? [/size]  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:Mε το να παίρνετε εσείς αυτά τόσα χρόνια έχετε ξεφτιλίσει αυτούς τους θεσμούς... τους έχετε κάνει σαν τα μούτρα σας.... Όταν όλη η Eυρώπη σήμερα θα κάθεται και θα με βλέπει να αγωνίζομαι στο Kύπελλο Πρωταθλητριών?

Σου αφιερώνω λοιπόν εκείνο το τραγουδάκι του Kαρρά... [size=13pt]"Άστη να λέει, άστη να λέει... εκείνη μόνο ξέρει και μέσα της θα κλαίει...."[/size] :birdman:
Στο εχω ξαναπει και θα στο ξαναπω....."Πορειες" κανουν οι Κνητες....
ΤΙΤΛΟΥΣ - ΚΟΥΠΕΣ- ΠΡΩΤΙΕΣ οι Συλλογοι.....
Οποτε ΚΛΑΨΕ!!! και γυρνα πλευρο.... ευρω-πεη....
 

Επισκέπτης
Eίστε κάτι σαν την Άννα Bίσση... Φίρμα στην Eλλάδα, [size=15pt]πάτος[/size] στην Eυρώπη... δεν βαρεθήκατε ακόμα???





 

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.446
Like
0
Πόντοι
16

[size=15pt]Άστη να λέει... (European Version) [/size] :2funny: :2funny: :2funny:
Eίστε κάτι σαν την Άννα Bίσση... Φίρμα στην Eλλάδα, [size=15pt]πάτος[/size] στην Eυρώπη... δεν βαρεθήκατε ακόμα???
Συνεχισε , συνεχισε ....
Σου εχει παρει τα Μυαλα η ΤΡΙΑΡΑ απο τας Σερρας......
 

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.446
Like
0
Πόντοι
16
ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!
olympiacos090309b.jpg


Θρύλος ετών 84!

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς ( Ο.Σ.Φ.Π. ) με έμβλημα τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, και γνωστός με το προσωνύμιο "Θρύλος" έχει τμήματα για 16 Ολυμπιακά αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, στίβος, κολύμβηση, πυγμαχία, άρση βαρών, ιστιοπλοΐα, πάλη, τένις, σκοποβολή, καταδύσεις, κωπηλασία, κανόε καγιάκ - καγιάκ σλάλομ και επιτραπέζια αντισφαίριση.

Οι ερυθρόλευκοι μετρούν 446 επίσημα αναγνωρισμένους τίτλους σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, ενώ έχουν κατακτήσει 5 ευρωπαϊκά τρόπαια στο μπάσκετ, το βόλεϊ και το πόλο.

Η γέννηση του Θρύλου

Ο απόλυτος κυριάρχος του ποδοσφαίρου

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1925. Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και σύντομα κατάφερε να επισκιάσει τις υπόλοιπες πειραϊκές ομάδες, παραγκωνίζοντας ως ένα βαθμό την άλλη μεγάλη ομάδα της πόλης, τον Εθνικό Πειραιώς.

Παράλληλα το όνομα του Ολυμπιακού έγινε γνωστό σ' όλο το πανελλήνιο, ενώ ο πρώτος τίτλος ήρθε σύντομα... Το 1930-31 η Πειραϊκή ομάδα κατέκτησε το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ ακολούθησαν άλλα πέντε τη δεκαετία του 1930.

Το προσωνύμιο Θρύλος δόθηκε στους ερυθρόλευκους λόγω της μαγικής δεκαετίας του '50 όπου κατέκτησαν επτά πρωταθλήματα τα έξι εκ των οποίων συνεχόμενα, και πέντε νταμπλ.

Ο Ολυμπιακός άρχιζε πλέον να αποκτά μεγάλο κοινό που γέμιζε ασφυκτικά το τότε Ποδηλατοδρόμιο (το μετέπειτα Στάδιο Καραϊσκάκη), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο.

Στην σύγχρονη ιστορία του ο Ολυμπιακός έχει ένα μοναδικό ρεκόρ, επτά συνεχόμενων πρωταθλημάτων (1997-2003) ενώ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος με 36 πρωταθλήματα και 64 συνολικά τίτλους
Στις 10 Μαρτίου του 1925, μετά από τη συγχώνευση δύο πειραϊκών σωματείων, του Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Πειραιώς (Πειραϊκός Ποδοσφαιρικός Όμιλος) και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς, ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μία ομάδα ικανή να συνδυάζει την ευγενή άμιλλα, το ήθος, το ολυμπιακό ιδεώδες και να αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα των ανθρώπων που κατοικούσαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ένα κέντρο με εμπόρους, εργάτες, νησιώτες, ναυτικούς, και πρόσφυγες από την Μικρά Ασία.

Ο αεροπόρος Νότης Καμπέρος πρότεινε το όνομα "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" και ο Μιχάλης Μανούσκος το ολοκλήρωσε σε "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ". Κόκκινο και λευκό ορίστηκα τα χρώματα. Κόκκινο για το πάθος, λευκό για την αγνότητα. Και σήμα του ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος- ο πάντα πρωταθλητής.

Τα ιδρυτικά μέλη ήταν οι: Βασίλης Ανδριανόπουλος, Γιάννης Ανδριανόπουλος, Γιώργος Ανδριανόπουλος, Ντίνος Ανδριανόπουλος, Δημήτρης Ανδρόνικος, Δημήτρης Αυδής, Νίκος Βλάσσης, Στέφανος Εμμανουήλ, Νίκος Ζαχαρίας, Θανάσης Καλλίτσης, Νίκος Καλούδης, Ντίνος Καλούδης, Νότης Καμπέρος, Κώστας Κλειδουχάκης, Όθως Κόκκινος, Τριαντάφυλλος Κρέμος, Παναγιώτης Κωστάλας, Παναγιώτης Λαγουμιτζής, Ανδρέας Λουκάκης, Σπύρος Λουκάκης, Γιάννης Λουλουδάκης, Βαγγέλης Μαγγόπουλος, Μιχάλης Μανούσκος, Σταύρος Μαραγκουδάκης, Γρηγόρης Ντούφας, Θόδωρος Ορλώφ, Φώτης Πρωτοψάλτης, Γιάννης Συμιγδαλάς, Νίκος Συμιγδαλάς, Χρήστος Τζουμερικιώτης, Βρασίδας Τρουποσκιάδης και Σπύρος Ψαλλιδάς

Πρώτος Πρόεδρος του Ολυμπιακού υπήρξε ο Μιχάλης Μανούσκος με Αντιπρόεδρο τον Νότη Καμπέρο.

Το έμψυχο υλικό του νεοϊδρυθέντος Ολυμπιακού ήταν θαυμάσιο. Οι αδελφοί Ανδριανόπουλοι που αποτέλεσαν από την πρώτη στιγμή μέλη της ομάδας, ανέβασαν τη φήμη και έδωσαν αίγλη στο σύλλογο. Παιδιά γνωστής οικογενείας του Πειραιά, με αθλητική παράδοση, έκαναν γνωστό το όνομα του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα μαζί με τους Κλειδουχάκη, Βασιλείου, Αλεκάκη, Λεκκό, Πεζώνη, Βλάσση.

Η ομάδα που έμελλε να γίνει Θρύλος με την παλικαροσύνη, τη ντομπροσύνη, την αρχοντιά και την μπέσα που απέπνεε από τους αθλητές και το φίλαθλο λαό. Τόσο στο Ποδόσφαιρο όσο και σε όλα τα Αθλήματα στα οποία αγωνίζεται.

Τίτλοι ( 64 ):

36 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 1931, 1933, 1934, 1936, 1937, 1938, 1947, 1948, 1951, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1966, 1967, 1973, 1974, 1975, 1980, 1981, 1982, 1983, 1987, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008

23 Κύπελλα Ελλάδος: 1947, 1951, 1952, 1953, 1954, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1963, 1965, 1968, 1971, 1973, 1975, 1981, 1990, 1992, 1999, 2005, 2006, 2008 4 Σούπερ Καπ: 1980, 1987, 1992, 2007. 1

Βαλκανικό Κύπελλο: 1963.

Αυτοκράτορας και στο μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες και στο μπάσκετ. Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα το 1949, ενώ το δεύτερο 11 χρόνια μετά, το 1960, γεγονός που επέτρεψε στους ερυθρόλευκους τη συμμετοχή τους στο Κύπελλο Πρωταθλητριών για πρώτη φορά, όπου αντιμετώπισαν την Γαλατασαράι.

Η πιο επιτυχημένη δεκαετία για τον Ολυμπιακό ήταν αδιαμφισβήτητα το '90 όπου κατέκτησε πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα (1993, 1994, 1995, 1996, 1997), ενώ το 1997 πέτυχε το triple crown και την επόμενη περίοδο, αγωνίστηκε στο τουρνουά McDonald's Open, όπου αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια ομάδα του NBA, τους θρυλικούς Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα της Ευρώπης σύμφωνα με την επίσημη βαθμολογία της FIBA για την περίοδο 1994-99.

Τίτλοι ( 17 ):

9 Πρωταθλήματα Ελλάδος [ Ανδρών ]: 1949, 1960, 1976, 1978, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997. 7 Κύπελλα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1976, 1977, 1978, 1980, 1994, 1997, 2002. 1 Ευρωλίγκα [ Ανδρών ]: 1997.


Θρύλος της πισίνας

Το τμήμα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού ιδρύθηκε το 1928 και πρωταγωνιστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κατακτήσει το Champions League (2002), ενώ έχει συμμετάσχει σε 3 ακόμα τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 2 στο Κύπελλο Κυπελλούχων (1998, 1999) και 1 στο Champions League (2001). Την περίοδο 1999-2005 κατέκτησε 7 διαδοχικά πρωταθλήματα Ελλάδος.

Σ' ότι αφορά το γυναικείο τμήμα είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας με 2 πρωταθλήματα και 4 συμμετοχές σε φάιναλ φορ ευρωπαϊκής διοργάνωσης (1 φάιναλ φορ Τσάμπιονς Καπ και 3 φάιναλ φορ Λεν Τρόφι).

Τίτλοι ( 38 ):

21 Πρωταθλήματα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1933, 1934, 1947, 1949, 1951, 1952, 1969, 1971, 1992, 1993, 1995, 1996, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2008

11 Κύπελλα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1992, 1993, 1997, 1998, 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008. 2

Σούπερ Καπ Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1997, 1998.

1 Πρωτάθλημα Ευρώπης [ Ανδρών ]: 2002.

1 Σούπερ Καπ Ευρώπης [ Ανδρών ]: 2002.

2 Πρωταθλήματα Ελλάδας [ Γυναικών ]: 1995, 1998.

Πρωταθλητής Ευρώπης το 2002


 

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.446
Like
0
Πόντοι
16
Αφεντικό και στο φιλέ
Ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο αφεντικό και στο βόλεϊ ανδρών καθώς έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα Ελλάδας.

Οι Πειραιώτες μετρούν 22 πρωταθλήματα και 36 συνολικά τίτλους, ενώ πρωταγωνιστούν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα κατέχουν το ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων αφού την περίοδο 1987-1994 πήραν 8 διαδοχικά πρωταθλήματα Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο έχοντας στην συλλογή του 2 (1996, 2005).

Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε 11 φάιναλ φορ ευρωπαικής διοργάνωσης, 7 φάιναλ φορ στο κύπελλο Πρωταθλητριών και 4 φάιναλ φορ στο κύπελλο Κυπελλούχων.

Στο βόλεϊ γυναικών η ομάδα του Ολυμπιακού πρωταγωνιστεί από το 2006 και έπειτα. Με την βοήθεια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου έχει βρεθεί στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ και μετρά 2 συμμετοχές σε τελικούς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Τίτλοι ( 36 ):

22 Πρωταθλήματα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1968, 1969, 1974, 1976, 1978, 1979, 1980, 1981, 1983, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1998, 1999, 2000, 2001, 2003.

11 Κύπελλα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1981, 1983, 1989, 1990, 1992, 1993, 1994, 1997, 1998, 1999, 2001.

1 Σούπερ Καπ Ελλάδας [ Ανδρών ]: 2000

1 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης [ Ανδρών ]: 1996

1 Top Teams Cup [ Ανδρών ]: 2005

Ο Ολυμπιακός δεν πρωταγωνιστεί μόνο στα δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα αλλά και σε άλλα σπορ, έχοντας στην συλλογή του πολλούς τίτλους στην κολύμβηση, την ιστιοπλοΐα, το πινγκ πονγκ, τον στίβο, την πάλη, την πυγμαχία, τις καταδύσεις, την κωπηλασία, το κανόε καγιάκ, την σκοποβολή και το τένις.

 

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.446
Like
0
Πόντοι
16
Κολύμβηση

Τίτλοι ( 49 ): 49 Πρωταθλήματα Ελλάδας Open : 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1937, 1960, 1961, 1962, 1967, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008.

Ιστιοπλοΐα
Τίτλοι ( 39 ):

22 Πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγορίας Finn : 1972, 1973, 1974, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1982, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008

8 Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγορίας Soling: 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1987, 1992, 1993

3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγορίας Star: 1986, 1987, 1995

3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγορίας Dragon: 1970, 1971, 1972

2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγορίας Optimist: 1985, 1986

1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγορίας Laser: 1976

Επιτραπέζια αντισφαίριση (Πινγκ Πονγκ)

Τίτλοι ( 153 )

3 Διασυλλογικά πρωταθλήματα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1980, 2004, 2005.

4 Κύπελλα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 2003, 2004, 2005, 2008.

18 Διασυλλογικά πρωταθλήματα Ελλάδας [ Γυναικών ]: 1961, 1962, 1964, 1965, 1967, 1975, 1981, 1982, 1983, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2009.

11 Κύπελλα Ελλάδας [ Γυναικών ]: 1965, 1966, 1983, 1984, 1985, 1986, 2001, 2005, 2006, 2007, 2008.

15 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ατομικού [ Ανδρών ]: 1970, 1970 (Μαντζάρογλου), 1971, 1971 (Μαντζάρογλου), 1972, 1976, 1976 (A Κατηγορία), 1976 (Μαντζάρογλου), 1977, 1977 (A Κατηγορία), 1980 (A Κατηγορία), 2004, 2005, 2006, 2007.

37 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ατομικού [ Γυναικών ]: 1956, 1957, 1957 (Μαντζάρογλου), 1957 (Κύπελλο Ο.Σ.Φ.Π.), 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1964 (Μαντζάρογλου), 1964 (Αθλητική Ηχώ), 1965, 1966, 1966 (Μαντζαρογλου), 1967 (Μαντζάρογλου), 1968, 1970, 1971 (Μαντζάρογλου), 1975, 1975 (A Κατηγορία), 1979 (A Κατηγορία), 1980, 1980 (A Κατηγορία), 1981, 1982, 1983, 1983 (A Κατηγορία), 1984, 1985, 1986, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007.

13 Πανελλήνια πρωταθλήματα Διπλού [ Ανδρών ]: 1970, 1971, 1972, 1973, 1977, 1978, 1979, 1981, 1982, 2004, 2005, 2006, 2008.

19 Πανελλήνια πρωταθλήματα Διπλού [ Γυναικών ]: 1959, 1959 (Εαρινό), 1961, 1962, 1963, 1965, 1966 (Τουρνουά Θεσσαλονίκης), 1976, 1977, 1980, 1981, 1982, 1983, 1986, 1987, 1988, 2005, 2006, 2007.

22 Πανελλήνια πρωταθλήματα Μικτού [ Ανδρών - Γυναικών ]: 1957, 1959, 1961, 1962, 1964, 1965, 1966 (Τουρνουά Θεσσαλονίκης), 1970, 1971, 1972, 1977, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1986, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008.

3 Κύπελλα Αττικής [ Ανδρών ]: 2003, 2005, 2009.

8 Κύπελλα Αττικής [ Γυναικών ]: 1998, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2009 Υπολείποντε 2 χρονολογίες στα διασυλλογικά πρωταθλήματα γυναικών, τα οποία σύμφωνα με το επίσημο Site της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης είναι 18.

Στίβος

Τίτλοι ( 14 ):

3 Πρωταθλήματα Ελλάδος Ανοιχτού Στίβου Ανδρών : 2006, 2007, 2008.

5 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαραθώνιου Ανδρών: 1998, 1999, 2000, 2001, 2003.

4 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανωμάλου δρόμου [ Ανδρών ]: 2004, 2007, 2008, 2009.

1 Πανελλήνιo πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου [ Γυναικών ]: 2008.

1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σύνθετων αγωνισμάτων [ Ανδρών ]: 2007.

Πάλη

Τίτλοι ( 3 ):

1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης [ Ανδρών ]: 1977.

1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης [ Ανδρών ]: 2006.

1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο Cela Cup [ Ανδρών ]: 2006.

Πυγμαχία Τίτλοι ( 3 ):

3 Πανελλήνια πρωταθλήματα [ Ανδρών ]: 1970, 1971, 1972.

Καταδύσεις

Τίτλοι ( 28 ):

13 Πρωταθλήματα Τραμπολίνο 3μ. [ Ανδρών ]: 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1970, 1981, 1989.

8 Πρωταθλήματα ( Αναπηδητήριο ) [ Ανδρών ]: 1960, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1969, 1992.

2 Πρωταθλήματα Τραμπολίνο 1μ. [ Ανδρών ]: 1991, 1992.

3 Πρωταθλήματα Τραμπολίνο 3μ. [ Γυναικών ]: 1992, 1993, 1996.

2 Πρωταθλήματα ( Αναπηδητήριο ) [ Γυναικών ]: 1993, 1997.

Κωπηλασία

Στις τάξεις του τμήματος της Κωπηλασίας ο Ολυμπιακός έχει κορυφαίους αθλητές όπως ο Γιάννης Χρήστου, ο Βασίλης Πολύμερος και η Χρυσή Μπισκιτζή, όμως δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Κανόε Καγιάκ

Τίτλοι ( 1 ):

1 Πανελλήνιο κύπελλο ήρεμων νερών στο διθέσιο των 500μ. [ Ανδρών ]: 2007.

Σκοποβολή

Τίτλοι (1):

1 Πανελλήνιο κύπελλο Πήλινου Στόχου [ Ανδρών ]: 2004.

Τένις

Το τμήμα αυτό ιδρύθηκε το 1998 και είναι το νεότερο τμήμα του συλλόγου.
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
το τάβλι που είναι;
δε θεωρείται άθλημα;

:think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom