Χαιρετε
Ειχα παρατηρησει ανεκαθεν οτι οι ορχεις μου δεν ειναι ο ενας διπλα στον αλλον- χωρις αυτο να μου δημιουργει καποιο προβλημα ή καποια ενοχληση.
Απλα τον τελευταιο καιρο πονουσα λιγο οταν βαραγα καμια μαλακεια, και ξαναασχοληθηκα με το θεμα.
Παρατηρησα οτι, οχι μονο ειναι ο ενας πισω απο τον αλλο (και λιγο πλαγια φυσικα), αλλα ειναι και πιο βαθεια ο ενας απο τον αλλον.
Στο μυαλο μου ηρθε αυτοματα κι ενα αλλο δεδομενο: Οτι αν ειμαι για καποια ωρα ετοιμος να χυσω, και κρατιεμαι, νιωθω εναν εσωτερικο πονο προς την πλευρα του δευτερου ορχι, που βρισκεται πιο πισω και βαθυτερα. (Ασχετο με την παροδικη ενοχληση που ανεφερα πιο πανω, και η οποια μου εχει περασει πλεον... Αυτο το εχω πολλα χρονια και το θεωρουσα φυσικο, γιατι και φιλοι μου μου εχουν πει οτι αμα κρατιουνται πολυ ωρα για να μη χυσουν, νιωθουν εναν σχετικο πονο...)
Ερωτηση: Yπαρχει περιπτωση- για καποιο λογο- να μετακινηθει ο ενας ορχις ως προς τον αλλον? Γιατι ναι μεν παντα ετσι ητανε τ' αρχιδια μου, αλλα δεν εγγυωμαι οτι ηταν ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ (δεν ειχα ασχοληθει- και για να πω την αληθεια το κοιταξα μετα απο μια κουβεντα με φιλο μου φανταρο, που μου ειπε οτι οταν καταταχθηκε τους εξετασαν τ' αρχιδια και αν χωριζονται ευκρινως το ενα απο το αλλο)...
Ερωτηση 2: Ειναι φυσικο να ειναι πιο ευερεθιστο το ενα αρχιδι σε σχεση με το αλλο, βασει θεσης, ή αυτη την ενοχληση που ανεφερα (σε περιπτωσεις μακρας συγκρατησης εκσπερματωσης), θα επρεπε να την αναφερω σε γιατρο??
Σορρυ αν σας ζαλισα τα...αρχιδια, αλλα αν το θεμα δεν επιδεχεται ιατρικης γνωματευσης, θα προτιμουσα να μην μπω σε διαδικασια. Δηλαδη, θα προτιμουσα να μην μου πει ο γιατρος "Παντα ετσι ησουνα, ειναι δικο σου ανατομικο θεμα, τι με ρωτας τωρα εμενα?". Γι' αυτο και ρωταω αν υπαρχει περιπτωση καποιας μεταβολης/ μετακινησης ορχεως απο τη θεση του