Νέα

Θεση αρχιδιων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 99
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Amanita

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
16
αντε πες οτι παει..
και τον ψηλαφιζει αυτη και του γινεται καδρονι..δεν τα ελεγχεις αυτα
μετα?

Τί μετά ? Γιατρός είναι , στην προκειμένη ανδρολόγος. Λες να τρακαριστεί από μια στύση?

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
Χαιρετε
Ειχα παρατηρησει ανεκαθεν οτι οι ορχεις μου δεν ειναι ο ενας διπλα στον αλλον- χωρις αυτο να μου δημιουργει καποιο προβλημα ή καποια ενοχληση.
Απλα τον τελευταιο καιρο πονουσα λιγο οταν βαραγα καμια μαλακεια, και ξαναασχοληθηκα με το θεμα.
Παρατηρησα οτι, οχι μονο ειναι ο ενας πισω απο τον αλλο (και λιγο πλαγια φυσικα), αλλα ειναι και πιο βαθεια ο ενας απο τον αλλον.
Στο μυαλο μου ηρθε αυτοματα κι ενα αλλο δεδομενο: Οτι αν ειμαι για καποια ωρα ετοιμος να χυσω, και κρατιεμαι, νιωθω εναν εσωτερικο πονο προς την πλευρα του δευτερου ορχι, που βρισκεται πιο πισω και βαθυτερα. (Ασχετο με την παροδικη ενοχληση που ανεφερα πιο πανω, και η οποια μου εχει περασει πλεον... Αυτο το εχω πολλα χρονια και το θεωρουσα φυσικο, γιατι και φιλοι μου μου εχουν πει οτι αμα κρατιουνται πολυ ωρα για να μη χυσουν, νιωθουν εναν σχετικο πονο...)

Ερωτηση: Yπαρχει περιπτωση- για καποιο λογο- να μετακινηθει ο ενας ορχις ως προς τον αλλον? Γιατι ναι μεν παντα ετσι ητανε τ' αρχιδια μου, αλλα δεν εγγυωμαι οτι ηταν ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ (δεν ειχα ασχοληθει- και για να πω την αληθεια το κοιταξα μετα απο μια κουβεντα με φιλο μου φανταρο, που μου ειπε οτι οταν καταταχθηκε τους εξετασαν τ' αρχιδια και αν χωριζονται ευκρινως το ενα απο το αλλο)...
Ερωτηση 2: Ειναι φυσικο να ειναι πιο ευερεθιστο το ενα αρχιδι σε σχεση με το αλλο, βασει θεσης, ή αυτη την ενοχληση που ανεφερα (σε περιπτωσεις μακρας συγκρατησης εκσπερματωσης), θα επρεπε να την αναφερω σε γιατρο??

Σορρυ αν σας ζαλισα τα...αρχιδια, αλλα αν το θεμα δεν επιδεχεται ιατρικης γνωματευσης, θα προτιμουσα να μην μπω σε διαδικασια. Δηλαδη, θα προτιμουσα να μην μου πει ο γιατρος "Παντα ετσι ησουνα, ειναι δικο σου ανατομικο θεμα, τι με ρωτας τωρα εμενα?". Γι' αυτο και ρωταω αν υπαρχει περιπτωση καποιας μεταβολης/ μετακινησης ορχεως απο τη θεση του 

Φιλε εχεις προβλημα!Τι να λεμε τωρα...ειχε παρουσιαστει σε ενα φιλο μου και του εκοψαν το ενα...

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475
Φιλε εχεις προβλημα!Τι να λεμε τωρα...ειχε παρουσιαστει σε ενα φιλο μου και του εκοψαν το ενα...

Ρε φιλε, αμα μου κοψουν το αρχιδι επειδη πιανομαι λιγο στη μιση ωρα μαλακειας, θα γελαω αντι να κλαιω
Γαμα μας βραδιατικα

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
Ρε φιλε, αμα μου κοψουν το αρχιδι επειδη πιανομαι λιγο στη μιση ωρα μαλακειας, θα γελαω αντι να κλαιω
Γαμα μας βραδιατικα

ok αλλα θελω να σου ξυνω την πλατουλα συγχρονως!!!

Περα απο την πλακα ρε παιδακι μου μυαλο εχεις καθολου?Μπαινεις σε ενα φορουμ και ρωτας τετοια πραγματα?Δλδ οι ουρολογοι και λοιποι γιατροι κλεφτες θα γινουν?Σοβαρα πες μου...ειναι δυνατον να ντρεπεσαι?Εισαι σοβαρος?

υ.γ γαμω το νετ επιτελους...επειδη υπαρχουν πληροφοριες στο νετ ο αλλος ψαχνει στο νετ σοβαρα θεματα αντι να παει σε ειδικο...ΕΛΕΟΣ!!

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.304
Πόντοι
1.686
Γαμα μας βραδιατικα

Πρέπει να εξεταστούν οι όρχεις σου κλινικά και με υπερηχογράφημα .Μπορεί να έχεις μία ατελή συστροφή των όρχεων ,η οποία ανατάσσεται με χειρισμούς .Αν έχεις τέτοια συστροφή ,χρειάζεται κάποτε να κάνεις επέμβαση που ονομάζεται ορχεοπηξία ,για να μην σου συμβεί πλήρης συστροφή .Μπορεί όμως απλώς να έχεις μια φλεγμονή ,ή να έχεις τραυματιστεί χωρίς να το εχεις καταλάβει στην γυμναστική .Πηγαινε σε ενα κρατικό νοσοκομείο να σου κάνουν εξεταση οι ουρολόγοι ,και υπερηχογραφημα οι ακτινολόγοι .
Μπορείς να ανατάξεις μια ατελη συστροφή ,δοκιμάζοντας να  στρέψεις τον όρχι ,και στις δύο φορές περιστροφής ως προς τον επιμήκη άξονα ,αλλά καλυτερα να επισκεφθείς ουρολόγο .

Διάβασε άρθρα για testicular torsion

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475

Thanx...
Δεν τα ηξερα αυτα
Πιθανολογω βεβαια οτι θα ειχα τραγικους πονους σε τετοια περιπτωση, αλλα.. ποιος ξερει?
Μαλλον πρεπει να το κοιταξω τελικα

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.304
Πόντοι
1.686
Πήγαινε αύριο σε ενα νοσοκομείο ,διότι η ατελής συστροφή μπορεί να εξελιχθεί σε πλήρη συστροφή .Αν δεν χειρουργηθείς τότε σε 12 ωρες ,θα νεκρωθεί ο όρχις .Για να μην φοβάσαι για τη σημερινή νύχτα ,σου επισημαινω ότι η πληρης συστροφή είναιπολυ επώδυνη και σε ηρεμία ,και ο όρχις έχει οίδημα .

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
Πρέπει να εξεταστούν οι όρχεις σου κλινικά και με υπερηχογράφημα .Μπορεί να έχεις μία ατελή συστροφή των όρχεων ,η οποία ανατάσσεται με χειρισμούς .Αν έχεις τέτοια συστροφή ,χρειάζεται κάποτε να κάνεις επέμβαση που ονμάζεται ορχεοπηξία ,για να μην σου συμβεί πλήρης συστροφή .Μπορεί όμως απλώς να έχεις μια φλεγμονή ,ή να έχεις τραυματιστεί χωρίς να το εχεις καταλάβει στην γυμναστική .Πηγαινε σε ενα κρατικό νοσοκομείο να σου κάνουν εξεταση οι ουρολόγοι ,και υπερηχογραφημα οι ακτινολόγοι .
Μπορείς να ανατάξεις μια ατελη συστροφή ,δοκιμάζοντας να  στρέψεις τον όρχι ,και στις δύο φορές περιστροφής ως προς τον επιμήκη άξονα ,αλλά καλυτερα να επισκεφθείς ουρολόγο .

Διάβασε άρθρα για testicular torsion

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

ωραιος εισαι και εσυ...θα εφελκυει ολο το βραδυ βραδυ ο αλλος τα παπαρι του μια αριστερα μια δεξια...

ΚΛΑΙΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ!!!!!!!

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.304
Πόντοι
1.686
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

ωραιος εισαι και εσυ...θα εφελκυει ολο το βραδυ βραδυ ο αλλος τα παπαρι του μια αριστερα μια δεξια...

ΚΛΑΙΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ!!!!!!!

Κλάψε για την έλλειψη μόρφωσης σου .

Η ατελής συστροφή είναι αρκετά συνηθισμένη πάθηση και ανατάσσεται με χειρισμούς ,αν δεν μπορεί να γίνει χειρουργική επέμβαση .Καλύτερα θα την ανατάξει ένας ουρολόγος με υπερηχογραφική απεικόνιση την ώρα των χειρισμών .
Αλλά και ο ίδιος ο ασθενής μπορεί να την ανατάξει .

Μην πετάγεσαι να πεις την γνώμη σου σε θέματα που δεν ξερεις .

Και δεν "εφελκύει " κάποιος τον όρχι στην ανάταξη .Στην συστροφή του όρχι ,ο όρχις περιστρέφεται γυρω από τον επιμήκη άξονα .Ετσι πρέπει να αναταχθεί ,περιστρέφοντας τον με την αντίθετη φορά περιστροφής ,για να έρθει στη θέση του .
Στους περισσότερους άντρες υπάρχει ενας συνδεσμος που εμποδίζει τη περιστροφή .Σε ενα ποσοστό όμως των αντρων ελλείπει και μπορεί να συμβεί συστροφή.

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1

Η ατελής συστροφή είναι αρκετά συνηθισμένη πάθηση και ανατάσσεται με χειρισμούς ,αν δεν μπορεί να γίνει χειρουργική επέμβαση .Καλύτερα θα την ανατάξει ένας ουρολόγος με υπερηχογραφική απεικόνιση την ώρα των χειρισμών .

Ποια ελλειψη μορφωσης ρε βλακα που αν εισαι γιατρος εισαι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ που λες αυτα τα πραγματα στον αλλο αντι να του πεις να τσακιστει να παει σε γιατρο και σε περιπτωση που δεν εισαι γιατρος απλα εκανες μια αναζητηση στο google και λες οτι βλακεια γραφει το νετ και η wikipedia...Αντε απο εκει!!

Amanita

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Άμα μιλάει ο Λαδάκης  σε τέτοια θέματα οι υποδέλοιποι βαράμε προσοχές  :rockon:

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475

Αγαπητε φιλε, σε ευχαριστω και παλι
Διαβασα προχειρα στο ιντερνετ (ειχα ψαξει και πριν, αλλα δεν εβρισκα τπτ γιατι δεν ηξερα τη λεξη "συστροφη")
Κατα 95% δεν εχω αυτο το προβλημα, κι ουτε ειμαι σε κατασταση αμεσης αναγκης. Ωστοσο, οντως καποια στιγμη, ανυποπτα, ειχα νιωσει μια σουβλια στον επιμαχο ορχι... Οποτε γι' αυτο αφηνω ενα 5% και θα φροντισω να το κοιταξω

Μια τελευταια ερωτηση... Αν παψουν εντελως τα συμπτωματα, θεωρεις οτι δεν συντρεχει πλεον λογος εξετασης? (Η θεση του ορχι ηταν ετσι οσο τον θυμαμαι. Τουλαχιστον με το ματι...)
Εσυ τι θα εκανες?

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.304
Πόντοι
1.686
Ποια ελλειψη μορφωσης ρε βλακα που αν εισαι γιατρος εισαι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ που λες αυτα τα πραγματα στον αλλο αντι να του πεις να τσακιστει να παει σε γιατρο και σε περιπτωση που δεν εισαι γιατρος απλα εκανες μια αναζητηση στο google και λες οτι βλακεια γραφει το νετ και η wikipedia...Αντε απο εκει!!

Μην μιλας ρε ασχετε !

Αφου δεν ξερεις κάτι ,σώπα.

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
περιμενω και εγω την απαντηση....

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.304
Πόντοι
1.686
Αγαπητε φιλε, σε ευχαριστω και παλι
Διαβασα προχειρα στο ιντερνετ (ειχα ψαξει και πριν, αλλα δεν εβρισκα τπτ γιατι δεν ηξερα τη λεξη "συστροφη")
Κατα 95% δεν εχω αυτο το προβλημα, κι ουτε ειμαι σε κατασταση αμεσης αναγκης. Ωστοσο, οντως καποια στιγμη, ανυποπτα, ειχα νιωσει μια σουβλια στον επιμαχο ορχι... Οποτε γι' αυτο αφηνω ενα 5% και θα φροντισω να το κοιταξω

Μια τελευταια ερωτηση... Αν παψουν εντελως τα συμπτωματα, θεωρεις οτι δεν συντρεχει πλεον λογος εξετασης? (Η θεση του ορχι ηταν ετσι οσο τον θυμαμαι. Τουλαχιστον με το ματι...)
Εσυ τι θα εκανες?

Η ατελής συστροφή μπορεί να "αυτοθεραπευτεί " με την έννοια ότι με την κίνηση επανέρχεται ο όρχις στη φυσιολογική του θέση .
Θα σου ξανασυμβεί όμως αν είναι η περίπτωση αυτή .

Μπορεί ομως και να έχεις ΑΤΕΛΗ ΚΡΥΨΟΡΧΙΑ .
Δηλαδή ο βουβωνικός πόρος να είναι φαρδύτερος και ο όρχις να εισέρχεται στην κοιλιακή κοιλότητα ,και παλι να εξέρχεται .Κάτι δηλαδή σαν κήλη .

ΟΛΑ αυτα θα ξεκαθαρίσουν με την κλινική εξέταση και το υπερηχογράφημα .

Με 5 ευρω ,που θα πληρώσεις στα εξωτερικά ιατρεία ,θα λύσεις το θέμα σου.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475

Στην δευτερη περιπτωση τι κανεις?

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
περιμενω την απαντηση και εγω με αγωνια....

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.304
Πόντοι
1.686
Πάντως οι πόνοι στον όρχι ,χωρις σημαντική παθολογική αιτία ειναι συνηθισμένοι ,και οφείλονται στην ανατομία του "κορδονιού " που κρέμεται ο ορχις και ονομάζεται σπερματικός τόνος .Μπορει να έχεις πόνους στον όρχι ,που οφείλονται σε μικροτραυματισμούς στην γυμναστική ,στα στενα παντελόνια ,και στη συμπίεση πχ στην μοτοσυκλέτα .
Πήγαινε να κάνεις ένα υπερηχογράφημα οπωσδήποτε .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom