μια και το θέτεις έτσι θα προσπαθήσω και εγώ να σου δώσω μερικές απαντήσεις.
αν αυτή την στιγμή η Ελλάδα είχε την δραχμή ποιος ο λόγος να κάνεις υποτίμηση νομίσματος? μήπως έχεις και τίποτα να πουλήσεις προς τα έξω και με μια η δυο υποτιμήσεις να είσαι ποιο ανταγωνιστικός?
εδώ στην ουσία αν δούμε ότι η Ελλάδα βασικά είναι χώρα αγροτική και με την υποτίμηση θα έκανε τα προϊόντα της ποιο φτηνά στο εξωτερικό άρα και ποιο ανταγωνιστικά μιλάμε για ποια προιόντα όταν τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα τελικά που κατακλύζουν της αγορές είναι εισαγωγής από χώρες όπως Τουρκία , Αίγυπτος, Περσία και από της αποικίες της Γαλλίας και της Ολλανδίας άρα δεν συντρέχει λόγος καμιάς υποτίμησης προς όφελος των Ελληνικών προϊόντων και όποια υποτίμηση γίνει μόνο και μόνο για να ωφεληθεί η Ελλάδα παρά όλοι οι απ έξω και οι εδώ αετονύχηδες.
Δεν είσαι κουτός.... Με τέτοιο δημοσιονομικό έλλειμμα; Η υποτίμηση δεν γίνεται μονο για λόγους δημοσιονομικούς. Γίνεται και όταν δεν έχεις να πληρώσεις τα χρέη σου, ή τους μισθούς.....Μελέτησε μια τέτοια χώρα (π.χ. Βουλγαρία τη δεκαετία του 90 και θα καταλάβεις). Την Παρασκευή ένα δολλάριο ήταν Α λέβα και την Δευτέρα 2Α...... Πείνα αρίωνα.... Πείνα... Ζητούσαν πίπα στο φανάρι από Ελληνες για 500 Λέβα........ ή 1,5 δολλάριο τότε......
για την ύπαρξη του ευρώ και της επιθέσεις στην Ελληνική οικονομία κατ αρχήν όλες οι άλλες χώρες της ΕΕ που δεν έχουν το ευρώ σαν νόμισμα έχουν πάθει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια?
Αυτό να το ρωτήσεις στους πολίτες τους......
και όταν μια χώρα σέβεται τον λαό της όταν στα προϊόντα που παράγει υπάρχει έλεγχος στα στάνταρ ποιότητας,χρηματοδοτεί την παιδεία και την έρευνα και δημιουργεί σωστές παραγωγικές μονάδες όπου υπάρχει λαϊκή διαχείριση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από εξωτερικούς παράγοντες και οι οποίοι στον καπιταλιστικό κόσμο όλοι αυτοί περνούν από αυτό που λέγεται χρηματιστήριο το οποίο είναι το μέσον του κεφαλαίου με τον τρόπο που το διαχειρίζεται να ωφελούνται οι λίγοι εις βάρος τον πολλών και να συγκεντρώνουν τον πλούτο ληστεύοντας τον λαό.
Δλδ η ΕΣΣΔ σεβόταν τους πολίτες της μου λες τώρα; ΟΕΟ; Εμένα άλλα μου έλεγε η στριπτηζού μου.....
τώρα για τα δις των ευρώ που έχουμε πάρει για να κάνουμε έργα υποδομής εγώ θα σε ρωτήσω έχεις δει πολλά νέα νοσοκομεία να γίνουν με κοινοτικές επιχορηγήσεις? έχεις δει πολλά νέα σχολεία και πανεπιστήμια?
Και ποιος φταίει γι αυτό;;;; Ο Ευρωπαίος ή οι μαλάκες που ψηφίζεις; Τα λεφτά πάντως εδοθησαν... Και μερικές μονάδες εντατικής φτιάχτηκαν, αλλά δεν υπήρξαν άνθρωποι να τις λειτουργήσουν. Αρίωνα που ζεις; Σε ποιο γαλαξιακό νεφέλωμα;
η θα μου πεις για κάποια κομμάτια εθνικών οδών που έγιναν μήπως αυτέ οι εθνικές οδοί είναι περισσότερο χρήσιμοι για την διακίνηση των προϊόντων των μεγάλων πολυεθνικών και στην συνέχεια στο να της χρησιμοποιή και ο λαουτζίκος για να πάει κάνα δυο φορές τον χρόνο στο χωριό του? αλλά και αυτές της διελεύσεις της πληρώνει αδρά με τα διόδια?
Προτιμώ να πληρώνω 3 ευρώ διόδια και να κάνω 50 λεπτά να πάω κάθε μέρα στη δουλειά μου, παρά να θέλω 3 ώρες να διασχίσω την Κηφισίας... Αλλιώς κάθομαι να πεθαίνω και σπίτι μου. Δεν είναι ανάγκη να πεθάνω στον δρόμο....
και στο κάτω κάτω της γραφής αυτά τα λεφτά που δίνει η ΕΕ στην Ελλάδα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που η Ελλάδα αποδίδει σε αυτήν αλλά και στης μεγάλες πολυεθνικές που στην ουσία η ΕΕ ελέγχεται από αυτές για δικό της όφελος με την θέσπιση νόμων
ΕΕΕΕΕΕΕ????????????????????? Σε λίγο θα μας πεις ότι εμείς συντηρούμε και τη δυτικοευρωπαική οικονομία. Ρε τι άλλο θα ακούσουμε........
πχ όπως για τον ανταγωνισμό που απαγορεύει τον έλεγχο των τιμών των προϊόντων με αποτέλεσμα τα μεγάλα μονοπώλια να αισχροκερδούν εις βάρος του Έλληνα καταναλωτή πουλώντας τα περισσότερα προϊόντα σε τριπλάσιες τιμές σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ όπου οι μισθοί είναι τριπλάσιοι της Ελλάδας.
Και γιατί ρε μάγκα φταίει ο Ευρωπαίος που είναι μια χαρά ο μισθός του, εάν εσύ είσαι ηλίθιος και δεν διεκδικείς τον ίδιο;
Ξέρω ξέρω, φταίει ο καιρός, η Ευρώπη, το κλίμα, τα συμφέροντα, ο καπιταλισμός, ο ιμπεριαλισμός, οι πολυεθνικές, η εξάρτηση, ο Αμερικανός, η οθωμανική αυτοκρατορία.....
Ο έλληνας δεν φταίει ποτέ....... Είναι τραγικό που ενώ το μαύρο στην Ελλάδα απαγορεύεται, το 80% περίπου του ελληνικού λαού είναι διαρκώς μαστουρωμένο. Το υπόλοιπο 8% ζητάει μοντέλο διακυβέρνησης που έχει καταρρεύσει, το άλλο 7% δεν ξέρει τι θέλει και το υπόλοιπο 5% δεν ξέρει τι του γίνεται.
Καλημέρα Ελλάδα....Καληνύχτα ζωή.