Αλεκος_3
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Ιαν 2010
- Like
- 6
- Πόντοι
- 6
Αγόρασε για αρχή μία γραμματική και ένα λεξικό!!!
για να τα μαθω ελληνικα? το εχω σκεφτει.
Αγόρασε για αρχή μία γραμματική και ένα λεξικό!!!
ειπαμε οι αριστεροι τα ξερουν ΟΛΑ...Γερο - μπισμπίκι, το 1977 γεννήθηκα και δεν πρόλαβα χούντα...
Δεν τολμώ βέβαια να σκεφτώ τί σας έκαναν στα χουντικά σχολεία και σας δημιούργησαν τέτοια τραύματα και απωθημένα...
Άντε να δείρετε κανά παππού που διαβάζει ελεύθερη ώρα!
Ναι, και;
Με βάση την οδηγία αυτή, αποδίδεται ιθαγένεια;
Δεν το νομίζω...Αφορά καθαρά και μόνο άδεια διαμονής....
Και η άδεια διαμονής από μόνη της δεν σημαίνει ιθαγένεια...
Άσε που υπάρχει και ρητή πρόβλεψη: (άρθρο 6) : Τα κράτη μέλη μπορούν να απορρίπτουν αίτηση εισόδου και
διαμονής μελών της οικογένειας για λόγους δημόσιας τάξης, δημό-
σιας ασφάλειας ήδημόσιας υγείας.
2. Τα κράτη μέλη μπορούν να ανακαλούν ήνα αρνούνται να
ανανεώσουν την άδεια διαμονής μέλους της οικογένειας για λόγους
δημόσιας τάξης, δημόσιας ασφάλειας ήδημόσιας υγείας.
Όταν το κράτος μέλος λαμβάνει την οικεία απόφαση, εξετάζει,
πέραν του άρθρου 17, τη σοβαρότητα ήτο είδος του αδικήματος
που διεπράχθη από το μέλος της οικογένειας εις βάρος της δημό-
σιας τάξης ήτης δημόσιας ασφάλειας ήτους κινδύνους που προέρ-
χονται από αυτό το άτομο.
3. Η αρμόδια αρχήτου ενδιαφερόμενου κράτους μέλους δεν
μπορεί να αρνείται την ανανέωση της άδειας διαμονής ούτε να
διατάσσει την απομάκρυνση από την επικράτεια για το λόγο μόνον
ότι το πρόσωπο πάσχει από ασθένεια ήαναπηρία μετά την έκδοση
της άδειας διαμονής.
Καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται εντυπώσεις είτε με επίκληση άσχετων οδηγιών είτε μελέτες "πλειοψηφίας" των οικονομολόγων...
Ο Κώδικας περί ιθαγένειας προέβλεπε ρητα:
. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.
Δεν ξέρω ποια θα είναι η τελική διατύπωση του νομοσχεδίου αλλά με τον ήδη υπάρχοντα κώδικα δεν παίζει αυτό που λες.
Oχι ρε...για να παρεις την ιθαγενεια...με το νεο νομο τα βλεπω δυσκολα τα πραγματα...για να τα μαθω ελληνικα? το εχω σκεφτει.
τοποθετηση ποιανου? κυβερνησης η πολιτων?
Oχι ρε...για να παρεις την ιθαγενεια...με το νεο νομο τα βλεπω δυσκολα τα πραγματα...
Γιά ύμάς άγαπητέ...Δεν χρειάζεται ιδεολογία στη ζωή,
χρειάζεται σοφία...
Oχι ρε...για να παρεις την ιθαγενεια...με το νεο νομο τα βλεπω δυσκολα τα πραγματα...
Αν κάποιος έχει δίκιο, δεν μπορεί να είναι πολύ ριζοσπάστης· αν έχει άδικο, δεν μπορεί να είναι πολύ συντηρητικός.καλα κοιτα...οταν προσπαθεις να το παιξεις σοφος γραμματιζουμενος πετωντας κουβεντες σα σοβα στο τοιχο προσπαθησε τουλαχιστον να μπορουμε να βγαλουμε νοημα
δε θυμαμαι να'χω πει τη γνωμη μου. Λοιπον...
οποιος πληρωνει ναχει και δικαιωματα. Τουτ'εστιν απο τη στιγμη που πληρωνει φορους στην εφορια ας παρει οτι ιθαγενεια θελει. Σταρχιδια μου οι τιτλοι και τα βαφτισια. Αν συμπληρωνει και 18 χρονια νομιμης εργασιας και παραμονης, να μπορει και να ψηφιζει. Εχει εμπρακτως συνδεσει το μελλον του με αυτο της χωρας οποτε αποκτα και το δικαιωμα να βαζει τη γνωμη του. Το ιδιο και για τα παιδια που εχουν βγαλει τις εξι ταξεις.
Απο τη στιγμη που αποτελουμε συνορο της ευρωπης και πυλη εισοδου, ελεγχος των συνορων απο ευρωπαικη δυναμη. Οι παρανομοι να απελαυνονται ανεπιστρεπτι (...) χωρις δυνατοτητα ανακτησης οποιωνδηποτε δικαιωματων στο μελλον ακομα και αν πληρουν προϋποθεσεις. Η απελαση να γινεται με ευρωπαικα εξοδα.
Γιατρέ, χρειάζεσαι εντατική επανάληψη του Τζάρτζανου.
Δημοτική: Θυμάμαι - θυμόμαστε.
Καθραρεύουσα: Θυμούμαι - θυμούμεθα (οριστική) - θυμώμεθα (υποτακτική).
α ρε παπαζόλο!Πάντως ρε γμτ έχετε κάνει ζήτημα το τίποτα,το νέο νομοσχέδιο βασικά διαφέρει στα απαραίτητα χρόνια πριν την κτήση ιθαγένειας από όσο ξέρω τουλάχιστον!!!
...τι είναι ρε σκυλιά? Ε ρε ρατσσσσ και σσσισμοοοςςς πρωινιάτικα..γιατι δεν κανουμε ενα δημοψηφισμα να τελειωνει η ιστορια.
εγω παντως αν νομιμοποιηθουν οι αλλοδαποι σκεφτομε να παρω κανα δυο μαυρακια για το σπιτι. ειναι ομορφα τα ατιμα οσο ειναι μικρα
...θα σου φέρουν κανα μεγάλο αράμπη να σε εκδικηθούνοταν μεγαλωσουν δεν ξερω τι θα τα κανω.
Σημαίνει υπό τις προϋποθέσεις του Νόμου.Ναι, και;
Με βάση την οδηγία αυτή, αποδίδεται ιθαγένεια;
Δεν το νομίζω...Αφορά καθαρά και μόνο άδεια διαμονής....
Και η άδεια διαμονής από μόνη της δεν σημαίνει ιθαγένεια...
Ακόμη περιμένω την μελέτη που αποδεικνύει το αντίθετο.Καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται εντυπώσεις είτε με επίκληση άσχετων οδηγιών είτε μελέτες "πλειοψηφίας" των οικονομολόγων...
Ο Κώδικας περί ιθαγένειας προέβλεπε ρητα:
. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.
Δεν ξέρω ποια θα είναι η τελική διατύπωση του νομοσχεδίου αλλά με τον ήδη υπάρχοντα κώδικα δεν παίζει αυτό που λες.
Δηλαδή σκάει μύτη ένα ζευγάρι λαθραία χωρίς χαρτιά, σκαρώνει ένα παιδί, δεν δηλώνουν ιθαγένεια (δεν έχουν χαρτιά άλλωστε από την πατρίδα τους) και το παιδί δηλώνεται κανονικά, παίρνει την ελληνική υπηκοότητα και οι γονείς του μένουν ως προστάτες έλληνα ιθαγενούς (sic)...
καλα κοιτα...οταν προσπαθεις να το παιξεις σοφος γραμματιζουμενος πετωντας κουβεντες σα σοβα στο τοιχο προσπαθησε τουλαχιστον να μπορουμε να βγαλουμε νοημα
πολύ δύσκολα ελληνικά για ρωσοπόντιους!Γιά ύμάς άγαπητέ...Δεν χρειάζεται ιδεολογία στη ζωή,
χρειάζεται σοφία...
Αγράμματος είμαι... έχεις δίκιο μέχρι 2α δημοτικού πήγα!!!!
Εσυ εχεις και παραλια κοντα...εγω παλι καλα που τη ξυριζω τη κεφαλα μου, αλλιως θα μαδαγα σαν γκριφον-κανις...άσε ρε τα παιδιά να παίξουν..μην τα ενοχλείς,να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε σήμερα.
άσε ρε τα παιδιά να παίξουν..μην τα ενοχλείς,να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε σήμερα.
Εσυ εχεις και παραλια κοντα...εγω παλι καλα που τη ξυριζω τη κεφαλα μου, αλλιως θα μαδαγα σαν γκριφον-κανις...
υ.γ.1 καλη τυχη αυριο...
υ.γ.2 πλακα κανω...
Σημαίνει υπό τις προϋποθέσεις του Νόμου.
Ακόμη περιμένω την μελέτη που αποδεικνύει το αντίθετο.
Η βιβλιογραφία ανέφερα που βρίσκεται.
Με την επιστημονική μεθοδολογία τα πάμε καλά;
Τι σχέση έχει αυτό με την συνέννωση των οικογενειών;
Αυτό που (λανθασμένα) ανέφερες ως:
δεν αποτελεί συμμόρφωση με το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2003/86;