Νέα

Θέλουμε Δημοψήφισμα για τη Λαθρομετανάστευση και το θέλουμε ΤΩΡΑ!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα GrP
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 160K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να φύγους οι παράνομοι μετανάστες απο την Ελλάδα άμεσα!

• Ναι

Ψήφοι: 97 92,4%
  • Όχι

Ψήφοι: 8 7,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    105

Επισκέπτης
Πάντως ρε γμτ έχετε κάνει ζήτημα το τίποτα,το νέο νομοσχέδιο βασικά διαφέρει στα απαραίτητα χρόνια πριν την κτήση ιθαγένειας από όσο ξέρω τουλάχιστον!!!

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Γερο - μπισμπίκι, το 1977 γεννήθηκα και δεν πρόλαβα χούντα...
Δεν τολμώ βέβαια να σκεφτώ τί σας έκαναν στα χουντικά σχολεία και σας δημιούργησαν τέτοια τραύματα και απωθημένα...
Άντε να δείρετε κανά παππού που διαβάζει ελεύθερη ώρα!

Ναι, και;
Με βάση την οδηγία αυτή, αποδίδεται ιθαγένεια;
Δεν το νομίζω...Αφορά καθαρά και μόνο άδεια διαμονής....
Και η άδεια διαμονής από μόνη της δεν σημαίνει ιθαγένεια...

Άσε που υπάρχει και ρητή πρόβλεψη: (άρθρο 6) : Τα κράτη μέλη μπορούν να απορρίπτουν αίτηση εισόδου και
διαμονής μελών της οικογένειας για λόγους δημόσιας τάξης, δημό-
σιας ασφάλειας ήδημόσιας υγείας.
2. Τα κράτη μέλη μπορούν να ανακαλούν ήνα αρνούνται να
ανανεώσουν την άδεια διαμονής μέλους της οικογένειας για λόγους
δημόσιας τάξης, δημόσιας ασφάλειας ήδημόσιας υγείας.
Όταν το κράτος μέλος λαμβάνει την οικεία απόφαση, εξετάζει,
πέραν του άρθρου 17, τη σοβαρότητα ήτο είδος του αδικήματος
που διεπράχθη από το μέλος της οικογένειας εις βάρος της δημό-
σιας τάξης ήτης δημόσιας ασφάλειας ήτους κινδύνους που προέρ-
χονται από αυτό το άτομο.
3. Η αρμόδια αρχήτου ενδιαφερόμενου κράτους μέλους δεν
μπορεί να αρνείται την ανανέωση της άδειας διαμονής ούτε να
διατάσσει την απομάκρυνση από την επικράτεια για το λόγο μόνον
ότι το πρόσωπο πάσχει από ασθένεια ήαναπηρία μετά την έκδοση
της άδειας διαμονής.

Καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται εντυπώσεις είτε με επίκληση άσχετων οδηγιών είτε μελέτες "πλειοψηφίας" των οικονομολόγων...

Ο Κώδικας περί ιθαγένειας προέβλεπε ρητα:
. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:

α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή

β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή

γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η τελική διατύπωση του νομοσχεδίου αλλά με τον ήδη υπάρχοντα κώδικα δεν παίζει αυτό που λες.
ειπαμε οι αριστεροι τα ξερουν ΟΛΑ...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Γιά ύμάς άγαπητέ...Δεν χρειάζεται ιδεολογία στη ζωή,

χρειάζεται σοφία...

καλα κοιτα...οταν προσπαθεις να το παιξεις σοφος γραμματιζουμενος πετωντας κουβεντες σα σοβα στο τοιχο προσπαθησε τουλαχιστον να μπορουμε να βγαλουμε νοημα  :2funny:

Επισκέπτης
καλα κοιτα...οταν προσπαθεις να το παιξεις σοφος γραμματιζουμενος πετωντας κουβεντες σα σοβα στο τοιχο προσπαθησε τουλαχιστον να μπορουμε να βγαλουμε νοημα  :2funny:
Αν κάποιος έχει δίκιο, δεν μπορεί να είναι πολύ ριζοσπάστης· αν έχει άδικο, δεν μπορεί να είναι πολύ συντηρητικός.
Josh Billings,  1818-1885, Αμερικανός χιουμορίστας

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
δε θυμαμαι να'χω πει τη γνωμη μου. Λοιπον...

οποιος πληρωνει ναχει και δικαιωματα. Τουτ'εστιν απο τη στιγμη που πληρωνει φορους στην εφορια ας παρει οτι ιθαγενεια θελει. Σταρχιδια μου οι τιτλοι και τα βαφτισια. Αν συμπληρωνει και 18 χρονια νομιμης εργασιας και παραμονης, να μπορει και να ψηφιζει. Εχει εμπρακτως συνδεσει το μελλον του με αυτο της χωρας οποτε αποκτα και το δικαιωμα να βαζει τη γνωμη του. Το ιδιο και για τα παιδια που εχουν βγαλει τις εξι ταξεις.
Απο τη στιγμη που αποτελουμε συνορο της ευρωπης και πυλη εισοδου, ελεγχος των συνορων απο ευρωπαικη δυναμη. Οι παρανομοι να απελαυνονται ανεπιστρεπτι (...) χωρις δυνατοτητα ανακτησης οποιωνδηποτε δικαιωματων στο μελλον ακομα και αν πληρουν προϋποθεσεις. Η απελαση να γινεται με ευρωπαικα εξοδα.

πηγές? :rolleyes:

λέγε από ποιο ακροδεξιό μπλογκ το ξεσήκωσες! :think:
(μόνος σου πάνω από δυο σειρές μπινελίκια δεν τα καταφέρνεις) :uglystupid: :uglystupid:

και μην πετάγεσαι σαν την τσουτσού αφού σε σοβαρά θέματα δεεεεν..... :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.791
Πόντοι
1.206
Γιατρέ, χρειάζεσαι εντατική επανάληψη του Τζάρτζανου.

Δημοτική: Θυμάμαι -  θυμόμαστε.

Καθραρεύουσα: Θυμούμαι - θυμούμεθα (οριστική) - θυμώμεθα (υποτακτική).

Koυφάλα μου την είχες φυλαγμένη από την προστακτική με την αύξηση!! :2funny: :2funny:

Κατά τα άλλα εγώ, επειδή είμαι πιο μεγάλος, θυμάμαι και τον πατέρα μου (και πολλούς άλλους βέβαια) που ήταν δημόσιος υπάλληλος, τον είχε διώξει η χούντα και φίλησε κατουρημένες ποδιές για να τον ξαναπάρουν και μετά δεν τολμούσε ούτε να σκεφτεί εναντίον της.

Όταν δε εγώ συμμετείχα στα γνωστά γεγονότα του 73 με έβριζε "Βλάκα που πας να βγάλεις εσύ το φίδι από την τρύπα!"

Κατά τα άλλα ΜΕΤΑ την μεταπολίτευση εγώ έγινα "συντηρητικός", ενώ εκείνος παρέμεινε "προδευτικός"!!

Και πολλοί άλλοι βέβαια! Μετά την πτώση της τυραννίας η "αντίσταση" ήταν εύκολη!! Για όλους...

Ίσως εκτός από όσους την είχαν κάνει ΠΡΙΝ!!

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Πάντως ρε γμτ έχετε κάνει ζήτημα το τίποτα,το νέο νομοσχέδιο βασικά διαφέρει στα απαραίτητα χρόνια πριν την κτήση ιθαγένειας από όσο ξέρω τουλάχιστον!!!
α ρε παπαζόλο! :thumbsup:

ο πιο πιστός μαθητής μου είσαι μέχρι τώρα!!
:rockon: :rockon: :rockon:

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
γιατι δεν κανουμε ενα δημοψηφισμα να τελειωνει η ιστορια.

εγω παντως αν νομιμοποιηθουν οι αλλοδαποι σκεφτομε να παρω κανα δυο μαυρακια για το σπιτι. ειναι ομορφα τα ατιμα οσο ειναι μικρα
...τι είναι ρε σκυλιά? :tooth:Ε ρε ρατσσσσ  :crazy:και :headbang2: σσσισμοοοςςς πρωινιάτικα..
οταν μεγαλωσουν δεν ξερω τι θα τα κανω.
...θα σου φέρουν κανα μεγάλο αράμπη να σε εκδικηθούν :2funny: :2funny:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ναι, και;
Με βάση την οδηγία αυτή, αποδίδεται ιθαγένεια;
Δεν το νομίζω...Αφορά καθαρά και μόνο άδεια διαμονής....
Και η άδεια διαμονής από μόνη της δεν σημαίνει ιθαγένεια...
Σημαίνει υπό τις προϋποθέσεις του Νόμου.

Καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται εντυπώσεις είτε με επίκληση άσχετων οδηγιών είτε μελέτες "πλειοψηφίας" των οικονομολόγων...
Ακόμη περιμένω την μελέτη που αποδεικνύει το αντίθετο.
Η βιβλιογραφία ανέφερα που βρίσκεται.

Με την επιστημονική μεθοδολογία τα πάμε καλά;

Ο Κώδικας περί ιθαγένειας προέβλεπε ρητα:
. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:

α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή

β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή

γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η τελική διατύπωση του νομοσχεδίου αλλά με τον ήδη υπάρχοντα κώδικα δεν παίζει αυτό που λες.

Τι σχέση έχει αυτό με την συνέννωση των οικογενειών;

Αυτό που (λανθασμένα) ανέφερες ως:

Δηλαδή σκάει μύτη ένα ζευγάρι λαθραία χωρίς χαρτιά, σκαρώνει ένα παιδί, δεν δηλώνουν ιθαγένεια (δεν έχουν χαρτιά άλλωστε από την πατρίδα τους) και το παιδί δηλώνεται κανονικά, παίρνει την ελληνική υπηκοότητα και οι γονείς του μένουν ως προστάτες έλληνα ιθαγενούς (sic)...

δεν αποτελεί συμμόρφωση με το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2003/86;

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.965
Πόντοι
22.785

Αγράμματος είμαι... έχεις δίκιο μέχρι 2α δημοτικού πήγα!!!! :helpplea:

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Γιά ύμάς άγαπητέ...Δεν χρειάζεται ιδεολογία στη ζωή,

χρειάζεται σοφία...
πολύ δύσκολα ελληνικά για ρωσοπόντιους!

όπως είδες δεν κατάλαβε τίποτα οπότε...έβρισε!

τι πρωτότυπη αμοιβάδα κι αυτή! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Αγράμματος είμαι... έχεις δίκιο μέχρι 2α δημοτικού πήγα!!!! :helpplea:

τζάμπα μιλάς λέμεεεεε! :uglystupid: :uglystupid:

soisix

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
άσε ρε τα παιδιά να παίξουν..μην τα ενοχλείς,να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε σήμερα.
Εσυ εχεις και παραλια κοντα...εγω παλι καλα που τη ξυριζω τη κεφαλα μου, αλλιως θα μαδαγα σαν γκριφον-κανις... :2funny:

υ.γ.1 καλη τυχη αυριο...

υ.γ.2 πλακα κανω... :2funny: :2funny:

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.965
Πόντοι
22.785
άσε ρε τα παιδιά να παίξουν..μην τα ενοχλείς,να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε σήμερα.

Έκτός άπο τό ψάρεμα απέχτησα καί αλλο βίτσιο τώρα.... θέλω μουσική μέ Αμφιώνια λύρα !!!!!!

Τόν ξέρης τόν Αμφίωνα έ ;;;;

Επισκέπτης
Εσυ εχεις και παραλια κοντα...εγω παλι καλα που τη ξυριζω τη κεφαλα μου, αλλιως θα μαδαγα σαν γκριφον-κανις... :2funny:

Άσε ρε.........παραλίγο να φτιάξω νησί στον Κορινθιακό όπως τη διαφήμιση του BACARDI χθες..

υ.γ.1 καλη τυχη αυριο...

υ.γ.2 πλακα κανω... :2funny: :2funny:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Είπα κι εγώ!!!!!!!!!!!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Σημαίνει υπό τις προϋποθέσεις του Νόμου.

Του εθνικού νόμου...
Πάμε πάλι: Άδεια διαμονής και απόκτηση υπηκοότητας δεν είναι το ίδιο και το αυτό...
Και η συζήτηση με τον Ανεπιθύμητο το πρωί αφορούσε αν υπάρχει κοινοτική οδηγία που να ρυθμίσει την απόδοση ιθαγένειας...
Η οδηγία που παρέθεσες ΔΕΝ ρυθμίζει την απόδοση ιθαγένειας...

Ακόμη περιμένω την μελέτη που αποδεικνύει το αντίθετο.
Η βιβλιογραφία ανέφερα που βρίσκεται.

Με την επιστημονική μεθοδολογία τα πάμε καλά;

Αρκετά καλά για να μην λέω ότι η επίκληση βιβλιογραφίας σε μια μελέτη δεν σημαίνει ότι η πλειοψηφία των επιστημόνων της κατηγορίας αυτής συμμερίζεται το περιεχόμενο της μελέτης...
Και φυσικά εκτός του ότι αυτή η μελέτη αφορούσε στις ΗΠΑ με οικονομία αρκετά διαφορετική από τη δική μας, δεν απαντά στο ερώτημα τί γίνεται με τη μαύρη εργασία και τους αδήλωτους μισθούς που προκαλεί η υπεροπροσφορά εργαρικών χεριών...

Τι σχέση έχει αυτό με την συνέννωση των οικογενειών;

Αυτό που (λανθασμένα) ανέφερες ως:

δεν αποτελεί συμμόρφωση με το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2003/86;

Όπως πολύ σωστά είχες επισημάνει, η πρόβλεψη περί αγνώστου ιθαγένειας τέκνα υπήρχε ήδη από το 1955, όταν η ΕΕ ήταν στα σπάργανα και η Ελλάδα απείχε αρκετά από το να γίνει μέλος...
Εκτός αν ο συντάκτης του Νόμου του 1955 είχε κληρονομικό χάρισμα και προέβλεψε την οδηγία.

Βέβαια, το 1955, δεν είχαμε πρόβλημα λαθρομετανάστευσης...Σήμερα έχουμε.
Και ο Κοινοτικός νομοθέτης, αφήνει επαρκή περιθώρια διακριτικής ευχέρειας στα κράτη μέλη για το αν τελικά θα δώσουν άδεια διαμονής.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Απαντήσεις
153
Εμφανίσεις
9K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom