1)
...
Το νεοελληνικό κράτος αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή περισσότερο από ποτέ ένα μεγάλο πρόβλημα.............................
Εναποθέτει την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας στα χέρια εκείνων που αποτελούν την βασική πηγή του προβλήματος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εδώ να σημειώσω ότι το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ σύνθημα το φωνάζουν σε ΗΠΑ, ΗΒ, Γαλλία, Γερμανία κλπ χώρες.
Δεν είναι ιδιαιτερότητα της χώρας μας έτσι δεν είναι;
2)
Ευτυχώς εγώ έχω αποβάλλει προ πολλού κάποιες μαλακίες που κάνουν οι συμπατριώτες μας...
Δεν θα το έλεγα. Μεροληπτείς, γενικεύεις και βγάζεις εύκολα συμπεράσματα. Ακολουθούν παραδείγματα:
...Σίγουρα δεν είναι θέμα DNA όλα αλλά μόνο ότι σέβονται τους νόμους και τους κανόνες τους διαφοροποιεί από εμάς που δε σεβόμαστε τίποτα.Το ίδιο συμβαίνει και με τα Αγγλάκια που έρχονται στο Φαληράκι.Αφού η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τους νόμους θα τα διαλύσουν....
Και 'γω ο αφελής που νόμιζα ότι όταν ΣΕΒΕΣΑΙ τους νόμους (αυτοί είπες ότι τους σέβονται), τους τηρείς ανεξάρτητα από το αν έχεις το χωροφύλακα πάνω από το κεφάλι σου να σε επιτηρεί.
...
Όσον αφορά την υπεροψία των Γερμανών,εγώ δεν την είδα πουθενά.Έστω και αν είναι μπροστά πολλούς αιώνες.
...
Τι είπες τώρα! Σιγά μην είναι και χιλιετίες ρε!
Δεν μου λες, το '40 όταν ξεκίνησαν να επιβάλλουν την δικιά τους "τάξη" πόσους αιώνες μπροστά ήτανε μου λες;
Μόλις τους πάτησε τα κουμπιά ο χίτλερ είδαμε τι ζωώδη συμπεριφορά βγάλανε! ΡΕ ΟΥΥΥΣΤ!
Μην πιάσω άλλους "ανώτερους" λαούς τώρα και αρχίσω!
3) Να αυτά είναι που δεν μπορώ!
Ναι το ξέρω ότι σαν λαός:
Έχουμε ελλατώματα (όπως όλοι)
Έχουμε και προτερήματα (όπως όλοι)
Δεν μοιάζουμε με κανέναν άλλο λαό (όπως και οι άλλοι) και δεν ξέρω και αν ΠΡΕΠΕΙ να προσπαθήσουμε να είμαστε Άγγλοι, Γάλλοι κλπ (βάλτε την προτίμησή σας...)
Όπως έχουν άλλοι λαοί λαμπρά επιτεύγματα έχουμε και εμείς
Όπως έχουν άλλοι λαοί διαπράξει αίσχη (παραδείγματα μπόλικα) έχουμε και εμείς (μάλιστα πιστεύω όχι τα χειρότερα)
Δεν έχουμε σταθερή ιστορική πορεία (όπως όλοι) αλλά ανηφόρες, κατηφόρες και σκαμπανεβάσματα που σίγουρα δεν συμπίπτουν πάντα με των άλλων λαών αφού μπορεί όταν άλλοι είναι στα πάνω τους εμείς στα κάτω μας και τούμπαλιν.
Πιστεύω λοιπόν οτι όποιος έρχεται και μου λέει ότι:
Α! παλιοΈλληνες, σκατοχώρα κλπ, είστε έτσι, είστε αλλιώς κλπ πίπες ΚΑΙ ΟΤΙ στην τάδε χώρα είναι ανώτεροι, καλύτεροι, ....ότεροι, είναι ή αφελής (για να μην πω κάτι χειρότερο) ή φερέφωνο (ΤΟ χειρότερο).
4) Στο κάτω κάτω, ιδού η ρόδος:
Δεν θυμάμαι να απάντησε κανείς εκτός από τον dimitrakis29, το οποίο επιβεβαίωνε τις υποψίες μου γιατί:
α) είναι καταφανώς η εξαίρεση - ένας στους πολλούς που διαβάσανε το thread
β) ...μια εξαίρεση που (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα) είναι άκυρη γιατί:
i) Έχει (λέει) τα λεφτά: μα, με πολλά λεφτά περνάς (σχεδόν) ΠΑΝΤΟΥ γαμάτα, έχεις μουνιά, λούσα, ωραία διαμονή, υγεία, κλπ.
ii) Τα λεφτά (όπως λέει ο ίδιος) δεν τα έβγαλε λόγω του επιχειρηματικά πρόσφορου εδάφους της Ρωσίας αλλά από τύχη (όπως πάλι λέει ο ίδιος ότι έκανε αεριτζίδικα λεφτά) στην αγορά ακινήτων - κάτι που μπορεί επίσης να γίνει σε οποιαδήποτε χώρα:
Εν κατακλείδι:
Αν κάποιος ΤΩΡΑ ζει έξω και έχει να μας πει ότι εγώ μάγκες βγάζω τόσα, και περνάω ωραία έτσι και έτσι ΧΩΡΙΣ να περιμένω πότε θα πάω σε άλλη χώρα (π.χ. Ελλάδα) για να λιγδώσω το αντεράκι μου και να κάνω μπάνια, γαμήσια, διακοπές να τον ακούσουμε.
Τα περί σκατοχώρας, κωλολαού κλπ τα ακούω βερεσέ (τουλάχιστον σε αυτό το thread).
Φιλικά,
---
S