Ελβετικές λίρες; Ελβετικό φράγκο λέγεται.απλα ελβετια πολυυυυυυυ ακριβη ζωη, πελατης γιατροσ που δουλευει εκει και ειναι και προισταμενοσ ακομα χρωσταει εφορια εδω..... ενοικιο πανακριβο και μοσχαρι το κιλο 27,00 ελβετικες λιρες. Ο καλος μισθος εκει απλα δινει μια αξιοπρεπη ζωη. μεταναστες δεχονται δύσκολα οσο περναει ο καιρος γιατι ηδη εχουν παει στη χωρα 2000000 Γερμανοι!!!
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Θέλω να φύγω από αυτή τη σκατοχώρα!
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Todok
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 3K
- Εμφανίσεις 152K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
Επισκέπτης
απλα ελβετια πολυυυυυυυ ακριβη ζωη, πελατης γιατροσ που δουλευει εκει και ειναι και προισταμενοσ ακομα χρωσταει εφορια εδω..... ενοικιο πανακριβο και μοσχαρι το κιλο 27,00 ελβετικες λιρες. Ο καλος μισθος εκει απλα δινει μια αξιοπρεπη ζωη. μεταναστες δεχονται δύσκολα οσο περναει ο καιρος γιατι ηδη εχουν παει στη χωρα 2000000 Γερμανοι!!!
Σίγουρα. Πανάκριβα ὅλα. Ἀλλὰ βιομηχανία, ὑπηρεσίες, νοσοκομεῖα, τὰ καλύτερα τοῦ κόσμου. Χωριὰ ποὺ μοιάζουν νὰ βγῆκαν ἀπὸ παιδικὸ ἠλεκτρικὸ τραινάκι, χωρὶς οὔτε ἔνα χαρτάκι πεταμένο στὸ ἔδαφος.
Επισκέπτης
Θα σου βρω εγώ δουλειά....Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε κοινωνικό κράτος εδώ για να μπορέσει να επιβιώσει ούτε δουλειές
Να πάει στο χωριό του όπως πήγα εγώ που σου βάζω και τα εισητήρια ναρθεις να με δεις και να μαζεύει ελιές το χειμώνα, να κυνηγάει τους Αλβανούς που μας κόβουν μεροκάμματα και τα καλοκαίρια να βάζει κήπους. Κι αν νομίζεις ότι έχω σπίτι πολυτελείας, θα σε φιλοξενώ μια ζωή.
Ήμουνα Αθήνα πέρυσι, δε βρήκα αυτό που ήθελα, δηλαδή τι να έκανα?
Επέστρεψα κι έγινα αγρότης. Αν με πάρει κάποια εταιρεία τηλέφωνο σηκώνομαι και φεύγω. Δε με πάρουν, έχω μπράτσα και σκάβω σα βόιδι. Κι ας είμαι 43. Κι αν κάποτε τα καταφέρω να τα αρπάξω από το Στοίχημα (πολυυυυυυυυυυ δύσκολο) τότε να πάνε όλοι στο διάολο.
Μα αυτή είναι η υποκρισία των αριστερών, δε βλέπουν τόσες ιερόδουλες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ (και τα τσιράκια τους) που γέμισαν τα μαγαζιά των Αθηνών (ειδικά από 1990-2000) και αντί αυτών μας λένε @@ρια μέντολες.Εννοειται. Εξαλλου δεν υπαρχει ουτε ενα κρατος που να προκοψε με αριστερα.
Και βρείτε μου έναν κουμμουνιστή παππού ο οποίος πήγε στην Ρωσία μετά το συμμοριτοπόλεμο και πλούτισε. Όλοι πήγαν Γερμανία, Αυστραλία, Καναδά, Βέλγιο, ΗΠΑ....
Η υποκρισία στο μεγάλο της μεγαλείο. Αλλά το έχω ξαναγράψει, φταίνε οι κυβερνώντες δεξιοί για όλα αυτά που λουζόμαστε, δώσανε αέρα μετά το 1974 με αποτέλεσμα να μας κυβερνήσει η γενιά του Πολυτεχνείου, ο Αντρέας της αεροσυνοδού, ο Γιωργάκης και τώρα κικιρίκο...
αυτό σου λέω ,ότι αυτά δεν είναι προβλήματα.Στην Δανία πρόβλημα είναι η αγορά αυτοκινήτου απο ότι ξέρω,είναι πανάκριβα σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες.Δε το πιασες τύπε μου..
Οι Δανοί δεν βρίσκουν Zara και εμείς είμαστε με το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους..
Καθένας και με τα προβλήματά του..
Αρα που θες να ζείς; Εκει που το πρόβλημα ειναι οτι οι γκόμενες δε βρίσκουν Ζαρα ή εκεί που ο κατά κεφαλήν πολίτης έχει το μεγαλύτερο χρέος.. ;)
poppop
Μέγας
- Εγγρ.
- 30 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 11
- Like
- 4.593
- Πόντοι
- 4.765
αυτα όπου μιλάνε γερμανικάχωρὶς οὔτε ἔνα χαρτάκι πεταμένο στὸ ἔδαφος.
Οταν φτάσει το παλούκι στον κωλο τότε και σακια θα κουβαλήσεις ,και ελιές θα μαζεψεις,και αμπέλια θα σκάψεις και κατσίκια θα φυλάξεις.Θα σου βρω εγώ δουλειά....
Να πάει στο χωριό του όπως πήγα εγώ που σου βάζω και τα εισητήρια ναρθεις να με δεις και να μαζεύει ελιές το χειμώνα, να κυνηγάει τους Αλβανούς που μας κόβουν μεροκάμματα και τα καλοκαίρια να βάζει κήπους. Κι αν νομίζεις ότι έχω σπίτι πολυτελείας, θα σε φιλοξενώ μια ζωή.
Ήμουνα Αθήνα πέρυσι, δε βρήκα αυτό που ήθελα, δηλαδή τι να έκανα?
Επέστρεψα κι έγινα αγρότης. Αν με πάρει κάποια εταιρεία τηλέφωνο σηκώνομαι και φεύγω. Δε με πάρουν, έχω μπράτσα και σκάβω σα βόιδι. Κι ας είμαι 43. Κι αν κάποτε τα καταφέρω να τα αρπάξω από το Στοίχημα (πολυυυυυυυυυυ δύσκολο) τότε να πάνε όλοι στο διάολο.
Και δεν το λέω για σένα,και εγώ σε παρόμοιο σημείο είμαι.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.280
- Πόντοι
- 8.006
Eσεις μια χαρα τα λετε, σαν υπευθυνοι και σοβαροι ανθρωποι. Το θλιβερο ειναι οτι ο αλλος στα 32 του θεωρει ως λυση να πηγαινει σε πορειες, να φτιαχνει πανό και να περιμενει να γινει η Γη κοκκινη.Οταν φτάσει το παλούκι στον κωλο τότε και σακια θα κουβαλήσεις ,και ελιές θα μαζεψεις,και αμπέλια θα σκάψεις και κατσίκια θα φυλάξεις.
Ampelale
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2015
- Κριτικές
- 35
- Like
- 6.101
- Πόντοι
- 6.796
αυτό σου λέω ,ότι αυτά δεν είναι προβλήματα.Στην Δανία πρόβλημα είναι η αγορά αυτοκινήτου απο ότι ξέρω,είναι πανάκριβα σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες.
Δεν ειναι προβλήματα γιατι ενώ αυτοί οργανώθηκαν σαν κοινωνία/κράτος εμείς απλά διογκώναμε το χρέος μας..
Για να ζείς καλά πρέπει να εργάζεσαι πρώτα απ ολα.. για να εργάζεσαι πρέπει να υπάρχει ιδιωτικός τομέας..
Στην ελλάδα ανέκαθεν ο επιχειρηματίας ήταν ανεπιθύμητος/εχθρός.. ο ιδιωτικός τομέας όμως μέσω της φορολογίας θα γεμίσει τα ταμεία τους κράτους..
Εμείς απλά τόσα χρόνια επιλέγαμε τα δανεικά..
Πολύ έξυπνος λαός είμαστε ε;;
Επισκέπτης
dude33 έφτασα σε σημείο να ντρέπομαι να βγω από το σπίτι. Είναι θέμα αξιοπρέπειας το να απλώνεις το χέρι και να ζητάς από τον άλλον. Κι ας έχει να σου δώσει χρήματα. Πάει στο διάολο θα σε δανείσει ένας φίλος, συγγενής να πάρεις τρόφιμα.
Δε θες να πιεις έστω έναν καφέ στο καφενείο ρε γαμώτο....
Δε θα σου κάνει κούκου, έστω μια φορά το μήνα???
Θα πω στο φίλο, χμ ρίξε μια 100αρα να πάω για ακάπ??
Σαφώς κι αν μπορούσα να βρω κάτι ξεκάρφωτο (αλλά να βόλευα το ενοίκιο μιας λιτής κατοικίας) θα καθόμουν Αθήνα αντί να επιστρέψω στην ερημιά.
Η ουσία είναι ότι ο καθένας μας πρέπει να προσπαθεί για το καλύτερο, με όσα μέσα διαθέτει.
Δε θες να πιεις έστω έναν καφέ στο καφενείο ρε γαμώτο....
Δε θα σου κάνει κούκου, έστω μια φορά το μήνα???
Θα πω στο φίλο, χμ ρίξε μια 100αρα να πάω για ακάπ??
Σαφώς κι αν μπορούσα να βρω κάτι ξεκάρφωτο (αλλά να βόλευα το ενοίκιο μιας λιτής κατοικίας) θα καθόμουν Αθήνα αντί να επιστρέψω στην ερημιά.
Η ουσία είναι ότι ο καθένας μας πρέπει να προσπαθεί για το καλύτερο, με όσα μέσα διαθέτει.
ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ ΠΟΥΤΣΑΡΑΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 25 Απρ 2016
- Κριτικές
- 1
- Like
- 9.935
- Πόντοι
- 2.356
Σε συνεχεια του προηγούμενου post μου.
Προσωπικα πιστεύω οτι για ενα νεο ανθρωπο και ιδιως για επιστημονες το εξωτερικο εχει γινει πια ουσιαστικά μονοδρομος οσον αφορά την επαγγελματική απασχολησή του.
Απλα μην περιμενετε να βρείτε εκεί που θα πατε παραδεισους.
Η καθε χώρα εχει τος ιδιαιτετοτητες της και θα πρεπει να τις ανακαλυψετε και να τις αποδεχτειτε.
Ο πιο λαθος τροπος για να ζησει καποιος στο εξωτερικο ειναι να γκετοποιηθεί.
Πολύ σωστά Mindreader,ειδικά η τελευταία σου πρόταση είναι ο μόνος τρόπος να μη γίνεις ακόμη ένας μίζερος και εσωστρεφής μεταναστης που θα του φταίνει όλα.
Οταν φτάσει το παλούκι στον κωλο τότε και σακια θα κουβαλήσεις ,και ελιές θα μαζεψεις,και αμπέλια θα σκάψεις και κατσίκια θα φυλάξεις.
Σιγά ρε τύπε μην πάει το παιδί με κοτζάμ πτυχίο ΑΤΕΙ Λογιστικής να σκάψει.
Όχι,το κράτος οφείλει να του βρει δουλειά στο αντικείμενό του,αν γίνεται και κοντά στο σπίτι του.
Στο προκείμενο τώρα,επειδή το internet είναι γεμάτο τέτοια thread,καλό θα ήταν να γράφουν άτομα που έχουν βγει έστω μια φορά εκτός συνόρων,μην πω να έχουν ζήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Αυτά τα γραφικά που σαν την Ελλάδα σε ομορφιά δεν έχει,είναι μόνο για να γελάει ο κοσμος..
Ελπίζω να τρολάρεις φίλε.Σιγά ρε τύπε μην πάει το παιδί με κοτζάμ πτυχίο ΑΤΕΙ Λογιστικής να σκάψει.
Όχι,το κράτος οφείλει να του βρει δουλειά στο αντικείμενό του,αν γίνεται και κοντά στο σπίτι του.
πολυ σωστά..Όσοι δεν έχουν ιδέα από έξω. μη μιλούν
Πολύ σωστά Mindreader,ειδικά η τελευταία σου πρόταση είναι ο μόνος τρόπος να μη γίνεις ακόμη ένας μίζερος και εσωστρεφής μεταναστης που θα του φταίνει όλα.
Σιγά ρε τύπε μην πάει το παιδί με κοτζάμ πτυχίο ΑΤΕΙ Λογιστικής να σκάψει.
Στο προκείμενο τώρα,επειδή το internet είναι γεμάτο τέτοια thread,καλό θα ήταν να γράφουν άτομα που έχουν βγει έστω μια φορά εκτός συνόρων,μην πω να έχουν ζήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Αυτά τα γραφικά που σαν την Ελλάδα σε ομορφιά δεν έχει,είναι μόνο για να γελάει ο κοσμος..
topmarried1977
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Νοε 2014
- Like
- 16
- Πόντοι
- 0
Σίγουρα. Πανάκριβα ὅλα. Ἀλλὰ βιομηχανία, ὑπηρεσίες, νοσοκομεῖα, τὰ καλύτερα τοῦ κόσμου. Χωριὰ ποὺ μοιάζουν νὰ βγῆκαν ἀπὸ παιδικὸ ἠλεκτρικὸ τραινάκι, χωρὶς οὔτε ἔνα χαρτάκι πεταμένο στὸ ἔδαφος.
εκ παραδρομης....
Εσυ ξαδερφε μέχρι που έχεις πάει;πολυ σωστά..Όσοι δεν έχουν ιδέα από έξω. μη μιλούν
Επισκέπτης
Aυτές οι νοοτροπίες είναι που κατάντησαν αντιπαραγωγική τη χώρα, φτάσαμε σε σημείο να εισάγουμε λεμόνια από την Αργεντινή και σκόρδα από την Κίνα!Σιγά ρε τύπε μην πάει το παιδί με κοτζάμ πτυχίο ΑΤΕΙ Λογιστικής να σκάψει.
Τότε να πεις στον κ. Αλέξη να μου βάλει μερικές ανεμογεννήτριες εδώ στο ύψωμα και θα κάνω και τη δουλειά του Ηλ/γου Μηχ/κου (πράσινη ανάπτυξη του Γιωργάκη) αλλά θα είμαι και αγρότης παράλληλα. Και δε θέλω παραπάνω από 500 κατοστάρικα με φτάνουν και περισσεύουν....
Ε για να λέω στο χωριό, ε αξιοποιώ και το πτυχίο ρε μπάρμπα Κώστα, κάνουμε και τα μερεμέτια μας, την παλεύουμε!
Εδώ στο Ελλαδιστάν έχουμε το εξής παράδοξο: συνδυάζουμε το πτυχίο με την καρέκλα και ικανοποιητικό μισθό. Περίμενετε και θα σας έλθουν, εγώ το εύχομαι από τα βάθη της καρδίας....
Κι απεύχομαι να βγείτε στο δρόμο και ζητιανεύετε είτε ψάχνετε στους κάδους....
Χωρίς υποδομές και βιομηχανία έχουμε σωρό πτυχιούχους.
Τουλάχιστον εδώ στην ερημιά έχω γεμάτο στομάχι. Δεν πεινάω......
Κι ελπίζω.......
Υ.Γ.
Έχει πολλούς αγώνες τένις για σήμερα, ώρα για BET!
Επισκέπτης
αυτα όπου μιλάνε γερμανικά
Ναί, δὲν ἔχω πάει στὴ Γαλλόφωνη.
Νεαρχος Κουκης
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 22 Οκτ 2014
- Κριτικές
- 15
- Like
- 6.092
- Πόντοι
- 1.496
Σου λειπει καθολου η Κυψελη και η Αθηνα φιλε;Aυτές οι νοοτροπίες είναι που κατάντησαν αντιπαραγωγική τη χώρα, φτάσαμε σε σημείο να εισάγουμε λεμόνια από την Αργεντινή και σκόρδα από την Κίνα!
Τότε να πεις στον κ. Αλέξη να μου βάλει μερικές ανεμογεννήτριες εδώ στο ύψωμα και θα κάνω και τη δουλειά του Ηλ/γου Μηχ/κου (πράσινη ανάπτυξη του Γιωργάκη) αλλά θα είμαι και αγρότης παράλληλα. Και δε θέλω παραπάνω από 500 κατοστάρικα με φτάνουν και περισσεύουν....
Ε για να λέω στο χωριό, ε αξιοποιώ και το πτυχίο ρε μπάρμπα Κώστα, κάνουμε και τα μερεμέτια μας, την παλεύουμε!
Εδώ στο Ελλαδιστάν έχουμε το εξής παράδοξο: συνδυάζουμε το πτυχίο με την καρέκλα και ικανοποιητικό μισθό. Περίμενετε και θα σας έλθουν, εγώ το εύχομαι από τα βάθη της καρδίας....
Κι ελπίζω.......
Υ.Γ.
ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ ΠΟΥΤΣΑΡΑΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 25 Απρ 2016
- Κριτικές
- 1
- Like
- 9.935
- Πόντοι
- 2.356
Aυτές οι νοοτροπίες είναι που κατάντησαν αντιπαραγωγική τη χώρα, φτάσαμε σε σημείο να εισάγουμε λεμόνια από την Αργεντινή και σκόρδα από την Κίνα!
Κι ελπίζω.......
Υ.Γ.
Ναι,σιγά μην πάει να σκάψει με τόσα προσόντα που έχει και να φυτεύει βρωμερά σκόρδα.
Όχι φίλε,θα περιμένει δίνοντας αγώνα μέχρι να γίνει επανάσταση και να διοριστεί.
Μέχρι τότε,κλάψα,επιδόματα,μιζέρια και μακαρόνια από σκατά με 0,35 λεπτα το κιλό..
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 136
- Εμφανίσεις
- 8K
- Απαντήσεις
- 1K
- Εμφανίσεις
- 27K
- Απαντήσεις
- 11
- Εμφανίσεις