Νέα

θελω μηχανη espresso για ταβερνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TERMINATOR_1983
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 58
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

hooligan

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
27
Like
23
Πόντοι
2.945
, να μην ξεχασω και το διαγωνισμο της καλυτερης κρεμας στις καφετεριες με το χτυπημα του νες και την αναζητηση του καλυτερου φραπε μεταξυ Λεντζου , Παχου , και Λουμπαρδιαρη ... οποιος θυμαται θυμαται

Στην κόντρα αυτή βάλε και Γαλαξία από πλατεία Ν.Σμύρνης ανελέητε και συμφωνώ απόλυτα.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Πιτσιρικας οταν αρχισα να πινω καφε επινα γαλλικο, νες ποτε δε μ'αρεσε. Απο κει και περα 35 ειμαι, δε θυμαμαι ποτε να μην υπαρχει εσπρεσσο η να ειναι κατι εξωτικο. Πιτσιρικας στο σχολειο την κοπαναγαμε μεσημερι και πιναμε εσπρεσσο στην Αβανα, ελληνικο επινε 1ς στους 10 κι αν. Τωρα αμα εσυ μιλας για δεκαετια του 80 η ξερωγω τι να σου, πω μπορει να ναι ετσι. Αλλα "μοδα" 20+ χρονια δε παιζει να ειναι.

εσπρέσσο και καπουτσίνο ήταν πιο ακριβοί και πολλοί μαθητές/φοιτητές δεν τους προτιμούσαν
ο ελληνικός ταυτιζόταν με πιο μεγάλες ηλικίες και θέλαμε να διαφοροποιηθούμε απο τους γονείς, παππούδες κλπ
ο φραπε ήταν το κατάλληλο ρόφημα...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
να βλεπεις? Εγω στο Λεντζο πηγα μια φορα, ηπια ενα πραμα πετιμεζι 3ς γουλιες και εβρισα τη γκομενα που με τραβαγε στου διαολου τη μανα γιαυτη τη μαλακια

1. αφού δεν σου άρεσε ο φραπέ γιατί πήρες;
2. δεν ζήτησες τον σωστό καφέ... με λίγο καπέλο στον καφέ από γλυκό τον έκανε μέτριο...

nomercy

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Αυγ 2007
Κριτικές
15
Like
226
Πόντοι
1.240
Στην κόντρα αυτή βάλε και Γαλαξία από πλατεία Ν.Σμύρνης ανελέητε και συμφωνώ απόλυτα.

σωστοςςςς τον ξεχασα!!

p.s. αντε καφενειο το κανατε το θρεντ.... καφετιερα θελει να παρει ο αντθρωπος

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
1. αφού δεν σου άρεσε ο φραπέ γιατί πήρες;
2. δεν ζήτησες τον σωστό καφέ... με λίγο καπέλο στον καφέ από γλυκό τον έκανε μέτριο...

1. μου χε ζαλισει τον ερωτα, ο καλυτερος καφες στην Αθηνα καμια σχεση με τον απλο φραπε του σεικερ μπλα μπλα μπλα.

2. δε θυμαμαι λεπτομερεις, 17 χρονια πριν πηγα, αλλα ουτε θυμαμαι να ειχες επιλογη.

3. τα παραπανω δε σημαινουν οτι επικροτω "καφεδες" τυπου frappuccino (starbucks) αυτα ΝΑΙ ειναι μοδα. Και αηδιες. Ο κλασσικος εσπρεσσο για μενα τουλαχιστον ειναι απλα καλος καφες.

nomercy

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Αυγ 2007
Κριτικές
15
Like
226
Πόντοι
1.240
1. μου χε ζαλισει τον ερωτα, ο καλυτερος καφες στην Αθηνα καμια σχεση με τον απλο φραπε του σεικερ μπλα μπλα μπλα.

2. δε θυμαμαι λεπτομερεις, 17 χρονια πριν πηγα, αλλα ουτε θυμαμαι να ειχες επιλογη.

3. τα παραπανω δε σημαινουν οτι επικροτω "καφεδες" τυπου frappuccino (starbucks) αυτα ΝΑΙ ειναι μοδα. Και αηδιες. Ο κλασσικος εσπρεσσο για μενα τουλαχιστον ειναι απλα καλος καφες.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825

1. πράγματι δεν είχε σχέση με τον φραπέ του σεϊκερ...
2. πάντα έχεις επιλογή, αρκεί να ρωτήσεις...
3. ο γραπουτσίνο είναι ρόφημα δεν είναι καφές με την έννοια που έχει ο περισσότερος κόσμος...

καλά ρε συ, έπινες εσπρέσσο στην κοπάνα σου; και μετά; ο ζεστός εσπρέσσο χρειάζεται 10 λεπτα το πολύ... ενώ με τον φραπέ...

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
1. πράγματι δεν είχε σχέση με τον φραπέ του σεϊκερ...
2. πάντα έχεις επιλογή, αρκεί να ρωτήσεις...
3. ο γραπουτσίνο είναι ρόφημα δεν είναι καφές με την έννοια που έχει ο περισσότερος κόσμος...

καλά ρε συ, έπινες εσπρέσσο στην κοπάνα σου; και μετά; ο ζεστός εσπρέσσο χρειάζεται 10 λεπτα το πολύ... ενώ με τον φραπέ...

μετα σχολαγε το Αρσακειο (μονο κοριτσακια) οποτε στ'αρχιδια μας ο καφες :)

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
τι προτινεται κοιταω προς καψουλα
Φίλος.... κατ' αρχή μπορείς να τσεκάρεις το σχετικό φόρουμ Αυτά που έχω να σου πω ώς μέγιστος γνώστης του speciality espresso είναι τα εξής:
1)Αν πάρεις καψουλιέρα θα έχεις έναν μέτριας ποιότητας καφέ πολύ γρήγορα, εύκολα.
2)Αν πάρεις μια μηχανή όπως η Gaggia Baby που έδειξες, εκεί ανοίγεις τους ασκούς του Αιόλου.
Δηλ, θέλει να κάτσεις να μάθεις να φτιάχνεις σωστά τον espresso αλλιώς όπως συμβαίνει στις περισσότερες καφετιέρες θα έχεις χειρότερο καφέ απ' ότι βγάζουν οι καψουλιέρες.
3) Καλή καψουλιέρα (αν σου αρέσει και ο illy) είναι τα συστήματα illy iperesresso.
4) Μην δώσεις πολλά λεφτά για καψουλιέρα, τι 200€ δώσεις τι 400€ το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν ολόιδιο.
5) Στην θέση σου θα έπαιρνα μια illy iperespresso ή μια Tassimo μαξ θα έδινα 200€.
Αν έβλεπα πως έχει ζήτηση και πάει καλά τότε θα δαπανούσα συνολικά περίπου στα 1000€ και θα αγόραζα μύλο, καφετιέρα κτλ κτλ για να έχω super ποιότητα (μιλάμε βέβαια για μικρή παραγωγή δηλ μαξ 30-50 καφέδες την μέρα)

OP
OP
TERMINATOR_1983

TERMINATOR_1983

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2010
Like
151
Πόντοι
16
Φίλος.... κατ' αρχή μπορείς να τσεκάρεις το σχετικό φόρουμ Αυτά που έχω να σου πω ώς μέγιστος γνώστης του speciality espresso είναι τα εξής:
1)Αν πάρεις καψουλιέρα θα έχεις έναν μέτριας ποιότητας καφέ πολύ γρήγορα, εύκολα.
2)Αν πάρεις μια μηχανή όπως η Gaggia Baby που έδειξες, εκεί ανοίγεις τους ασκούς του Αιόλου.
Δηλ, θέλει να κάτσεις να μάθεις να φτιάχνεις σωστά τον espresso αλλιώς όπως συμβαίνει στις περισσότερες καφετιέρες θα έχεις χειρότερο καφέ απ' ότι βγάζουν οι καψουλιέρες.
3) Καλή καψουλιέρα (αν σου αρέσει και ο illy) είναι τα συστήματα illy iperesresso.
4) Μην δώσεις πολλά λεφτά για καψουλιέρα, τι 200€ δώσεις τι 400€ το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν ολόιδιο.
5) Στην θέση σου θα έπαιρνα μια illy iperespresso ή μια Tassimo μαξ θα έδινα 200€.
Αν έβλεπα πως έχει ζήτηση και πάει καλά τότε θα δαπανούσα συνολικά περίπου στα 1000€ και θα αγόραζα μύλο, καφετιέρα κτλ κτλ για να έχω super ποιότητα (μιλάμε βέβαια για μικρή παραγωγή δηλ μαξ 30-50 καφέδες την μέρα)

Η πιο σωστή άποψη που άκουσα. Πάω σε καψουλες και αν δω μεγάλη ζητήσει πάω σε επαγγελαμτικος μηχανη

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
Η πιο σωστή άποψη που άκουσα. Πάω σε καψουλες και αν δω μεγάλη ζητήσει πάω σε επαγγελαμτικος μηχανη
Η καψουλιέρα ναι μεν δεν θα σου βγάλει καλό espresso αλλά σίγουρα δεν θα σου βγάλει καμένο, ξινό κτλ όπως επαναλαμβάνω συμβαίνει στο 98% των καφετεριών.
Κοίτα στο φόρουμ που σου είπα, έχει κάπου συγκριτικά για καψουλιέρες και πάρε μία σχετικά οικονομική.
Από καφέδες να πάρεις έναν χωρίς καφεΐνη, έναν πιο Ιταλικό roast δηλαδή σκουρόχρομο, δυνατό, και ένα πιο gurmet δηλ medium roast πιο ξανθό (αν έχει) ώστε να καλύπτεις σχεδόν όλο το φάσμα. Όμορφα, εύκολα σχετικά ποιοτικά και οικονομικά.
Για τις επαγγελματικές που λες για μετά, άστο.... αν πεις κάποτε να πάρεις στείλε πμ να σου πω. 

OP
OP
TERMINATOR_1983

TERMINATOR_1983

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2010
Like
151
Πόντοι
16
Η καψουλιέρα ναι μεν δεν θα σου βγάλει καλό espresso αλλά σίγουρα δεν θα σου βγάλει καμένο, ξινό κτλ όπως επαναλαμβάνω συμβαίνει στο 98% των καφετεριών.
Κοίτα στο φόρουμ που σου είπα, έχει κάπου συγκριτικά για καψουλιέρες και πάρε μία σχετικά οικονομική.
Από καφέδες να πάρεις έναν χωρίς καφεΐνη, έναν πιο Ιταλικό roast δηλαδή σκουρόχρομο, δυνατό, και ένα πιο gurmet δηλ medium roast πιο ξανθό (αν έχει) ώστε να καλύπτεις σχεδόν όλο το φάσμα. Όμορφα, εύκολα σχετικά ποιοτικά και οικονομικά.
Για τις επαγγελματικές που λες για μετά, άστο.... αν πεις κάποτε να πάρεις στείλε πμ να σου πω. 

στην nespreso ποια ποικιλια ειναι ο normal espreso ?

visitor74

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Like
3
Πόντοι
1
Μιας και συζητάτε για καφέδες...ξέρετε μήπως τι espresso χρησιμοποιεί ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ.
Δεν έχω ποιεί καλύτερο fredo cappuccino !!! :rockon: :rockon:
Εχω δοκιμάσει διάφορες μάρκες άλλα ούτε που πλησιάζουν την γεύση του ΓΡΗΓΟΡΗ

nondase

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2009
Κριτικές
11
Like
0
Πόντοι
10
Φιλέ ταβερνιάρη επιδει πολλά γράφονται εδώ θέλω να πω και εγώ τη γνώμη μου και ελπίζω να σε βοηθήσω. Πουλώ χοντρική και λιανική καφέ. Υπάρχουν 2 ειδή καφέ κόκκος – αλεσμένος και κάψουλα όπως κατάλαβες. Οι τιμές που παίζουν στην αγορά για αξιόλογο καφέ είναι από 13-40 ευρώ το κιλό μπορείς να βγάλεις μέσο όρο 140 καφέδες. Με 18 ευρώ θα έχεις πολύ καλό προϊόν για την ταβέρνα σου. Το κόστος για 140 κάψουλες είναι από 45-75 εύρο με αυτή τη διαφορά καλύπτεις οποιοδήποτε κόστος αγοράς μηχανής. Οι μηχανές για κάψουλα χαλανε εύκολα αλλάζεις κάθε 2 χρόνια. Οι άλλες κραταν 5 χρόνια. Η προμήθεια της κάψουλας είναι δύσκολη και δεν μπορείς ποτέ να βελτιώσεις την ποιότητα σου. Στην τελική δεν είσαι καφετέρια δεν θα έρθουν πελάτες για τον καλό σου καφέ και δεν θα μπορείς να χρεώνεις και ακριβά τον καφέ αλλά οι πελάτες έρχονται για το καλό σου φαγητό και τέλος αφού μαγειρεύεις στον καφέ νομίζεις ότι θα κολλήσεις; Παιχνιδάκι θα είναι για εσένα.

OP
OP
TERMINATOR_1983

TERMINATOR_1983

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2010
Like
151
Πόντοι
16
Ήθελα να πάρω την κανονικη αλλα άκουσα αν δεν ειναι επαγγελματική θέλει περίπου 10 λεπτα για να ζεστανει το νερο και 5 λεπτα αναμονή ενδιάμεσα για καθε ενα καφε. Εκει κολαω πιο πολυ. Αν έρθει μια παρέα και θέλει 4 καφέδες

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
Φίλος, μια επαγγελματική μηχανή για να ζεσταθεί καλά θέλει τουλάχιστον μισή ώρα, μια καψουλιέρα θα σου κάψει 500watt μια επαγγελματική θα σου κάψει για πλάκα 1500watt αφού έχουν μεγάλα μπόιλερ νερού πάνω από 2L.
Στην καψουλιέρα μπορείς να βγάζεις καφέ ανά 1 λεπτό περίπου. Η επαγγελματική με ενα group σου βγάζει 2καφέδες στο λεπτό.
Αλλά σου είπα ανοίγεις τους ασκούς του Αιόλου και από θέμα κόστους και από θέμα χώρου, και από θέμα τεχνικής.
Μην το σαλαγάς πολύ πολύ πάρε καψουλιέρα και βλέπεις.... Οκ η κάψουλα θα σου κοστίζει 0,50€ ενώ στην επαγγελματική θα σου κοστίζει το ελάχιστο 0,10€-0,20€ ανά καφέ. Ξεκίνα με αυτήν, δες πόσους θα κάνεις την μέρα και όταν δεις πως έχεις αρκετή πελατεία, επένδυσε. 

agoraios2013

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2013
Κριτικές
1
Like
8
Πόντοι
1
Οι καφέδες είναι για τα κεφενεία. Στην ταβέρνα θα μυρίζει ο εσπρεσο μπεκρή μεζέ!

OP
OP
TERMINATOR_1983

TERMINATOR_1983

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2010
Like
151
Πόντοι
16
Οι καφέδες είναι για τα κεφενεία. Στην ταβέρνα θα μυρίζει ο εσπρεσο μπεκρή μεζέ!

Και καφέδες κάνω δουλεύω πολυ με τους ντόπιους σε καφε ελληνικο αφου σκέφτομαι να πάρω και χοβολη κάποια στιγμη

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom