Νέα

θελω μηχανη espresso για ταβερνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TERMINATOR_1983
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 58
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ggary1000

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Κριτικές
14
Like
329
Πόντοι
3.225
Πολυ σωστα στα λενε, μεχρι και 10-15 καφεδες την ημερα μια οικιακη ειναι μια χαρα!
Τωρα η nespresso ειναι μια καλη λυση, εμενα δεν μου αρεσει ο καφες της, αλλα δεν θα εκανα
και παραπονο, αν ηταν σε μια ταβερνα, οχι βεβαια σε ιταλικο εστιατοριο.
Αν δε θες nespresso επειδη εχει ελαχιστη παραγγελια 150 μεριδες, παρε illy που υπαρχει και στα
σουπερ μαρκετ και ειναι ισως ο καλυτερος καφες στον κοσμο, γουστα ειναι αυτα...
Επισης εχει και η illy φροδερακι αναλογο του αεροτσινο, για ζεστο ή κρυο αφρογαλα καπουτσινο.
Επισης μπορεις να παρεις Gaggia ή La Pavoni μηχανες οικιακες αλλα ανεβαινεις οικονομικα και για 10-15
καφεδες την ημερα δεν αξιζει, εκτος αν εχεις ιταλικο εστιατοριο.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.560
Πόντοι
12.756

sakarvats

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Σεπ 2008
Κριτικές
107
Like
8.099
Πόντοι
7.815
για 5-20 καφέδες την ημέρα, κοίτα στο νετ την SAECO Odea giro ..

Κορυφαία επιλογή με ενσωματομένο μύλο που σπάει το σπυρί.. Το 2007 κόστιζε στα 600 ευρώπουλα, πλέον έχει κατέβει στα 250-300 γιούρια ..

ARISPEED

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2010
Κριτικές
25
Like
210
Πόντοι
31
Φιλαράκι για να εχεις σωστό αποτέλεσμα κ να απολαμβάνουν οι καυλιάρες πελάτισσες ,οι πελάτες αλλά  και εσύ κ η παρέα σου .........
ψάξου με κάτι τέτοιο .........
GAGGIA CLASSIC με ξεχωριστό μύλο που αλέθει καφέδες ,αγόρασε καφέ απο  μια ποιοτική εταιρεία οπως LAVAZZA ,PORTIOLI κλπ για να γίνει σωστή δουλειά .
Ολα τα αλλα κ οι αρχιδιές του καθενός μόνο θα σε μπερδέψουν .
Μπαίνεις κ σε φόρουμ μπαριστοατόμων με θερμοκρασίες ,πιέσεις ,ποσότητες για καλύτερο αποτέλεσμα .
πράσινο γάλα για παγωμένα ροφήματα κ μπλέ για ζεστά .
Καλές δουλειές κ καλά γαμήσια.
Πολλοί εισαγωγείς στέλνουν ολα τα προϊόντα  σε μικρές ποσότητες παντού .

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.560
Πόντοι
12.756

Ο τυπος εγραψε οτι προτιμα καψουλες ..

Μαγκα μηπως θες να γυρισεις την ταβερνα σε καφετερια και μας το λες με τροπο ??

Θες να χανεις πιο πολυ ωρα στο να κανεις καφε απο το να σερβιρεις μαγειρευεις κτλ ...

Οι πελατες σου θα ερχονται για να πιουν καφε ή να φανε ?

Ολα καλα αυτα που σου λενε οι τυποι για μυλους πιεσεις και αρχιδια , αν ειναι να το παμε ως εκει κανε και ενα ταξιδακι στο Μιλανο να σε στειλω σε κανενα φιλο που εχει καφε να σε μαθει να κανεις παπάδες..

ο αλλος γραφει για να μην μπερδευτεις απο τους αλλους... παρε gaggia classic παρε μυλο , μαθε πιεσεις , κανε μοντα στον μυλο να κοβει ψιλο τον καφε , μαθε με ποση πιεση θα ταμποναρεις τον καφε , αφησε την gaggia  να φτιαξει πιεση , περιμενε να σβησει το λαμπακι οτι ειναι ετοιμη , ζεστανε φλυτζανια ..βαλε χρονομετρο για την ροη του καφε , παρε δοσομετρητη για τα ml του γαλατος .. :jerking: :jerking:

Ρε ειμαστε με τα καλα μας ???  :headbang: :headbang: :headbang:

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16

αυτη ΔΕΝ περνει καψουλες.

Για 10 καφεδες κοιτας πολυ παραπανω απο οτι χρειζεσαι. Επελεξε μια απλη μηχανη απο τις 2 που σου προτεινα στην προηγουμενη σελιδα. Μονο για εσπρεσσο. Αν στο μελλον θελεις να το γυρισεις σε πιο καφεδοκασταση ετσι κι αλλιως οτι και να παρεις τωρα θα σου ειναι αχρηστο. Απο τις δυο επιλογες (nespresso η illy esse pods) εγω θα διαλεγα illy αλλα ειναι αποκλειστικα θεμα γουστου, τσεκαρε τα σουπερ μαρκετ κοντα σου, αν εχουν illy pods θα ειναι πιο απλο να βρεις καφε απο το να παραγγελνεις nespresso.

Για freddo θες και μια καλη φρεπεδιερα σταθερη (ολοι οσοι πουλανε εξοπλισμο εστιατοριων κλπ εχουν) τετοιου τυπου ->

ggary1000

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Κριτικές
14
Like
329
Πόντοι
3.225
Φιλε μου αυτη ακριβως τη μηχανη εχω εδω και οκτω χρονια, αν πας να την παρεις απο eurogat (αντιπροσωπεια) εχει γυρω στα 400
Απο Λουμιδη (cofeeshop) στην Κηφισια ή Κολωνακι σε εναν αλλο δεν θυμαμαι ονομα εχει περιπου 300.
Ειναι μια απο τις καλυτερες μηχανες ανεξαρτητως χρηματων συμφωνα με γνωμες απο ολο το κοσμο, συγκρινομενη ακομη και με οικιακες μηχανες των 1000+ ευρω.
Αν την παρεις στειλε μηνυμα να σου πω καποια πραγματα για καλυτερη λειτουργια και συντηρηση.
Η nespresso μπροστα της ειναι για "κλωτσες" αν εισαι πραγματικος φαν του εσπρεσο-καπουτσινο.
Καλοριζικη οποια και αν παρεις και καλες δουλειες.

ggary1000

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Κριτικές
14
Like
329
Πόντοι
3.225
Για φρεντο που ειπες για φραπεδιερα ΔΕΝ χρειαζεται για 15-20 καφεδες.
Το αεροτσινο της nespresso ή το αντιστοιχο της illy ή το mitacca κανουν ακομη καλυτερο κρυο αφρογαλα.
Υποψην, καλο αφρογαλα δεν ειναι τοπιο πηχτο, γιατι ετσι πινεις "πρωτα" σχεδον σκετο εσπρεσο φρεντο και μετα "γαλατακι".
Αν θες καλο καπουτσινο φρεντο πρεπει το αφρογαλα να λιωνει σιγα-σιγα μαζι με τον καφε, οποτε οποια καφετιερα και να παρεις παρε και το ηλεκτρικο φροδερακι για ζεστο και κρυο αφρογαλα.

OP
OP
TERMINATOR_1983

TERMINATOR_1983

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2010
Like
151
Πόντοι
16
:s&m_1:για αφρογαλα σκέφτομαι το aerocino το είδα σε βίντεο απλώς και γρήγορο

nomercy

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Αυγ 2007
Κριτικές
15
Like
226
Πόντοι
1.240
μια χαρα εισαι με nespresso και aerocino.

μια επισημανση προς ολους  και χωρις παρεξηγηση , και βαζω και τον εαυτο μου μεσα.....
ρε μαθαμε ολοι τον freddo kai ton capuccino και ξεχασαμε τις φραπεδιες ( με του χειριστου ειδους καφεδες ) και τους ελληνικους λες και ειχαμε στις τραχανοπλαγιες και στις πλατιες στα χωρια... κατι σαν το frozen yogurt ενα πραμα που γεμισαν οι γειτονιες... που το γιαουρτι μονο στις διαιτες το θυμομαστε... το απολυτο ξεκατινιασμα ...

και στην τελικη ο freddo τι ειναι ? εσπρεσσο με παγακια που ο Ιταλος το σερβιρει απο την κανατα χωρις χτυπημα απλα με παγακια... οποτε κοψτε τις αμπελοφιλοσοφιες , ολοι οι εσπρεσσο ειναι καλοι ειναι terminator, καταλαβαινω το ζορι που τραβας με τον καθε εναν που μετα το φαγητο αντι για γιαουρτι με μελι και ελληνικο με παγωμενο νερακι ζηταει το...... espressaki toy.... και σιγουρα δεν ειναι ο αλλοδαπος τουριστας.

κοιτα λοιπον την τσεπη σου και κερνα τους οτι-ναναι espresso και αντε γεια!

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825

μια επισημανση προς ολους  και χωρις παρεξηγηση , και βαζω και τον εαυτο μου μεσα.....
ρε μαθαμε ολοι τον freddo kai ton capuccino και ξεχασαμε τις φραπεδιες ( με του χειριστου ειδους καφεδες ) και τους ελληνικους λες και ειχαμε στις τραχανοπλαγιες και στις πλατιες στα χωρια... κατι σαν το frozen yogurt ενα πραμα που γεμισαν οι γειτονιες... που το γιαουρτι μονο στις διαιτες το θυμομαστε... το απολυτο ξεκατινιασμα ...

και στην τελικη ο freddo τι ειναι ? εσπρεσσο με παγακια που ο Ιταλος το σερβιρει απο την κανατα χωρις χτυπημα απλα με παγακια... οποτε κοψτε τις αμπελοφιλοσοφιες , ολοι οι εσπρεσσο ειναι καλοι ειναι terminator, καταλαβαινω το ζορι που τραβας με τον καθε εναν που μετα το φαγητο αντι για γιαουρτι με μελι και ελληνικο με παγωμενο νερακι ζηταει το...... espressaki toy.... και σιγουρα δεν ειναι ο αλλοδαπος τουριστας.

αυτό που γράφεις είναι ο βασικός λόγος που δεν έχω πάρει μηχανή espresso στο σπίτι... αν και μου αρέσει σαν καφές...

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16

μια επισημανση προς ολους  και χωρις παρεξηγηση , και βαζω και τον εαυτο μου μεσα.....

ρε τυπε δεν ειναι παντα θεμα μοδας η φαινεσθαι, εμενα ο φραπες ποτε δε μ'αρεσε, ο νες γενικα, μ αηδιαζει η γευση του. Και γενικα κρυο καφε σπανια πινω. Εσπρεσσο πινω γιατι μου παει η γευση και, σημαντικο γιατι πινω 4-5 την ημερα, μ' αρεσει σκετος (ενω στον Ελληνικο θελω ζαχαρη) βαλε και οτι 15 χρονια στο εξωτερικο Ελληνικο δεν εβρισκες, εσπρεσσο ειχε σε καθε γωνια.

nomercy

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Αυγ 2007
Κριτικές
15
Like
226
Πόντοι
1.240
ρε τυπε δεν ειναι παντα θεμα μοδας η φαινεσθαι, εμενα ο φραπες ποτε δε μ'αρεσε, ο νες γενικα, μ αηδιαζει η γευση του. Και γενικα κρυο καφε σπανια πινω. Εσπρεσσο πινω γιατι μου παει η γευση και, σημαντικο γιατι πινω 4-5 την ημερα, μ' αρεσει σκετος (ενω στον Ελληνικο θελω ζαχαρη) βαλε και οτι 15 χρονια στο εξωτερικο Ελληνικο δεν εβρισκες, εσπρεσσο ειχε σε καθε γωνια.

βγαλε την σκουφια σου και βαρα μας. εγω επιμενω οτι ειναι θεμα μοδας εσυ οχι . μπορει να εισαι εξαιρεση, κι εμενα μου αρεσει ο εσπρεσσο και εγω πινω 4-5 την ημερα αλλα πριν μπει κυριολεκτικα στο σπιτι μας , ολοι φραπεδιες και ελληνικους πιναμε (4-5 την ημερα παλι ) , να μην ξεχασω και το διαγωνισμο της καλυτερης κρεμας στις καφετεριες με το χτυπημα του νες και την αναζητηση του καλυτερου φραπε μεταξυ Λεντζου , Παχου , και Λουμπαρδιαρη ... οποιος θυμαται θυμαται

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση... ο εσπρέσσο έγινε της μόδας όταν έγινε πολύ εύκολος να φτιαχτεί...
πιο παλια με το μπρίκι του το έκανες μεν εύκολα αλλά για να το καθαρίσεις, σου έβγαινε η πίστη...

nomercy

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Αυγ 2007
Κριτικές
15
Like
226
Πόντοι
1.240
υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση... ο εσπρέσσο έγινε της μόδας όταν έγινε πολύ εύκολος να φτιαχτεί...
πιο παλια με το μπρίκι του το έκανες μεν εύκολα αλλά για να το καθαρίσεις, σου έβγαινε η πίστη...

συμφωνω

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
βγαλε την σκουφια σου και βαρα μας. εγω επιμενω οτι ειναι θεμα μοδας εσυ οχι . μπορει να εισαι εξαιρεση, κι εμενα μου αρεσει ο εσπρεσσο και εγω πινω 4-5 την ημερα αλλα πριν μπει κυριολεκτικα στο σπιτι μας , ολοι φραπεδιες και ελληνικους πιναμε (4-5 την ημερα παλι )

Πιτσιρικας οταν αρχισα να πινω καφε επινα γαλλικο, νες ποτε δε μ'αρεσε. Απο κει και περα 35 ειμαι, δε θυμαμαι ποτε να μην υπαρχει εσπρεσσο η να ειναι κατι εξωτικο. Πιτσιρικας στο σχολειο την κοπαναγαμε μεσημερι και πιναμε εσπρεσσο στην Αβανα, ελληνικο επινε 1ς στους 10 κι αν. Τωρα αμα εσυ μιλας για δεκαετια του 80 η ξερωγω τι να σου, πω μπορει να ναι ετσι. Αλλα "μοδα" 20+ χρονια δε παιζει να ειναι.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
βγαλε την σκουφια σου και βαρα μας. εγω επιμενω οτι ειναι θεμα μοδας εσυ οχι . μπορει να εισαι εξαιρεση, κι εμενα μου αρεσει ο εσπρεσσο και εγω πινω 4-5 την ημερα αλλα πριν μπει κυριολεκτικα στο σπιτι μας , ολοι φραπεδιες και ελληνικους πιναμε (4-5 την ημερα παλι ) , να μην ξεχασω και το διαγωνισμο της καλυτερης κρεμας στις καφετεριες με το χτυπημα του νες και την αναζητηση του καλυτερου φραπε μεταξυ Λεντζου , Παχου , και Λουμπαρδιαρη ... οποιος θυμαται θυμαται

Λέντζος... καλή κρέμα αλλά περιβάλλον καφενέ...

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
Λέντζος... καλή κρέμα αλλά περιβάλλον καφενέ...

να βλεπεις? Εγω στο Λεντζο πηγα μια φορα, ηπια ενα πραμα πετιμεζι 3ς γουλιες και εβρισα τη γκομενα που με τραβαγε στου διαολου τη μανα γιαυτη τη μαλακια

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom