Δεν υπαρχει μαγεικη συνταγη.Μπορει να πετυχει ο γαμος μπορει και οχι.Σαν θεσμος ενα κολοχαρτο ειναι.Αν αγαπας και γουσταρεις τη γυναικα σου ειναι πολυ πιθανο να πετυχει.Μπορει και οχι,ολα υπαρχουν.Αν δεν νιωσεις ποτε τι σημαινει να μοιραζεσαι με μια γυναικα τη ζωη σου θα εισαι για παντα μονος.Οι φιλοι και οι συγκενεις και ολοι ειναι καλοι..ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙς ΟΙΚΟΓΕΝΙΕς ΤΟΥΣ.Δεν νομιζω οτι θα ξαπλωνεις στο ιδιο κρεβατι με τους φιλους σου.Τι παει να πει δεν ειναι δουλεια του αντρα? Μονο αυτοι που συνηθησανε να τους κανει τις δουλειες η μαμακα τους φοβουντε να κανουν δουλειες για το σπιτι ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ.Ποσο αντρας μπορει να ειναι ενας μαμακιας? Γαμος ειναι ενας θεσμος,ΣΧΕΣΗ ειναι μια πραγματικοτητα.Αυτο σου προσφερεται μεσα στο γαμο.Αποψη μου.
Γιατί πρέπει να μοιραστείς το κρεββάτι σου με κάποιον σώνει και καλά;Γιατί πρεπει να έχεις κάποιον όλη την ώρα μέσα στο σπίτι σου;Ξέρεις πόσο εκνευριστικό είναι αυτό ώρες ώρες;
Όσο για τις δουλειές του άντρα λάθος κατάλαβες.Όλες τις κάνουμε όλοι πλέον.Άμα μένεις μόνος σου είναι προφανές.Άσε που μερικές είναι και πολύ διασκεδαστικές πχ το μαγείρεμα για τους καλοφαγάδες.Απλά ένα επιχείρημα που έπαιζε σε παλιότερες εποχές ήταν παντρέψου να φάς ένα ζεστό πιάτο φαί και να έχεις σιδερωμένα τα πουκάμισά σου.Τότε ίσως να είχε ένα νόημα γιατί ίσχυε.Οπότε είσουν διατεθειμένος να αναλάβεις τα οικογενειακά βάρη.Τώρα γιατί;
Αφού παντρεμένος δεν έχω υπάρξει υποθέτω ότι το να κάνεις μακροχρόνια σχέση προσομοιάζει κάπως στο γάμο.Αυτό που είδα δε με ενθουσίασε.Και δεν ήταν μια φορά.Στην αρχή έρχεται ο έρωτας και όλα είναι καλά.Μετά παραχωρεί τη θέση του στην αγάπη.Νοιάζεσαι για τον άλλλον.Μαζί ερχεται και η οικειότητα και ανοίγεσαι περισσότερο.Στο τέλος όμως πάντα έρχεται η ρουτίνα και το μπούχτισμα.Τον χορταίνεις τον άλλον και όσα σου φαινόταν χαριστωμένα πάνω του μετά σου φαίνονται εκνευριστικά.Εκεί για μένα τελειώνει το παιχνίδι.
Από αυτά που λες μου βγάζεις την αίσθηση ότι δεν έχεις υπάρξει σε μακροχρόνιες σχέσεις, χωρίς παρεξήγηση κιόλας δεν κάνω τον ψυχολόγο.Δοκίμασέ το πρώτα και αν σου αρέσει τότε οκ προχώρα.Εμένα πάντως δε μου άρεσε.