Νέα

Τεκμήριο αυτοκινήτων

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

staristo

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Παιδια καλησπερα.ξερει ξανεις για αυτο το θεμα τιποτα.μπορω να εχω αυτοκινητο με τεκμηριο κ τι πρεπει να δηλωνω;;;

konstantinos765

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
αν η εργοστασιακη του αξια ξεπερναει τις 50.000Ε οχι η τιμη αγορας,και να ειναι πανω απο 2.000κ.εκ τοτε σε ποιανει το τεκμηριο,εκει μπαινει το ε9 ποθ το εχεις φουσκωμενο και το δικαιολογει.

konstantinos765

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
βασικα η πρωτη απαντηση επρεπε να αντικαταστει το κλασικο ρητο-γνωμικο πεσμου τον φιλο σου να σου πω ποιος εισαι.. με μια μικρη παραλαγη.. πες μου ποσα call-girl περνεις τον μηνα να σου πω αν σε ποιανει :P :P

OP
OP
S

staristo

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
φιλε μου ευχαριστω για το ενδιαφερον.αλλα να γινω ποιος συγκεκριμενος πουλησα ενα ακινητο κ εχω καποια λεφτα κ το θα ηθελα να παρω ενα sl 55 amg του 2002 μεχρι του 2008.τι προβλημα θα εχω.φορολογικη δηλωση κανω γυρω στο δεκαρικο.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Σημασία έχει η εργοστασιακή τιμή που δεν έχει [size=20pt]ΚΑΜΙΑ[/size] σχέση με την τιμή που θα δείς στις τελευταίες σελίδες ενός περιοδικού πχ.
Για να καταλάβεις η Porsche Cayenne, οι μικρότερες εκδόσεις τουλάχιστον, δεν έχουν τεκμήριο.
Και κοστίζουν καμιά 80000.

konstantinos765

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
αν δηλωσεις κανονικα το ποσο που το πουλησες και φορολογιθεις για αυτο δεν νομιζω να εχεις προβλημα,καλυτερα να ρωτησεις το λογιστη σου. αυριο αν θες και δεν εχεις βρει απαντηση,μπορω να στην εχω...

konstantinos765

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
Σημασία έχει η εργοστασιακή τιμή που δεν έχει [size=20pt]ΚΑΜΙΑ[/size] σχέση με την τιμή που θα δείς στις τελευταίες σελίδες ενός περιοδικού πχ.
Για να καταλάβεις η Porsche Cayenne, οι μικρότερες εκδόσεις τουλάχιστον, δεν έχουν τεκμήριο.
Και κοστίζουν καμιά 80000.
το sl 55 ειναι 5.500 και η τιμη του η εργοστασιακη ξεπερνα τις 50.000 νομιζω τουλαχιστον για ΜΥ 07-08'

analprison

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
15
Like
3
Πόντοι
616
παιδια η αντικειμενική αξια δεν πρεπει να ξεπερναει τις 50.000ε τι σημαίνει αυτο? χωρις φ.π.α και χωρις ειδικο τελος ταξινομισης και οχι αν ενα αυτοκίνητο  κανει 50.000ε σε τιμη τιμοκαταλογου.απλα αφαιρεις τα παραπανω 2 που ειπα.τωρα σε μτχ δεν ξερω τι παιζει ακριβος αλλα μαλλον κατι αναλογο.αυτο ψαξτο καλύτερα για να μην λεω  :jerking:

OP
OP
S

staristo

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Παιδια να ρωτησω πιο απλα ποσα πρεπει να δηλωνω το χρονο για να μπορω να εχω αυτο το αυτοκηνιτο στο ονομα μου.το sl55amg.κ αν δεν μπορω ποσα θα φορολογιθω θα φορολογουμαι καθε χρονο

konstantinos765

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
τοσα ωστε να καλυπτεις τα εξοδα συντηρισης(παντως τα 10 δεν καλυπτουν σιγουρα)...αλλιως ΠΩΘΕΝΙΕΝΝΝΝ  ΕΣΧΙΕΕΕΕΕΣΕ και ειναι εκει που πρακαλας να ερχονται ενας ενας χεχεχε...

OP
OP
S

staristo

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
το ποθεν εσχες το δικαιολογω απο πωληση ακηνιτου για το τεκμηριο λεμε.ποσαπρεπει να δηλωνω 50 χιλιαρικα φτανουνε

konstantinos765

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
ε αφου το δικαιολογεις τοτε τι σε νοιαζει....??? πουλησες και αγορασες...φορολογησαι για αυτο που πουλησες για αυτο που αγορασες και δεν σου μενει τιποτα αλλο.... αλλα ρωτα καποιον λογιστη-ειδικο μην τραβας τα ζυζακια σου,αλιως σου ειπα..

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Το πόθεν έσχες δεν έχει καμία σχέση με την συντήρηση του αυτοκινήτου.
Το πόθεν έσχες αφορά με ποιόν τρόπο καλύπτεις την αγορά του αυτοκινήτου. Να το πω απλά, η εφορία δεν δέχεται ότι έχεις κάπου ένα μασούρι λεφτά και τα ξοδεύεις για να αγοράσεις ένα περιουσιακό αγαθό όπως αυτοκίνητο, σκάφος, σπίτι.
Πρέπει να φαίνεται στην δήλωση σου ότι έχεις τα απαραίτητα εισοδήματα τα οποία δικαιολογούν την αγορά του αγαθού.
Από την άλλη μεριά υπάρχει το τεκμήριο διαβίωσης. Δηλαδή η εφορία σου λέει ότι αν έχεις σκάφος πάνως από 10 μέτρα ή αυτοκίνητο πάνω από 2.000 κ.εκ. και εργοστασιακής αξίας άνω των 50.000 Ευρώ, τότε θα πρέπει να δηλώνεις και τα ανάλογα εισοδήματα. Δηλαδή δεν μπορείς να πεις ότι εγώ τα πέρνω μαύρα και δεν σας νοιάζει. Ακόμη και να μην έχεις εισοδήματα, η εφορία σου λέει ότι εγώ θεωρώ ότι πρέπει να κάνεις ένα ελάχιστο ποσό και πρόβλημα σου αφού θέλεις να έχεις σκάφος κλπ.

Πάμε λοιπόν από την αρχή. Βασικά υπάρχουν δύο πράγματα:
Α) Το πόθεν έσχες.
Β) Το τεκμήριο διαβίωσης.

Α)Για τον υπολογισμό του "πόθεν έσχες" προσμετρώνται τα εισοδήματα του χρόνου μείον κάποιες τεκμαρτές δαπάνες. Στα εισοδήματα αυτά θα πρέπει να προσθέσεις και το καθαρό έσοδο σου από την πώληση του ακινήτου. Δηλαδή από το ποσόν που λέει το συμβόλαιο πώλησης του ακινήτου αφαιρούνται έξοδα, συμβολαιογραφικά, φόροι κλπ και το υπόλοιπο μπορεί να δικαιολογήσει την αγορά.
Αν δεν φτάνει τότε μπορείς να κάνεις ανάλωση κεφαλαίου περασμένων ετών. Δηλαδή εισοδήματα που είχες μέσα σε μία δεκαετία μείον οι τεκμαρτές σου δαπάνες.
Αν και η ανάλωση δεν φτάνει τότε πρέπει να σου κάνουν γονική δωρεά ή άλλη λύση.

Β) Τεκμήριο διαβίωσης υπάρχει μόνον αν το αυτοκίνητο είναι άνω των 2.000 κ.εκ. και η εργοστασιακή του αξία άνω των 50.000 ευρώ ή η εργοστασιακή είναι άνω των 50 χιλιάδων ανεξαρτήτως κυβισμού.

Επισκέπτης
Το πόθεν έσχες δεν έχει καμία σχέση με την συντήρηση του αυτοκινήτου.
Το πόθεν έσχες αφορά με ποιόν τρόπο καλύπτεις την αγορά του αυτοκινήτου. Να το πω απλά, η εφορία δεν δέχεται ότι έχεις κάπου ένα μασούρι λεφτά και τα ξοδεύεις για να αγοράσεις ένα περιουσιακό αγαθό όπως αυτοκίνητο, σκάφος, σπίτι.
Πρέπει να φαίνεται στην δήλωση σου ότι έχεις τα απαραίτητα εισοδήματα τα οποία δικαιολογούν την αγορά του αγαθού.
Από την άλλη μεριά υπάρχει το τεκμήριο διαβίωσης. Δηλαδή η εφορία σου λέει ότι αν έχεις σκάφος πάνως από 10 μέτρα ή αυτοκίνητο πάνω από 2.000 κ.εκ. και εργοστασιακής αξίας άνω των 50.000 Ευρώ, τότε θα πρέπει να δηλώνεις και τα ανάλογα εισοδήματα. Δηλαδή δεν μπορείς να πεις ότι εγώ τα πέρνω μαύρα και δεν σας νοιάζει. Ακόμη και να μην έχεις εισοδήματα, η εφορία σου λέει ότι εγώ θεωρώ ότι πρέπει να κάνεις ένα ελάχιστο ποσό και πρόβλημα σου αφού θέλεις να έχεις σκάφος κλπ.

Πάμε λοιπόν από την αρχή. Βασικά υπάρχουν δύο πράγματα:
Α) Το πόθεν έσχες.
Β) Το τεκμήριο διαβίωσης.

Α)Για τον υπολογισμό του "πόθεν έσχες" προσμετρώνται τα εισοδήματα του χρόνου μείον κάποιες τεκμαρτές δαπάνες. Στα εισοδήματα αυτά θα πρέπει να προσθέσεις και το καθαρό έσοδο σου από την πώληση του ακινήτου. Δηλαδή από το ποσόν που λέει το συμβόλαιο πώλησης του ακινήτου αφαιρούνται έξοδα, συμβολαιογραφικά, φόροι κλπ και το υπόλοιπο μπορεί να δικαιολογήσει την αγορά.
Αν δεν φτάνει τότε μπορείς να κάνεις ανάλωση κεφαλαίου περασμένων ετών. Δηλαδή εισοδήματα που είχες μέσα σε μία δεκαετία μείον οι τεκμαρτές σου δαπάνες.
Αν και η ανάλωση δεν φτάνει τότε πρέπει να σου κάνουν γονική δωρεά ή άλλη λύση.

Β) Τεκμήριο διαβίωσης υπάρχει μόνον αν το αυτοκίνητο είναι άνω των 2.000 κ.εκ. και η εργοστασιακή του αξία άνω των 50.000 ευρώ ή η εργοστασιακή είναι άνω των 50 χιλιάδων ανεξαρτήτως κυβισμού.

σωστος ο βολταιρος, μιλησε σαν συναδελφος
;)
αλλο το πο8εν και αλλο το τεκμηριο διαβιωσης. Τεκμηριο διαβιωσης για αυτοκινητο, πανω απο 50000 οπως ειπε και κλπ. Ποθεν εσχες εχεις και για ενα αμαξι των 10.000 ευρω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom