Πρωτο μερος Παττάγια.Γενικες εντυπώσεις παρατηρησεις. Νεα δεδομένα
1. Οι τιμές τραβουν την ανηφόρα. Παρόλο που η σαιζον είναι πεσμένη και θα περίμενε κανείς λογικότερες τιμές. Το bar fine εχει παει στα 700 baht με παζαρι το ρίχνεις στα 500. Το δε long term δύσκολα επεφτε κάτω απο 1800. Τέλος τα αστέρια τους ζητουσαν 2500 ακατέβατα το long term. Γενικά ο παράδεισος ακριβαίνει. Οι τιμες σταδιακά προσεγγιζουν τα δυτικά δεδομένα. Μόνο μια ( απευκταία βέβαια ) οικονομική τοπική κριση θα περιορίσει το φαινόμενο.
2.Πάντα νοικιαζω μηχανακι στη παταγια γιατί μου αρέσει πολύ η ελευθερία στη μετακινηση. Αυτο βεβαια έχει και το τιμημα του. Τιμή 280 τη μέρα το 150αρι το καινουργιο Ηοnda scooter, 180 το πενηνταράκι μετά απο εκτενές ψάξιμο και αρκετό παζάρι. Προς ενημέρωση οι μπάτσοι ξερουν καλά πια οτι οι περισσότεροι δειχνουν διπλωματα οδήγησης αυτοκινήτου αντι για μηχανης και γραφουν αβερτα. Εχουν σε φωτογραφιες τα Motorbike licenses των κυριοτερων εθνικοτητων των τουριστών και δεν τους κοροιδευεις πλεον. 400 μπατ το προστιμο και απίστευτες ουρες στα γκισε του police station της beach street.Τη γλυτωσα απο το διπλωμα με εγραψαν μια φορά για κράνος γιατι σα μαλακας το κραταγα στο χερι σε μια μικρη διαδρομή. Επαθα και εμαθα. Με σταματησαν για έλεγχο 8 φορες σε μια εβδομάδα περίπου. Συνήθη σημεια, διασταυρωσεις second και north, Second και central. Επισης beach road μπροστά ακριβως απο το αστυνομικο τμήμα. Κυρίως ελέγχουν πρωί και μεσημερι, μετα τις 11 το βράδι σπανίως αλλά μπορεί να σου κάτσει ( βλέπε μερος 2 του ποστ ).
3.Στα bar η κατάσταση απο πλευράς ποιότητας η ίδια. Στις freelancers ομως η κατάσταση τραγική. Επειδή μου αρέσει γενικά το κυνήγι έφερνα κάθε μέρα 2-3 φορές το τελευταίο κομματι της beach street βολτα και είναι ζήτημα αν έβρισκες 2-3 αξιόλογες περιπτωσεις απο τις δεκαδες freelacers που υπηρχαν εκεί. Τιμες frelancers 2000 ζητουσαν 1200 με 1800 έκλειναν long time. Οι καλές όμως περιπτώσεις κατω απο 2000 δεν έπεφταν και επειδη το κοίταγα στις διαδοχικες μου βόλτες έβλεπα ότι αυτές τελικά που ζητούσαν τα περισσότερα αυτες φορτώνονταν.
4. Στο θέμα φαγητού. Πολυ καλό promotion οσον αφορά τιμες σε σχέση με ποιότητα στο εμπορικο κεντρο mike center. Δεν το ήξερα, με πήγε ένα πιπινάκι να φάμε ( αφου με ξεζούμισε ) "to get back power love !! " κατα τα λεγόμενά της. " Το offer you free meal darling " κατα τα δικα μου λεγομενα. Ειπαμε το μυστικό ειναι να τους δινεις να καταλαβαινουν οτι τους προσφερεις επειδή γουσταρεις και οχι επειδη σε πιανουν κοροιδο, ετσι σε εκτιμούν παραπάνω και σου δινουν κσι συτες πσραπάνω σε ότι μπορουν και έχουν να δώσουν. Με 200 μπατ το άτομο έτρωγες καλά και απο ποικιλία μέχρι και ρώσικα φαγητά ( για τους κολημενους ρώσους είχε ).Πριβιετ μινιετ χαρασο αναφωνουσε η beach street στο πέρασμά μου νομίζοντας ότι είμαι ρώσσος. Ισως γιατί παραείμαι άσπρος και ξανθοφέρνω ελαφρώς.