Ναι τα ΑΤΜ(το 95%) δέχονται maestro ανεξαρτήτου τράπεζας.Σύμφωνα με την έρευνά μου ειναι η κάρτα που συμφέρει περισσότερο για ανάληψη.
Τώρα το ακριβές ποσοστό κρατήσεων δεν μπορεί να στο απαντήσει ούτε η ίδια σου η τράπεζα διότι αλλάζει απο αΤΜ σε ΑΤΜ αναλόγως την ταυλανδέζικη τράπεζα.Πάντα όμως μιλάμε για μικροδιαφορές.
Εμένα με κάρτα μαέστρο Εθνικής μέσο όρο για ανάληψη 500 ευρώ η παρακράτηση ήταν 3-4 ευρώ.
Μπορείς να ανατρέξεις και σε σχετική απάντηση του ΚωσταΦ16 σε προηγουμενη σελίδα.
Σίγουρα σε καμια περίπτωση δεν συμφέρει η χρησιμοποιηση πιστωτικού λογαριασμου visa κάρτας για ανάληψη.
Γενικά για το εξωτερικό. Η κάρτα που συμφέρει περισσοτερο είναι PROBANK VISA GOLD. Δεν υπάρχουν έξοδα ανάληψης μετρητών. Και εαν πρίν φύγεις για ταξίδι βάλεις και στην κάρτα χρήματα (δηλαδή την χρησημοποιήσεις σαν προπληρωμένη δεν σε χρεώνει τόκους για το διαστημα που έχεις κάνει την ανάληψη)
Επειδή το έχω ψάξει αρκετά είναι η μόνη VISA που σε οποιαδήποτε τράπεζα ελλάδα ή εξωτερικού δεν υπάρχουν έξοδα ανάληψης μετρητών.
Να σας πω και το αστείο? eurobank visa για αναλήψεις μέχρι 599 ευρώ χρεώνει 4 ευρώ περίπου για αναλήψεις +600 ευρώ ποσα νομίζεται οτι χρεώνει?..... απάντηση 25 ευρώ !!!